Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tv Spotok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Szerintem a lényeg, hogy jó film legyen, nem baj, ha cuki, és nem teng túl benne az erőszak. Ha ilyen lesz, ettől még lehet látványos és a régebb óta gyerekeknek is élvezetes. smile

Én egy szórakoztató filmre és kalandokra számítok, amelyet ha jól raktak össze, szeretni fogjuk akkor is, ha nem pont a sorozat stilusát viszi tovább. A lényeg a minőség, a családi mozik lehetnek unalmasak, de nagyon szórakoztatóak és emlékezetesek is.

Lehetséges, hogy a komor és realista Andor után, ami széles körben hóditott, és mert másmilyen lenni, mint a többi SW alkotás, most ezzel a gyerembarátabb filmmel tesznek egy kilengést a másik irányba. Aztán meglátjuk, mi lesz. D

Hozzászólás ideje:

Minden évben a Superbowl utáni napon az első dolgom ha hazaérek a munkából megnézni a Big Game trailereket, utána pedig a reklámokat, ilyenkor jópofa hírdetéseket hoznak össze.

Ma persze hogy az SW-vel kezdtem, aztán én sem hittem a szememnek. Ez karácsony elött decemberben tökéletes lett volna. Van egyfajta karácsonyi hangulata.

Ez a nullával egyenlő.

6 órával ezelőtt, DanCarver írta:

Jól kapizsgálod, ha a fanokhoz akarnak szólni csak szimplán kiadnak egy előzetest, ahogy eddig is tették. De most a nagyon széles tömegeket szólították meg, mert a Super Bowlt alapvetően nem SW fanok nézik, viszont azok a családok, akik majd a nagy bevételt hozhatják a mozipénztárnál. És ahhoz viszont ilyen szintű reklám kell.

Ezzel csak az a problémám hogyha a család nem látta a TCW-t a Rebelst, a Mandaloriant, halvány lilla gözük sincs ki ez páncélos alak( ha egyáltalán tufják mi az hogy Mandalóri!, illetve az aranyos figura.

1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Csak aztán vissza ne üssön. Úgy értem, például az Avatar: The Way of Waternél volt az, hogy a marketing inkább Pandora világára ment rá, így sok szülő elvitte a kisgyerekét a filmre, hogy majd mesebeli lényeket láthat. Erre a film azzal nyit, hogy azok a mesebeli lények a tűz martalékává válnak totálplánba, majd jött még az anyabálna és a gyereke lemészárlása, az agyvizének élőben csapolása és a többi. Na most itt benne van az, hogy azért a szülőnek is felelőssége lenne utánajárni, miféle filmre ülteti be a gyerekét, nem gondolkodás nélkül benyelni a marketinget (pedig hát az Avatarból lehetett sejteni, hogy azért nem babazsúr lesz a folytatás), ugyanakkor tény, hogy nem egy film hasalt már el azon, hogy a marketing más képet festett, mint amilyen valójában volt.

És azért - legalábbis eddig - a Star Wars sem babazsúr. Sőt igazából a széria szerintem erőszakosabb lett, mióta a Disney gyártja. Oké, hogy régen is voltak lefejezések, meg kézlevásáok, de olyan gyerekbarát módon. Például Lucas csak megvillantotta a gyerekek előtt Anakin fénykardját a 66-os parancs során, szóval csak sejthettük, mi történt ezután. Az Obi-Wan Kenobiban konkrétan látjuk, hogy Vader sorban levágja az útjába eső gyerekeket, sőt az egyiknek a szemszögéből nézhetjük végig, ahogy gonosz pofával leszúrja. És ez csak egy példa, hol vannak még az olyan momentumok, mint amikor Mando lángszóróval a páncéljában sütötte meg a rohamosztagost, és a kamera még másodpercekig időzik a szénné égett fickón, és hallani, ahogy recseg a páncél és serceg a hús. Vagy a zombi-Palpatine. Vagy a deathtrooper, amiről Sabine leveri a sisakot és konkrétan egy rothadó hulla állkapcsa villan elő. Sokan állítják, hogy a Disney gyerekbaráttá tette a Star Wars-t, de ez szerintem kalapos baromság. És ha a The Mandalorian and Grogu nem tér el ettől, itt is könnyen pofán vághatja a szülőt és a gyermekét az, ha a reklámok hatására egy cukimuki filmet vár, aztán mit-tudom-én, az első öt percben egy rohamosztagos pusztán szrakozásból eltapos egy anzellant vagy felrúgják Grogut a csillagos égig. Végül is, szintén a The Mandalorianben volt az, amikor két scout trooper szó szerint megcsapkodta a zsákba zárt Grogut, hogy maradjon csöndben. Gyerekbarát Disney Star Wars = elrabolt, zsákba gyömöszölt gyerekek fizikai bántalmazása.

