Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Befejeztem az évadot. Nem is tudom egyáltalán le lehet írni-e a leírhatatlant. Én már a mestermű-t is kevésnek érzem ehhez az évadhoz. @Pildi-szokta mondani hogy mindig az aktuális sw-sorozat a csúcs hisz azzal foglalkozunk, az van akkor a mindennapjainkban azt elmezgessük. Ebben igaza is van.

De én most azt érzem hogy ez messze túlnött azon hogy most aktuális, most nézzük. Ez szerintem olyan időtálló dupla vagy tripla mestermű, olyan hivatkozási alap lesz a késsőbbiekben

amire bátran lehet alapozni.

Utoljára ezt az érzést a TCW 7. évadánál éreztem mikor a Venatoron megkapják a klónok a 66-os parancsot. De míg az a misztikumról, a sci-fi-ségről szól hatalmas érzelmi sokkal átöntve, ez

a hétköznapi valóságról.

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Frenkie írta:

Befejeztem az évadot. Nem is tudom egyáltalán le lehet írni-e a leírhatatlant. Én már a mestermű-t is kevésnek érzem ehhez az évadhoz. @Pildi-szokta mondani hogy mindig az aktuális sw-sorozat a csúcs hisz azzal foglalkozunk, az van akkor a mindennapjainkban azt elmezgessük. Ebben igaza is van.

De én most azt érzem hogy ez messze túlnött azon hogy most aktuális, most nézzük. Ez szerintem olyan időtálló dupla vagy tripla mestermű, olyan hivatkozási alap lesz a késsőbbiekben

amire bátran lehet alapozni.

Most én is ezt érzem. Nem azért, mert most láttuk, hanem mert ennyire jó lett. Minden várakozásomat felülmúlóan jó.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Nos íme a sorozat ami tétet adott minden ezt követő star warsnak. Mert volt egy hercegnőmentős hősmesénk 77-ből, és valakik 2016-ban úgy gondolták, megágyaznak annak, azzal, hogy megmutatják, hogy volt lehetséges, hogy egy pici lyuk jelenthette a Halálcsillag végzetét. De itt nem álltak meg. Készítettek nekünk egy sorozatot, amely megmutatta, hogy nem csak fehérbe, feketébe és szürkébe öltözött sablon gonoszok vannak itt, hanem hogy mekkora rohadék az egész rezsim és vezetője ami alá ők felsorakoztak. 

Minden kapott egy kis új színezezet az ezek utáni megtekinésekre, a Rebels, a Zsivány, a 4-5-6-ig minimum. Sokkal jobban örülhetünk, ezután, mikor Luke beleélvez a Halálcsillagba!! 

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:

image.png

„ÓH, ÉN NEM IGY KÉPZELTEM EL A RENDET.
LELKEM NEM ILY HONOS.
NEM HITTEM LÉTET, HOGY KÖNNYEBBEN TENGHET,
AKI ALATTOMOS.
SEM NÉPET, AMELY RETTEG, HOGYHA VÁLASZT,
SZEMÉT LESÜTVE FONTOL SANDA VÁLASZT
ÉS VIDUL, HA TOROZ.”

image.png

„FELNŐTTEM MÁR. SZAPORODIK FOGAMBAN
AZ IDEGEN ANYAG,
MINT SZIVEMBEN A HALÁL. DE JOGOM VAN
ÉS LÉLEK VAGY AGYAG
MÉG NEM VAGYOK S NEM OLY BECSES AZ IRHÁM,
HOGY ÉRETT FŐVEL SZÓTLANUL KIBIRNÁM,
HA NEM VAGYOK SZABAD!”

image.png

„AZ ÉN VEZÉREM BENSŐMBŐL VEZÉREL!
EMBEREK, NEM VADAK -
ELMÉK VAGYUNK! SZIVÜNK, MIG VÁGYAT ÉRLEL,
NEM KARTOTÉK-ADAT.
JÖJJ EL, SZABADSÁG! TE SZÜLJ NEKEM RENDET,
JÓ SZÓVAL OKTASD, JÁTSZANI IS ENGEDD
SZÉP, KOMOLY FIADAT!”

Egyelőre ennyi. Köszönöm, hogy átélhettem ezt a sorozatot.

Az idézetek József Attila - Levegőt! című verséből származnak. 

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Nálam így egy fikciós sorozat, mint az Andor, még soha nem rezonált ilyen mértékben a mindennapi valóságunkkal. Vagy akár a történelemmel. A ghormani mészárláskor lepergett a szemem előtt az egész nyomorult 20. századi történelem. Egészen hihetetlen módon keveredett a kettő a fejemben (a fikció és a valóság), amely egyrészt dicséri a sorozatot, másrészt, ideje felnyitni a saját szemünket és körbe nézni, hol is élünk. El fog jön majd az a katartikus mondat, amit Jyn Erso oly lényegre törően összefoglalt: "I Rebel".

Az Andor legnagyobb érdeme az, hogy megismerhetjük a Birodalom, mint politikai entitás és elnyomó gépezet természetrajzát. Az agyrohasztó propaganda beszivárgását a mindennapi életbe (Eedy). A lassan megfőtt béka klasszikus esetét, míg aztán jön a feltálalás (Oran). Az állandó öncenzúrát (a sok-sok szenátor), a kimondatlan és kimondhatatlan szavakat, a növekvő paranoiát, a hatalom gőgös fölényét (Blevin), és ezzel együtt párhuzamosan az emberi kisszerűséget (Heert) és tehetségtelenséget, amelyet aztán mégis kivált a nepotista és haveri klientúra (Lagret).  A hétköznapok megalkuvását és dekadenciáját (Perrin). A köznép bajaira érdektelen zavarosban halászást, a Birodalom és az alvilág összefonódását (Sculdun). A gonosz banalitását ("Bad luck Ghorman" - ki sajnálja ezekután Partagazt?), a politikai szadizmust (Krennic), az egyenruha hatalmával visszaélő valódi szexuális ragadozóhajlamot (Krole) és vérgőzös pszichopaticizmust (Kaido). Az önbecsapást (Dedra) és a megfelelési kényszert, lelkes elismerésre vágyást és túlbuzgóságot (Syril). A távolságtartó és hideg technokratizmust (Yularen). 

Tudtuk eddig is, hogy rossz a Birodalom. Az Alderaan felrobbantása, mint ahogy a Jedha és a Scarif elpusztítása. Vader dühöngése a Mapuzón, vagy éppen a jawák lemészárlása a Tatooine-on. Ezek a különálló eseménysorok most állnak össze egy mindent leuraló rendszer összefüggő karakterisztikájába. A Birodalom (vagy inkább: Palpatine) egy olyan, egész Galaxist behálózó métely, rákos daganat, egy vérbeli terrorista bűnszervezet, amely csak az erőszakból ért, és így ellene csak fegyveresen lehet felkelni.

Szerkesztve: - Nute Gunray

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.