Hozzászólás ideje: 8 órával korábban8 órája 1 órával korábban, Darth Riddick írta:Emlékszem, anno többen is azon a véleményen voltak, hogy sokkal jobban el tudták volna képzelni Anakinról azt, hogy erőszakot tesz egy nőn és abból születnek majd meg az ikrek, nem kell ide szerelemLehet, hogy ezt először hallom? Vagy kitörölte az agyam? Persze 24 éves véleményekről beszélünk, de nekem újként hat...Mondjuk azidőtájt többet lapozgattam a 2 addigi képes enciklopédiát, mint az inernetet.
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája 17 perccel korábban, csoli1138 írta:Lehet, hogy ezt először hallom? Vagy kitörölte az agyam? Persze 24 éves véleményekről beszélünk, de nekem újként hat...Mondjuk azidőtájt többet lapozgattam a 2 addigi képes enciklopédiát, mint az inernetet.Sajnos valóban voltak ilyen hangok anno. Ugye támadták a filmet a szerelmi szál miatt (is), és ennek kapcsán olvastam olyan kommentet, és később hallottam is - szintén akkoriban - hogy korábban a majdani Darth Vader-ről azt tudta volnai inkább elképzelni, nos... amit írtam is korábban. Valahogy nem illet nekik a karakterhez a hős szerelemes.Csak ez az elképzelés már eleve ott megbukik szeirntem, hogy:Anakint mégis milyen érzelmek fűzték volna a fiához, ha az egy erőszakból született volna, ráadásul a tudta nélkül? Nem lett volna hiteles a Jedi visszatérben hozott áldozata a fiáért! Hisz az a szeretet, amit Luke iránt érzett annyira erős volt, hogy legyőzte 9 éves korától a fülébe duruzsoló Palpatine befolyását és a 23 éve tartó testi és lelki gyötrelmét és az őt emésztő sötétséget, ennek következtében és eredményeképpen tudott az Uralkodó ellen fordulni végül a saját élete árán is! Azért ilyet nem tenne egy olyan szinten a sötétség által elemésztett ember, mint Vader egy szexuális erőszakból született fiúért, akinek a születéséről jó ideig még csak nem is tudott! Ilyet akkor tesz, ha annak a fiúnak az anyját mély, őszinte és valódi szerelemmel szerette, és akivel le akarta élni az életét! Nem tudod mást elképzelni. Úgy tűnik, hogy Lucas sem tudott mást elképzelni, és hát milyen jól is tette!Meg hát milyen Jedi tért volna vissza - amire a 6. rész címe is utalt - egy erőszakoló Jedi? Az ilyen inkább ne térjen vissza! Szerkesztve: 7 órával korábban7 órája - Darth Riddick
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája Hát a bemutató idején ez a film nekem se volt a szivem csücske. A szerelmi szállal önmagában nem volt gondom a kivitelezéssel vagy a végső csatával már annál inkább. Azóta el tudtam fogadni ezt a filmet, meg van benne egy csomó minden, ami kifejezetten tetszik (pl. a coruscanti alvilág), de az SW mozik között nálam egyértelmüen leghátul van.
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája Én bár most sem adnék neki más értékelést az 5-ös skálán, mint 5-ös, de nem csillagos 5-ösre, hanem mondjuk 5-ös alára értékelném.... ami még nem 4-es! Bár én híresen nem szeretek rangsorolni, főleg EGY NAGY történethez tartozó epizódokat, de ha mégis elmélyedek ebben és elgondolkodok rajta, akkor, ha csak a Prequeleket nézem, akkor sajnos nálam is a 3. helyen van a háromból. A Baljós árnyak hatalmasat robbant, és valami kegyetlen jó volt annak a filmnek az atmoszférája, hangulata, kisugárzása... a mai napig! A Klónok támadása már sötétebb tónust ütött meg, és bár ma is elmondhatom, hogy A-tól Z-ig tetszik a film, valami megfoghatatlan - talán hangulatbeli - kilógás van az én személyes érzésem/ízlésem szerint a Prequel epizódjai közül ennél a filmnél! Éppen ezért a Prequelből nálam egyértelműen a záródarab (A Sith-ek bosszúja) az első minden szempontból, majd szorosan utána a Baljós árnyak, és csak egy paraszt-hajszállal lemaradva a Klónok támadása.De ez az 5-ös értékelésen belül: Sith-ek bosszúja - 5*Baljós Árnyak - 5A klónok támadása - 5
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Ha le akartok zárni egy "igazi" Star Wars rajongóval egy vitát, csak mondjátok azt neki, hogy "régen az Attack of the Clones volt a kedvencem, de most már a The Last Jedi". Egy bolygó elpusztítása eltörpül amellett, amire ez az egy mondat képes az ortodox rajongók között.
Hozzászólás ideje: 4 órával korábban4 órája 3 órával ezelőtt, Darth Riddick írta:Sajnos valóban voltak ilyen hangok annoMég egy utolsó gondolat ehhez a témához: azért is fáj ilyet hallani akár régi visszhangként is, mert feltárul, milyen ostoba tud lenni egy réteg a rajongók közt. Vagy továbbmegyek. Talán mégsem rajongók voltak.Kenobi megmondja Luke-nak, hogy ismerte az apját. Elmondja, hogy kvázi hős volt. "Nem volt nála jobb pilóta..se ügyesebb harcos." Persze Kenobi lódított mást pont Anakinnal kapcsolatban, de akkor is!A gyerekek a múltja szép részéből származnak Anakinnak, ha valaki el tudta képzelni, hogy ebbe a hőseposzba belefér, hogy az újabb hős erőszakkal fogant, az egyszerűen nem fér bele a jóízlésbe. A star wars nem ilyen. Nem is lesz soha. Itt max romantika van. A szex szinte tabu, csak az Andor jelenthet halvány kivételt.
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája Az ep4-es szavai még hagyján, de ott van az ep6 is, amikor már lekerült a lepel és Ben az igazat mondja. Akkor pedig e szavak hagyják el a száját: "Apád, aki jó ember volt, meghalt."Az egész elgondolás torz és igen, a Star Warstól teljesen életidegen. Mindaz, ami Vaderről kiderül az OT-ben, amit @Darth Riddick és @csoli1138 oly jól kifejtettetek, és amit maga a Star Wars képvisel, ellene van annak az elképzelésnek, hogy Luke és Leia nemi erőszak útján fogant meg. Én még az Andort sem említeném kivételnek, mert noha ilyen kritikus témák jobban jelen vannak benne, explicit nem mutattak semmit, a jó pedig jó marad, míg a gonosz többségében tényleg gonosz, ami elnyeri méltó bűntetését. Szóval a mesei vonal még az Andorban is jelen van, csak az nem görög hőseposz, hanem Grimm-mese. De még az Andor esetén sem jutna eszembe ilyesmi, amit néhány eltorzult agyú ember a PT-től várt Vaderrel kapcsolatban, hiszen ez nem csak a PT-ben, így az ep2-ben, de az OT-ben sincs jelen. És az OT a mesésebb a két trilógia közül.
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája 3 perccel korábban, Dzséjt írta:Én még az Andort sem említeném kivételnekKonkrétan "halvány kivételnek" neveztem. De egyetértünk.
Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája 45 perccel korábban, Dzséjt írta:A halvány kivétel is kivétel. "Kivételesen" igazad lehet.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.