Jump to content

Group 22: Poe Dameron, Cobb Vanth, Tay Kolma


Star Wars Winter Madness Group 22  

16 members have voted

  1. 1. Ki jusson tovább a csoportból?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 05/22/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Tay Kolma sok vizet sajnos nem zavar, bár a maga szintjén kiemelkedő karakter. A rossz hír hozója ő, aki az utolsó pillanat után megoldást kereső Mon Mothmának már csak a legrosszabb megoldást tudja felajánlani. Éppen ezért érdekes a figura, ugyanakkor nincs igazán tere, és szerepében nem emelkedik ki más hasonszőrű karakterek közül.

 

Poe Dameron érdekes színfoltja az ST-nek. Az ep7-ben bár főszereplőként van jelen, igazából inkább mellékszereplő, érezhető a filmen, hogy eredendően úgy írták meg, hogy Poe nem élte túl a TIE lezuhanását. El is tűnt a film egy jelentős részére, majd - a filmben minden különösebb magyarázat nélkül - varázsütésre megjelent egy újabb X-szárnyúban. Na, innentől van lényegi főbb szerepe, mint a Han Solo-kaliberű figura, aki vezetheti az Ellenállás légicsapását. Igazi mélységet és szerepet Dameron egyértelműen az ep8-ban kapott, ahol remek karakterívet ír le. Egy sablonos űropera hősből (egy Han Solo 2.0-ból) lesz egy remek karakter, akinek fel kell nőnie a vezető szerephez, meg kell értenie, hogy nem feltétlen a harctól lesz valaki hős. Az ep9 aztán ezt szépen ki is aknázza, ahol Poe korábbi, az Ellenállást majdnem teljesen elpusztító vétkei miatt bizonytalan, majd afféle szellemi vezetőjévé válik a szervezetnek.

 

Cobb Vanth is érdekes karakter, de ő inkább afféle westernfilmekből szalajsztott hős sheriff, aki egymaga kiáll az általa védett kisváros közepére és pisztolypárbajban legyűri a gonosz banditákat. Sok lehetőség van még benne, de a The Mandalorian és a The Book of Boba Fett még csak a felszínt karcolgatja. Remélhetőleg abból, hogy az utóbbi sorozat végén a baktában feküdt, valami többet fognak kihozni. Viszont addig is, most Poe Dameronra szavazok.

Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic
2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Már 3szor nyert? Jók ezek a kis mementók! 

2017-ben Bodhit verte 24-1-re, aztán kiessett Yodával szemben 5-22-re.

2019-ben pedig Plo Koont verte 24-6-ra, aztán Palpatine-nal szemben kapott ki 5-21-re. Meglátjuk, hogy idén Jabbával szemben mire megy.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information