Hozzászólás ideje: 23 órával korábban23 órája Szerintem a lényeg, hogy jó film legyen, nem baj, ha cuki, és nem teng túl benne az erőszak. Ha ilyen lesz, ettől még lehet látványos és a régebb óta gyerekeknek is élvezetes. Én egy szórakoztató filmre és kalandokra számítok, amelyet ha jól raktak össze, szeretni fogjuk akkor is, ha nem pont a sorozat stilusát viszi tovább. A lényeg a minőség, a családi mozik lehetnek unalmasak, de nagyon szórakoztatóak és emlékezetesek is. Lehetséges, hogy a komor és realista Andor után, ami széles körben hóditott, és mert másmilyen lenni, mint a többi SW alkotás, most ezzel a gyerembarátabb filmmel tesznek egy kilengést a másik irányba. Aztán meglátjuk, mi lesz.
Hozzászólás ideje: 21 órával korábban21 órája Minden évben a Superbowl utáni napon az első dolgom ha hazaérek a munkából megnézni a Big Game trailereket, utána pedig a reklámokat, ilyenkor jópofa hírdetéseket hoznak össze.Ma persze hogy az SW-vel kezdtem, aztán én sem hittem a szememnek. Ez karácsony elött decemberben tökéletes lett volna. Van egyfajta karácsonyi hangulata.Ez a nullával egyenlő.6 órával ezelőtt, DanCarver írta:Jól kapizsgálod, ha a fanokhoz akarnak szólni csak szimplán kiadnak egy előzetest, ahogy eddig is tették. De most a nagyon széles tömegeket szólították meg, mert a Super Bowlt alapvetően nem SW fanok nézik, viszont azok a családok, akik majd a nagy bevételt hozhatják a mozipénztárnál. És ahhoz viszont ilyen szintű reklám kell.Ezzel csak az a problémám hogyha a család nem látta a TCW-t a Rebelst, a Mandaloriant, halvány lilla gözük sincs ki ez páncélos alak( ha egyáltalán tufják mi az hogy Mandalóri!, illetve az aranyos figura.1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Csak aztán vissza ne üssön. Úgy értem, például az Avatar: The Way of Waternél volt az, hogy a marketing inkább Pandora világára ment rá, így sok szülő elvitte a kisgyerekét a filmre, hogy majd mesebeli lényeket láthat. Erre a film azzal nyit, hogy azok a mesebeli lények a tűz martalékává válnak totálplánba, majd jött még az anyabálna és a gyereke lemészárlása, az agyvizének élőben csapolása és a többi. Na most itt benne van az, hogy azért a szülőnek is felelőssége lenne utánajárni, miféle filmre ülteti be a gyerekét, nem gondolkodás nélkül benyelni a marketinget (pedig hát az Avatarból lehetett sejteni, hogy azért nem babazsúr lesz a folytatás), ugyanakkor tény, hogy nem egy film hasalt már el azon, hogy a marketing más képet festett, mint amilyen valójában volt.És azért - legalábbis eddig - a Star Wars sem babazsúr. Sőt igazából a széria szerintem erőszakosabb lett, mióta a Disney gyártja. Oké, hogy régen is voltak lefejezések, meg kézlevásáok, de olyan gyerekbarát módon. Például Lucas csak megvillantotta a gyerekek előtt Anakin fénykardját a 66-os parancs során, szóval csak sejthettük, mi történt ezután. Az Obi-Wan Kenobiban konkrétan látjuk, hogy Vader sorban levágja az útjába eső gyerekeket, sőt az egyiknek a szemszögéből nézhetjük végig, ahogy gonosz pofával leszúrja. És ez csak egy példa, hol vannak még az olyan momentumok, mint amikor Mando lángszóróval a páncéljában sütötte meg a rohamosztagost, és a kamera még másodpercekig időzik a szénné égett fickón, és hallani, ahogy recseg a páncél és serceg a hús. Vagy a zombi-Palpatine. Vagy a deathtrooper, amiről Sabine leveri a sisakot és konkrétan egy rothadó hulla állkapcsa villan elő. Sokan állítják, hogy a Disney gyerekbaráttá tette a Star Wars-t, de ez szerintem kalapos baromság. És ha a The Mandalorian and Grogu nem tér el ettől, itt is könnyen pofán vághatja a szülőt és a gyermekét az, ha a reklámok hatására egy cukimuki filmet vár, aztán mit-tudom-én, az első öt percben egy rohamosztagos pusztán szrakozásból eltapos egy anzellant vagy felrúgják Grogut a csillagos égig. Végül is, szintén a The Mandalorianben volt az, amikor két scout trooper szó szerint megcsapkodta a zsákba zárt Grogut, hogy maradjon csöndben. Gyerekbarát Disney Star Wars = elrabolt, zsákba gyömöszölt gyerekek fizikai bántalmazása.Na és Vader mikor az erővel kihúzza a családot a házból és eltöri a nyakukat.
