Jump to content

2x15 - Senate Murders


Recommended Posts

15. rész - Senate Murders / Gyilkosság a Szenátusban

 

epguide215.jpg

 

Írta: Drew Z. Greenberg

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Coruscant

 

Szereplők:

Padmé Amidala - Catherine Taber

Lolo Purs - Jennifer Hale

Tan Divo hadnagy - Tom Kenny

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Onaconda Farr - Dee Bradley Baker

Halle Burtoni - Jameelah McMillan

Mee Deechi - Gideon Emery

Mon Mothma - Kath Soucie

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Mass Amedda - Stephen Stanton

C-3PO - Anthony Daniels

Silood - Tom Kenny

Riyo Chuchi szenátor - Jennifer Hale

Orn Free Taa - Phil LaMarr

Rendőrségi droidok - Tom Kane

Satine Kryze - Anna Graves

Dantum Roohd szenátor - ???

Kin Robb szenátor - ???

Katuunko király - Brian George

Stonk szenátor - ???

Jakker-Sun szenátor - ???

Yoda - Tom Kane

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

 

Történet

Miközben a Szenátus szavazásra készül a következő klón egységek elkészítéséről, valaki meggyilkolja Onaconda Farr szenátort. Amidala, mit sem törődve saját biztonságával, saját nyomozásba kezd a Szenátuson belül.

 

Érdekességek

- Mee Deechi családneve utalás az olasz Medici családra, akik Firenze uralkodói voltak az 1400-as években.

- Divo hadnagy arcát a sorozat többi szereplőjétől eltérően aszimmetrikusra tervezték.

- Mon Mothma karaktere erre az epizódra készült el, bár szerepelt a 2x14 Duchess of Mandalore-ban is, ám ott még nem volt végleges a modell.

- Annak idején, mikor az első évadban (azaz legelőször a mozifilmben) megjelentek a szenátusi kék őrök, levették róluk a köpenyt és a tollakat, hogy így csökkentsék a költségeket. Később – a nagy eltérés miatt – ők lettek a szenátusi kommandósok. Erre az epizódra viszont már megkapták a köpenyt és a tollakat is.

- Bár olyan kicsi, hogy olvashatatlan, de a palack címkéjére, amiből Amidaláék töltenek, nem aurebesh írás van, hanem latin betűk, sőt mi több, franciául és angolul van a felirat: „Domaine de la Maison sur le Lac: Produce of Naboo” („Tavi Otthon Tartomány: nabooi termék”).

S02E15.jpg

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sokkal jobban tetszett mint ahogy az epizód előtt gondoltam, pedig én az olyan "aprítós" részekért vagyok oda.

Sajnálom hagy Farr szenátor meghalt de már ideje volt valakit kivenni a sorozatból akinek már korábban is viszonylag fontos szerepe volt.

A senate guardok végre jól néznek ki és a felügyelő is tűrhetően alakított(This is definitely gonna require another report :lol: )

Még azt sajnálom hogy nem voltak fejvadászok ebben a részben, de utólag bele gondolva nem is hiányoztak

 

10/8

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Elég kiszámítható volt, de nem rossz (nem igazán krimiírók írhatták). Tetszett, hogy most már szerepe is volt Mothmanak, meg Bail sem csak háttérszereplő volt. A kaminoi követet remélem nagyon hamar kinyírják. Ono bácsit sajnáltam, de hát ez sejthető volt, mivel eléggé háborúellenes volt, az ep3-ban még sincs Amidala mellett.

Apróságok, de pozitívum, hogy a szenátusi őrség kezd hasonlítani a filmbeli szenátusi őrségre (már csak a vörös őrséget modellezhetné le valaki), viszont negatívum, hogy Amidala kék lézerrel lődöz, holott a nabooi fegyverek mindig zöldek voltak.

A space-Columbo viszont roppant idegesített, de legalább a végén jól csinálta a dolgokat. Illetve, ami nagyon bejött, mondhatni a rész kiemelkedő pillanata volt, mikor a rodi leányzó túszul ejtette Amidalát. Na akkor Palpatine olyan elégedett pofát vágott, hogy ihaj. Szerintem rá is szólt volna, ha tehette volna, hogy: LŐJ!!! :roll:

Link to comment
Share on other sites

Másodszor megnézésre észrevettem hogy a kaminói szenátor szobájában egy Phase II pacél halogramja van.

Talán a harmadik évadra bevezetik őket?

Lehet már a második végére is. Abból gondolom, hogy a TCW-s legokhoz már Phase II páncélos klónok járnak. Tehát az idén mindenképpen lesz páncélváltás.

Link to comment
Share on other sites

Hát ez a rész so-so. Tényleg kiszámítható, meg én amúgy sem szeretem annyira a Padmés részeket. Elég langyik nekem.

Sokkal jobban tetszett az előző rész. Sok sokkal!

Igazából annyira nem is tudok róla mit mondani, mert nem igazán fogott meg. Jó volt kicsit látni Mothmát, meg Organát akció közben de semmi különös nem volt a részben.

Sőt kicsit fura is volt a komikusra vett német náci tiszt, mint felügyelő. Nem igazán illett oda számomra.

Na mind1, lesz még jobb is! Egynek jó volt.

6,5/10

Link to comment
Share on other sites

Ez tényleg egy átlagos rész volt, de voltak benne nagyon jó apróságok, amik sokat lendítettek a sorozaton is. Organa szenátor "testőrködése", Mon Mothma gondosodása, mind hozzá tettek a karakterek jelleméhez. Halle Burtoni egy igazi szipirtyó, remélem még látjuk őt, ahogy Tan Divo-t is, aki szerintem egy nagyon jó figura lett :P A phase II armor szerepeltetése nekem azért volt külön színfolt, mert legalább mutatja az idő múlását a sorozatban. Ono bácsi temetése még egy nagyon szép jelenet volt a részben. A szenátusi őrséget is jó volt látni. Ami a legjobban tetszett, az Farr szenátor meggyilkolásának oka, ami arra utalt, hogy az eddigi részekben történteknek vannak következményei.

Spoiler:

Remélem a 17. részben szereplő Hondo-val is ez lesz a helyzet, megtudhatjuk, hogy Dooku küldött e csapatot a bolygója ellen, vagy sem :P

Link to comment
Share on other sites

Ez a rész már annyira középszerű volt, hogy a vége felé még élveztem is :P Divonál pl csak a fejemet tudtam rázni, de aztán gyorsan kapcsoltam, hogy ez egy gyerekeknek készült rajzfilm. :P

Sajnálom, hogy a grafika megint visszatért a kezdeti állapotokhoz majdhogynem, gondolom ez is egy korábban elkészült rész volt, mert lehetett látni ennél ezerszer jobbat is.

Noh, egynek elment, várom a következőt, abban már lesz is valami izgalom, meg némi csata is :D

Link to comment
Share on other sites

Biztos korábban elkészült volt olyan karakterekkel, amelyeknek korábban egyáltalán nem volt modelljük (Mas Amedda, Mon Mothma, Senate Guard). Bizonyára ezeket a modelleket már a mozifilm előtt elkészítették, de miután ebbe a részbe beletették, gyorsan törölték őket, hogy aztán másfél évadig hírük se legyen. :P Szerintem egyáltalán nem volt kezdetleges az animáció, sőt, mimikára eddig talán itt volt a legjobb.

Link to comment
Share on other sites

Vagy a rövid időre felbukkanó Satine...

Egyébként nem tudom, miből következtethető az, hogy ez a sorozat csak gyerekeknek készült? :P Szerintem egy Duches of Mandalore vagy egyéb politikai és nem tömény akcióra kihegyezett részt nem igazán ért meg egy 10-14 éves gyerek, vagy egyáltalán nem is köti le.

Ez az egyik előnye a TCW-nek, hogy több korosztályt céloz meg, bár így egyiküket sem tudja teljesen kielégíteni. Kell bele akció, politika, dráma vagy éppen egy kis gyerekesség. Így kerek.

Link to comment
Share on other sites

Vagy a rövid időre felbukkanó Satine...

Nono, Satine speciel tényleg egy olyan szereplő, akinek már korán elkészült a modellje, mert a Voyage of Temptation még az első évad alatt készült.

Link to comment
Share on other sites

Imádom ezeket a beszélgetős részeket. Számomra az évad legjobbjai közé tertoznak. Említettem már korábban, hogy ezekből a részekből tudhatjuk meg miként is folyt az élet a szenátusban. Hogyan próbáltak a későbbi lázadó vezetők gátat vetni a különféle, háborút szolgáló határozatoknak. Ebben az epizódban is az volt a legszebb, hogy mindhiába cselekednek! Mert bár Padmé remek szónok, és Bail valamint Monthma befolyásos személy, a vége elutasítás lesz. Padmét viszont lehet becsülni az elszántságáért, mert az EPII -es kudarca a gyártási törvénnyel, nem vetette vissza a lelkesedését az ügy iránt. Nézetei ugyanazok; még több katona gyártásával nem lehet megnyerni a háborút, csak eszkalálni azt. Na és a végén ahogy Palpatine szónokol a demokráciáról....legszívesebben hasba rúgtam volna. Ekkora képmutatást! :P Nagyon jó volt Halle Burtoni karaktere. Általa arról is képet kaphattunk, hogy a népe miként állhat hozzá a háborúhoz. Nekik a gyártás és az ezzel járó anyagi nyereség a fontos, ennek ellérése céljából ás sem ment a szomszédba egy kis képmutatásért. Ezzel együtt úgy érzem jól be volt mutatva a két oldal harca.

 

Ono merénylete nagyon helyesen egy másik szálra épült, amit ötletesnek tartok, mert így nem volt túl egysíkú a sztori. Lám a bolygóján nem felejtették el, amikor a szeparatisták oldalára állt, és azt sem, hogy végtére is háborúba sodorta a népét. Mindenesetre sajnáltam, hogy meghalt mert kedveltem a karaktert. :P Kicsit meg is lepett, hogy egy viszonylag ismert, és már több epizódban felbukkanó szereplőt ölnek meg.

 

Szót kell még ejtenem a nyomozóról is, aki számomra mint komikus elem tűnt fel az epizódban. :P Divonak volt egy szövege, és első ránézésre inkább tűnt valami különc figurának, mint detektívnek. Azért a végén oda tette magát.

 

A látvány megint lenyűgöző volt, a dokkban zajló jelenetek pedig a legjobb hangulatúak voltak. Már nagyon várom a gyári kiadást. :P Bár apróság, de nagyon örültem Katuunko feltűnésének a szenátusban!

 

Én a magam részéről szívesen veszek még több ilyen részt. :D

Link to comment
Share on other sites

Igen? :P

Meglepő, ahhoz képest, hogy csak a 2. évad felénél bukkan fel először.

Te sem sűrűn olvasod az episode guidot, ugye? :P Azt a részt mindig is a második évadra szánták (az előzménye és a folytatása már az első évad után készült el), de ez valamiért előbbre került.

Link to comment
Share on other sites

Apróságok, de pozitívum, hogy a szenátusi őrség kezd hasonlítani a filmbeli szenátusi őrségre (már csak a vörös őrséget modellezhetné le valaki), viszont negatívum, hogy Amidala kék lézerrel lődöz, holott a nabooi fegyverek mindig zöldek voltak.
Ennek én is örültem, mert látszik a fejlődés és az, hogy tartunk valahova. Amidala fegyvere Nabooi volt? Én azt hittem más kategória. :P
Link to comment
Share on other sites

Amidala fegyvere Nabooi volt? Én azt hittem más kategória. :P

Nabooi volt biza, egy ELG-3A-as pisztoly, amilyet az ep1-ben és a többi fegyveres-Amidalás TCW-ben használt Padmé. A hangja is stimmelt, csak a lézer színe nem.

Mondjuk most nézem, hogy már a Destroy Malevolence-ben is kék volt. Eh... a zöld kikopott? (A Delta-7B-k zöld lézerét is lecserélték kékre, pedig azok még a TCW moziban is zöldek voltak.)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem egyáltalán nem volt kezdetleges az animáció, sőt, mimikára eddig talán itt volt a legjobb.
Én se vettem ilyet észre. Szerintem ugyanolyan jó volt a megvalósítás. Sőt, Coruscantra még rá is tudtak tenni egy lapáttal. Oldie biztos a HD minőség hiányát keveri a látvány hiányosságaival. :P

 

 

Egyébként nem tudom, miből következtethető az, hogy ez a sorozat csak gyerekeknek készült? :P Szerintem egy Duches of Mandalore vagy egyéb politikai és nem tömény akcióra kihegyezett részt nem igazán ért meg egy 10-14 éves gyerek, vagy egyáltalán nem is köti le.

Ez az egyik előnye a TCW-nek, hogy több korosztályt céloz meg, bár így egyiküket sem tudja teljesen kielégíteni. Kell bele akció, politika, dráma vagy éppen egy kis gyerekesség. Így kerek.

Láthatóan a második évad sokkal összetettebb ebből a szempontból is. Ezek a politikai részek nem adrenalin bombák, viszont aki az SW ezen oldalára is fogékony, azoknak olyan, mintha hájjal kenegetnék. :D
Link to comment
Share on other sites

Nabooi volt biza, egy ELG-3A-as pisztoly, amilyet az ep1-ben és a többi fegyveres-Amidalás TCW-ben használt Padmé. A hangja is stimmelt, csak a lézer színe nem.

Mondjuk most nézem, hogy már a Destroy Malevolence-ben is kék volt. Eh... a zöld kikopott? (A Delta-7B-k zöld lézerét is lecserélték kékre, pedig azok még a TCW moziban is zöldek voltak.)

Ezek már biztos újabbak, más cellával. Csak tipp. :P
Link to comment
Share on other sites

Úgy érzem egyeseknek nagyon nehéz lesz TOP5 részt valasztani az évad végén. :P
Ne is mondd.... Hogy fogok hat részt kiválasztani? :P

 

Azt egyébként furcsállom, hogy azok után amit láttunk, Padmé hogy-hogy nem került bele első körben a kétezrek delegációjába? Ezekből a részekből olybá tűnik, hogy nagyon is fontos szerepet játszott a háború ellenes harcban.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ahhoz képest, hogy mennyit kellett várnom erre az epizódra, nem tapasztaltam semmilyen katarzist a befejező képsorok után. Igazából bennem van a hiba, mert teljesen kirázódtam a TCW-s hangulatból, és nem is vártam ettől az epizódtól, hogy képes lesz visszazökkenteni, de azt azért leszögezném, hogy nem volt rossz. :P

Onaconda Farr halálát egy kicsit gyorsnak éreztem. Az egészet letudták néhány másodpercben, amire persze az időhiány miatt kellett kényszerülniük, de így nem éreztem olyan nagy veszteséget a karakter halálakor. A gyászbeszéden Silood is tiszteletét tette, (Ahogy Satine is, ami egy újabb jó pont) és most előszőr szólalt meg a közös nyelven a sorozat folyamán. Az elhomályosuló koporsó pedig nagyon ötletes húzás volt.

Aztán előkerült ez a Tan Divo hadnagy. Számomra ő jött be a legkevésbé ebben az epizódban. A hangja, és a beszédstílusa jópofa volt, éppenséggel a kinézete volt valami furcsa. A többi szenátor mellett sokkal rajzfilmesebbnek, sokkal gyerekesebbnek tűnt. És azokkal a rendőrdroidokkal sem vagyok még igazán kibékülve. :P

Mee Deechi volt még egy nagyon érdekes szereplő, bár igazából az irodája volt az, ami mindent elárult a karakterről. Maga a megtestesült fenyegetés.

De az új szereplők közül akkor is Halle Burtoni visz mindent. Elképesztően jól megalkotott karakter. És az én szememben kicsit kilóg a többi kaminói közül. Ő nem volt olyan szelíd, mint a korábban látott kaminói hölgyek, mint például Taun We vagy Nala Se. Sokkal inkább hasonlított Lama Súra, ő viszont nem volt ennyire aljas. :P

Bail Organára pedig végre felkerült a köpenye. A Hostage Crisisben elég bénán festett a köpenye nélkül. Így sokkal... "Organásabb." :P Végre Mon Mothma is előkerült, és komolyabb szerephez jutott. Ez már hiányzott.

Összességében egy jó epizód volt, de közel sem a legjobb, és én sokkal inkább várok a Cat And Mouse-ra, mert úgy érzem, hogy az alázni fog egy csomó epizódot az évadból, legalábbis reménykedem benne. :D

Link to comment
Share on other sites

Ahhoz képest, hogy mennyit kellett várnom erre az epizódra, nem tapasztaltam semmilyen katarzist a befejező képsorok után. Igazából bennem van a hiba, mert teljesen kirázódtam a TCW-s hangulatból, és nem is vártam ettől az epizódtól, hogy képes lesz visszazökkenteni, de azt azért leszögezném, hogy nem volt rossz. :P
Nézd meg még egyszer. :P

 

Onaconda Farr halálát egy kicsit gyorsnak éreztem. Az egészet letudták néhány másodpercben, amire persze az időhiány miatt kellett kényszerülniük, de így nem éreztem olyan nagy veszteséget a karakter halálakor. A gyászbeszéden Silood is tiszteletét tette, (Ahogy Satine is, ami egy újabb jó pont) és most előszőr szólalt meg a közös nyelven a sorozat folyamán. Az elhomályosuló koporsó pedig nagyon ötletes húzás volt.
Én nem is értettem. Miért pont ő? Ok, hogy hasznos tagja a csoportnak, de miért nem Padmé vagy Organa? Itt már gyanúsnak kellett volna lennie Lolo -nak. :D A temetés valóban jó lett, még Windu és Yoda is ott voltak. Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Lehet már a második végére is. Abból gondolom, hogy a TCW-s legokhoz már Phase II páncélos klónok járnak. Tehát az idén mindenképpen lesz páncélváltás.
Szerintem ezek az új klónok, akiket megszavaztak, már ilyenek lesznek. Épp azért mutogatta Burtoni.
Link to comment
Share on other sites

Én nem is értettem. Miért pont ő? Ok, hogy hasznos tagja a csoportnak, de miért nem Padmé vagy Organa? Itt már gyanúsnak kellett volna lennie Lolo -nak. :P

Ez volt az egyik ok, amiért kiszámíthatónak éreztem a sztorit. Minden gyanúsított (én személy szerint Palpatine-t is listán tartottam) esetén Padmé vagy Bail lett volna az ideális célpont, és mivel mindenki ivott belőle, de csak Onaconda fordult fel, ez az egész kizárta, hogy a legszembetűnőbb emberek legyenek azok (meg az a hülye üveg, amit szinte az ember képébe toltak; épp csak nem írták rá: "ebben van a méreg, de nem az a gyilkos, aki állandóan fogdossa"). Maradt a rodi leányzó. Egyedül az indítékát nem lehetett kitalálni.

Link to comment
Share on other sites

Ez volt az egyik ok, amiért kiszámíthatónak éreztem a sztorit. Minden gyanúsított (én személy szerint Palpatine-t is listán tartottam) esetén Padmé vagy Bail lett volna az ideális célpont, és mivel mindenki ivott belőle, de csak Onaconda fordult fel, ez az egész kizárta, hogy a legszembetűnőbb emberek legyenek azok (meg az a hülye üveg, amit szinte az ember képébe toltak; épp csak nem írták rá: "ebben van a méreg, de nem az a gyilkos, aki állandóan fogdossa"). Maradt a rodi leányzó. Egyedül az indítékát nem lehetett kitalálni.
De Palpatine -nak nem érdeke Padmé halála. :D Most még.

 

 

Na az látod, meglehet.
Szerintem biztos. ÉS így megint választ kapunk egy olyan váltásra, ami az EPII és III között volt. :)
Link to comment
Share on other sites

De Palpatine -nak nem érdeke Padmé halála. :) Most még.

Azért szerintem hasznot kovácsolna abból, ha Padmé elhalálozna :D De nem is feltétlen Padmé kinyírása, hanem a kampánya ellehetetlenítése miatt éreztem őt bűnösnek. Ez neki jól jött, hiszen felhasználhatta (volna?) a dolgot a klónok további gyártására. De szerintem Palpatine azért egy Onacondánál jelentősebb alakot öletett volna meg, mint Bail.

Link to comment
Share on other sites

Azért szerintem hasznot kovácsolna abból, ha Padmé elhalálozna :D De nem is feltétlen Padmé kinyírása, hanem a kampánya ellehetetlenítése miatt éreztem őt bűnösnek. Ez neki jól jött, hiszen felhasználhatta (volna?) a dolgot a klónok további gyártására. De szerintem Palpatine azért egy Onacondánál jelentősebb alakot öletett volna meg, mint Bail.
Az EPII -ben is arra használta fel a Padmé elleni merényletkísérleteket, hogy a katonai gyártási törvény mellett tudjon érvelni. Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information