Ugrás a kommentre

1x08 - Lop and Ochō


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

8. rész - Lop and Ochō / Lop és Ochō

 

8v.jpg

 

Írta: Sayawaka

Rendezte: Yuki Igarashi

 

Helyszín: Tao

 

Szereplők:

Lop - Seiran Kobayashi / Anna Cathcart

Ochō - Risa Shimizu / Hiromi Dames

Kaku - Atsushi Imaruoka / Michael Sinterniklaas

Suke - Setsuji Sato / Adam Sietz

Yasaburo - Tadahisa Fujimura / Paul Nakauchi 

TD-4

 

Érdekességek

- "A Lucasfilm tudta, hogy egy nyúlszerű-idegen-humanoid faj othon érezné magát a Star Warsban Jaxxon miatt." - Josh Rimes (executive producer, Lucasfilm Ltd.)
- "Minden háttér kézzel festett. Igazán meg akarták eleveníteni a hagyományos japán animációs stílus gyönyörűségét." - Kanako Shirasaki (producer, Qubic Pictures)
- "A wabi-sabi nagy vonalakban valaminek a hiányát, teljességtelenségét jelenti. Nyugalmas, és magányos érzés, de ugyanakkor, jelen van a harmónia és már-már sorsszerűnek tűnik. Amilyen irányba ennek a történetnek a fejlesztése is haladt, nem szükségszerű a boldog befejezés. Lop és Ocho külön utakon járnak, és érzed a wabi-sabi hatását a melankolikus, ám mégis harmonikus befejezésben." - Yuki Igarashi (A "Lop & Ocho" rendezője, Twin Engine - Geno Studio)

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na ez a sztori is kerek volt! Annak ellenére, hogy nyitva maradt!

Tetszettek a légkörben lévő csillagrombolók, a Zsivány egyest és az első Force Unleashed játék korai trailereit juttatta eszembe.

A város látképe erősen földi nagyváros képzetet keltett nálam, de ilyen fura sorinál az ilyenekre kell azt mondani, hogy tetszett!

Sok a párbaj! Persze a szamurájoktól mit vár az ember? Biztos én is az vagyok..De már el vagyok kényeztetve ebből a szempontból!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem ez túl japán volt, ezért igazából nem is tudtam átélni. Az, hogy beteszünk egy csillagrombolót, meg pár rohamosztagost, még nem tesz valamit Star Wars-szá. 'Jackson' kishúgáról nem is beszélve...

 

10/5

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2021. 09. 23. - 20:45, mui-ruy írta:

Van egy olyan érzésem hogy ennek a résznek a készítői nagyon szeretik a The Rise of Skywalkert, legalábbis egy bizonyos üzenetét. 

Mire gondolsz konkrétan? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Mire gondolsz konkrétan? 

Így utólag belegondolva valószínű csak én láttam bele. De csak annyi, hogy az epizód végén a csata során a lányok apja mondja hogy "Inheritance has nothing to do with blood. There is so much that matters more." Nekem egyből az EP9 záró jelenete ugrott be, mert Rey hiába vér szerint Palpatine, mégis inkább legbelül Skywalker.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Alapvetően tetszett ez a történet, egy sokkal érdekesebb konfliktust kaptunk itt, mint a tipikus jó vs. gonosz harc. Sokkal inkább éreztem ebben egy ilyen mondernitás vs. tradíció szembenállást, amit a lány és az apja képviseltek. Az egyikük a minden áron való haladást és mondernizációt képviselte, míg a másikuk szerint nincs szükségük erre és meglennének a Birodalom nélkül is. Amellett, hogy azért megláthattuk a Birodalom árnyoldalát is Lop hátterén keresztül, nekem tetszett az a megközelítés, hogy ez sokkal inkább tűnt egy ilyen személyes harcnak, mintsem a nagy, gonosz, mindent leuraló birodalmi gépezet elleni heroikus csatáról, ami elég elcsépelt. 

Ami nem annyira jött be, az a környezet és az egész ábrázolásmód. Ezzel a nyuszilányos megjelenés eléggé elrugaszkodott volt, ezzel kontrasztban viszont itt a környezetről, néhány jellegzetességtől eltekintve nem mondtam volna meg, hogy ez Star Wars. Az első évadnál a japán elemek valahogy sokkal jobban belesimultak az epizód hangulatába, itt viszont a torii kapu, az épületek, a belső terek, mind annyira földhözragadtan japának voltak, hogy nekem ez inkább elvett az élményből. A másik negatívum, amit kiemelnék, hogy volt az epizódban egy nagy törös, egy fordulópont, ami után kialakult ez az egész konfliktus apa és lánya között. Arról viszont, hogy Ocho hogyan változott meg, mik voltak az ő motivációi, abból nem láttunk semmit... egyszerűen annyi volt, hogy 7 évvel később és akkor ő már ilyen. Miközben az egész epizód erre az érzelmi szembenállásra volt felfűzve, hogy összeomlik ez a család, de a kiváltó okot, Ocho változását és eltávolodását tőlük olyan természetesen kezéltek, adottnak véve, miközben ez adta volna az egésznek a dinamikáját, az érzelmi mélységét, ha ezt láthatjuk.

 

Amit @mui-ruy említett, az nagyon jó észrevétel, nekem is ez ugrott be, hogy nem számít a származás, hanem, hogy mi van a szívedben és milyen tetteket hajthatsz végre. Ez, ami a sequel trilógiával (már az Ep. VIII-ban is ott van ez az üzenet) jött be igazán a képbe, azután, hogy az első 6 film egyértelműen a Skywalkerek sagája és ezt remekül emelték át ebbe a történetbe is. Ráadásul az egész itt kibontakozó konfliktust így egy kicsit ilyen kívülálló szempontból láthattuk, Lop nézőpontjából, ahol ő csak annyit akart, hogy ez a család, ahol ő menedéket talált maradjon együtt és legyen minden olyan, mint régen. Összességében azt kell mondanom, hogy ez volt talán a legszomorúbb történet az egész Visionsből, de ezt nem mint negatívumot mondom!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x08 - Lop and Ochō

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.