Ugrás a kommentre

Darth Plagueis

Ajánlott hozzászólás

• Darth Sky megváltoztatta a címet erre: Darth Plagueis
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
21 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Megoldottam hova rakd. :P 

Köszi. Kerestem, hogy van-e külön szobája, nem voltam bátor indítani neki itt, mert ez már magában spoiler, hogy létezik itt ez a szoba. :lol:

Szerkesztve: - Szisz
Hozzászólás ideje:

Most már lassan 20 éve foglalkoztat minket Darth Plagueis személye. Ki ő? Honnan jött? Tényleg megcsinálta? Mikor végzett vele Palpatine? 

Bár nem tudom, a muunok meddig élnek, de ha Plagueis már most mester és Palpatine ugye még sehol nincs, akkor tényleg nagyon sok évet élt meg.

Hozzászólás ideje:

A mostani leírásokban említik, hogy Darth Plagueis a Köztársaság Fénykorában volt aktív. Ez most csak Akolitus sorozat idejére utal? Vagy elképzelhető, hogy a 100-250 évvel korábbi KF regények idejében is ő az aktív Sith nagyúr?

4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Bár nem tudom, a muunok meddig élnek

A legendákban több mint 100 év volt az átlagos élethosszuk. A kánonban ez nincs meghatározva, de szerintem ezt már tekinthetjük úgy, hogy átvették, hiszen még Palpatine megszületéséig is 48 év van, hát még addig hány év lehet, míg eljut oda, hogy Sidious megölje Plagueis-t álmában. Szerintem alsó hangon is 70-80 év van még addig, amíg Plagueis örök álomra hajtja a fejét (azt nagyon remélem, hogy azt a baromságot nem veszik át, hogy Plagueis még élt az ep1 cselekménye alatt :clap2: ).

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Palpatine születését is módosíthatják a kánonban? Akár korábbra is tehetik.

Szerintem abszolút nagyon jó ötlet volt, hogy Plagueis élt még A Baljós árnyak idején. Az egyik legjobb része a regénynek. Szívből remélem, hogy majd átveszi a kánon.

Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

(azt nagyon remélem, hogy azt a baromságot nem veszik át, hogy Plagueis még élt az ep1 cselekménye alatt :clap2: ).

Az tipikusan egy olyan példa, hogy egy kezdetben abszurdnak tűnő ötlet (én is fogtam a fejem anno), ha jól van megírva, akkor nagyon is működik. Itt szerintem ez történt, jól illeszkedett a cselekménybe.

Hozzászólás ideje:
8 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

:idn:

Ezen az elíráson, ami annyira nem is hülyeség, olyan jót derültem:hb:, már majdnem :sleep: álmomban.

Tényleg, Vader sose aludt. Egy Sithnek az luxus és veszélyes. Biztos Sidi a Plagi sztori miatt szintén nem mert :lol:

Hozzászólás ideje:

Plaguies-nek eleve a csőrében lehet Qimir, hisz azért elég közel került a lebukáshoz. Nagy szerencséje, hogy Sol a saját traumájával volt elfoglalva és nem közölte azonnal kivel volt dolga a Khofaron. Plaguies ezért akár a körmére is nézhet Qimirnek. 

Hozzászólás ideje:

És a vész még nem hárult el, hiszen Vernestra szagot fogott, és lényegében ez is Qimir hibája. Tudta jól, hogy újabb Jedik érkeztek a bolygóra, mégis levette a sisakját. Ugyan, amíg meg nem érezte, nem tudta, hogy hajdani mestere is a csapattal van, de akkor is, elég nagy kockázat volt önként levenni az identitását eltakarni hivatott sisakot. Ha Osha nem áll át és a Jedik befutnak, akkor vége az árnyak közt bújkálásnak.

Hozzászólás ideje:

Bizony, egy hajszálon múlt a lebukás. Már csak azt lenne jó tudni, hogy Plaguies valóban Qimir mestere? Abban az esetben ha nem az, akkor kicsivel jobb a helyzet a Sith szempontjából. De csak egy kicsivel.

Valóban nyitott a kérdés, hogy mi köze Qimirhez. Az több mint valószínű, hogy Ohsa iránt érdeklődik, ezért nyilván nem akarja egyből legyakni a srácokat.

Mindenesetre Qimir tud a Sithekről. És még Bazil. :lol:

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Yord értette. :(

Béke poraira.

Bazil maradt életben még, azok közül, akik ott voltak, amikor a mészárszlás történt. Neki vannak is emlékei, bár ebből tényleg csak a szagemlékek használhatók. S amennyiben Qimir nincs szoros kapcsolatban Plagival, úgy a Sith-ek titka akkor is biztonságban van, ha a nyomukra akadnak. 

Elképzelhetó, hogy Plagi úgy mester, hogy a kilétét fel sem fedte, ahogy Qimi sem Mae előtt. 

Hozzászólás ideje:

Nem teljesen értem, Bazilnak mi köze van Plagueis-hez. Bazil nem volt jelen, amikor Qimir Sith-nek nevezte magát, szóval legfeljebb annyit tud elmondani, hogy látott egy fénykardos pacákot kiszökni egy halom rovat csáprágói közül. Ezzel még Qimirig sem lehet eljutni, nemhogy Plagueisig. :) 

A Sith-ek titka jelenleg maximálisan biztonságban van. A Jedik közül senki sem tud Darth Plagueisről, és az egyetlen Jedi lovag, aki tudomást szerzett arról, hogy Qimir Sith lehet, halott. Ráadásul a Sith-ek, na meg Vernestra nagy szerencséjére Sol nem képes visszapofátlankodni az Erő honából. A Sith-ekről most semmivel sem tudnak többet a Jedik, mint öt perccel azelőtt, hogy egy Qui-Gonra vetette magát.

Hozzászólás ideje:

Pontosan ezt írtam én is.

Egy videóban értetlenkedek Bazil tudása kapcsán, a fricska ezért jött, vagyis nem ide. Élcelődtem Bazil kémképességeiről, korábban is poénkodtunk már, hogy micsoda több dimenziós szaglása lehet. A Jedik képességeinél is jobb lehet, nyilván ezért használják nyomkeresőnek. Annyit tud, mint egy szuperkutya deluxe. :D

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Ok, egy kicsit összezavarodtam, mert mobilról nem láttam már a posztot redditen, és azt hittem törölték a nem valódisága miatt. Viszont gépen meg látom... Rákérdezek, hogy honnan vannak a képek

Nos, a képek valódiak, Saby Menyhei (Menyhei Szabolcs) tette ki őket Twitterre, aki valóban Az akolitus-on dolgozott, mint concept artist :) szóval még magyar vonatkozása is van a dolognak :D a képeket már törölte Twitterről, de az internet nem felejt :) (az alsó nagy képen ott is van amúgy a vízjele)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.