Na és Vader mikor az erővel kihúzza a családot a házból és eltöri a nyakukat.

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, Pildi írta:

Én egy szórakoztató filmre és kalandokra számítok, amelyet ha jól raktak össze, szeretni fogjuk akkor is, ha nem pont a sorozat stilusát viszi tovább. A lényeg a minőség, a családi mozik lehetnek unalmasak, de nagyon szórakoztatóak és emlékezetesek is.

Ez tiszta sor, de nem arról van szó, hogy az erőszaktól vagy a családbarátiságtól lesz-e jó, hanem, hogy félrevezető lehet a film promózása, ami árthat a film sikerének. És a lényeg nem csak az, hogy jó legyen, hanem az is, hogy sikeres legyen. Mert hiába jó, ha nem sikeres, annak maga a franchise láthatja kárát. Ahogy az történt a Solóval, megtörtént a The Acolyte-tal, és könnyen megtörténhet a The Mandalorian and Groguval is. Mert ugye milyen jó, hogy várhatjuk a The Acolyte 2. évadot, élvezhetjük az ifjú Solo kalandjait és a további "A Star Wars Story" filmeket? Ja, nem, mert ezek hiába voltak jók, sajnos nem voltak sikeresek a Disney ítélete szerint. Nagyon jó, ha jó a film, de még jobb, ha emellett sikeres is. Utóbbihoz a helyes marketing nagyban hozzá tud járulni.

4 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Ezzel csak az a problémám hogyha a család nem látta a TCW-t a Rebelst, a Mandaloriant, halvány lilla gözük sincs ki ez páncélos alak( ha egyáltalán tufják mi az hogy Mandalóri!, illetve az aranyos figura.

Ami jó ezen a téren, hogy úgy tűnik, a Disney legalább annak érdekében próbál tenni, hogy a mezei néző felzárkózzon. A Disney+ fejlécében tegnap óta, mindjárt az első ajánlóablakban ott virít, hogy "készülj a The Mandalorian and Grogúra, zárkózz fel as orozattal", és az ajánló a The Mandalorianre mutat. Ráadásul az ajánlóabalkokban hat Star Wars matéria van még emellett (az ep2-3, ep5 és ep7, továbbá az Ahsoka és az Obi-Wan Kenobi - ezekből az ep2, az ep5 és az Ahsoka még releváns is kisebb-nagyobb mértékben). Úgyhogy aki most fellép a Disney+-ra, egyből a The Mandaloriant látja szép nagy promóban, azt hírdetve, hogy ennek köze van a mozifilmhez, és még bőven van ideje bepótolni akár a The Book of Boba Fettet és az Ahsokát is. Plusz további Star Wars műveket is beajánlanak, ami szintén jó, segítheti a hype-ot. Szóval legalább a Disney+ oldaláról már látni valami erősebb mozgolódást.

4 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Na és Vader mikor az erővel kihúzza a családot a házból és eltöri a nyakukat.

Az is, meg még sok más, igazából hosszan lehetne sorolni, miben lett durvább a Star Wars a Disney képbe kerülése óta.

Hozzászólás ideje:

A Disney gyerekbarát jellegről jut eszembe az a sztori, amit Gilroy mesélt. Tutira vette, hogy az Andor-sorozatból nem lesz semmi. Jelezte, hogy jó megcsinálja, de úgy kezdődik, hogy Andor bemegy egy bordélyházba. Erre mondták: oké. Mire Gilroy: najó, de pár perccel később meg lelő két zsarut. Erre a fejesek: oké, csináld. Gilroy először jól meglepődött aztán meg csinált egy atomjó sorozatot D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.