Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Én már igy is sajnálom, hogy láttam a kivágott jeleneteket, de több dolgot már nem akarok előre látni/tudni... ugyhogy asszem én most egy darabig kerülöm ezt a topicot, de mindenki másnak jó csemegézést :)

Köszi, meglesz!De azért a régi trilogia DVD megjelenéséig mindenki nézegettee a képeket, videókat, sőt, tudtommal itt többen látták a megjelenés elött a DVDket.

Hozzászólás ideje:
Úgy látom megint értelmet nyert az a mondat, hogy ha vágnak, azt nem véletlenül teszik. :)

Egy jelenet kivágásának mindig van oka, de nem mindegy, hogy ez az ok egy, a sztoritól lényegében független kényszerből fakad, vagy a film története "veti ki magából" a jelenetet. Az utóbbiból születnek a tényleg felesleges jelenetek, az előbbiből pedig a fájdalmasabb pontok. :)

Másrészt, kérdéses, hogy Lucasnak célja-e egyértelműen szuper kivágott jeleneteket tenni az extra lemezre, melyek kissé visszavetik a moziban levetített verziót? Ezért gondoltam, hogy bármennyire szeretnénk is, a Yoda-Qui-Gon jelenet soha nem fog felkerülni az extra lemezre (most mindegy, hogy valójában mennyi készült el belőle), legfeljebb csak valami irtóra lebutított verzióban, hogy senkinek se fájjon a hiánya. Az EP2-ben a geonosisi Dooku-Padmé megbeszélés pl. marha jó lehetett volna, de teljesen agyon lett vágva. Hát így a kutyának se kell.

Yoda dagobai landolását bizony megnéztem volna a filmben. Mert abba a montázsba belepasszolna, hiszen az arról szól, hogy kivel mi történik. Így kissé furcsán hat, hogy mindenkit elpaterolunk a zárómontázsban a megfelelő helyre, Yodát meg elfelejtettük. Aztán két epizód múlva bemutatjuk, hogy mégsem felejtettük el, csak cselesek voltunk, és nem mutattuk, hogy hova ment. Ez hiányossá, logikátlanná teszi a montázst. Nyugodtan meg lehetne mutatni a Dagobát, attól az még az EP5 bolygója marad. (Esetleg elég lenne csak annyit látni, hogy a felszín felé tart a mentőkabinja, de szerintem le is kéne szállnia.) Itt ugyanis két dolog között kell dönteni: 1. Az EP3 végén megmutatjuk, hogy Yoda megérkezik a Dagobára, mert ez hangulatában és történéseiben is tökéletesen beleillik a montázsba, és ezzel szép kerek véget adunk az EP3-nak. Vagy 2. A Dagobát és Yodát az EP3-ban elfelejtjük, csak az EP5-ben látjuk, és addig filózzon a kedves néző, hogy vajon mi történt a kis zöld gnómmal.

Nekem az 1. lehetőség jobban tetszik, mert számomra semmit nem vesz el az EP5 hangulatából, de sokat ad az EP3 zárómontázsának hangulatához, és segít a trilógiák összekapcsolásában.

Hasonló dolog az EP3 végén a naplemente is: ez nem veszi el az EP4-es naplemente erejét? Hiszen az már csak a második a legendában. Nem, nem veszi el, megfér egymás mellett a kettő. Szerintem a Dagoba is éppígy megfelelt volna.

OFF

Ami a vizet illeti: színtelen, de nagy tömegben kékes színű. (Persze gyakran zöld, barna stb., a benne lebegő algáknak/részecskéknek köszönhetően.)

Hozzászólás ideje:

De most komolyan, kit érdekelnek azok akik még nem látták a régi trilogiát?Teszem azt egy SW filmet se.Magunknak nézzük a filmeket, nem a szomszédnak!Lucas ezzel csak a rajongókkal csesz ki.

