Ugrás a kommentre

A Nekromanta program


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Nekem is nagyon tetszik ez a koncepció hogy elmagyarázzák hogyan jött vissza Palpatine. @Dzséjt, köszi hogy összefoglaltad az idővonalat.

 

 

23 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Y.e. 84-32:

.Sidious eltanulja mesterétől azt, hogyan tudja a szellemét áthelyezni egy másik tesbe. Palpatine később megöli Plagueist. (Secret of the Sith)

 

 

A kérdés az hogy ha megtanulta hogyan tudja átvinni a tudatát egy másik testbe akkor minek a Nekromanta-proejkt? Minek kisérletezett hisz tudja a megoldást. A másik kérdés az hogy a mestere mit tanított neki?

Hogyan lehet klóntestbe átvinni a lelket? Ha ezt akkor megint értelmetlen a kisérletezés. Ha azt hogy egy leszármazottba ,akkor szintén értelmetlen a kisérletezés a klónokkal hisz tudja hogy leszármazottba sikerül. Akkor vistzont egy nőt kellet volna fognia akit vagy megerőszakol(kinézem belőle) vagy udvarol neki és a a közös gyerekbe száll majd át.

Gyanítom hogy azt tanította neki hogy örökösbe kell, a késöbbiek miatt.

 

23 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Y.u. 21:

-Darth Sidious az Örök Sith kultistáin keresztül felbérli Bestooni Ochi-t, hogy találja meg a "fiát", Dathant és az "unokáját", Rey-t. Utóbbit vissza kell vinnie az Exegolra, hogy Sidious a szellemét áthelyezhesse a kislányba. 

 

Az előző gondolatmenetből folytatva ,ezért tartom valószinünek azt hogy Darth Plaqueis azt a módszert tanította meg Sidiousnak hogy az örökösbe vigye át a lelket. Mert már a Sith-ek árnyéka könyv olvasása közben is felmerült bennem az a gondolat hogy miért hagyta életben a gyermek  Dathant? Nagyon sok hozzá hasonló lehetett a kisérletek eredményeként.  Szerintem ő már tudta azt hogy a leszármazottja ha egyesül egy nővel akkor az ő gyerekük már be tudja fogadni az ő szellemét. Máskülönben semmi értelme nem lett volna Ochi bácsit felbérelnie. Ráadásul felmerül a kérdés hogy honnan tudta Palpatine hogy Dathan gyermekébe sikerül a szellemének az áttevése? Csakis a mesterétől.

Persze itt is kilóg a lóláb annyira hogyha ezt az örökös módszert ismerte , mi értelme volt később klónokkal kisérleteznie?

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Plagueis szimplán a lélektranszfert tanította meg neki, ennyit, nem többet. Hogy a lelkét elszeparálja a testétől és ne válljon azonnal eggyé az Erővel. De ez csak a szellemi probléma leküzdése, ott vannak még az olyan biológiai problémák, minthogy csak olyan lényben maradhat meg a szelleme, amivel vérrokonságban áll, és akkor is csak úgy, ha a midi-chlorian szintje a leszármazottnak azonos vagy nagyobb, mint neki, különben ott van, ahol a part szakad. Ezért is kellettek a kísérletek, mert a természetes szülés esetén elég lutri, hogy az utód megfelelően Erőérzékeny lesz-e vagy sem. Hiszen még gondos genetikai tervezés esetén is megesett, hogy a klón nem volt Erőérzékeny.

Az 1:1-es klónozás esetében elméletben adta magát, hogy a donor és a klón m-szintje ugyanaz lesz, ráadásul a klónnál nem lehet találni jobb vérrokont, hiszen szó szerint az alany véréből készül el. És itt jöhet képbe a Sith undora minden más teremtménytől. Miért érné be Palpatine egy olyan testtel, ami csak részben Palpatine? Hiszen a többi része Akárki Maritól van. Származhatnak tőle fizikai defektek, gyengeségek, mindenféle aberráció. Ki tudja, mit örököl meg az anyától. Egy Sith, így Palpatine számára szerintem már a gondolat is undorító, hogy valami olyan testbe költözzön, aminek egy részét valami más génjei alkotják. Egy klón 100 százalékban az ő teste. Egy strand-cast még mindig lehet nagyon-nagyon-nagy mértékben az ő teste, noha oda már belekutyulnak mást is, de még mindig jóóóóval kisebb arányban, mint egy természetesen született gyerek esetében. Sőt a strand-cast módszer lényege, hogy minden mintaegyedből a legjobb géneket veszik át, így lényegében alkothatnak egy tökéletesített embert. Feljavíthatják Sidious eredeti testét, ami megintcsak vonzóbbá teheti ezt a megoldást Palpatine számára, mint egy temészetes gyerek. Plusz ott az időtényező is. Egy természetes úton született gyereket sokáig nem tudna használni. Eleve ki kell várni 8-9 hónapot, amíg megszületik, és utána még éveket, mire használható is lenne. Egy klón feleannyi idő alatt megvan.

