Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
54 minutes ago, HeirToGrievous said:

Az túlzás, hogy több borítója van, inkább egyfajta "variánsnak" mondanám.

A logót leszámítva sok különbséget nem látok. :D Max. annyit, hogy a jobb oldali kicsit fakóbb. 

Hozzászólás ideje:
1 hour ago , SaintJust said:

Sziasztok!

Mióta a Disney-éra filmjei újra feltolták a SW fanságomat olvaslak titeket. Jó olvasni olyan fanok hozzászólásait, akik nem a folyamatos fikázás és régen minden jobb volt, disney tönkretette a gyerekkorom stb. skálán mozognak, és hozzám hasonlóan minden éra filmjeit egyformán szeretik.

Eddig nem regeltem hozzátok, viszont most a második quasi karantén alatt megjött a kedvem, hogy a mozgóképes tartalom mellett olvasva is fogyasszak esetleg Star Warsot. Tudnátok esetleg ajánlani pár olyan könyvet, amit különösebb háttértudás (csak a mozgóképes formátumot fogyasztottam eddig) nélkül is élvezhető. Ez a kánon/eu vonal volt, ami igazán összezavart, mikor könyveket kerestem volna magamnak.

Köszi szépen :)

Melyik érákat kedveled a leginkább? Klónháborúk, post-Endor...? Illetve mely témák érdekelnek pontosan? Jedik, Sith-ek, klónok, fejvadászok, csempészek...? 

Hozzászólás ideje:
39 perccel korábban, caseyjones írta:

A logót leszámítva sok különbséget nem látok. :D Max. annyit, hogy a jobb oldali kicsit fakóbb. 

Mert a logón kívül nincs is más különbség.:nana:

Hozzászólás ideje:
1 hour ago, HeirToGrievous said:

Mert a logón kívül nincs is más különbség.:nana:

Nekem a színek az egyik könyvön fakóbbnak tűnnek. Vagy ez a használatából adódik? 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
9 órával ezelőtt, HeirToGrievous írta:

Akkor ezek szerint ezzel még nem találkoztál..

deWKlzK.jpg

Szép. Én 1500 és 3000 között találkozok ezzel a kötettel. Sok sikert neki.

7 órával ezelőtt, SaintJust írta:

Sziasztok!

Mióta a Disney-éra filmjei újra feltolták a SW fanságomat olvaslak titeket. Jó olvasni olyan fanok hozzászólásait, akik nem a folyamatos fikázás és régen minden jobb volt, disney tönkretette a gyerekkorom stb. skálán mozognak, és hozzám hasonlóan minden éra filmjeit egyformán szeretik.

Eddig nem regeltem hozzátok, viszont most a második quasi karantén alatt megjött a kedvem, hogy a mozgóképes tartalom mellett olvasva is fogyasszak esetleg Star Warsot. Tudnátok esetleg ajánlani pár olyan könyvet, amit különösebb háttértudás (csak a mozgóképes formátumot fogyasztottam eddig) nélkül is élvezhető. Ez a kánon/eu vonal volt, ami igazán összezavart, mikor könyveket kerestem volna magamnak.

Köszi szépen :)

Szia! Ilyenkor az első kérdésem az, hogy mit szeretsz a Star Wars-ból jobban? Erőhasználók? Azon belül Jedik, Sithek? Vagy nem Erőhasználók? Fejvadászok? Csempészek? Van-e kedvenc Star Wars korszakod? (előzmény-trilógia, folytatás-trilógia, klasszikus-trilógia) Van-e kedvenc Star Wars filmed, sorozatod? Esetleg kedvenc szereplő? Általában ezek szoktam megkérdezni először. Már rég túlhaladott az, hogy a legnépszerűbb címeket ajánlja az ember, mert tapasztalataim szerint nem garantált, hogy a legnépszerűbbek mindig elnyerik az olvasó tetszését.

A Legendák könyvek. A 70-es évek vége és 2014. első féléve között Amerikában megjelent regények. Régen ezt hívták Expanded Universe-nek, vagyis röviden EU-nak. Ezeket már nem veszik figyelembe. Maximim ihletforrások, át szoktak emelni belőlük elemeket. Vannak itt is nagyon jó darabok.

Kánon. Ezek azok a könyvek, melyek elméletileg egyenrangúak a filmekkel és sorozatokkal - legalábbis a hivatalos marketing szöveg szerint. De ne lepődj meg, ha kánon könyveket olvasva ellentmondásokba fogsz botlani. Ezek között is vannak nagyon jó darabok.

Ha érdekelnek a Legendák is és majd a jövőben könyveket szeretnél venni, akkor most technikai okok miatt érdemes lenne beszerezned annyit, amennyit tudsz. Még 2021. végéig tudja a kiadó ezeket árusítani. A kánon könyveket később is árusítják majd.

Hozzászólás ideje:

Azon gondolkodtam (ha már szóba kerültek a borítók), hogy idén a Szukits ugye újra megjelentette A vadászó árnyékot és Az álmok bolygóját. Utóbbinál a régi kiadás borítója maradt, előbbinél azonban egy teljesen új borítót alkalmaztak. Mi lehetett ennek az oka? Szerintem az új borító nem túl tetszetős, a régi viszont zseniális volt.

Hozzászólás ideje:

Mert a bővített, második kiadást (amit az EP1 3D-mozi idejére adtak ki az USA-ban)  jelentette meg a Szukits. Ez Amerikában is ezzel a borítóval jött ki és tartalmazott két Luceno-novellát. Az első kiadás borítója szerintem is szebb.

Hozzászólás ideje:
11 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Üdv nálunk! Szimpatikus bemutatkozás. :) Vannak itt szakértők, pl. @Darth Revan9 is, szerintem ők tudnak majd ajánlani neked műveket. A kérdés, hogy Legends-t akarsz olvasni vagy olyan könyveket amik hivatalosan is kapcsolódnak a filmekhez? Azaz kánon művek? 

Azt hiszem első körben inkább a kánon műveket próbálnám meg, aztán majd elválik mennyire gyerebe nekem ez az egész olvasós Star Wars. Elég sokat olvasok, de sw-vel szemben azért pöppet szkeptikus vagyok, mennyire jön át maga a feeling.

11 órával ezelőtt, caseyjones írta:

Melyik érákat kedveled a leginkább? Klónháborúk, post-Endor...? Illetve mely témák érdekelnek pontosan? Jedik, Sith-ek, klónok, fejvadászok, csempészek...? 

5 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Szép. Én 1500 és 3000 között találkozok ezzel a kötettel. Sok sikert neki.

Szia! Ilyenkor az első kérdésem az, hogy mit szeretsz a Star Wars-ból jobban? Erőhasználók? Azon belül Jedik, Sithek? Vagy nem Erőhasználók? Fejvadászok? Csempészek? Van-e kedvenc Star Wars korszakod? (előzmény-trilógia, folytatás-trilógia, klasszikus-trilógia) Van-e kedvenc Star Wars filmed, sorozatod? Esetleg kedvenc szereplő? Általában ezek szoktam megkérdezni először. Már rég túlhaladott az, hogy a legnépszerűbb címeket ajánlja az ember, mert tapasztalataim szerint nem garantált, hogy a legnépszerűbbek mindig elnyerik az olvasó tetszését.

A Legendák könyvek. A 70-es évek vége és 2014. első féléve között Amerikában megjelent regények. Régen ezt hívták Expanded Universe-nek, vagyis röviden EU-nak. Ezeket már nem veszik figyelembe. Maximim ihletforrások, át szoktak emelni belőlük elemeket. Vannak itt is nagyon jó darabok.

Kánon. Ezek azok a könyvek, melyek elméletileg egyenrangúak a filmekkel és sorozatokkal - legalábbis a hivatalos marketing szöveg szerint. De ne lepődj meg, ha kánon könyveket olvasva ellentmondásokba fogsz botlani. Ezek között is vannak nagyon jó darabok.

Ha érdekelnek a Legendák is és majd a jövőben könyveket szeretnél venni, akkor most technikai okok miatt érdemes lenne beszerezned annyit, amennyit tudsz. Még 2021. végéig tudja a kiadó ezeket árusítani. A kánon könyveket később is árusítják majd.

Köszönöm a részletes választ :) 

A star warsban az űrutazás, űrcsaták, amik igazán megfognak, meg persze gyerekként anno az erőhasználat és a fénykard volt a nagy favorit. A kedvencem talán az eredeti  trilógia, de mindhármat imádom, nehéz a választás. Az elmúlt pár évben pörgettem ki a clone warst, és azt is imádtam, de a sorozatok közül a Rebels volt, ami  a legnagyobb hatással volt rám, igen megszerettem a szereplőket . Remek volt látni azt, hogy hogyan épül fel a lázadás, nekem rengeteget adott hozzá jó értelemben az eredeti 3 filmhez, pont mint a Rogue one, ami a disney éra filmjei közül a kedvencem. Nem tudom, hogyan lenne érdemes kezdeni vagy van-e közöttük sorrendiség, de örülnék olyan könyvajánlásoknak, amik valamilyen szinten kapcsolódnak a fősodorhoz.

Meg láttam , hogy a filmek is fellelhetők regény formában, ezekről mi a véleményetek, érdemes őket elolvasni, adnak hozzá az élményhez?

Szerkesztve: - SaintJust

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

@SaintJust! Revan ajánlóját a kánon könyves topikban találhatod. :)

Köszönöm, láttam! Egy könyvet meg is vettem aztán attól függően hogy haladok, jöhet a többi. 

Szerkesztve: - SaintJust

Hozzászólás ideje:

Michael Reaves: Darth Maul - A vadászó árnyék

Csudajó regény volt! Remekül szórakoztam rajta, viszonylag hamar ki is végeztem. Szinte minden egyes mondatát élveztem, nem laposodott el sehol a sztorti. Jó volt újra elmerülni a Baljós árnyak érájában.

A történet nagyon jól érthető és követhető volt. Bár a sűrű nézőpontváltást nem tartottam jónak. A leírások is szuperek voltak, Reaves nagyon jól fogalmaz. Főként Darth Maul gondolatainak részletezése tetszett. Tök jó volt megismerni a gondolkodásmódját, a fejében járó dolgokat. Nem is csak az a gyilkológép, akinek mutatja magát, mert tiszteletben tartja ellenfelét, és elismeri magában, ha valakivel kapcsolatban tévedett vagy valakit alábecsült. Ugyanakkor teljesen érzelemmentes: nem tud vidám vagy szomorú lenni, csak a düh vezérli.

Lorn Pavan karakterét bírtam, zseniális párost alkottak a droidjával, I-5-tel. Nem is tudtam, hogy ő Jax Pavan édesapja. Jaxszel különben még nem találkoztam egy műben sem, annyit tudok róla, hogy a Coruscant Nights-könyvek fő alakja. Lehet, hogy ezek után elolvasom azokat a regényeket is. :) Darsha karaktere viszont totál semmilyen volt, de ez nem vett el sokat a regény élvezhetőségéből. 

Ha már említettem Jax Pavan kapcsán Coruscantot: Maul gondolatainak leírásán túl Reaves leginkább a coruscanti mindennapok, valamint az ottani alvilág ábrázálosában jeleskedett. Nagyon jó volt az ő leírásai által elkalandozni a városbolygóra.

A taozin viszont érdekes volt... Azt hittem, csak a yuuzhan vongok azok, akik mentesíteni tudják magukat az Erő alól. Az meg megint csak furcsán hatott, hogy Lorn a taozin bőrének (vagy a nyálának?) egy darabját használta fel arra, hogy feltűnés nélkül közelebb férkőzhessen Maulhoz... Nekem ez elég mítoszromboló volt. Az ysalamirik nem voltak számomra ennyire mítoszrombolóak.

A vége egyszerűen zseniális volt. Isteni jelenet volt, amikor Lorn átadta a holokront Palpatine-nak, mit sem sejtve, hogy ő a Sith Nagyúr. :palpatine: Az is fenomenális volt, hogy milyen jól kapcsolódik a vége a Baljós árnyakhoz. Nagyon örültem, hogy Obi-wan és Qui-gon is feltűnt. :) 

Összességében remekül szórakoztam, nagyon élveztem. Szerintem a Baljós árnyak kedvelőinek ez ugyanolyan kötelező, mint A megtévesztés leple.

10/9,5

Szerkesztve: - caseyjones

Hozzászólás ideje:

Nekem is az egyik kedvenc regényem, Reaves mesterien adagolja a feszültséget, igazi pszichothriller ez. Úgy szurkoltam első olvasáskor, hogy Pavan valahogy megússza. :(

Hozzászólás ideje:

Én biztos voltam benne, hogy meg fog halni. Az volt a kemény, hogy a vége felé egy ponton elhittem, hogy mégse, aztán Maul végül kinyírta. 

Hozzászólás ideje:

Maul esetében nagyon kedvelem, hogy a méltó ellenfeleket tiszteli, ez itt is megmutatkozott. Feleslegesen nem brutális, a vadászat izgalma hajtja. 

Hozzászólás ideje:

Valóban, erre utaltam én is, amikor azt írtam, hogy nem csak az a gyilkológép, akinek kiadja magát. :) 

Jó lenne, ha a jövőben minél több regény jelenne meg a TPM érájából, én különösen kedvelem ezt az érát. És a Han-Leia-Luke triót elengedni örökre, mert a Legendákban annyit foglalkoztak már velük, hogy ihaj-csuhaj! Most már kezdek besokallni belőlük, pedig én csípem nagyon az OT-t. 

Hozzászólás ideje:
2020. 12. 03. - 21:49, caseyjones írta:

Han-Leia-Luke

A kánonban amúgy, negyed ennyi hangsúlyt fektetnek rájuk mint a legendákban. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
50 perccel korábban, Iqvi írta:

A kánonban amúgy, negyed ennyi hangsúlyt fektetnek rájuk mint a legendákban. 

Talán azért mert kifulladt a téma? 2013-ban a Crucible-nél amúgy is úgy tervezték, hogy ez lenne az utolsó poszt-Endoros Luke-Leia-Han regény.

Hozzászólás ideje:
17 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Talán azért mert kifulladt a téma? 2013-ban a Crucible-nél amúgy is úgy tervezték, hogy ez lenne az utolsó poszt-Endoros Luke-Leia-Han regény.

Nem tudom a legendák ilyen terű irányvonalát mennyi értelme lenne összevetni a kánon irányvonalával, mert az nagyon más. De mindenesetre mindhármójukról lehetne történeteket írni a kánonban is, de értelmes mennyiségben.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
18 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Nem tudom a legendák ilyen terű irányvonalát mennyi értelme lenne összevetni a kánon irányvonalával, mert az nagyon más. De mindenesetre mindhármójukról lehetne történeteket írni a kánonban is, de értelmes mennyiségben.

Érdemes összevetni. Akik aktívan vásároltak, vagy olvastak SW regényeket már jó ideje - akár a 90-es évektől, akár a 2000-es évektől -, azok jó része most is ezt teszi. Szerintem a SW regényolvasói körben azok vannak jelen többségben, akik vegyesen olvastak, olvasnak ilyen könyveket mind a kánon,  mind a Legendák érában. Ezen kör tagjai nagyon sok Luke-Leia-Han sztorival találkoztuk. Jó részük olvasta a The New Jedi Ordertől a Crucible-ig tartó könyveket is. Itt olyan sok Luke, Leia és Han sztori van, hogy már sokaknak elegük lehetett belőlük. Ha ezeket mind sorozatban bemutatnák, akkor epizódszámilag még a TCW-t is le tudnák körözni. Ezt érzékelték már a 2010-es évek elején is a könyves részlegnél a Lucasfilmnél. A Crucible után már nem igazán akartak sok olyan sztorit, mely Luke-ékra fókuszál. Úgy tűnik, hogy a kánonban is tartják ehhez magukat.

16 órával ezelőtt, caseyjones írta:

Ezeknek létezéséről nem is tudtam. Mely könyvek ezek? 

I-5 története a Medstrban folytatódik.

https://moly.hu/sorozatok/star-wars-medstar

Ez radikálisan más lett, mint A vadászó árnyék. Inkább háborús dráma lett, melynek központi kérdései: a szerelem megragadása, a háború kifordítja az embereket magukból, valamint az a gondolat, hogy a legnehezebb körülmények között is érdemes megmaradni a pozitív értékeknél. Csata és összecsapás nagyon kevés van benne. De én nagyon élveztem.

A következő felvonás a Coruscanti éjszakák sorozat. Itt Reaves ötvözi A Vadászó árnyékot és a Medstart abból a szempontból, hogy megvan benne a karakterdráma, de a krimi, thriller és kaland vonal is. Nálam ez a sorozat most a kedvenc a hosszú szériák közül. Kiütötte a Darth Bane-t és a Republic Commando-t is a nyeregből.

https://moly.hu/sorozatok/star-wars-coruscanti-ejszakak

A Medstar kötetekről a véleményem:

https://moly.hu/konyvek/michael-reaves-steve-perry-medstar-i-harcteri-sebeszek/en-es-a-konyv/darth-revan

https://moly.hu/konyvek/michael-reaves-steve-perry-medstar-ii-jedi-gyogyito/en-es-a-konyv/darth-revan

A Coruscanti éjszakákról a véleményem:

https://moly.hu/konyvek/michael-reaves-a-jedik-alkonya/en-es-a-konyv/darth-revan

https://moly.hu/konyvek/michael-reaves-az-arnyak-utcaja/en-es-a-konyv/darth-revan

https://moly.hu/konyvek/michael-reaves-az-ero-mintazatai/en-es-a-konyv/darth-revan

https://moly.hu/konyvek/michael-reaves-maya-kaathryn-bohnhoff-az-utolso-lovag/en-es-a-konyv/darth-revan

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Lehet, hogy elolvasom majd a Medstar-duológiát, mert csípem a 2003-as Clone Warst és az ahhoz kapcsolódó műveket. Bár a CW-könyvekkel kapcsolatban eddig felemásan állok: A Cestus-csapda jó volt (10/8), a Windu-regény egyenesen zseniális (10/10), de a Yoda-regény elég közepes (10/5), a Jedi-próba meg elég gyenge (10/4). 

A Coruscant Nights-sorozat is érdekel. Bár egyelőre eléggé el vagyok havazva könyveket illetően.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Sziasztok! 

A Vesztegzár iránt szeretnék érdeklődni. Olvastam itt (igaz, hogy egy júniusi válaszban), hogy ennek a könyvnek az ára 15 000 Ft körül van. Én rákerestem, és csak egy eladó példányt találtam, de az 55 000 Ft-ba került, annyit pedig nem szeretnék rászánni. A kérdésem az lenne, hogy még mindig elérhető-e 15 000 Ft-ért (vagy esetleg kicsit többért), és ha igen, akkor hol érdemes keresnem? Érdekel a története, és mindenképpen magyar nyelven szeretném megvenni, mert a gyűjteményem többi darabja is magyarul van. Előre is köszi a válaszokat!

Hozzászólás ideje:
13 minutes ago, Atti0626 said:

Sziasztok! 

A Vesztegzár iránt szeretnék érdeklődni. Olvastam itt (igaz, hogy egy júniusi válaszban), hogy ennek a könyvnek az ára 15 000 Ft körül van. Én rákerestem, és csak egy eladó példányt találtam, de az 55 000 Ft-ba került, annyit pedig nem szeretnék rászánni. A kérdésem az lenne, hogy még mindig elérhető-e 15 000 Ft-ért (vagy esetleg kicsit többért), és ha igen, akkor hol érdemes keresnem? Érdekel a története, és mindenképpen magyar nyelven szeretném megvenni, mert a gyűjteményem többi darabja is magyarul van. Előre is köszi a válaszokat!

Sajnos ezt a regényt sehol sem tudod beszerezni. Nagyon keveset nyomtattak belőle, így mára igazi ritkaságnak minősül. Olykor-olykor felbukkan Vaterán, Facebookon, Jófogáson stb. horribilis összegekért. 8-9000 Ft alatt ne nagyon számíts rá, hogy hozzájutsz.

Szerkesztve: - caseyjones

• 4 héttel később...
  • 3 héttel később...
  • 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Dave Wolverton: Jedi-növendék 1: Az ébredő Erő

Hatalmas nosztalgia élmény volt ezt a könyvet újra olvasni. Még annak idején, 1999-ben kaptam a 12. születésnapomra édesanyámtól. Korábban, még 1999 nyarán olvastam a Baljós árnyak regényváltozatát. A filmet sajnos csak 2000 tavaszán tudtam megnézni. Az első Jedi-növendék könyv már első olvasáskor is szenzációs volt és bekerült a kedvenceim közét. Azóta a teljes sorozatot többször is elolvastam, legutoljára legalább 10 éve. Valószínű, hogy az idő megszépítette az emlékeket. Most, hogy megint újraolvastam, megint nagyszerű élmény volt

Qui-gon és Obi-van párosát mindig is kedveltem. Már gyerekkoromban szerettem volna többet olvasni a kalandjaikról. A Jedi-növendék ezt az igényt kielégítette. Kár, hogy csak kilenc kötet jelent meg a sorozatból. Kiemelkedő lett az ifjúsági könyvek közül. Ha jól láttam a molyon, akkor még a kánon ifjúsági könyveinél is jobb értékeléseket kapott egy kicsivel.

Obi-van fiatalkorába visz el bennünket Dave Wolverton. Az ifjú Kenobi még a Jedi Templom tanulója és arra vár, hogy padavanná fogadják.

Spoiler

[spoiler] Ez sajnos nem következik be azonnal. Utasítják, hogy csatlakozzon a Mezőgazdasági Testülethez, miután összebalhézott egy másik tanítvánnyal. A Bandomirra küldik. Qui-gon is erre a bolygóra tart, mert el kell simítania egy ellenétet két bányász társaság között. Az út során Qui-gon és Obi-van állandó összetűzésbe kerülnek a huttokkal, majd kalózokkal. végül egy ismeretlen bolygó próbálják védeni az arkónaiakat. Obi-van bizonyítani akar. Még benne van a tizenkétévesekre jellemző gyermek, aki keresi a helyét a világban, türelmetlen. Obi-van többször is leckét kap abból, hogy meg kell tanulnia, mi a türelem, ezek a részek nagyon jók voltak. Barátságot köt Si Treembával, az arkónaival. aki igazi csupaszív karakter. Qui-gon itt még más. Xanatos kudarca ott lebeg a szeme előtt, nem meri tanítványául fogadni Obi-vant. A fiú viszont nagyot nő a szemében és bizonyít neki. Ez egyébként végig kíséri a sorozatot. Szép lassan magyarázatot is kapunk a későbbi kötetekben arra, hogy Anakinnál már miért állt hozzá másképp. Akkorra már Obi-van pozitív példája lebeg a szeme előtt és nem Xanatos. Meg aztán bő 12 évvel vagyunk a Baljós árnyak előtt, egy ember ennyi idő alatt sokat változhat. Szóval, én nem látok semmi ellentmondást az itteni Qui-gon és a Baljós árnyak Qui-gonja között. Példának tudnám említeni a kánonból Luke Skywalkert. (A Jedi visszatér és Az utolsó Jedik) [/spoiler]

Abszolút élveztem az újraolvasást, újra gyereknek érezhettem magam. Rövid kis regény, de nagyszerű. Ötös. Nem hiszem, hogy valaha kikerülne a kedvenceim közül.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Jude Watson: Jedi növendék 2: Sötét vetélytárs

Folytatódik a Jedi-növendék sorozat. Qui-gon és Obi-van ezúttal a Bandomir bolygón néznek szembe a kapzsi és telhetetlen Újvilág Társasággal és színre lép Qui-gon egykori tanítványa Xanatos is. Qui-gon egy kicsivel több szerepet és jelenetet kap az előző részhez képest, de Obi-van is jelentős jelenetekkel hozzájárul a cselekményhez. Ahhoz képest, hogy egy ifjúsági regény, van egy-két keményebb dolog benne. Rabszolgaság, kényszermunka, telhetetlen vállalati hatalmi játszma és egy polgárháború története a múltból. Persze nem lett annyira durva, mint egy normál felnőtt regény, de nem is az az óvodás szint. A Sötét vetélytárs, ahogy a Jedi-növendék könyvek többsége is köröket ver a többi ifjúsági SW darabra.

Spoiler

[spoiler] Qui-gon még bizonytalan abban, hogy tanítványául fogadja Obi-vant. Korábbi tanítványa, Xanatos elárulta őt, nem vette észre, hogy mennyire terjed benne a sötétség. Xanatos visszatér és igyekszik meggyőzni a Szülőbolygó Bányatársaságot, valamit Bandomir vezetőit, hogy ő jót akar. Persze ármánykodik és cselt sző a háttérben. Obi-van a Mezőgazdasági Testületnél próbál fényt deríteni a dolgokra. Bizonyítani akar Qui-gonnak, Xanatos majdnem elbizonytalanítja. Obi-van fogságba esik és egy mélytengeri bányatelepre hurcolják, ahol barátságot köt Guerrával. Qui-gon rájön, hogy a múltat le kell zárnia és a jövőre kell fókuszálnia. A múlt: Xanatos, a jövő: Obi-van. Kiszabadítja az ifjú Kenobit, majd együtt küzdenek meg Xanatosszal a bányában. Xanatos elmenekül. Obi-van kész feláldozni az életét, hogy megmentse a mesterét és a bandomiriakat. Bebizonyítja, hogy igazi Jedi. Az a rész nagyon tetszett. Qui-gon és Obi-van együtt oldják meg a helyzetet, majd Qui-gon tanítványául fogadja a fiút. [/spoiler]

Elejétől a végéig nagyon élveztem. Gyorsan pörög a cselekmény, de úgy éreztem, hogy a legfontosabb dolgokra így is jut idő. Egy könnyed kis ifjúsági kalandregény, pár komolyabb dologgal meghintve. Ötös.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.