Jump to content

Általános topic a történet orientált szerepjátékokhoz


Oldfighter

Recommended Posts

Tisztelt topiclakók!

 

Mint már azt közületek páran tapasztalhattátok új tartalommal szeretnénk bővíteni a swsaga fórumát. Háttér-információk szerint ( köszönet Talon Karrde szervezetének :D ), sokan közületek, hódolnak ama szenvedélynek, hogy alkotói vénáikat novellákban, regényekben fejtsék ki. Korábban már, ezért is születtek meg különböző történet orientált szerepjátékok, hogy lehetőséget adjanak akár kezdőknek, akár a kissé profibb íróknak, hogy a nyilvánosság elé tárják történeteiket. Sorra alakultak olyan oldalak ahol szerepjátékokra invitálták az érdeklődőket, de ezek legtöbbje igen bonyolult, részletekbe hajló topicáradatokból állnak. Emellett pedig vannak olyanok is, melyek összefűzött novellaszerűvé teszik a történeteket és nem bontják szét a helyszíneknek az írásokat, hanem azt, egyetlen egy topicban oldják meg. Így kezdtük el páran mi is, jó pár évvel ezelőtt.

A Star Wars világon belül számtalan kort meg-megjelenítettek ezek az írások, felvonultatva új, esetleg ismert karaktereket, újabb hősi csatákba hívva lázadókat, birodalmiakat egyaránt, vagy éppen az alvilági népek mindennapjaiba engedtek bepillantást nyerni, felfedve a csempészek, kalózok viszontagságos mindennapjait. Évek alatt nem csak barátságok szövődtek az írók között, hanem íráskészségük is jelentős javuláson esett át, nem egy ember fogalmazáskészsége nyert már el elismerést akár a többiek által, akár az iskolai tanulmányai során.

No de, hogy eme tájékoztatásnak, illetve a kedvcsinálónak is látszódjon a vége, várjuk szíves jelentkezéseteket az SW Szerepjátékok topicban, ahol egyenlőre, egy pár éve elkezdet sztori fog folytatódni, ami a két trilógia közt, esetlegesen bekövetkező események vonulatát meséli el, több karakter, szervezet szemszögéből. A részletek után mindig az Off topicokban lehet érdeklődni, itt tehetitek fel kérdéseiteket, beszélhettek meg egyes fő sztorimozzanatokat. Általában párhuzamosan írjuk ezeket a sztorikat, alkalmasint viszont lehetőséget teremtünk arra, hogy szereplőink összetalálkozhassanak kalandjaik során. Ilyenkor természetesen nem árt ha egyeztetünk társainkkal, elkerülendő a félreértéseket. Ajánlatos azért ha van valakinek már megfelelő gyakorlata a megfogalmazásokban, elkerülendő azokat az eseteket, hogy amíg egyesek igen részletekbe hajlóan tárják fel eseményszálaikat, addig esetleg mások, két-három sorban intéznek el egy-egy hozzászólást. Aki eddig még nem írt semmit se az inkább még olvasson sok-sok regényt, kövesse nyomon mások írásait mert ezek közül is igen sok ihletadó gyűlik össze. ;)

Link to comment
Share on other sites

Mint tudjátok én nem vagyok szerepjátékos, sőt kifejezetten utáltam odaát (persze ennek prózai okai voltak). Azonban Coce-val egyeztetve úgy véltük, ezt a kis zugot megérdemli ez a fajta rajongás is, hisz nem hinném hogy sokakat zavarna. ;) De én remélem, hogy vannak itt a fórumon olyanok akik majd kedvet kapnak, és esetleg csatlakoznak egy-egy sztorivonalhoz. Jó szórakozást.

Link to comment
Share on other sites

Jajj, de jó, szerepjáték! ;) Hogyhogy áthoztátok ide? Kár, hogy Ep3 után játszódik, különben lehet, beszálltam volna... Anno egy-két éve milyen jó volt az ÚK szerepjáték is. :D

Nyugodtan lehet újakat indítani, mi csak Orkival áthoztuk ide, mert itt legalább tudjuk szerkeszteni a hsz-eket és voltak bizonyos egyedek akik sportot űztek a zaklatásaikkal.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 weeks later...
  • 1 year later...

Szerintem neked mondtam, de még egyszer berakom.

 

http://jaymach.com/RPG/

Ja igen, erre emlékszem, bent is van a Könyvjelzők között. :) Kösz.

Azt hittem, hogy RPG akkor valami szerepjátékos dolog inkább, de itt amit ezek közt átnéztem vagy belenéztem azok adatok a sw világáról. Persze ez is sokat segít sokszor :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information