Persze Rey sem tiszta, hiszen Miramir "beszennyezte", de az ep9 idején Sidiousnak már nincs választása. A klón teste a végét járja, a Nekromanta-projekt utolsó mentsvára Rey. De még azért a lányt is alaposan letesztelte azzal, hogy ráuszította Kylo Rent. Ha Rey le tudja győzni a Kiválasztott unokáját, akit Luke Skywalker és Snoke képzett ki, akkor nyilván elég erős. Ha Ren kinyírja Rey-t... Akkor Sidious b*szhatja. Ha csak nem kockáztatott volna még egy klón testtel (amíg a Sith Citadella és a követői megvoltak, válthatott klón testről klón testre, ugyanazzal a végeredménnyel). És mindent összevetve Rey-be költözni alapból nagy kockázat volt, hiszen soha senki sem tesztelte azt, hogy ez mit eredményezne. Lehet Rey teste sem bírta volna el a nagypapi szellemét. Lehet, hogy Rey olyan erővel kapaszkodott volna a testébe, hogy kilökte volna Sidioust. És akkor még ott van az is, hogy az új gazdaszervezetnek a Sötét Oldalon kell állnia, márpedig arra sem volt garancia, hogy Rey átáll a Sötét Oldalra.

 

Amikor Dathant megtartotta, még nem tudta, hogy a csávó egyszer megszökik és évtizedekkel később születik gyereke. Ezt nem tervezte meg előre. Dathan a tudtán kívül szökött meg és évekre eltűnt előle. Dathant valóban a Palpatine vérvonal fentartására tartotta meg, de nem azért, hogy majd valamikor a távoli jövőben a gyermekét felhasználhassa új testként. Hiszen akkor még azt sem tudta, hogy a hagyományos vagy a strand-cast klónozás nem fog végül eredményt elérni. Hovatovább, azt sem tudhatta, hogy mit fog eredményezni, ha egy sima klónba beköltözik. Hiszen ez olyasmi, amit valószínűleg az egész Galaxisban ő próbált ki először. Szerintem, amíg fel nem ébredt a klón testben, arra egyáltalán nem számított, hogy az szétrohad tőle, inkább csak attól tarthatott, hogy a kevesebb m-szám miatt majd kevésbé tudja használni az Erőt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Plagueis szimplán a lélektranszfert tanította meg neki, ennyit, nem többet. Hogy a lelkét elszeparálja a testétől és ne válljon azonnal eggyé az Erővel

Nem csoda, hogy Sidious álmában ölte meg. Úgy esélye sem volt megcsinálni Plaginak a lélektranszfert.

 

1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Persze Rey sem tiszta, hiszen Miramir "beszennyezte", de az ep9 idején Sidiousnak már nincs választása. A klón teste a végét járja, a Nekromanta-projekt utolsó mentsvára Rey. De még azért a lányt is alaposan letesztelte azzal, hogy ráuszította Kylo Rent. Ha Rey le tudja győzni a Kiválasztott unokáját, akit Luke Skywalker és Snoke képzett ki, akkor nyilván elég erős. Ha Ren kinyírja Rey-t... Akkor Sidious b*szhatja

Szerintem a győztesnek felajánlotta volna az összes Sith opciót, tehát ha Kylo legyőzi Reyt, neki tette volna meg azt az ajánlatot Sidious, amit így Reynek tett meg a filmben.

 

Amúgy kérdés: az, amit Reynek ajánl fel (sújts le rám, stb.) az ugyanolyan eredménnyel járt volna, mintha Sidioust egyszerűen csak valaki megöli és ő random megszállja egy Erőhasználó testét? Vagy itt pont az a lényeg, hogy a saját klónteste azért a legjobb választás, mert a tudatuk nagy százalékban egyezik, így a cél test nem ellenkezik Sidious megszálló elméje ellen? Míg ha egy másik testet választ (pl. Rey) önként bele kell mennie, hogy úgy öli meg Palpatine-t, hogy TUDJA, hogy ezután Palpatine tudata egyesül az övével? Egy erre kitalált, speciális rituálé segítségével így Palpatine annak ellenére tudja átvenni az irányítást a cél test elméje felett, hogy elviekben két különböző egyén elméjét is tartalmazza a test a lélekátvitel után.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

De ez csak a szellemi probléma leküzdése, ott vannak még az olyan biológiai problémák, minthogy csak olyan lényben maradhat meg a szelleme, amivel vérrokonságban áll.

Szerintem a vérrokonság nem előfeltétel, tekintve, hogy Kylót eleve ugyanazért környékezte meg Snoke-on keresztül, mint Reyt, akit nem tudott felhasználni, miután a szülei elrejtették. Ha Rey nem kerül elő, akkor valszeg Kylóba mászott volna bele, miután pedig mégis előkerült kivárt, hogy kiderüljön, melyikük az erősebb. Ezért mondta Kylonak a Skywalker kora elején, hogy keresse meg és ölje meg Reyt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyetértek, szerintem sem kell vérrokonság. Ugyanezt írtam fentebb. Itt inkább az a kérdés hogy ha nem a saját testéről van szó, minden esetben szükség van-e a rituáléra, hogy az átköltöző szellem rá tudja kényszeríteni az akaratát az eleve ott lévő elmére. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, Bomarr írta:

Emlékszem - nem általad de- jól le lettem hurrogva amikor ezt 2019-ben bedobtam :D Pedig nekem nagyon tetszik ezaz elmélet. Akkor és most is.

Nekem ez az elmélet akkor tetszene csak ha kiderülne hogy Palpatine eredeti teste már eleve halódna az EpVIban, ami viszont elvenne Anakin önfeláldozásából. 

 

Palpatine kinézete nyilván ramaty, de már az EpIII óta ramaty. Tehát 22 évet kihúzott már így, valószínűleg (jelen tudásunk szerint) még 22-t simán kibírna. Ha pedig így van, miért kockáztatna be egy rizikós halált és tudatátvitelt Luke-ba? Hogy jobban nézzen ki? Fiatalabb legyen? Nem rossz érvek, de eltörpül amellett hogy ha valami balul üt ki (és nem tudhatja hogy mennyire fog működni a dolog, csak ha kipróbálja) akkor vége az életének. 

 

Ez a technika amit Palpi ismer tökéletes akkor, amikor már nincs vesztenivalója, csakhogy jelen tudásunk alapján az EpVIban Palpatine-nak nagyon is van vesztenivalója, mert teljhatalma van és nem is haldoklik. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Bomarr írta:

Ki tudja mennyire ramaty azaz állapot amiben van.

Ha később erre kapunk infót, hogy hirtelen felpörgette a Nekromanta projektet az EpVI előtt mert mondjuk a tumor markerei megemelkedtek, akkor csábítóbb lesz a teória, de jelen tudásunk alapján erről nem volt szó az endori párharcban. Palpatine élt és virult csupán egy vésztervet keresett az esetleges halála esetére. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az is lehet, hogy már azóta tervezte a dolgot amióta megtudta, hogy Luke Vader fia. Nála jobb alanyt keresve se találhatott volna akkoriban. Szóval csak kapott volna az alkalmon. 

Ez könnyen lehet, csak erre mondom én azt, hogy ehhez nekem komolyabb, sürgetőbb ok kéne Palpatine tervéhez. Mert előssorban Palpatine nyilván élni akar és a saját testében, egyedül elmeként szeretné irányítani a testet. Ha átköltözik Luke-ba, sok minden félremehet: 1) nem jön össze a lélektranszfer, és Luke egyszerűen megöli 2) összejön a transzfer, de Luke teste oszlásnak indul (ahogy a saját klón teste is) 3) összejön a transzfer, de Palpatine elveszíti a saját identitását, mert Luke elméje legyűri 4) összejön a transzfer, de nem tudja kiűzni Luke elméjét a testből, ezért ketten irányítják a testet, amibe akár bele is őrülhetnek.

 

Ahhoz, hogy egy ilyet Sidious a saját testében megkockáztasson, nem elég indok az, hogy Luke a kiválasztott fia és jóval fiatalabb mint Palpatine. Ezek semmit sem érnek, ha gigszer üt be és Palpatine lényegében elveszíti a saját önállóságát, testét, entitását. Ezért nagyon kéne ide egy jelenleg hiányzó mozgatórugó: az, hogy Palpatine haldokoljon. És lehet utalni a kinézetére, de már az EpIII második felében is ramatyul nézett ki, mégis lazán kihúzta (jelen tudásunk szerint) még 22 évig. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 perccel korábban, Donát írta:

És lehet utalni a kinézetére, de már az EpIII második felében is ramatyul nézett ki, mégis lazán kihúzta (jelen tudásunk szerint) még 22 évig. 

És tegyük hozzá, hogy, amikor az ep9-ben helyreállította önmagát a diád erejét megcsapolva, ugyanazt a ramaty kinézetet vette vissza. Szóval a kinézetére apellálni fals, mert az ep9 alapján ez a valódi arca. Ezt preferálja, ez az ő énképe. Meg amúgy sem hiszem, hogy az ep3-ban szándékosan olyan sérüléseket okozott volna magának, ami drasztikusan megrövidíti az életét, miközben a Nekromanta-projekt akkor még el sem kezdődött. Mondhatni, szimpla "szépészeti" beavatkozást csinált az arcán. :) 

 

18 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Na jó, az Éjnővéreket most nem számolom. :D 

Szerintem nem is kell őket számolni, mert az megoldásuk csak részint hasonlít arra, amit Sidious véghezvitt. Az ő lelkük egy tárgyhoz van kötve, a dathomiri oltárhoz. Attól nem távolodhatnak el nagyon. Másrészt, ahhoz, hogy megszálljanak valakit, először a fizikai síkra kell idéznie őket egy külső hatalomnak. És, még ha meg is szállnak valakit, amennyiben az illető eltávolodik az oltártól, szó szerint kiaszakadnak a testből, aztán mennek vissza oda, ahonnan jöttek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.