Jump to content

1x07 - The Elder


Recommended Posts

7. rész - The Elder / Az aggastyán

 

7v.jpg

 

Írta: Masahiko Otsuka

Rendezte: Masahiko Otsuka

 

Helyszín: Habo

 

Szereplők:

Dan G'vash - Yuichi Nakamura / Jordan Fisher

Tajin Crosser - Takaya Hashi / David Harbour

Old Man - Kenichi Ogata / James Hong

 

Érdekességek

- "Amikor középiskolás voltam, készítettem egy bábfilmet a 8 mm-es kamerámmal. A történet egy korabeli japán dráma volt, melyet a Star Wars inspirált. Szóval, a Star Warsszal kezdtem, és azóta is arról álmodoztam, hogy készítek valami hasonlót a karrierem során." - Mashiko Otsuka ('Az aggastyán" rendezője)
- "Meglehetősen tipikus a Star Wars sorozatban, hogy van egy heves vérű fiatalember, a padawan, aki harcra vágyik, és a mester, aki lejjebb húzza az egóját. Azt akartam, hogy olyan legyen, mint az eredeti, melyet már jól ismerünk." - Mashiko Otsuka ("Az aggastyán" rendezője)
- "[Az aggastyán szinkronszínésze, James Hong] 92 éves, de lélekben még mindig egy kölyök." - Josh Rimes (executive producer, Lucasfilm Ltd.)

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com
 
Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ez a történet is tetszett, érdekesség volt, hogy a jedi mester és padawanja öltözéke nagyban hasonlított a High Republic jedijeinek öltözékére, értem ez alatt a világos/sárgás ruhát és a barna köpenyt. Ezt is eltudnám képzelni a kánonban, valahol a sithek kipusztulása és a HR fő eseményei közötti sötét időkben.

 

A rövid fénykardpárbaj tisztára a japán harcokat hozta.

Link to comment
Share on other sites


Nos erre is azt tudom mondani, mint a Duel-re, a Ninth Jedi-ra és a Village Bridge-re.

Kb ezt vártam a sorozattól! annál szomorúbb számomra a többi rész, mert ha ezen a színvonalon mozogna mind, elégedett lennék.

De a mérleg kezd pozitívban mozogni mert ezzel már 4 rész tetszik!

Link to comment
Share on other sites

Nem nagyon tudom hová tenni ezt a részt. Itt érzem a leginkább, hogy nagyon hiányzott még belőle 10-20 perc. Így sajnos olyan, mintha csak egy kiragadott szeletét látnám egy történetnek. Amit láthattunk az viszont nagyon rendben volt. Tetszett a párbaj az öreggel, amellett, hogy a mester tényleg színtiszta Qui-Gon volt, nekem az összecsapás dinamikája egyértelműen az Ep. II-t jutatta eszembe (Anakin+Obi-Wan vs. Dooku). A fiatal tanítvány, aki úgy érzi készen áll a nagy dolgokra és megpróbál helyt állni egy öreg sötét oldali ellenféllel szemben. Már önmagában az is egy remek kiindulópontot adott az öreg karakterének, hogy itt most ezt a megöregedett, összetört, ránézésre nem túl veszélyes figurát egy ilyen szempontból láthattuk. Nem a bölcs, öreg, jóságos tanító, mint Yoda, hanem egy agresszív, kegyetlen, negatív karakterként, azt mondjuk sajnálom, hogy több mindent nem tudtunk meg róla, de ez úgy az egész epizód hátteréről elmondható. Itt éreztem a leginkább a prequel hatását, ezért nagy piros pont a részemről, ez a mester-padawan felállás egyértelműen az előzmény trilógiát idézte meg. A filozofálás, a rajzstílus, az egésznek a letisztultsága egy nagyon különleges hangulatot adott az epizódnak, nagy kár, hogy ezzel együtt szinte az egészet elvitte a párbaj, ami látványos volt, de közben annyi érdekesség lehetett volna még a karakterek és a világ körül, hogy így egy kicsit keserédes szájízt hagyott maga után ez a rész. Ha folytatnák a történetet a második évadban én mindeképpen várom!

  • Like 1
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information