Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Tegnap 19:31 Hozzászólás ideje: Tegnap 19:31 (szerkesztve) 4. rész - Can't Say I Remember No At Attin / Nem mondhatom, hogy rémlik az At Attin Írta: Christopher Ford, Jon Watts Rendezte: Daniel Kwan, Daniel Scheinert Helyszín: At Achrann Szereplők: Wim - Ravi Cabot-Conyers Fern - Ryan Kiera Armstrong Neel - Robert Timothy Smith KB - Kyriana Kratter Jod Na Nawood - Jude Law Hayna - Hala Finley Strix tábornok - Matthieu Kassovitz Snowball SM-33 - Nick Frost Történet Hőseink megérkeznek a Kh'ymm-től kapott koordinátákra, de ott valami merőben szokatlant találnak. Érdekességek Pár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki. 3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt. 4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: 33 perccel korábban - Dzséjt Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 14 órával korábban Hozzászólás ideje: 14 órával korábban Kicsit visszavettünk a pörgésből az előző részek után, de ez is egy kellemes epizód volt. Pont ezért szeretem a SWt, mert ahogy ez a sorozat is jól mutatja, minden egyes rész egy új kaland, ami új lényeket, bolygókat, történeteket mutat(hat) be. És bár ez az új bolygó mégsem annyira új , a története viszont új volt még ha nem is annyira mély és bonyolult, de összehasonlítva az At Attinnel, máris hangsúlyosabbnak tűnik, hogy míg az egyik ilyen elrejtett helyen képesek voltak megőrizni a békét és a gazdagságot, addig mi történt egy másikkal. Kíváncsi lennék a többire is. Mivel találtak még koordinátákat, talán látunk is majd. Nem mondom, hogy baromi erős volt ennek a résznek a története - főleg az új mellékkarakterek, a két tábor ellenségeskedése és a gyerekek menekülése is lehetett volna csavarosabb -, de nem is ezen volt a hangsúly, szóval ezt el tudom engedni, mert cserébe tök jó karaktermélyítést kaptunk egy két szereplőtől, főleg Neeltől, aki eddig is az egyik kedvencem volt, de most aztán igazán bevette magát a szívembe. A humor, a látvány itt is végig nagyon ott volt és a csapat közti kémia is egyre jobb. És fény derült a nyilvánvalóra is 33 memóriájával kapcsolatban, szóval kíváncsi leszek ki tudják e nyerni az infót vagy esetleg elnéznek egy új bolygóra további segítségért, információért. Nem szeretem, amikor 33 az ellenségük. Az egyedüli, ami kicsit megmosolyogtatott a rossz értelemben, Hayna indokolatlan akrobatikus mutatványai, ami egyből Revát juttatta eszembe. Egy erős 6,5/10 számomra ez a rész és kíváncsian várom a kövit. 2 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 13 órával korábban Hozzászólás ideje: 13 órával korábban (szerkesztve) De jó kis rész volt ez is. Teljesen más lett, mint az előzőek, sőt, már rám is ijesztett az elején, de nincs pálfordulás, marad a megszokott mederben a sorozat. Vagyis csak mélyül a rejtély! Nem mondhatom, hogy rémlik az At Attin! Hát megvan az ok. És a megoldás is. Sajnos lett ennek még egy következménye, azt már nem tudta Fern "kapitány" olyan gyorsan feloldani. Neel epizódja volt amúgy! Immár nem sidekick! A mondanivaló is rajta jött át, kicsit be is csajozott és fejlődött is mert bátor volt amikor kellett a barátaiért! Szóval most már csak KB akit közelebb kell hozniuk kicsit hozzánk, sanszos, hogy meg is teszik. Jól összeszedett itt minden, nekem nagyon úgy tűnik. Szóval az elején a gerilla-szerű harcos csoport ijesztett meg, de rendben volt minden, mert olyan jól csinálták! Először is kiemelném a lányt, mert jó alakítást hozott ebben az epizódszerepben és az apját játszó színészt is, aki nagyon ismerős volt aztán rájöttem, hogy a 23 évvel ezelőtti Amelie csodálatos élete-ből ismerem, melyet elég sokszor láttunk, mert itthon valakinek a kedvenc filmje..Mathieu Kassovitz a színész becses neve. Szóval minden "kincses bolygó" az "At"-előtaggal bír és az Attin-est "valaki kitörölte az