Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Értékeld a filmet

Milyen osztályzatot adnál a filmnek? 19 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a filmnek?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
14 órával ezelőtt, Wilde írta:

Az egész birodalmi fenyegetés olyan fékezett habzásúnak tűnt, nem hozott olyan fenyegetettség érzetet, amit korábban a sorozatban azért meg tudtak alapozni Gideonnal, aki miután kikerült a képből így egy elég nagy űrt hagyott maga után ezen a téren.

Bár ez igaz, szerintem ez tudatosan lett így megírva. Egyrészt, a film főgonoszai egyértelműen az Ikrek lettek, így azokat nem múlhatták felül. Embo is táposabb, mint az az iktochi "Luca Brazi", az Ikrek teljes arzenálja is fenyegetőbb, mint a birodalmiak.

A másik, hogy a sorozat úgy ábrázolta Gideon moffot a birodalmi maradványok között, mint a topdog a saját szintjén (Hux és Pallaeon már a next level). Coin és Barro a The Spiesban csak két névtelen figura, akik a jelenetükben érezhetően Gideon "alárendeltjei". Amint Gideon belép a képbe, ők már csak bólogattak neki, pedig Coin az érkezése előtt még elég nagy hangú volt. Ráadásul ugyanebben a jelenetben Gideon is azt mondja, hogy korlátozott erőforrásokkal bír és alig tudja tartani a szektorát. Pedig láthattuk, hogy azért nem kevés embernek parancsolt. Mégis Pallaeontól kellett TIE Interceptorokat és bombázókat kunyiznia.

Ezután furcsa lenne, ha itt kiderült volna, hogy Coin és Barro, akik Gideon alatt vannak, ténylegesen komoly fenyegetést jelentenek olyan tapasztalt és harcedzett, háborús veterán figurákra, mint Mando és Zeb. Ráadásul a haderejüket is durván bekorlátozza az a tény, hogy nem lehet nagyobb Gideonnál. Szóval e két figurát valahová a Kliens szintjére kellett belőni, aki bár impozáns figurának tűnt első blikkre, láthattuk, hogy valójában csak egy erőtlen csicska, és a rohamosztagosai ugyanúgy nem jelentettek kihívást Djarinnak, mint az itteniek, hiszen úgy tört át rajtuk a sorozat harmadik részében, mint megvadult reek a droid sorfalon.

És e azmúgy passzol is a lore-ba, ami szerint Palpatine kiválogatta a legjobb katonáit és azokat irányította át az Ismeretlen Régiókba., Belőlük épült fel az Első Rend és a Végső Rend. A Galaxis ismert szegletében már csak a selejt maradt. Azok, akiknek a Jakkún meg kellett volna halnia. Gideon, Barro, Coin, ezek azok a birodalmi tisztek, akiket még maga Darth Sidious sem tartott méltónak arra, hogy az új rendszer részei legyenek. Pedig azért na, a Birodalom alapból nem tette túl magasra a lécet, Palpatine pedig a leghitványabb alakokat is képes volt felemelni, ha annak volt valami nagyobb távlatokban kihasználható képessége. Lásd Brendol Huxot.

Hozzászólás ideje:
On 5/24/2026 at 8:32 PM , Wilde said:

Rotta ezzel szemben fantasztikus volt, talán ő volt a kedvenc karakterem a filmben és ezt a középső szakaszt is ő vitte a hatán

Szó szerint a hátán. D

Amúgy most már elárulhatom, hogy szinte semmit se néztem meg előzetesen a filmes anyagokból. Így amikor megláttam a kigyúrt Rottát a moziban, hát felkacagtam örömömben. Milyen zseniálisan ültették már át a filmre?! A kedvenc húzásom volt. )

Hozzászólás ideje:

Ami különösen tetszett, hogy kicsit olyan mint egy régi verselemzés. Van egy "tételmondata" és azt támaszgatja alá! Tényleg öröm volt olvasni.

Hozzászólás ideje:

Na szóval: Nekem össz-visz tetszett a film, de az biztos, hogy az első két évad minőségétől azért még egy kicsit odébb vagyunk.

A film első fele tök jó, ahogy Djarin levadássza a birodalmi hadurat azon a havas bolygón, és aztán kapja a következő megbízását. Zeb tökre jól működött eggyütt Mandoval, bár azért Kallus-t hiányoltam mellőle. Rotta szerethető volt, és nem is volt rossz egy izmosabb Huttot látni mozgóképen. Emellett a Shakari arénában lévő harc is király volt, engem egy kicsit a KOTOR-ra emlékeztetett, csak itt emberek helyett űrlények voltak. Ward karaktere pedig habár nem egy Wedge Antilles vagy egy Ackbar admirális, de azért neki is szerethető volt a karaktere, remélem hogy majd látjuk még.

Grogu kapcsán meg örülök, hogy amíg a film második felében egy jelentős szerepet kapott, az már nem csak azért volt, merthogy kell egy csomó Baby Yoda content, hanem úgy éreztem, hogy volt is értelme. Láthattuk, hogy most már a saját lábán is meg tud állni, hogy már valami látszik abból, hogy Din mandalore-inak neveli. Embo szerepeltetésének is örültem, ahogy annak is, hogy nem rúgták fel a kánont azzal, hogy meghal a Din elleni összecsapásban. Az űrlények engem személy szerint nem zavartak, én pont hogy pozitívumnak éltem meg, hogy ennyi űrlény volt szerepeltetve. A zene is f*sza volt, és annak ellenére, hogy annyira nem örültem még neki amikor kiderül, hogy benne lesz, de nagyon jó volt újra látni a Razor Crestet.

Viszont itt jönnek a negatívumok, amikből most a hozzászólásomat írva jövök rá, hogy van belőlük bőven. Janu Coin felvezetése sokkal jobb, mint maga a karakter. Tökre izgalmas és érdekes koncepció, hogy konkrétan még az ÚK hírszerzése is csak a nevét tudja, de azt nem hogy hogy néz ki meg hol tartózkodik. Csak az a baj, hogy az ő nevét már a marketing ellőtte, illetve egyáltalán nem volt olyan fordulatos, amilyen azzal az egyébként brilliáns felvezetéssel lehetett volna.

Scorcese (tuti rosszul írtam a nevét) karakterét nem értem, hogy minek kellett összekötni Rio-val a Solo-ból. Ha ennek lett volna valami értelme a fanservice-en kívül, akkor nem bánnám, de magában a filmben még csak említést se tesznek Rio-ról. Nyilván tudom, hogy szőrszálhasogatás, meg nem is negatívum, inkább egy kis értetlenkedés ez a részemről.

A sisak levétele pedig ugyan nem a film hibájából, de számomra baromira érdektelen és súlytalan lett már. Most már ha le van véve róla a sisak, akkor nyugodtan visszamehet a Mandalore-ra, megfürödhet a Mythosaur társaságában, és kész, most már megint a Manda'lor útját járhatja bármilyen akadály nélkül. Borzasztóan zavar, hogy míg az első két évadban ennek még volt súlya, addig a harmadik évadnak köszönhetően már egyáltalán nem az ebben a filmben sem.

Embo-nak pedig habár örülök, de nagy szívfájdalmam, hogy Filoni és Favreau egyáltalán nem gondoltak az OT-s fejvadászak behozására a Mandoverse-be. Visszahozzák Embo-t meg Cad Bane-t, beemelik a képregényekből Krrsantan, és kitalálnak új fejvadászokat is, mint Fennec Shand, de egy Bossk, Dengar, vagy egy Zuckuss már nem megy nekik? Komolyan?

És ugyan valamennyi hatása van a film eseményének a galaxisra, hisz két Árnyéktanács tag ki lett vonva a képből, és a Huttoknak is valószínüleg meggyengül a hatalmuk, főképp azért, mert Rotta nem akarja elfoglalni a helyét a trónon, de egy picit mégis az érzése van az embernek, hogy olyan sokat mégsem haladtunk előre. ég egy olyan birodalmit sem ismerhettünk meg, aki ha nem is egy Thrawn, de egy érdekes figura, és egy olyan fenyegetés, akire még oda kell figyelni, kiegyenlítve ezzel az arányokat. Engem ugyanis nagyon zavar, hogy a jók oldalán ott van Mando, Grogu, Bo-Katan, Ahsoka, a Ghost crew, ha nagyon akarják, akkor Luke, Han, és Leia, de a rosszak oldalán pedig csak Thrawn és Pellaeon az egyetlen rosszfiúk.

Végezetül tényleg nem volt rossz a film, thank god mérföldkövekkel jobb minőségileg, mint a harmadik évad, de sajnos a második évadhoz nem fér fel. És ugyan már elengedtem, de szerintem 7 év kihagyás után még mindig azt mondom, hogy egy nagyobb volumenű sztorival kellett volna visszahozni a mozikba az SW-t. Remélem a Starfighter már egy olyan film lesz.

I have spoken

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.