Hozzászólás ideje: Február 4.Feb. 4. 8 órával ezelőtt, Darth Riddick írta:Azt hiszem talán beillik ez a videó egy "Értékeld a filmet" kategóriába!Zseniális!https://www.youtube.com/watch?v=BrzTZCMYRD0&tJaj... RetroShock és a Star Wars kombinációja nálam nagy red flag, meg merjem nézni?
Hozzászólás ideje: Február 4.Feb. 4. Kennytheone-t még a RetroShock sorozat előtt kezdtem követni (Antifaces) és a Star Wars-os videói kivételével szinte MINDENT szeretek tőle. DE!!! Ez a videó most telitalálat és nagyon jó! Bőven megéri a megtekintést! Sőt! Ha negatív lenne nem tettem volna be! Olyan szinten helyezi piedesztálra az EPI-et, hogy az hihetetlen! Mindenkinek ajánlom! Szerkesztve: Február 4.Feb. 4. - Darth Riddick
Hozzászólás ideje: Február 4.Feb. 4. Szerző Úgy beszélnek róla a hozzászólók, mint valami nagy klasszikusról. Akkoriban nagyon nem ez volt a helyzet, persze mondtuk, hogy az idő a TPM-nek dolgozik, de magam se hittem volna, hogy ekkora nosztalgia lengi majd be.
Hozzászólás ideje: Február 4.Feb. 4. Egyetértek, elképesztő mi megy a kommentek között. Ilyen szintű ajnározást még nem tapasztaltam prequel filmről. De maga a videó is egy élmény volt!
Hozzászólás ideje: Február 4.Feb. 4. Szerző Talán érdemes felidézni milyen volt a hangulat akkoriban. Csak, hogy legyen kontraszt.Idő: 2003-04-21Hely: starwars.hu fórumaSzerző: Ody Mandrell "....A Star Wars saga első epizódját, soha nem látott várakozás előzte meg! A hatalmas hype közepette csak kevesen gondolták, hogy egy merőben más StarWars-t fogunk viszontlátni a vásznon. Jobban belegondolva, ez nagyon is logikus következtetés lett volna. A trükkök oriási fejlődése, a történet teljesen más korba vetítése és ezáltal a megszokott látványvilág "csorbulása", előre nem látható veszélyekkel járt. Ez ma már jól látható. Sokan nem tudták befogadni ezt az új világot. Van aki a mítikus ködbe vesző SW feelingjét siratta, volt aki dühében Jar Jar Binks-et akarta száműzni a Kesselre, és volt aki magát Lucas-t szerette volna eltávolítani a saját maga létrehozott univerzum közeléből. De mi válthat ki valakiből ilyen súlyos reakciókat? Erre rengeteg magyarázat létezik, és mindenki mondogatja is a magáét, de igazából még senki nem tudta kellőképpen megindokolni miért is lenne rossz a prequel, és azon belül az EPI. Mert szubjektív dolgokkal lehet ugyan hadakozni, de ez nem mondd globális igazságokat a filmel kapcsolatban, csupán az egyén nem tetszését fejezi ki. A leggyakoribb példa a "klasszikus" trilógiához való hasonlítgatás, mintha ez nem egy egybefüggő monumentális történet lenne, hanem két filmfolyam amit mindig hasonlítgatni kell. Aztán ott van Jar Jar Binks karaktere. Ekkor szokott előbukkanni a jó öreg "csak is pénzért csinálja Lucas és azért kellett" érvelés. Szubjektív megjegyzés, hogy ha Lucas csak a pénzért csinálná a prequeleket, akkor pont olyanra készítette volna őket mint a régebbi filmeket. Hisz azok már egyszer működtek, és annál biztosabb bevételre nem is számíthatna. Valaki a fórumon egyszer megjegyezte, hogy Lucas provokatívan nyúlt hozzá saját eposzához, és valóban azt csinálja ami Neki tetszik. Ez valakinek jó, valakinek nem...."Csak az EPI-re vonatkozó részt másoltam be, de szerintem így is érzékelhető milyen hangulat vette körül ezt a filmet.
Hozzászólás ideje: Február 5.Feb. 5. 2026. 02. 04. - 8:44, Ody Mandrell írta:Nekem máig az a legmegdöbbentőbb, hogy a prequel filmek milyen kult kategóriába emelkedtek. Ok, hogy felnőttek az akkori gyerekek, de még így is.... Ezt anno elképzelni se tudtam volna. Ez a fórum is a PT gyűlölet miatt alakult meg.A PT gyűlölet meg abból fakadt, hogy felnőttek azok a gyerekek, akik gyerekként látták az OT-t... szerintem.
Hozzászólás ideje: Február 5.Feb. 5. 9 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Szerintem is. Generációkon át ível ez a minta.Nem egyszerű 3 generáció kedvére tenni egyszerre.
Hozzászólás ideje: Február 5.Feb. 5. Szerző Szinte lehetetlenség. Nagyon óvatosan lehet lavírozni, de Lucas ezzel a filmmel egy teljesen új generációt akart megszólítani, abszolút nem épített a nosztalgiára. A sok szidalmazás ellenére az idő őt igazolta.
Hozzászólás ideje: Február 5.Feb. 5. 3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Lucas ezzel a filmmel egy teljesen új generációt akart megszólítani, abszolút nem épített a nosztalgiára. Nem épített a nosztalgiára? :) Minden "régi" szereplő benne volt. :) Modjuk Solo meg Lando kivételével."Hatterkedés"Az viszont feltétlenül az erényük, hogy nem lettek remake-k mint az ST.
Hozzászólás ideje: Február 5.Feb. 5. Szerző A látványra gondoltam. Nevekben ott voltak a későbbi szereplők, de teljesen másképp.
Hozzászólás ideje: Február 5.Feb. 5. 4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:A látványra gondoltam. Nevekben ott voltak a későbbi szereplők, de teljesen másképp.Ezzel egyetértek.Bevallom, a robotok (R2 D2, C3PO) kissé zavartak a filmben, nosztalgia-erősítésből beleerőltetettnek éreztem. Szerkesztve: Február 5.Feb. 5. - gafz
Hozzászólás ideje: Február 5.Feb. 5. Szerző Ez a film annyira elütött az elődeitől, amennyire csak lehetett. Lucas bátor volt, hogy így készítette el.
Hozzászólás ideje: Február 5.Feb. 5. 1 órával ezelőtt, gafz írta:A PT gyűlölet meg abból fakadt, hogy felnőttek azok a gyerekek, akik gyerekként látták az OT-t... szerintem.Gyerekként láttam az OT-t és felnöttként(27 évesvoltam amikor láttam az EP1-et) az EP1-et. Mégsem gyűlöltem, hanem teljesen elvarázsolt úgy mint az OT. Én inkább azt mondanám hogy az OT rajongók egy része(a hangos kissebség) aki gyerekként látta az első sw-filmeket csak felületesen látták és fogták fel ezt a világot. Van a csúnya Vader bácsi a jó Luke bácsi, ezeknek a karaktereknek az emberei akik harcolnak egymással. Legyen benne csillagromboló ,fénykard, X-szárnyú és Tie-vadász. Ennél több nem kell. Mivel az EP1-ben ezek nem voltak és kicsit komplexebb volt a világ mint amit ők elképzeltek ezért az ebből fakadó frusztrációjukat kiokádták a net bugyraiba. Quarron bácsi volt ennek a mestere.Ja igen és a legfontosabb hogy szerintük Vadernek már abban a gúnyában kellett volna kibújnia az anyaméhből amiben az OT-ben látták. Már 3 napos csecsmőként fénykardpárbajt kellett volna vívnia, és minimum egy csillagromboló parancsnokának kellett volna lennie.. Az hogy egy jó emberből lesz rossz ember az számukra a fertő volt, pedig az isteni OT 3. részében maga Kenobi mester mondja hogy(nem szó szerint idézem): "Amikor ez megtörtént apád aki jó ember volt , elenyészett."Ugyanez a réteg vagy már a továbbfejlesztett változataik az ST-nek is csak a felszínét kaparghatják és mivel nem értik mélységeiben megy a gyalázkodás.
Hozzászólás ideje: Február 6.Feb. 6. 6 órával ezelőtt, gafz írta:Modjuk Solo meg Lando kivételével.Meg Luke és Leia, vagyis az OT három főszereplőjéből egyik sem volt benne ebben a filmben. De hiányzott Tarkin is, pedig hát csak az ep4 főgonosza volt. Lucas látványban, szereplőkben és történetben is ügyesen font bele a filmbe nosztalgikus elemeket, jórészt csak olyanokat, akikre feltétlenül szükség volt (Obi-Wan, Anakin, Yoda), vagy olyasmit, ami illett a sztorihoz (Tatooine). C-3PO és R2-D2 tényleg kicsit kakukktojás, főleg 3PO, az már kicsit tényleg túl sok volt a jóból, hogy az egyik droid az ikrek anyjáé, a másik meg merő véletlenségből pont az apjuké.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.