adattár állományából..." Gyerekek jó ez a sorozat! Jod volt még aki side-kickre zsugorodott kissé a részben, de annak minőségi! Off screen visszaszerezte a szarvas eopi-kat és oldotta fel a konfliktust! Remek húzás! Remélem egyetértetek, nem olyan sorozatnak tűnik ez aminek jól állna egy akár 30-30 elleni csata! Szuper volt így! A rejtély nem lett egyszerűbb, de egy léptünk előre. Remélem SM-33 visszakapcsolása után a használható önmaga lehet még! Szerkesztve: 13 órával korábban - csoli1138 2 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 13 órával korábban Hozzászólás ideje: 13 órával korábban 50 perccel korábban, kudar írta: Az egyedüli, ami kicsit megmosolyogtatott a rossz értelemben, Hayna indokolatlan akrobatikus mutatványai, ami egyből Revát juttatta eszembe. Hogy egy kamasz gyerek kicsit arcoskodik a többinek? Egyszer így becsúszott a lejtő talajon és egy előreszaltóval búcsúzott, ennyi ugye? Nálam indokoltabb, mint a Reva-parkour..-de az se zavart annyira. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 12 órával korábban Hozzászólás ideje: 12 órával korábban 1 órával korábban, csoli1138 írta: Hogy egy kamasz gyerek kicsit arcoskodik a többinek? Egyszer így becsúszott a lejtő talajon és egy előreszaltóval búcsúzott, ennyi ugye? Nálam indokoltabb, mint a Reva-parkour..-de az se zavart annyira. Valamint, ahogy berúgta a rejtekhelyük "ajtaját". És nem, ez egyáltalán nem hiba vagy annyira nagyon zavaró, de nekem akkor is indokolatlan felvágás. És igen, 100x inkább ez, mint a Reva, ami nálam az abszolút cringe kategória. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 12 órával korábban Hozzászólás ideje: 12 órával korábban Na, ez volt itt a disztópia, nem az At Attin. Az At Achrannal megalkották az At Attin kontrasztját (csak ha már korábban felmerült, hogy disztópia-e az At Attin) Még mindig szórakoztató a sorozat 3 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 11 órával korábban Hozzászólás ideje: 11 órával korábban Nyílván gyereksorozat, de kicsit le volt ez butítva, hogy mindenkit befognak katonának. A gyerekek 60 lövésből egyszer félig eltaláltak egy dobozt, nosza mehettek is a frontra. A túlélési arány elég csekély lehet így Elég találó így a meglátás, hogy minden generáció csak silányabb mint az előtte lévő. 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 11 órával korábban Hozzászólás ideje: 11 órával korábban Amúgy volt egy kis Stranger Things utóérzete a rész elejének, mikor úgy tűnik, hogy a bolygó teljesen ugyanolyan, mint At Attin, csak épp minden romos - kicsit az Upside Down jutott róla eszembe 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 7 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 7 órával korábban Nagyon érdekes rész volt, megint sokat megtudtunk arról mibe is csöppentünk. Külön tetszik, hogy a főszereplőkkel együtt fedezzük fel a titkokat. Egy nagy társadalmi kísérletnek tűnik a kilenc bolygó, amit a nagyon hasonló nevük még inkább előrevetít. Talán mindenhol más kezdeti feltételek mellett azt vizsgálták, melyik modell a legjobb? Nos ha ez volt a cél, akkor valószínűleg az At Attin lett a kísérlet győztese. Az biztos, hogy az At Achrann elbukott, valami a múltban nagyon félremehetett. Talán leleplezték az egész Felvigyázó dolgot, és ekkor omlott össze a társadalom? Neel mondja, hogy ők nem mehetnek fel a Felvigyázó tornyába, és amúgy is robotok tartják fenn a rendet. Itt viszont feldúlták a tornyot, droidoknak pedig se híre se hamva. Ez sokkal inkább disztópia, mint az At Attin. Az hagyján, hogy a gyerekek felnőttként vannak kezelve, de hogy még ágyútölteléknek is használják őket az mindennek az alja. Egyébként amennyire nem tudják kezelni a dolgaikat is arra vall, hogy nem kiforrott társadalom az övék. Talán miután kapcsolatba léptek a külvilággal, még inkább lesüllyedtek? Érdekes lenne tudni mi történt valójában. Ebben a részben Neelt ismerjük meg jobban, aki ennél szelídebb természetű már nem is lehetne. Igazán aranyosak voltak a jelenetei. A másik ilyen jó karakter pillanat Fern és Wim beszélgetése volt, amiben mélyült a kohézió a gyerekek között. A fő misztikum is remekül épült tovább. @Bomarrnak igaza volt SM-33-at illetően, aki valóban a kapitánya utasításait követve felejtette el az At Attint. Mi a francot csinálhattak ott a kalózok? Szerintem kincses rejtekhelynek használták. Ezt már korábban is írtam, de egy olyan hely a legjobb erre a célra, amiről senki nem tudja, hol van. Persze lehet teljesen más is a háttérben, valami olyasmi, ami pl. mindegyik bolygóval összefügg. Meglátjuk. Mindenesetre van most már több olyan világ koordinátákkal, ahol megtudják nézni hol van az At Attin. Kétlem, hogy SM-33 fejből vágja majd a haza utat, az túl egyszerű lenne. Apropó a robot… Szuper volt, ahogy dadusként kezdte, majd a végén igazi gyilkoló géppé vált. Kicsit IG-11-re emlékeztetett. Egy furcsaságot még megemlítenék, ezek pedig az eopik kinézete. Eddig asszem még nem láttuk ezt az alfaját. Jó rész volt, szuper eddig a sorozat, és ha ilyen a második fele is akkor jöhetne ebből második évad…. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 7 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 7 órával korábban 6 órával ezelőtt, kudar írta: Nem mondom, hogy baromi erős volt ennek a résznek a története A vége volt a legizgalmasabb az újabb infókkal. Egyébként talán ezen a részen érződött eddig a legjobban, hogy ez a fiatalabbaknak készült. 5 órával ezelőtt, csoli1138 írta: Jól összeszedett itt minden, Ez van ha két író írja az egészet. 5 órával ezelőtt, csoli1138 írta: Jod volt még aki side-kickre zsugorodott kissé a részben, de annak minőségi! Feltűnően háttérbe lett szorítva, de a veszélyes helyzeteket mindig ő mentette. Egyre inkább bírom a palit. És ahogy SM-33-at kérdezgette a kincsről, nem lehet kétség mi is hajtja valójában. 3 órával ezelőtt, NorbiLordi írta: Nyílván gyereksorozat, de kicsit le volt ez butítva, hogy mindenkit befognak katonának. A gyerekek 60 lövésből egyszer félig eltaláltak egy dobozt, nosza mehettek is a frontra. Golyófogóknak jók voltak...Addig se őket lövik le. Ez, mint írtam is fentebb szerintem elég aljas dolog volt. 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 7 órával korábban Hozzászólás ideje: 7 órával korábban 12 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ez van ha két író írja az egészet A kövi két részt egy harmadik személy írta, meglátjuk, érződni fog-e Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 7 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 7 órával korábban Remélem nem. Eddig okosan van felfűzve minden, felesleges bonyolítások és lyukak nélkül. 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 6 órával korábban Hozzászólás ideje: 6 órával korábban 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Feltűnően háttérbe lett szorítva, de a veszélyes helyzeteket mindig ő mentette. Egyre inkább bírom a palit. És ahogy SM-33-at kérdezgette a kincsről, nem lehet kétség mi is hajtja valójában. Lehet, hogy kalóz? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 6 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 6 órával korábban Majd meglátjuk mennyire lesz kalóz, ha a kincs és a gyerekek között kell majd választani. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2 órával korábban Hozzászólás ideje: 2 órával korábban 8 órával ezelőtt, NorbiLordi írta: Nyílván gyereksorozat, de kicsit le volt ez butítva, hogy mindenkit befognak katonának. A gyerekek 60 lövésből egyszer félig eltaláltak egy dobozt, nosza mehettek is a frontra. A túlélési arány elég csekély lehet így Elég találó így a meglátás, hogy minden generáció csak silányabb mint az előtte lévő. Teljesen mindegy hogy eltalálnak e bármit. Ha rájuk lőnek az ellenség elárulja a pozicioját és legalább nem értékes katonákat vesztenek. Nem volt ebben semmi gyerekes. 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Kicsit vegyesek az érzéseim. Az epizód első fele szerintem gyengébb, mint eddig bármelyik rész bármelyik szakasza. A kezdő képsorok annak ellenére tetszettek, hogy az űrállomás egyből az Alien: Romulus fő helyszínét, a Renaissance állomást juttatták eszembe, persze ez nem az epizód hibája, csak az én asszociációs hülyeségem, és amúgy tetszik is ez a gomba forma (sok ilyen űrállomás volt már sci-fiben). Viszont, miután landoltak, hát az a játszótér, ami sajnos eléggé hasonlított arra, ami itt van szemben az ablakommal, agyoncsapott minden hangulatot. Ha valamit felfóhatok ennek a sorozatnak, hogy néha túlságosan földies. Ezt már az Andornál is éreztem néha, itt viszont nagyon. Persze még korántsem vészes, de ha azt veszem, hogy korábban pár pillanatra sem éreztem így, most meg többször is, azért ez nem feltétlen tetszetős irány nekem. Oké, nem akarok vészmadárkodni, mert mint írtam, nem vészes, és itt például szerintem még a koncepcióban is helye van, mivel a Galaxis bolygói mind egzotikusak és nem egy kifejezetten fura, így ahhoz képest furává tenni egy attól hosszú-hosszú időre elzárkózott világot úgy lehet, ha túlontúl ismerőssé teszik. És ezt talán az is alátámasztja, hogy minden más helyszín, mint a Borgo kikötő vagy az Observatory Moon abszolút starwarsosak voltak - főleg az utóbbi, ahol hőseink simán elvoltak űrruha nélkül a szabadban, pedig az a hold nem tűnt élhetőbbnek, mint a mi Holdunk. Szóval, a koncepcióba szerintem itt a fökdiességnek helye van, mert egy fura világban az a fura, ami nem fura, hanem mindennapi. És az At Attint furává akarták tenni a fura Galaxisban. Fura, mi? Viszont az At Achrann világa szerintem ezzel együtt is kicsit összecsapott lett. A díszleteknek "újrahasznosított" szaga van, ami nyilván nem igaz, mégis kicsit úgy éreztem, mint a régi Star Trek sorozatoknál, amikor ugyanazt a díszletet igyekeznek eladni nappalinak, csillaghajó hídnak, zöldségesnek, városi főtérnek és erdőnek, de közben lerí, hogy ugyanaz a négy fal, csak át lett festve, meg kicsit széjjel tolták. Persze a dolog komplexebb ennél, csak az érzés hasonló. És, ha most az lesz a következő, hogy végigjárják az összes At Akármit, amik csak abban fognak eltérni, hogy "más színűek a falak", akkor azt nem fogom annyira díjazni. A másik, hogy alig tudtunk meg valamit az At Achrinn világáról. Pedig alapvetően azért érdekes, kicsit olyan érzésem van, mintha itt valaki egy csillagközi társadalmi kísérletbe kezdett volna, és különböző setupokkal, de azonos feltételekkel indított útjára kolóniákat. Itt egy utópia, ott egy disztópia, amott egy kis poszt-apokalipszis, és így tovább, de mindenhol ugyanazok az eszközök, pöcre ugyanúgy felépített várossal, azonos technológiai szinttel. Mindezt izolálva, hogy külső tényezők ne tudjanak beleszólni. Aztán lássuk, hogy ki mit kezd ezzel. (És, ha ez igaz, akkor kell lennie egy At Akárminek, ami viszont kapcsolatban maradt a Galaxissal, mint kontrolcsoport.) A visszásnak most azt érzem, hogy a felütés ott van a levegőben, de nem történt semmi lecsapás. Ugyanakkor ezt még nem rónám fel, mert nyilvánvaló, hogy a következő részekben ezzel még fognak foglalkozni. Már csak azért is, mert a leglogikusabb döntés, hogy meglátogatják az itt talált At Akrámik közül az egyiket annak reményében, hogy ott meglesznek az At Attin koordinátái (ha csam SM-33 és kapitánya nem rongálta meg a többi helyen is a berendezést). Plusz szerintem azt a böszöm nagy ágyút sem véletlen mutatták meg, van egy olyan érzésem, hogy At Achrann-nal sem végeztünk még. Plusz az összecsapottságra nálam az is rájátszott, hogy Jod off-screen pofonegyszerűen kiszabadult. Meg az is, hogy újrahasznosították az eopikat. Oké, elfogadom, hogy lehet belőle kismillió alfaj, elvégre szétszórhatták őket a Galaxisban, ahol aztán évszázadok alatt továbbfejlődött a bolygó sajátosságai miatt, de ez akkor is kicsit olyan meh. Bár a négyszarvú kecskénél még mindig ezerszer jobb. Viszont kifejezetten tetszett ez a kegyetlenség, amit Hayna apja prezentált. Gyorsan felmérte, mennyit érnek hőseink, aztán amint realizálta, hogy totálisan haszontalanok a számára, céltáblának előre küldte őket a vágóhídra. Csalinak még jók. Hogy én mennyire megkedveltem. Ami a rész második felét illeti, na az viszont már tokkal-vonóval bejött. Bár ez még az első félidőhöz tartozik, de örültem, hogy foglalkoztak Neellel (jöhet KB része is, ő nagyon elhanyagolt) és az a helyzet, hogy momentán nálam kedvenc lett. Helyén van a szíve, s bár mást állít, bátorságnak sincs híján, és másokat is képes a jóra buzdítani. Ellenben a haverjával, Wimmel, akinél kezdtem azt érezni, hogy ezt a kölyköt most már jó lenne kicsit helyre tenni. Eddig sem volt a szívem csücske, de itt kifejezetten idegesített, és tényleg én is szívesen a képébe vágtam volna, hogy nőjjön már föl. Nem a játszótéren vannak, hanem bajban, még ha történetesen a baj egy játszótéren is átvezetett. De aztán jött a rész vége, ahol Fern elérte a küszöböt, és ez Wimet is kizökkentette és végre komolyan viselkedett. Tetszett, hogy elismerte, nem érne sokat kapitányként (ami visszatekintve benne van a karakterben, hiszen sosem ellenkezett Fernnel, nem vinnyogott amiatt folyamatosan, hogy nem lett kapitány). És nagy meglepetésre, Fern támogatójává lépett elő. Azért írom, hogy meglepetésre, mert egyrészt, ezt KB-től vártam, de a csaj részről részre egyre inkább úgy viselkedik, mint egy droid. Másrészt, az egész eppizód Neelre volt kihegyezve, így inkább tőle vártam volna, hogy érzelmi támaszt nyújt Fernnek. De baromi jó húzás volt, hogy az eddig vele inkább szemben álló Wimet dobták be, így pár perc és egy rövid párbeszéd alatt a kis kópét sikerült megkedveltetni velem. Pedig tényleg imádkoztam már egy nyaklevesért. És akkor még itt van SM-33 is, aki az eddigi részekben a mókás kis droid volt, most meg néhány pillanat alatt átszellemült terminatorrá. Jó, hogy korábban megmutatták harci potenciálját, mert így a fenygeetés reálissá vált - apropó, ezért is volt kicsit nekem gyenge az epizód eleje, az ellenséges frakció fenyegetését abszolút nem éreztem. De, amikor SM-33 begorombult, akkor azért kezdtem idegeskedni. Mert azért na, Jod egyedül volt és csak egy primitív sugárvetővel bírt, az a droid viszont egy egész kalózbandát letarolt, akik jól fel voltak szerelve. Már azt vízionáltam, hogy az Erővel fogja elkapni, aztán a megoldás kicsit egyszerűbb lett. De pont ettől működött. Hisz ez egy ócska droid, hát miért ne lehetne kikapcsolni simán? Persze ezzel a problémájuk nem oldódik meg, SM-33 még mindig "pusztuljanak, mind egy szálig" üzemmódban van. Szóval, a rész első fele, bár tartogat pozitív és erős elemeket, nekem nem igazán állt össze jól, a második fele viszont nagyon tetszett. Igazából, amióta elkezdődtek az élőszereplős sorozatok, most éreztem azt, hogy jó lett volna, ha erre az epizódra nem fél órát, hanem mondjuk 45-50 percet szánnak. Szerintem már azzal is szignifikánsan javult volna az első félidő, ha Jod kalandját is megmutatják. De az epizód vége abszolút bejött, szóval nagy baj nincsen. Jöhet a kövi rész. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 28 perccel korábban Szerző Hozzászólás ideje: 28 perccel korábban 37 perccel korábban, Dzséjt írta: A díszleteknek "újrahasznosított" szaga van, ami nyilván nem igaz, De igaz. Az érdekességekben külön kiemelik ezt. Nekem ezzel nincs bajom, hisz ugyanaz a környezet. Itthon is minden panel ház ugyanolyan, akármelyik városba mész. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.