Hozzászólás ideje: 16 órával korábban16 órája 6 órával ezelőtt, Pildi írta:Én egy szórakoztató filmre és kalandokra számítok, amelyet ha jól raktak össze, szeretni fogjuk akkor is, ha nem pont a sorozat stilusát viszi tovább. A lényeg a minőség, a családi mozik lehetnek unalmasak, de nagyon szórakoztatóak és emlékezetesek is.Ez tiszta sor, de nem arról van szó, hogy az erőszaktól vagy a családbarátiságtól lesz-e jó, hanem, hogy félrevezető lehet a film promózása, ami árthat a film sikerének. És a lényeg nem csak az, hogy jó legyen, hanem az is, hogy sikeres legyen. Mert hiába jó, ha nem sikeres, annak maga a franchise láthatja kárát. Ahogy az történt a Solóval, megtörtént a The Acolyte-tal, és könnyen megtörténhet a The Mandalorian and Groguval is. Mert ugye milyen jó, hogy várhatjuk a The Acolyte 2. évadot, élvezhetjük az ifjú Solo kalandjait és a további "A Star Wars Story" filmeket? Ja, nem, mert ezek hiába voltak jók, sajnos nem voltak sikeresek a Disney ítélete szerint. Nagyon jó, ha jó a film, de még jobb, ha emellett sikeres is. Utóbbihoz a helyes marketing nagyban hozzá tud járulni.4 órával ezelőtt, Frenkie írta:Ezzel csak az a problémám hogyha a család nem látta a TCW-t a Rebelst, a Mandaloriant, halvány lilla gözük sincs ki ez páncélos alak( ha egyáltalán tufják mi az hogy Mandalóri!, illetve az aranyos figura.Ami jó ezen a téren, hogy úgy tűnik, a Disney legalább annak érdekében próbál tenni, hogy a mezei néző felzárkózzon. A Disney+ fejlécében tegnap óta, mindjárt az első ajánlóablakban ott virít, hogy "készülj a The Mandalorian and Grogúra, zárkózz fel as orozattal", és az ajánló a The Mandalorianre mutat. Ráadásul az ajánlóabalkokban hat Star Wars matéria van még emellett (az ep2-3, ep5 és ep7, továbbá az Ahsoka és az Obi-Wan Kenobi - ezekből az ep2, az ep5 és az Ahsoka még releváns is kisebb-nagyobb mértékben). Úgyhogy aki most fellép a Disney+-ra, egyből a The Mandaloriant látja szép nagy promóban, azt hírdetve, hogy ennek köze van a mozifilmhez, és még bőven van ideje bepótolni akár a The Book of Boba Fettet és az Ahsokát is. Plusz további Star Wars műveket is beajánlanak, ami szintén jó, segítheti a hype-ot. Szóval legalább a Disney+ oldaláról már látni valami erősebb mozgolódást.4 órával ezelőtt, Frenkie írta:Na és Vader mikor az erővel kihúzza a családot a házból és eltöri a nyakukat.Az is, meg még sok más, igazából hosszan lehetne sorolni, miben lett durvább a Star Wars a Disney képbe kerülése óta.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája A Disney gyerekbarát jellegről jut eszembe az a sztori, amit Gilroy mesélt. Tutira vette, hogy az Andor-sorozatból nem lesz semmi. Jelezte, hogy jó megcsinálja, de úgy kezdődik, hogy Andor bemegy egy bordélyházba. Erre mondták: oké. Mire Gilroy: najó, de pár perccel később meg lelő két zsarut. Erre a fejesek: oké, csináld. Gilroy először jól meglepődött aztán meg csinált egy atomjó sorozatot
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.