Ody Mandrell Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 (edited ) 7. rész - The Elder / Az aggastyán Írta: Masahiko Otsuka Rendezte: Masahiko Otsuka Helyszín: Habo Szereplők: Dan G'vash - Yuichi Nakamura / Jordan Fisher Tajin Crosser - Takaya Hashi / David Harbour Old Man - Kenichi Ogata / James Hong Érdekességek - "Amikor középiskolás voltam, készítettem egy bábfilmet a 8 mm-es kamerámmal. A történet egy korabeli japán dráma volt, melyet a Star Wars inspirált. Szóval, a Star Warsszal kezdtem, és azóta is arról álmodoztam, hogy készítek valami hasonlót a karrierem során." - Mashiko Otsuka ('Az aggastyán" rendezője) - "Meglehetősen tipikus a Star Wars sorozatban, hogy van egy heves vérű fiatalember, a padawan, aki harcra vágyik, és a mester, aki lejjebb húzza az egóját. Azt akartam, hogy olyan legyen, mint az eredeti, melyet már jól ismerünk." - Mashiko Otsuka ("Az aggastyán" rendezője) - "[Az aggastyán szinkronszínésze, James Hong] 92 éves, de lélekben még mindig egy kölyök." - Josh Rimes (executive producer, Lucasfilm Ltd.) Concept Art galéria View post on imgur.com Edited May 2, 2023 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 Ez a történet is tetszett, érdekesség volt, hogy a jedi mester és padawanja öltözéke nagyban hasonlított a High Republic jedijeinek öltözékére, értem ez alatt a világos/sárgás ruhát és a barna köpenyt. Ezt is eltudnám képzelni a kánonban, valahol a sithek kipusztulása és a HR fő eseményei közötti sötét időkben. A rövid fénykardpárbaj tisztára a japán harcokat hozta. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Egész jó volt, lehetett volna hosszabb is, a rajzolása is talán ennek tetszett eddig a legjobban. A mester tisztára Qui-Gon-ra emlékeztetett 7/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted September 28, 2021 Author Share Posted September 28, 2021 (edited ) Valóban nézhető volt. A legjobban a filozofálás tetszett, és persze az öreg. A végén ahogy szétporladt az meglepő volt. Olyanok ezek a részek, mintha mindegyik egy történetet indítana el. 10/7 Edited September 28, 2021 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Nos erre is azt tudom mondani, mint a Duel-re, a Ninth Jedi-ra és a Village Bridge-re. Kb ezt vártam a sorozattól! annál szomorúbb számomra a többi rész, mert ha ezen a színvonalon mozogna mind, elégedett lennék. De a mérleg kezd pozitívban mozogni mert ezzel már 4 rész tetszik! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilde Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 Nem nagyon tudom hová tenni ezt a részt. Itt érzem a leginkább, hogy nagyon hiányzott még belőle 10-20 perc. Így sajnos olyan, mintha csak egy kiragadott szeletét látnám egy történetnek. Amit láthattunk az viszont nagyon rendben volt. Tetszett a párbaj az öreggel, amellett, hogy a mester tényleg színtiszta Qui-Gon volt, nekem az összecsapás dinamikája egyértelműen az Ep. II-t jutatta eszembe (Anakin+Obi-Wan vs. Dooku). A fiatal tanítvány, aki úgy érzi készen áll a nagy dolgokra és megpróbál helyt állni egy öreg sötét oldali ellenféllel szemben. Már önmagában az is egy remek kiindulópontot adott az öreg karakterének, hogy itt most ezt a megöregedett, összetört, ránézésre nem túl veszélyes figurát egy ilyen szempontból láthattuk. Nem a bölcs, öreg, jóságos tanító, mint Yoda, hanem egy agresszív, kegyetlen, negatív karakterként, azt mondjuk sajnálom, hogy több mindent nem tudtunk meg róla, de ez úgy az egész epizód hátteréről elmondható. Itt éreztem a leginkább a prequel hatását, ezért nagy piros pont a részemről, ez a mester-padawan felállás egyértelműen az előzmény trilógiát idézte meg. A filozofálás, a rajzstílus, az egésznek a letisztultsága egy nagyon különleges hangulatot adott az epizódnak, nagy kár, hogy ezzel együtt szinte az egészet elvitte a párbaj, ami látványos volt, de közben annyi érdekesség lehetett volna még a karakterek és a világ körül, hogy így egy kicsit keserédes szájízt hagyott maga után ez a rész. Ha folytatnák a történetet a második évadban én mindeképpen várom! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted October 11, 2021 Share Posted October 11, 2021 Én is azon a véleményen vagyok, hogy egész tetszetős volt, de 5-10 perc még ráfért volna az epizódra, így eléggé kurtán-furcsán lett befejezve. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts