Jump to content

2x09 - Grievous Intrigue


Recommended Posts

9. rész - Grievous Intrigue / Grievous cselszövése

 

epguide209.jpg

 

Írta: Ben Edlund

Rendezte: Giancarlo Volpe

 

Helyszín: Coruscant, Saleucami, Grievous Recusant rombolója

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Adi Gallia - Angelique Perrin

Grievous tábornok - Matthew Wood

Eeth Koth - Chris Edgerly

Cody parancsnok - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

Wullf Yularen admirális - Tom Kane

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Yoda - Tom Kane

Plo Koon - James Arnold Taylor

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Luminara Unduli - Olivia d'Abo

Barriss Offee - Meredith Salenger

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Kit Fisto - Phil LaMarr

Sora Bulq - ???

Finn Eray - ???

Halsey - ???

Eekar Oki - ???

Terra Sinube - ???

Makis Shaalas - ???

Wolffe parancsnok - Dee Bradley Baker

Lock százados - Dee Bradley Baker

TV-94 - Matt Lanter

 

Történet

Grieovus tábornok elfogja Eeth Koth Jedi mestert, a Tanács egyik tagját. Hogy kiszabadítsák, egyúttal elfogják a Szeparatisták retteget tábornokát, Obi-Wan, Anakin és Adi Gallia merész tervet eszelnek ki. Tőrbe csalják a Seleucami-rendszerben.

 

Érdekességek

- Az epizódban számos új hajómodel bukkan fel. Az ep3-ból származik Grievous Recusant-osztályú könnyű rombolója. A Köztársasági könnyű cirkálót és a Jedi nagyköveti kompot viszont a TCW-hez tervezték. A cirkáló afféle keveréke a Venator csillagrombolóknak és a Köztársasági cirkálóknak, míg a nagyköveti kompot az ep6-hoz készült Tydirium concept kép alapján tervezték meg, amit még Joe Johnston rajzolt.

- Az epizódban új Jedikre is lelhetünk a Templom taktika termében. A weequay Jedi, Sora Bulq jelentős szereplő az EU-ban. Látható egy nikto Jedi, Makis Shaalas; egy roonan Jedi, Tukker Val Loo; feltűnik egy új twi'lek Jedi, Finn Ertay, és egy kék Mon Calamari, Eekar Oki. A görnyedt hátú Cosiai pedig Terra Sinube, aki szerepet kap a 2x11 Lightsaber Lost című epizódban, akárcsak az ifjak, akiket Ahsoka kikísér a teremből.

- Eeth Koth és Sora Bulq a 2003-ban megjelent Inside the World of Attack of the Clones című könyv szerint meghaltak, mikor lelőtték a csapatszállítójukat a Geonosison. Ezt azonban már az EU sem vette figyelembe, először Bulq, majd később Koth is feltámadt már a TCW-t megelőzően.

- A starwars.com episode guide-ja szerint ez az első alkalom, amikor láthatjuk Wolffe parancsnokot, immár fél szemmel. A félszemű Wolffe azonban már szerepelt egy rövid jelenet erejéig a 2x01 The Holocron Heist című epizódban is, de akkor a készítők még nem gondoltak rá Wolffe-ként. Ő az a klón parancsnok, aki tüzet nyittat az epizód elején a Szeparatista hajókra.

- A kamerabeállítás, mikor Yularen parancsot ad a Resolute hídján a támadásra, ugyanolyan, mint az ep3 végén, mikor Vader, Sidious és Tarkin a Venator csillagromboló hídján állnak, illetve az ep5-ben, amikor az Avanger hídjáról figyelhetjük Needa kapitányt és elsőtisztjét hasonló állásból.

S02E09a.jpg

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kiváló, azt kell mondjam. Remek egyensúly, a jól megválasztott szereplők miatt izgalom, rengeteg új hajó, nagyszerű akció, és Grievous hosszú szünet után visszatért, de még hogy!

Adi Gallia és Eath Koth szerepeltetése hozta az izgalmat, hiszen ők ketten nincsenek már benne az ep3-ban (az ep2-ben, a Jedi Tanács ülésén láthattuk őket utoljára, utána már csak Stass Allie és Agen Kolar szerepelnek), így ők a háború áldozatai lehetnek bármikor. És végig izgultam, hogy vajon itt murdálnak-e meg, vagy máskor. Ráadásul Galliát az EU-ban is Grievous öli meg (igaz, a Boz Pity-n), szóval volt miért imádkozni érte. De nem csak ők voltak ám itt híres mellékszereplők. A Templom eligazító termében ott volt még Sora Bulq (az ep2-ben láthattuk a Geonosisi arénában, a Weequay Jedi lovag - ő az EU-ban átállt a Sötét Oldalra és Dooku csatlósa lett, de ez innét nézve már nem érvényes, mivel itt még mindig a Jedik oldalán áll), aztán feltűnt Ma'kis'shaalas Jedi lovag is (a Kajain'sa'Nikto, azaz röviden Nikto Jedi), vele az ep3-ban találkozhattunk. De jó volt újra látni Fistot, Plo Koont, Barriss-t, Ki-Adit, Yodát, Windut és Undulit is, na nem mintha olyan régen szerepeltek volna. A legmegdöbbentőbb mégis Wolffe parancsnok volt. Úgy néz ki, a Malevolence ügy óta megért egyet s mást, mert elvesztette az egyik szemét. Vajon mi történhetett vele?

És az a sok Jedi, akik még ott voltak, az sem rossz. Bár fura, hogy ilyen ülésre ifjoncokat is beengedtek, az kicsit azért meredek. Na meg arra is kíváncsi vagyok, hová lett Ahsoka? Otthon hagyták? :) A Jedi Templomban még ott volt, aztán ott is maradt.

Aztán, három új hajó is beköszöntött. Köztük egy, ami az ep3 felé visz minket. Igen, végre megjelent a Recusant-osztály. Nagyon nagy volt a belépője. A Jedi Nagyköveti hajó viszont csúf kis járgány ezzel a gömbbel az orrán. Ellenben a köztársasági könnyű cirkáló nagyon babán festett. Mint egy mini-Venator :D

TV-94 meg halálos volt, bár azokkal a vörös szemekkel elég félelmetesen festett, na de mikor a levágott karral akarta megnyomni a gombot, azon szakadtam.

Egyedül az nem tetszik, hogy Obi-Wan és Grievous komolyabban összecsaptak. Így már nem érzem logikusnak az Utapaun történt találkozáskor Grievous hencegését. Obi-Wan már tudja, hogy Grivi tud vívni, akkor minek henceg neki a tábornok? Fura. Bár az biztos, hogy a csatájuk igen látványos volt.

Link to comment
Share on other sites

Eddig nem is gondoltam volna hogy két ilyen Jedi van mint Stass Allie. Ha hallottam a nevüket mindig tudtam hozzájuk arcot kapcsolni de fel se tűnt hogy 1 archoz 2 jedit párosítok.

 

Pedig a két új hajó közöl nekem pont a Jedis tetszik jobban, a "mini-Venator" meg kevésbé. Ízlések és pofonok.

Link to comment
Share on other sites

Eddig nem is gondoltam volna hogy két ilyen Jedi van mint Stass Allie. Ha hallottam a nevüket mindig tudtam hozzájuk arcot kapcsolni de fel se tűnt hogy 1 archoz 2 jedit párosítok.

Nem csoda, elég érdekes az ő történetük. Stass Allie Adi Gallia unokatestvére, azért viselnek ugyanolyan fejdíszt, de nem ez az érdekes része. Az a valóságban keresendő.

Az ep2-ben ugyanis két színész nem tért vissza Jedi szerepére: Hassani Shapi, ai Eeth Kothot játszotta, és Gin Clarke, aki Adi Galliát. Helyüket Tux Akindoyeni és Lily Nyamwasa vették át, akik kezdetben tényleg Eeth Kothot és Adi Galliát játszották, de annyira nem hasonlítottak az eredeti két színészre, hogy Lucas végül úgy döntött, teljesen más karakterek lesznek. Így lett belőlük az ep3-ra (és természetesen utólagosan már az ep2-ben is) Agen Kolar és Stass Allie. A csavar az egészben ott van (már ha eddig nem lenne elég csavaros :) ), hogy az ep2 végén a stáblistában nincs ott se Stass Allie, se Agen Kolar, sőt, még Lily Nyamwasa és Tux Akindoyeni neve sem. Helyettük Gallia és Koth, valamint az őket (az ep1-ben) megformáló színészek, azaz Gin és Shapi neveit találhatjuk meg. Hogy miért? Mert ők is szerepeltek a filmben, annak ellenére, hogy nem tértek vissza. Ugyanis az ep2 Jedi Tanács jelenetét az ep1-ből vágták át. Éppen csak megváltoztattak néhány szereplőt (Yarael Poof helyét Coleman Trebor, Yaddle helyét Shaak Ti vette át), átalakították a megvilágítást és a Qui-Gon-Obi-Wan duó helyére az Obi-Wan-Anakin duót tették.

