Bence1997 Posted December 31, 2022 Share Posted December 31, 2022 Az audiobook február 14-én fog megjelenni írott formában (hasonlóan mint a Dooku: Elveszett Jedi, a Doctor Aphra vagy a Fergeteghajtó), amely folytatja a Convergence c. könyvben történt eseményeket. Borító és szinopszis: A Convergence. című könyv eseményei után, A Jedik Jedhára utaznak ebben a vadonatúj Star Wars-hangoskönyvben. Jedha. Ennek az ősi világnak a kopott utcái a galaxis összefolyásaként szolgálnak. Mindenki látogatja, de senki sem birtokolja. Itt a jedik csak egy hitvallás a sok közül, akik imádják és tanulmányozzák az Erőt. A Whillek Őrzőitől a Nyitott Kéz Ösvényéig számtalan lény érkezik ide, hogy békében tanuljon és ossza meg a tudást. Miközben egész Jedha az Egyensúly Ünnepére készül, a galaxis még mindig az Eiram és E'ronoh elleni erőszakos cselekmények utóhatása alatt van. De miután meghiúsítottak egy összeesküvést, amely a két bolygó közötti háború kiélezésére irányult, a Jedik úgy vélik, hogy a tartós béke elérhető közelségbe kerülhet. Creighton Sun mester és Aida Forte jedi lovag a két bolygó küldöttségeivel érkezik a Jedhára, hogy hivatalosan is véget vessenek az "Örök háborúnak". A Jedik remélik, hogy a Jedha számos frakciójának harmóniája, valamint a békeszerződés aláírása jelképet teremt a galaxis többi része számára arról, hogy mit lehet elérni az egységgel. De nem mindenki örül a Jedik közreműködésének, vagy nem mindenki hajlandó a békével foglalkozni. Pletykák kezdenek keringeni arról, hogy a Jedik háborút hoznak magukkal. A bizalmatlanság és a harag, amely oly sokáig táplálta az Örök háborút, most azzal fenyeget, hogy megrontja Jedha közösségeit. Amikor a szent holdon erőszak tör ki, a háború, amelynek a Jedhán kellett volna véget érnie, hamarosan az egész világot magával ragadhatja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted January 26 Author Share Posted January 26 Elkezdtem hallgatni. Egyelőre az első rész volt meg, ami kb. 80 perc. Az egész hangoskönyvet kb. 5 és fél óra alatt ki lehet pörgetni. Érdekesen hangzik a sztori, amely összekapcsolja az eddigi történéseket, de önállóan is ellehet fogyasztani. Holnap folytatom tovább. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted February 14 Author Share Posted February 14 (edited ) Befejeztem a hangoskönyvet. Pont ma jelent meg nyomtatott formában is. Jó időzítés. Összességében tetszett a történet, szépen összehoz pár karaktert az első hullámból. A főbb szerepekben: - Creighton Sun és Aida Forte --> ők vannak a borítón. Előbbi a Convergence c. könyvben kapott egy kis szerepet. - Silandra Sho --> a middle grade könyvben tűnik fel elsőként, itt újra találkozunk vele. - Az Anya, a Hírnök és Marda Ro --> a Nyitott Kéz Ösvénye/Útja képviseletében vannak itt. Persze mivel az alaptörténet szerint egy béketárgyalás történik a bolygón, vannak új szereplők is, valamint egy picit jobban megismerjük a Whill őrzőit is, ja és az Enlightment bár is megjelenik, ami ugye a novellákban tűnik fel. Mindenképpen egy érdekes történetet sikerült Mannak tálalnia. Kicsit olyan érzésem van ezzel a sztorival kapcsolatban, mint amikor a Mandi után a Boba Fettet kezdem el nézni, hogy utána visszatérjek a 3. etapra. Itt ugyanez történik. Az első hullámban mindenhol történnek események, itt összeér néhány történet, majd a következő hullámban ennek a következményeivel foglalkozunk, amely egy nagy tragédia végeredményét fogja elhozni a számunkra - legalábbis az alkotók ezt ígérték. Tök jó amúgy, hogy a történet tkp. más szemszögből el van mesélve a High Republic képregényben, tehát aki végülis nem olvassa el ezt, az nem fog lemaradni sok mindenről. Persze itt azt értem, hogy van 1-2 esemény, amely itt is és a Marvel képregényben is megtörténik - a szöveg is majdnem ugyanaz, kisebb-nagyobb kiegészítések történnek. Edited February 14 by Bence1997 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whill Posted February 15 Share Posted February 15 17 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Tök jó amúgy, hogy a történet tkp. más szemszögből el van mesélve a High Republic képregényben, tehát aki végülis nem olvassa el ezt, az nem fog lemaradni sok mindenről. Persze itt azt értem, hogy van 1-2 esemény, amely itt is és a Marvel képregényben is megtörténik - a szöveg is majdnem ugyanaz, kisebb-nagyobb kiegészítések történnek. Na ez megnyugtató. Sajnos én nagyon nem bírom ezt a drámaformátumot, már a Dooku könyvet is kínszenvedés volt olvasni (pedig a sztori tetszett), a Fergeteghajtót már be se szereztem. Emiatt a kötet miatt aggódtam, mert tudom, hogy maga a csata egy fontos esemény lesz a második fázisban. Viszont akkor ezek szerint a képregény elolvasásával tökéletesen up-to-date lehetek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted February 15 Author Share Posted February 15 (edited ) 6 órával ezelőtt, Whill írta: Na ez megnyugtató. Sajnos én nagyon nem bírom ezt a drámaformátumot, már a Dooku könyvet is kínszenvedés volt olvasni (pedig a sztori tetszett), a Fergeteghajtót már be se szereztem. Emiatt a kötet miatt aggódtam, mert tudom, hogy maga a csata egy fontos esemény lesz a második fázisban. Viszont akkor ezek szerint a képregény elolvasásával tökéletesen up-to-date lehetek? A történet igazából a Convergence folytatása, de a lényeges csata a képregényekben jelenik meg. Például van itt egy esemény, amelyet csak szimplán megemlítenek - ergo a szereplők nem tartózkodnak ott, ahol AZ az esemény történik - de a képregény ezt megmutatja. És úgy érzem, hogy a képregény igen fontos lesz majd a Path of Vengeance c. regényhez - ha az egyik tippem beigazolódik. Ezt ha nem olvasod el, nem veszítesz semmit, szerintem a Cataclysm regényben summázva le lesz írva ennek a története. Edited February 15 by Bence1997 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted Tuesday at 06:41 PM Author Share Posted Tuesday at 06:41 PM Előjegyezhető a több, mint 500 oldalas történet. Magyar címe A Jedha ostroma lett. https://www.szukits.hu/star-wars-a-koztarsasag-fenykora-a-jedha-ostroma 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted Tuesday at 07:12 PM Share Posted Tuesday at 07:12 PM Jó, hogy így jönnek szépen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts