Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. December 31. Hozzászólás ideje: 2022. December 31. Az audiobook február 14-én fog megjelenni írott formában (hasonlóan mint a Dooku: Elveszett Jedi, a Doctor Aphra vagy a Fergeteghajtó), amely folytatja a Convergence c. könyvben történt eseményeket. Borító és szinopszis: A Convergence. című könyv eseményei után, A Jedik Jedhára utaznak ebben a vadonatúj Star Wars-hangoskönyvben. Jedha. Ennek az ősi világnak a kopott utcái a galaxis összefolyásaként szolgálnak. Mindenki látogatja, de senki sem birtokolja. Itt a jedik csak egy hitvallás a sok közül, akik imádják és tanulmányozzák az Erőt. A Whillek Őrzőitől a Nyitott Kéz Ösvényéig számtalan lény érkezik ide, hogy békében tanuljon és ossza meg a tudást. Miközben egész Jedha az Egyensúly Ünnepére készül, a galaxis még mindig az Eiram és E'ronoh elleni erőszakos cselekmények utóhatása alatt van. De miután meghiúsítottak egy összeesküvést, amely a két bolygó közötti háború kiélezésére irányult, a Jedik úgy vélik, hogy a tartós béke elérhető közelségbe kerülhet. Creighton Sun mester és Aida Forte jedi lovag a két bolygó küldöttségeivel érkezik a Jedhára, hogy hivatalosan is véget vessenek az "Örök háborúnak". A Jedik remélik, hogy a Jedha számos frakciójának harmóniája, valamint a békeszerződés aláírása jelképet teremt a galaxis többi része számára arról, hogy mit lehet elérni az egységgel. De nem mindenki örül a Jedik közreműködésének, vagy nem mindenki hajlandó a békével foglalkozni. Pletykák kezdenek keringeni arról, hogy a Jedik háborút hoznak magukkal. A bizalmatlanság és a harag, amely oly sokáig táplálta az Örök háborút, most azzal fenyeget, hogy megrontja Jedha közösségeit. Amikor a szent holdon erőszak tör ki, a háború, amelynek a Jedhán kellett volna véget érnie, hamarosan az egész világot magával ragadhatja. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Január 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2023. Január 26. Elkezdtem hallgatni. Egyelőre az első rész volt meg, ami kb. 80 perc. Az egész hangoskönyvet kb. 5 és fél óra alatt ki lehet pörgetni. Érdekesen hangzik a sztori, amely összekapcsolja az eddigi történéseket, de önállóan is ellehet fogyasztani. Holnap folytatom tovább. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Február 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2023. Február 14. (szerkesztve) Befejeztem a hangoskönyvet. Pont ma jelent meg nyomtatott formában is. Jó időzítés. Összességében tetszett a történet, szépen összehoz pár karaktert az első hullámból. A főbb szerepekben: - Creighton Sun és Aida Forte --> ők vannak a borítón. Előbbi a Convergence c. könyvben kapott egy kis szerepet. - Silandra Sho --> a middle grade könyvben tűnik fel elsőként, itt újra találkozunk vele. - Az Anya, a Hírnök és Marda Ro --> a Nyitott Kéz Ösvénye/Útja képviseletében vannak itt. Persze mivel az alaptörténet szerint egy béketárgyalás történik a bolygón, vannak új szereplők is, valamint egy picit jobban megismerjük a Whill őrzőit is, ja és az Enlightment bár is megjelenik, ami ugye a novellákban tűnik fel. Mindenképpen egy érdekes történetet sikerült Mannak tálalnia. Kicsit olyan érzésem van ezzel a sztorival kapcsolatban, mint amikor a Mandi után a Boba Fettet kezdem el nézni, hogy utána visszatérjek a 3. etapra. Itt ugyanez történik. Az első hullámban mindenhol történnek események, itt összeér néhány történet, majd a következő hullámban ennek a következményeivel foglalkozunk, amely egy nagy tragédia végeredményét fogja elhozni a számunkra - legalábbis az alkotók ezt ígérték. Tök jó amúgy, hogy a történet tkp. más szemszögből el van mesélve a High Republic képregényben, tehát aki végülis nem olvassa el ezt, az nem fog lemaradni sok mindenről. Persze itt azt értem, hogy van 1-2 esemény, amely itt is és a Marvel képregényben is megtörténik - a szöveg is majdnem ugyanaz, kisebb-nagyobb kiegészítések történnek. Szerkesztve: 2023. Február 14. - Bence1997 2 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2023. Február 15. Hozzászólás ideje: 2023. Február 15. 17 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Tök jó amúgy, hogy a történet tkp. más szemszögből el van mesélve a High Republic képregényben, tehát aki végülis nem olvassa el ezt, az nem fog lemaradni sok mindenről. Persze itt azt értem, hogy van 1-2 esemény, amely itt is és a Marvel képregényben is megtörténik - a szöveg is majdnem ugyanaz, kisebb-nagyobb kiegészítések történnek. Na ez megnyugtató. Sajnos én nagyon nem bírom ezt a drámaformátumot, már a Dooku könyvet is kínszenvedés volt olvasni (pedig a sztori tetszett), a Fergeteghajtót már be se szereztem. Emiatt a kötet miatt aggódtam, mert tudom, hogy maga a csata egy fontos esemény lesz a második fázisban. Viszont akkor ezek szerint a képregény elolvasásával tökéletesen up-to-date lehetek? Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Február 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2023. Február 15. (szerkesztve) 6 órával ezelőtt, Whill írta: Na ez megnyugtató. Sajnos én nagyon nem bírom ezt a drámaformátumot, már a Dooku könyvet is kínszenvedés volt olvasni (pedig a sztori tetszett), a Fergeteghajtót már be se szereztem. Emiatt a kötet miatt aggódtam, mert tudom, hogy maga a csata egy fontos esemény lesz a második fázisban. Viszont akkor ezek szerint a képregény elolvasásával tökéletesen up-to-date lehetek? A történet igazából a Convergence folytatása, de a lényeges csata a képregényekben jelenik meg. Például van itt egy esemény, amelyet csak szimplán megemlítenek - ergo a szereplők nem tartózkodnak ott, ahol AZ az esemény történik - de a képregény ezt megmutatja. És úgy érzem, hogy a képregény igen fontos lesz majd a Path of Vengeance c. regényhez - ha az egyik tippem beigazolódik. Ezt ha nem olvasod el, nem veszítesz semmit, szerintem a Cataclysm regényben summázva le lesz írva ennek a története. Szerkesztve: 2023. Február 15. - Bence1997 1 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Május 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2023. Május 23. Előjegyezhető a több, mint 500 oldalas történet. Magyar címe A Jedha ostroma lett. https://www.szukits.hu/star-wars-a-koztarsasag-fenykora-a-jedha-ostroma 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Május 23. Hozzászólás ideje: 2023. Május 23. Jó, hogy így jönnek szépen. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Június 12. Hozzászólás ideje: 2023. Június 12. Rendelhető a könyv, megjelenés augusztus 16-án. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. December 16. Hozzászólás ideje: 2023. December 16. A Whillek Őrzői és az eiramiak biztonsági droidjai egymás ellen küzdöttek a jedhai események során? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. December 16. Hozzászólás ideje: 2023. December 16. OFF topic, de a második fázisos képregényeknek a magyar kiadása az jövőre mikorra várható kb? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. December 16. Hozzászólás ideje: 2023. December 16. Egyelőre sajnos nem tudom, hogy jönnek-e a második fázis képregényei. Nincs infóm erről most. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. December 16. Hozzászólás ideje: 2023. December 16. 6 minutes ago, Darth Revan9 said: Egyelőre sajnos nem tudom, hogy jönnek-e a második fázis képregényei. Nincs infóm erről most. Sztori szempontból pedig fontos lenne kiadni ezeket. Plusz csak két kötet lenne az egész. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. December 16. Hozzászólás ideje: 2023. December 16. 1 perccel korábban, Iqvi írta: Sztori szempontból pedig fontos lenne kiadni ezeket. Plusz csak két kötet lenne az egész. Igen, tudom. Remélem nálunk is megjelennek egyszer. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. December 16. Hozzászólás ideje: 2023. December 16. 55 minutes ago, Darth Revan9 said: Igen, tudom. Remélem nálunk is megjelennek egyszer. Hát elég gáz volna kihagyni a második fázis sztorijának a gerincét, de megértem, hogy nehéz helyzetben van a kiadó a jelenlegi infláció meg a papírhiány miatt is. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. (szerkesztve) Huhhh hát ez kemény volt! Vetekedett a valoi mészárlással az ami itt történt. Sejtettem, hogy nem lesz egy csapásra béke az E'ronoh és az Eiram között, de ekkora csatára azért nem számítottam. A történet se úgy indult, de aztán bedurvultak az események. Párszor kinyílt a bicska a zsebemben a Nyitott Kéz álszent szektája okán, amire csak rátett a féreg Tilsson Graf mesterkedése egy másik szektás csoporttal. A csávó ugyanolyan féreg, mint 150 évvel későbbi rokonai. Megérdemelt a halált. Sajnos nem látni még tisztán mi mozgatja a szálakat a háttérben, mert az Anya lehetett az igazi felbujtó csak még nem tudni mi a célja. A nagy kép még nem állt össze min mesterkedik, de igazán tenyérbemászó a viselkedése és az egész képmutatása. Féltem, hogy a Romboló elkapja valamelyik Jedit, de hála égnek erre nem került sor. Egyelőre... Azért a sejtés ott van már a Rendben, és ez jó. Korántsem tűnnek annyira impotensnek, mint évszázadokkal később. Aida vajon túléli a dalnai utat? Apropó Dalna. Legalább a végén megemlíthették volna Macri mester és Kevmo Zink eltűnését, akik szintén a Dalnán voltak. Nem lett volna nehéz összekötni a őket a Nyitott Kézzel. Bár erre még lehet, hogy lesz utalás később. Egyébként én a Köztársaság helyében elég morcos lennék, hogy két semleges bolygó katonái rommá lövik egy köztársasági világ szent városát.... Ezzel kapcsolatban remek jelenet volt, amikor ledőlt a nagy Jedi szobor, amit később a Rogue One-ban is látunk. Azért álljon már meg a menet! Remélem Mollo odakoppint az illetékesek fejére, már ha megtalálják egyáltalán! Két kérdés motoszkál bennem. 1. Graf minek vállalt közvetítő szerepet? Így csak feleslegesen magára vonta a figyelmet, de semmi haszna nem volt. 2. Hogy tudta olyan gyorsan feltüzelni a Hírnök az utca népét, hogy azok a Jedik és egymás ellen mentek. Addig elég békés volt az utca hangulata, nyoma sem volt elégedetlenkedésnek. Nagyon érdekesen alakul a történet, eddig a második fázis baromi erős, pedig a képregényeket nem is olvastam. Szerkesztve: Február 27. - Ody Mandrell 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. Spoiler a képregényekből Spoiler Ott a káosz kirobbanásához a Rombolónak a jelenléte is hozzájárult az erőhasználóknál kiváltott téveszméivel és halucinációival. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. 2023. 12. 16. - 19:54, Darth Revan9 írta: A Whillek Őrzői és az eiramiak biztonsági droidjai egymás ellen küzdöttek a jedhai események során? Igen. Melyik képregényt kell elolvasni amiben erről van szó? 2023. 02. 15. - 17:04, Bence1997 írta: A történet igazából a Convergence folytatása, Az a könyv ezután jön, nem? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. Nem, a Konvergencia a Jedhai csata előzménye. Ezt a regényt a Kataklizma és A bosszú útja folytatja Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Február 27. Szerző Hozzászólás ideje: Február 27. 3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Melyik képregényt kell elolvasni amiben erről van szó? Az egész Jedhai incidenst a Marvel képregény mutatja be jobban, vannak átfedések itt-ott ezzel a hangoskönyvvel (a Hírnök jelenete például a képregényben is szerepel, csak ott ha jól emlékszem részletesebb a dolog). És igen, a Konvergencia még az előzmények, amikor arra lyukadtunk ki a történetben, hogy a Jedhán lesz egy béketárgyalás. Itt meg hát elszabadult a pokol. Milyen volt elsőnek ilyen formátumot olvasni? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. Igen bocsesz, kicsit megkevertem. 2 perccel korábban, Bence1997 írta: Milyen volt elsőnek ilyen formátumot olvasni? Mintha egy forgatókönyvet olvastam volna, de így is átjött a dráma. Persze a regény azért jobb. Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: Március 9. Hozzászólás ideje: Március 9. Messze ez volt a legakciódúsabb szövegkönyv, amit SW berkein belül olvastam, de nagyon élveztem és úgy is jól működik, hogy szinte csak párbeszéd van az oldalakon. A történet végig feszült, leginkább a felütés kapcsán. Ebben a részében kicsit A Jedik fényéhez tudnám hasonlítani. A megtévesztés útja, a Konvergencia és a Quest of the Hidden City ebben a történetben fonódott össze. Eddig az egyes történetek között nem volt komolyabb áthallás, de A Jedha ostroma egyszerre folytatása mindhárom regénynek. Az is tetszett, hogy kibővítették a vallásokat, szektákat. Sokat hozzádnak a világhoz, jól illik a Jedha hangulatához. A történet kellően szövevényes, nem kevés alkalommal epikus a leírás, a karakterek szerethetők. (Kivéve az Út tagjai. Az ő fanatizmusuk fájdalmas volt.) Kíváncsi vagyok, hogyan tovább. A Romboló nagyon para volt, a vele kapcsolatos fejezetek voltak a kedvenceim. Keth droidja pedig zseniális karakter lett, jókat mulattam a vallási szövegein. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.