Link to comment
Share on other sites

Óriási rész volt. Nem tudom mi történt az alkotókkal, de ez pompás volt. Eddig a 2. évadban mindig akadt valami, amin húztam a számat valamennyire, most azonban abszolút elégedett vagyok.

Grievous remek volt. Nagyon jó egyensúly volt abban, hogy egyrészt végre valóban fenyegetőnek ábrázolták. A helyszínek miatt ez az érzés erősebb, mint a Lair...-ban, másrészt megőrizték a gyávaságát azzal, hogy a rengeteg kísérő droiddal mindig erősen túlbiztosította magát. Viszont akár mennyire is komoly ellenfél, azért egy jedi mindig okozhat meglepetést. Klassz volt, ahogy kétszer is falra kenték.

A templombeli jelenet is szép volt. Asszem Aayla Secura kivételével minden eddigi jedit viszontláttunk, és kaptunk remek újakat is. Tetszik, hogy a női jedik vívóstílusa szinte táncra emlékeztető, mégsem egyforma. Örültem, hogy Anakin szerepét a minimumon tartották, ráadásul önként kimaradt a harcból. Az új hajók és az űrcsata is jó volt. Még Obi-Wan hajó-, és klónfeláldozását is megbocsátom, mert nem csak Koth mester megmentése volt a cél.

 

Dzséjt köszönet a ki-kicsoda magyarázatokért, volt pár új információ.

Link to comment
Share on other sites

Most néztem meg ezt a részt és mielőtt megnézném a következőt, írok róla, hogy ne keveredjenek az élmények.

 

Hát azt hiszem az egyik legjobb rész volt ez. Bár ezt azt hiszem elég sokat mondogatjuk.

A második évad erősen veri az elsőt, legalábbis az én részemről.

 

Ez a rész annyira jól volt összerakva, hogy csak tátottam a számat. Végre megmutatták, ki is Grievous, a droid hadsereg vezére, ahogy az elvárható tőle. Jók voltak a taktikák amiket alkalmazott, de hát amikor előjttek az assassin droidok majd a magna guardok, és csak utána jött ő. Hát ezt vártuk tőle. :)

 

Mindig megnézem HDban is a részeket, és ez most sokkal szebb volt valahogy mint a többi. Nagyon kitettek magukért. A mozgások, a színek, és hát az akciók koreográfiája...még a filmek is simán megirigyelhetik. És itt most bármelyik harcra gondolhatok. Súlya volt a karaktereknek. Ahogy Grivi mozgott, mintha tényleg több tonna mozogna. Szóval nagyon zsír lett!

 

És hát a zenék. Annyira nem szoktam figyelni, de ez most szuperül el lett találva.

Igazából csak ömlengek róla, hogy milyen jó volt, és közben azon gondolkozom, hogy mi nem tetszett, de ilyen nem volt szóval nálam ez: 10/10es. Pedig nem sok részre adok ennyit. :D Ez tényleg Top5ös.

 

és most nézzük a köv részt! :D

Link to comment
Share on other sites

Hangulatos rész volt, ez már inkább SW, mint az előző részek :) Jó, hogy Grivi visszatért végre, bár elhibázottnak találom, ahogy Obi és Grivi harcoltak, ugyanúgy nem lett volna helye a TCW-en, mint ahogy a Mustafarnak sem korábban. Grivi nem h*lye, tudja, hogyan működik együtt Anakin és Obi, bár szerintem ehhez nem is kell annyi ész :D

A tanoncok megjelenése tényleg elég meredek volt, picit megütköztem rajta magam is.

Edited by MissKarrde
Link to comment
Share on other sites

No ez már "igazi" SW epizód volt, de még mennyire! :) Piszkosul feelinges volt ezekkel a csatákkal, közelharcokkal, zenével együtt. És igen, végre valahára feltűnt egy Recusant-osztályú hajó is :P A szepik rombolója. Talán hamarosan bemutatkoznak majd a másik oldalon az ARC vadászok is.

Ami nem tetszett, az Grivi és Obi párviadala. Ezzel sajna igen ellentmondanak az utapaui párbajnak. :D

De ezen kivűl minden szuperált :D

Link to comment
Share on other sites

Nem tudtam mit várjak az epizódtól, bár Grievous újbóli felbukkanása jó kis akciókat sejtetett. Nem kellett csalódnom. :( Ebből a szempontból is az egyik legjobban megkomponált rész volt. Hatalmas lyukat tömtek be Grievous karakterén, mert eddig még nem láttuk miként is vadászik a Jedikre. Az egy dolog, hogy a saját terültén sikerült neki megölni Nadhar-t, de igazi vadászatra még nem kísérhettük el. Most viszont megkaptuk. Bele az arcunkba! Nagyon kellett már a karakternek egy ilyen ábrázolás, és itt most teljes pompájában megmutatkozott mind az, amitől félelmetes az egyszerű halandók szemében. Persze ezek mellett ott vannak a szokásos dolgok is, mint a menekülés, de azért most nem lépett le az első lövés után. :) Koth mester elkapása szenzációs volt. A terve, hogy csalinak használja a foglyát, félig vált be csak. :D Egyébként Grivi kiegészülve a kommandós droidokkal illetve a magna guardokkal, szinte legyőzhetetlen. Szó esett már Obi és a tábornok kapcsolatáról, de szerintem ebből is nagyon jól jöttek ki. Kettejük párharca egyre inkább személyes üggyé válik, és amikor Obi-Wan forró fejjel Grievous után akarja vetni magát, vissza kell fogni! Ez a tulajdonság eddig Anakinra volt jellemzőbb, ilyet még nem is láttam korábbi mesterétől.

 

Ami nagyon tetszett még, azok az új hajók voltak, és az űrcsata, de említhetném a Jedi templomos részt a sok új Jedivel és a két padawannal. Egyszerűen nem lehet belekötni a részbe, jó munkát végzett az író Ben Edlund, aki már eddig is olyan sorozatokba írt, mint a Supernatural az Angel vagy a Firefly. Sikerült a már meg szokott elemek közé újdonságot is csempészni, pl ilyen volt Anakin kitörését a hyper-űrből. Azon csak lestem. :o

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Adi Gallia és Eath Koth szerepeltetése hozta az izgalmat, hiszen ők ketten nincsenek már benne az ep3-ban (az ep2-ben, a Jedi Tanács ülésén láthattuk őket utoljára, utána már csak Stass Allie és Agen Kolar szerepelnek), így ők a háború áldozatai lehetnek bármikor. És végig izgultam, hogy vajon itt murdálnak-e meg, vagy máskor.
Sajnos én véletlen beleszaladtam abba még a rész megtekintése előtt, hogy Koth nem hal meg. :D Megfogadtam, hogy innentől kezdve még óvatosabb leszek. :o

 

A Templom eligazító termében ott volt még Sora Bulq (az ep2-ben láthattuk a Geonosisi arénában, a Weequay Jedi lovag
Ő nekem is feltűnt, de azt hittem rosszul látok. Vissza is pörgettem azt a részt. :) Remélem a jövőben szerepelni fog még, pl. Ohnakával egyszerre. Bár off a téma, de ha Bulq ott volt a rendben, akkor miért nem őt küldték a Florrumra anno?

 

A legmegdöbbentőbb mégis Wolffe parancsnok volt. Úgy néz ki, a Malevolence ügy óta megért egyet s mást, mert elvesztette az egyik szemét. Vajon mi történhetett vele?
Számomra is döbbenet volt félig vakon látni. Volt ott egy vágás a sérült szeme fölött. Remélem erre is magyarázatot kapunk majd. :D

 

Bár fura, hogy ilyen ülésre ifjoncokat is beengedtek, az kicsit azért meredek.
Biztos nem tudták, hogy Grievous élőben fog kínozni.

 

Na meg arra is kíváncsi vagyok, hová lett Ahsoka? Otthon hagyták? :o
Ez nekem fel se tűnt, de most hogy így mondod... :)

 

 

Óriási rész volt. Nem tudom mi történt az alkotókkal, de ez pompás volt.
VÉGRE!!! :(
Link to comment
Share on other sites

Biztos nem tudták, hogy Grievous élőben fog kínozni.

Igazából azért fura az ottlétük, mert elég kicsik ahhoz, hogy akár egy szimpla Jedi eligazításon is részt vegyenek. Ha meg Grivi bejelentkezés előtt valami mással voltak elfoglalva, akkor meg mutatni kellett volna azt is, hogy megmagyarázzák a gyerekek jelenlétét. Így viszont csak lógnak a levegőben.

Link to comment
Share on other sites

Igazából azért fura az ottlétük, mert elég kicsik ahhoz, hogy akár egy szimpla Jedi eligazításon is részt vegyenek. Ha meg Grivi bejelentkezés előtt valami mással voltak elfoglalva, akkor meg mutatni kellett volna azt is, hogy megmagyarázzák a gyerekek jelenlétét. Így viszont csak lógnak a levegőben.
Valamiért fontos volt, hogy ott legyenek hisz ez amolyan össznépi gyűlés volt. Eddig maximum hárman vagy négyen voltak jelen abban a teremben, most meg rengetegen. Szóval szerintem csak annyira lógnak a levegőben mint a többiek. :(
Link to comment
Share on other sites

VÉGRE!!! :(

Örülök, hogy örülsz, hogy örülök. :)

Igazából azért fura az ottlétük, mert elég kicsik ahhoz, hogy akár egy szimpla Jedi eligazításon is részt vegyenek. Ha meg Grivi bejelentkezés előtt valami mással voltak elfoglalva, akkor meg mutatni kellett volna azt is, hogy megmagyarázzák a gyerekek jelenlétét. Így viszont csak lógnak a levegőben.
Valamiért fontos volt, hogy ott legyenek hisz ez amolyan össznépi gyűlés volt. Eddig maximum hárman vagy négyen voltak jelen abban a teremben, most meg rengetegen. Szóval szerintem csak annyira lógnak a levegőben mint a többiek. :D

Az alapvető oka az ottlétüknek benne van a epizód leírás érdekességei között.

Spoiler:

Egy későbbi részben az egyik felnőtt jedivel együtt szerepelni fognak.
Kissé tényleg kilógnak, de legalább élettel telinek láttuk a templomot, nem csak három főszereplő nézte a holofelvételt.

Link to comment
Share on other sites

Ez valóban kimagaslóan jó epizód volt! Izgalmas, fordulatos, tele jó kis párharcokkal. Ha lesz majd megint évadvégi szavazás, akkor a fénykardpárbajok kategóriájában több jelölttel is esélyes lehet majd. :( Grievous pedig egyenesen szuper volt, ahogy belökte a kivágott ajtót! Meg egyébként is. :D

A csapda-ellencsapda dramaturgiája remekül működött, bár nem is értem, Obi-Wan hogy gondolhatta, hogy Grievous nem jön majd rá, mi is a Jedik terve valójában. Nem ostoba a tábornok, ezt már többször bebizonyította. Amit azonban a jó Grivi nem vett figyelembe, az az emberi tényező, hogy milyen rendkívüli ellenfelei vannak, így hiába jósolta meg minden lépésüket, mégsem sikerült legyőznie őket.

Az egész szituáció engem a Jedi visszatér végére emlékeztetett, amikor a lázadók "titkos" rajtaütésére Sidious ellencsapdát állított, hogy a lázadókat megsemmisítse, és ráadásként Luke-t megszerezze, de ő is ugyanabba a hibába esett, mint most Grivi: lebecsülte ellenfeleit. :)

Edited by Pildi
Link to comment
Share on other sites

Amit azonban a jó Grivi nem vett figyelembe, az az emberi tényező, hogy milyen rendkívüli ellenfelei vannak, így hiába jósolta meg minden lépésüket, mégsem sikerült legyőznie őket.
Kicsit a "sokat akar a szarka de nem bírja a farka" effektus lépett fel nála. :( Azért Obit és Anakint egyszerre elkapni....volt önbizalma na. :)

 

Az egész szituáció engem a Jedi visszatér végére emlékeztetett,
Anakinék menekülése a robbanó hajról is a ROTJ végére hasonlított, amikor Luke menekül a robbanó halálcsillagról.
Link to comment
Share on other sites

Ő nekem is feltűnt, de azt hittem rosszul látok. Vissza is pörgettem azt a részt. :( Remélem a jövőben szerepelni fog még, pl. Ohnakával egyszerre. Bár off a téma, de ha Bulq ott volt a rendben, akkor miért nem őt küldték a Florrumra anno?

