Hozzászólás ideje: Április 17.Ápr. 17. Úgy tűnik, a régi EU lezárása, majd a reset terve nem a Disney felvásárlás miatt történt meg, már előtte ez volt a terv.Leeland Chee-t kérdezték, és Pablo Hidalgo is megerősítette.https://x.com/jadexskywalker/status/2044511047441064183/photo/1
Hozzászólás ideje: Április 18.Ápr. 18. Szerző 4 órával ezelőtt, reaper írta:Úgy tűnik, a régi EU lezárása, majd a reset terve nem a Disney felvásárlás miatt történt meg, már előtte ez volt a terv.Leeland Chee-t kérdezték, és Pablo Hidalgo is megerősítette.https://x.com/jadexskywalker/status/2044511047441064183/photo/1Ez abból a szempontból érdekes, hogy az íróknak nem igazán szóltak. Lásd Christie Golden Sword of the Jedi trilógiáját.
Hozzászólás ideje: Április 18.Ápr. 18. Tudjuk, hogy Lucas már a Disney felvásárlás előtt elkezdett dolgozni a folytatásokon. Szerintem már akkor elkezdték a resetet.
Hozzászólás ideje: Április 18.Ápr. 18. Szerző Ettől függetlenül érdekes, hogy a Sword of the Jedi-t nem törölték hamarabb. Be se kellett volna akkor jelenteni.
Hozzászólás ideje: Április 26.Ápr. 26. 2026. 04. 17. - 21:49, reaper írta:Úgy tűnik, a régi EU lezárása, majd a reset terve nem a Disney felvásárlás miatt történt meg, már előtte ez volt a terv.Leeland Chee-t kérdezték, és Pablo Hidalgo is megerősítette.https://x.com/jadexskywalker/status/2044511047441064183/photo/1Az lehet, hogy terv volt és Lucas is párhuzamos univerzumként tekintett rá, de a reset gombot végül a disney nyomta meg 12 évvel ezelőtt és egy napja.
Hozzászólás ideje: Április 26.Ápr. 26. 2 órával ezelőtt, Iqvi írta:Véletlenül sem a Lucasfilm vezetése?Akkor a disney tulajdonban lévő lucasfilm vezetése. Így jobban tetszik? Nekem egy cég 2012 óta.
Hozzászólás ideje: Április 26.Ápr. 26. Akkor lenne egy cég, ha a Disney ténylegesen magába olvasztotta volna a Lucasfilmet, de jelenleg a Lucasfilm saját vezetéssel rendelkezik, annak ellenére, hogy a Disney tulajdonában van, és a Disney cégcsoportjához tartozik.
Hozzászólás ideje: Április 27.Ápr. 27. 13 órával ezelőtt, tomcsi80 írta:Ez így van, de az irányvonalat a disney adja.A pénzt adja. Letesznek elé projekteket és amiről azt gondolják ok, azt finanszírozzák.
Hozzászólás ideje: Április 27.Ápr. 27. Szerző Tehát, akkor mégis csak a Disney szabja meg az irányvonalat. Hiszen arra adnak pénzt, amiről azt gondolják, hogy jó lesz.
Hozzászólás ideje: Május 25.Máj. 25. Az Új Jedi Rend sorozatról egy kis ismertető, főleg azoknak, akik nem ismerik.https://starwarskonyvekportal.hu/az-uj-jedi-rend-sorozat-konyvek/?fbclid=IwY2xjawSBYqVleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEeh_lDIJlVHOfsVztVzWGYGH5MmBHB1NoJLtwrttLyNYqOKiy6lqtq9KoJE78_aem_5vAn3AR0Q7ZFUjUS7YrVhw Szerkesztve: Május 25.Máj. 25. - tomcsi80
Hozzászólás ideje: Június 27.Jún. 27. Darth Maul: A Vadászó Árnyék élménybeszámoló:Hosszú idő után végre újra a kezembe vettem egy SW könyvet. Eredetileg a Dooku-t akartam elolvasni, de a Shadow Lord sorozat után úgy voltam, hogy előbb jöjjön még egy adag Maul, és azt kell mondjam, hogy nem bántam meg. Maga a történet egy prológusa is lehetne a Baljós Árnyaknak. A sztori szerint egy neimoidi, Hath Moncsar elárulja a Kereskedelmi Szövetséget, és ezzel együtt Sidious-t is, mert egy jobb élet reményében el akarja adni a Naboo-i blokádról szóló információt. Sidious Maul-nak adja a feladatot, hogy levadássza Moncsart és mindenkit, aki tudomást szerez a tervekről, viszont Moncsar még azelőtt elmeséli egy Lorn Pavan nevű információkereskedőnek, mielőtt még Maul elkapná. Ezután pedig Lorn és a droidja, I-5 összeakaszkodnak egy Darsha Assant nevű Jedi Padavannal, aki a próbáját akarja teljesíteni, hogy a végén Jedi-Lovag legyen. A történet tempója remek: ugyan az első fele egy picit lassú, de egyáltalán nem unalmas. Megismerjük a főbb karaktereket, akikre Maul vadászni fog, illetve magának Maul-nak a gondolataiba is betekintést kapunk. A második fele viszont konkrétan egy eszeveszett hajsza, ami alatt alig lehet letenni a könyvet, annyira izgalmas. egy olyan befejezéssel, amitől ha 10 évesként olvasnám el, rémálmaim lettek volna tőle. Mindegyik főbb karakter remekül megvan írva, és habár nagyjából ki lehet következtetni hogy mi lesz a sorsuk, mégis lehetett nekik drukkolni, hogy megmeneküljenek Maul elől. Lorn Pavan volt a kedvencem közülük. Nagyon érdekes volt ahogy a regény végére kiderül, hogy miért is utálja a Jediket, és hogy ezen gyűlölete hogyan változik meg, amikor Darsha-val szövetséget kell kötni, ha nem akarja, hogy Maul végezzen vele. Darsha is remekül megvan írva, habár az elején még annyira nem volt számomra érdekes, de nagyon tetszett ahogy a könyv végére egy olyan Jedivé válik, aki kihívást tud nyújtani Maul-nak, révén a könyv eleji énje erre nem lett volna képes. I-5, Lorn droidja egy kicsit a kánonból Tripla-Zerora emlékeztetett, azon kívül, hogy nem vörösek a szemei, illetve hogy nem akar élvezetből ölni. Mindenesetre az ő karaktere is nagyon jól meg volt írva, a közte és Lorn közti dinamika szolgáltatta a könyv humorát, ami nélkül az egyébként is sötét sztori még sötétebb volna. Maul hozza azt, amit a Baljós Árnyak alapján el lehet várni tőle: könyörtelen, engedelmes a mesterével szemben, magát a küldetést azonban nem érzi egy Sith tanítványhoz méltónak, egészen addig, amíg nem kerülnek Jedik is a képbe. Emellett olyan félelmetesen volt ábrázolva, hogy sokszor újra 9 éves lettem, amikor Maul még olyan félelmetes volt számomra, hogy bizony volt egy két álmatlan éjszakám neki köszönhetően. Mindezek mellett a könyv egészen részletesen bemutatja a Coruscant alvilágát, amely kicsit elüt attól a verziótól, amit a TCW-ben, vagy a Bad Batch-ben láthattunk, de amikor a legalsóbb szinteken mindenféle szörnyekkel találják szembe magukat a hőseink, az nagyon hátborzongató volt. Emellett Maul és Sidious remekül kezeli az ismerős karaktereket, és Gunray szemszögéből picit a neimoidiaiak viselkedését is bemutatja a könyv. Aki hozzám hasonlóan nagy Maul rajongó, és a Shadow Lord után akar még egy nagyon jó Maul sztorit, annak maximálisan ajánlom a könyvet. A végét pedig mint már mondtam, csillagos ötös, és utána még percekig csak néz ki a fejéből az ember.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.