Szerintem erre a válasz egyszerű: Obi-Wan és Anakin azon kívül, hogy a közelben voltak, több tapasztalattal rendelkeznek Dooku terén, hisz már harcoltak is vele.

 

Biztos nem tudták, hogy Grievous élőben fog kínozni.

Nekem ez így sem klappol. Bejelentkezik egy tábornok az ellenséges oldalról, még ha éppen valami oktatás is ment, akkor is, a gyerekeket azonnal ki kellett volna küldeni, akár számítottak kínzásra, akár nem. Mire számítottak, hogy majd Grievous esti mesét mond? Ott max olyan gyereknek szabadott volna lennie, mint Ahsoka, szóval "harctéri padawanoknak", nem youngligseknek. Ez badarság volt a készítőktől (pedig a cél nyilvánvaló, így akarták drámaibbá tenni a jelenetet, de számomra az ellenkezőjét érték el).

 

Dzséjt! Tudod mi volt a neve Grievous és Obi hajójának? Mert akkor meg lenne a helyszín lista. :)

Sajnos (még) nincs nevük. Egyszerűen Recusant-class light destroyer és Republic light cruiser néven hivatkoznak rájuk.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem erre a válasz egyszerű: Obi-Wan és Anakin azon kívül, hogy a közelben voltak, több tapasztalattal rendelkeznek Dooku terén, hisz már harcoltak is vele.
Nem rájuk gondoltam, hanem Karrusra és Binksre. Vihette volna a fűszert Bulq is.

 

Nekem ez így sem klappol.
És ha láttatni akarták a gyerkőcökkel a tábornokot? Hogy mire képes? Fiatalok nna és? Háború van, nem az ágyban kell feküdni az esti mese után, meg kakaót inni. :(

 

Sajnos (még) nincs nevük. Egyszerűen Recusant-class light destroyer és Republic light cruiser néven hivatkoznak rájuk.
Akkor még filózok rajta mit írjak.
Link to comment
Share on other sites

És ha láttatni akarták a gyerkőcökkel a tábornokot? Hogy mire képes? Fiatalok nna és? Háború van, nem az ágyban kell feküdni az esti mese után, meg kakaót inni. :(

Nem hiszem, hogy azt akarták volna. Ha a háborút akarnák nekik megmutatni, nem vitették volna ki őket később sem Ahsokával. Háború ide vagy oda, ők gyerekek, hol marad az erkölcs? Főleg, hogy Jedikről van szó.

Link to comment
Share on other sites

Nem hiszem, hogy azt akarták volna. Ha a háborút akarnák nekik megmutatni, nem vitették volna ki őket később sem Ahsokával. Háború ide vagy oda, ők gyerekek, hol marad az erkölcs? Főleg, hogy Jedikről van szó.
Jedik és az erkölcs.....sok folt már ezen a témán. Egyébként magam sem tudom mit kerestek ott a padawanok.
Link to comment
Share on other sites

Anakinék menekülése a robbanó hajról is a ROTJ végére hasonlított, amikor Luke menekül a robbanó halálcsillagról.
Tényleg!

 

Nem hiszem, hogy azt akarták volna. Ha a háborút akarnák nekik megmutatni, nem vitették volna ki őket később sem Ahsokával. Háború ide vagy oda, ők gyerekek, hol marad az erkölcs? Főleg, hogy Jedikről van szó.
Ezt én sem éreztem igazán helyénvalónak. Biztos valamiért egyébként is ott voltak, és kapásból nem küldték ki őket, amikor Grievous jelentkezett, hisz nem tudhatták, mit akarhat. Amint kiderült, már terelte is ki Ahsoka a kicsiket.
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó kis rész volt! Örültem, hogy Adi Gallia több szerepet kapott, elég jól nézett ki! :( Grivi végre nem volt szerencsétlen. Olyan igazi, kegyetlen volt! Nem tudok többet hozzá fűzni már ehhez a témához. Mindenkivel egyetértek! :)

Top 3 rész között van!

Link to comment
Share on other sites

Szerintem erre a válasz egyszerű: Obi-Wan és Anakin azon kívül, hogy a közelben voltak, több tapasztalattal rendelkeznek Dooku terén, hisz már harcoltak is vele.

Ahogyan Bulq is harcolt vele... :( Csak ő ugyanúgy alulmaradt, mint Anakin és Obi-Wan a Geonosison. Nem beszélve arról, hogy itt kapta el Dooku Bulqot, és ha minden igaz, akkor Bulq itt már átállt a Sötét Oldalra. Sokáig így tevékenykedett a Jedik közé beépülve észrevétlenül. Kicsit sántított volna a dolog, ha személyesen ment volna el azért az emberért, akinek dolgozik, hogy átadja a Köztársaságnak.

Link to comment
Share on other sites

Nem rájuk gondoltam, hanem Karrusra és Binksre. Vihette volna a fűszert Bulq is.

Ja, hát az jó kérdés. Valamiért Jar Jar és Karrus ésszerűbbek tűnhetett :)

 

És ha láttatni akarták a gyerkőcökkel a tábornokot? Hogy mire képes? Fiatalok nna és? Háború van, nem az ágyban kell feküdni az esti mese után, meg kakaót inni. :D

Akkor már ki is lökhetnék őket valamelyik csatatéren? Minek pátyolgatni őket, fénykardot a kezükbe és uzsgyi. Nem is értem, miért küldték őket a toronyba Vader támadásakor. Az élvonalban kellett volna harcolniuk :o

 

Ahogyan Bulq is harcolt vele... :( Csak ő ugyanúgy alulmaradt, mint Anakin és Obi-Wan a Geonosison. Nem beszélve arról, hogy itt kapta el Dooku Bulqot, és ha minden igaz, akkor Bulq itt már átállt a Sötét Oldalra. Sokáig így tevékenykedett a Jedik közé beépülve észrevétlenül. Kicsit sántított volna a dolog, ha személyesen ment volna el azért az emberért, akinek dolgozik, hogy átadja a Köztársaságnak.

Khm... ennek nyoma sincs a TCW-ben, és mivel innét nézve elindultak egy új EU vonal kitermelése felé, amiben Bulq teljesen más vonalon nyugodhat békében. Amúgy is, Lucas Star Warsaban csak két Jedi állt át a Sötét Oldalra, Dooku és Anakin.

Link to comment
Share on other sites

Nos, ez a rész az én szememben annyira jó volt, hogy nem állok neki megdicsérni minden egyes szegletét, mert akkor sosem érnék a végére. :) Lentebb azt írta Ody, hogy...

Egyszerűen nem lehet belekötni a részbe, jó munkát végzett az író Ben Edlund, aki már eddig is olyan sorozatokba írt, mint a Supernatural az Angel vagy a Firefly.

Márpedig én igenis bele fogok kötni ebbe az epizódba annak ellenére, hogy mennyire tetszett. :D Először is Lock százados túlságosan emlékeztetett Cody parancsnokra kinézetileg, bár Fil parancsnok is túlságosan emlékeztetett Rex századosra a Lair Of Grievousben. Nem arról van szó, hogy én ezt hibának találom, csak egyszerűen Cody-t láttam, és nem Lockot. Másdoszor pedig Eeth Koth jelenléte. Nem kifogásolom, mert nagyon jó karakter, és örülök, hogy Dave Filoni úgy döntött, hogy inkább életben hagyják, és ha igaza van Dzséjtnek, és tényleg sehol nem említenek konkrét utalást a halálára vonatkozóan akkor részemről rendben van. Viszont, miért ragaszkodtak ennyire Eeth Koth-hoz? Szerintem Agen Kolar legalább ennyire jó lett volna szerepre, ő is zabrak, neki is zöld fénykardja van. (Egyenlőre...) Viszont ennyi elég is volt a kötekedésból, mert most ideje megdicsérnem pár dolgot, ami az én szememben kimagaslóan jónak számított. Jah, de még mielőtt hozzá kezdenék. Miért volt piros a hologram adás? Eddig mindvégig kék volt. Mi történt?

Tetszik Grievous új ajtóberugós hóbortja. Végre ezegyszer úgy viselkedett, ahogyan azt elvártam tőle, és nem futamodott meg a saját árnyékától. Kegyetlenül darált a fénykardjaival, de persze csak úgy, hogy körül volt véve a MagnaGuardjaival. Én a padawanok megjelenésén a kommunikációs központban nem kaptam fel a vizet. Nem is hiszem, hogy különösebb magyarázattal kellene szolgálnunk ehhez, talán csak a mestereiket keresték, ki tudja? Viszont megjegyzem, hogy ott volt a háttérben Terra Sinube, aki...

Spoiler:

...Aki a következő részben segít majd Ahsokának visszaszerezni a fénykardját, amit egy zsebtolvaj lopott el tőle. Gyanítom, hogy ez egy "mi történt Ahsokával amíg Obi-Wan és a mestere Grievousszel fogócskáztak a Saleucamin" epizód lesz. :(

Adi Gallia megjelenésének eleinte örültem, mert elérkezettnek láttam az időt, hogy végre megismerhessük, mert a Jedi Tanács öt legfőbb tagja közül (Yoda, Mace Windu, Ki-Adi-Mundi, Plo Koon és Adi Gallia) ő volt az egyetlen, aki még nem szerepelt a sorozatban. Be kell, hogy valljam, ezúttal nem voltam elragadtatva. Nem tudom, hogy az epizód pörgőssége miatt nem tudott-e kiteljesedni, de az én szememben nagyon jellegtelen karakterre sikeredett. Mégis jobban tetszett az ő, és Anakin alkotta páros, mintha Ahsoka lett volna ott Gallia helyett. Egy ennyire jó rész keretein belül valahogy nem lett volna kedvem a kettejük csipkelődéséhez. Megjegyzem, Gallia is félig-meddig fordítva tartotta a fénykardját, ahogyan azt a Episode I.: Jedi Power Battles játékban is tette. Lehet, hogy csak az epizód cselekménydús mivolta miatt nem tudott teljes egészében érvényesülni.

Zseniális, amikor Obi-Wan figyelmezteti Cody-t az adóvevőjén, hogy Grievous közeledik, és utána a zene is elhallgat, és néma csend, aztán Grievous lépteinek kopogásai. Ugyanilyen ütős volt, amikor Obi-Wan és Grievous farkasszemet néztek. Obi-Wannak tényleg a rögeszméjévé vált Grievous elfogása. Örülök, hogy ezúttal Obi-Wan került az epizód középpontjába, és nem megint Skywalker. Valamilyen oknál szerepcsere történt, és ezúttal Anakin volt az, aki csak mellékes szerepet töltött be. Ideje, hogy egy kicsit Obi-Wan is érvényesülhessen, és megcsillanhasson az emberibb oldala.

TV-94 nagyon démoniasra sikeredett a vöröslő szemeivel. Kíváncsi vagyok, hogy miért tért el ennyire a többi taktikai droidtól. Még a hangja is más volt. Anakin és Gallia érkezésénél meg nagyon vicces volt a röhögése, meg amikor a hiányzó kezével akarta megnyomni a gombot. :o

Zeneileg sem fűznék hozzá sokat, nem volt túl sok új téma, amik voltak, azok is nagyon jóra sikeredtek, amiket pedig a korábbi epizódból válogattak össze (Innocents Of Ryloth, Hostage Crisis, Cargo Of Doom, Legacy Of Terror és még a mozifilmből is voltak benne számok), azok pedig mind passzoltak az aktuális helyzethez. Megemlékeznék még továbbá Anakin kilépéséről a hiperűrből. Zseniális! Egy szó, mint száz, ez az epizód nagyon közel van a tökéletességhez, azt ezt követő pedig még közelebb...

Link to comment
Share on other sites

Ja, hát az jó kérdés. Valamiért Jar Jar és Karrus ésszerűbbek tűnhetett :(
Csak kukacoskodok. Néha nekem is kell. :):o

 

Akkor már ki is lökhetnék őket valamelyik csatatéren? Minek pátyolgatni őket, fénykardot a kezükbe és uzsgyi. Nem is értem, miért küldték őket a toronyba Vader támadásakor. Az élvonalban kellett volna harcolniuk :)
A csatába kilökés nem egyenlő azzal, hogy véletlen megláttak egy Jedi kínzást. :D
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information