Hozzászólás ideje:

SimonZ: A baj pont ott van szerintem, hogy Yoda megérkezésének bemutatása, épp hogy nem illik bele a film végébe... már igy is baromi hosszú a montázs és igy is egy csomó történeti szállal dolgozik. Az a plusz egy teljesen zavaróssá tette volna, ráadásul tök fölösleges is...

Obi1: Azt mondod, kit érdekelnek azok akik nem láttak egy SW filmet se. Nos rajongói szempontból végképp érdektelen ennek a jelenetnek a bemutatása, hisz te is és én is tudom, hogy Yoda a Dagobah-ra ment... :) Lucas pedig gondolhatod, hogy nem azért vágta ki, mert minden vágya, hogy a rajongókkal szurjon ki. Mégicsak élete főműve a Saga vagy mi...

Hozzászólás ideje:
Ennyi erővel az egész montázs tök fölösleges. Előtte Yoda és Obi-Wan mindent megbeszéltek, így be se kéne mutatni semmit sem. :)

A montázs lényege, hogy összekösse a filmet az ep.4-el... ilyen szinten minden jelenetnek van értelme és Yodának meg nincs :wink:

Hozzászólás ideje:
De ízlések és pofonok. :)

Hát igen... állitolag Rick McCallum is teljesen kivan, hogy Yoda nincs benne, és azt igérte az egyik sajtó-konferencián, hogy mindent megfog tenni, hogy a következő ep.3 kiadásra belekerüljön.

Nos Rick szavahihetőségét ismerve ne nagyon számitsatok erre :)

Hozzászólás ideje:
De ízlések és pofonok. :)

Hát igen... állitolag Rick McCallum is teljesen kivan, hogy Yoda nincs benne, és azt igérte az egyik sajtó-konferencián, hogy mindent megfog tenni, hogy a következő ep.3 kiadásra belekerüljön.

Nos Rick szavahihetőségét ismerve ne nagyon számitsatok erre :)

MAXIMÁLISAN EGYETÉRTEK!

Hozzászólás ideje:

A "mindent meg fog tenni" Rick szerencséjére nem azonos a "biztos benne lesz"-szel, így lesz mivel kimagyarázkodnia. :)

Ettől függetlenül egy szavát sem hiszem el az ürgének. Ha azt mondja, kék az ég, azt is előbb leellenőrzöm. :)

Komolyra fordítva a dolgot: szerintem lehet, hogy benne lesz. Valahogy az az érzésem, hogy Lucas már a Saga DVD-re gyúr, és ezért "szúrja ki a szemünket" egy változtatás nélküli EP3-mal. Majd a saga-összesben benne lesz a kivágott jelenetek között a nos szörny, visszateszi Yodát, azt EP1-ben meg lecseréli digitálisra, és persze összerak egy csomó kivágott jelenetet a trilógiából, amit már tudunk is...

Hozzászólás ideje:

Imádom Lucas észjárását:

Kiadja a trilogiát felujított effectekkel VHSen, kiadja a régi trilogiát VHSen plusz jelenetekkel, kiadja a a TPMt VHSen, és DVDn, kiadja az AOTCot, VHSen és DVDn, kiadja a kettőt egybe csomagolva DVDn, kiadja a régi trilogiát DVDn, kiadja a ROTSet DVDn, és USAn kívül mindenhol VHSen, kiadja a prequelt egybe csomagolva extrák nélkül, kiadja a 6 filmet egybe extrák nélkül, kiadja a 6 filmet felujítva extrákkal...A prequel felujítva, a régi trilogia felujítva.Kiadja a 3Ds filmeket Blu-Ray-en, és még pár újra kiadást. :)

Hozzászólás ideje:
SimonZ: A baj pont ott van szerintem, hogy Yoda megérkezésének bemutatása, épp hogy nem illik bele a film végébe... már igy is baromi hosszú a montázs és igy is egy csomó történeti szállal dolgozik. Az a plusz egy teljesen zavaróssá tette volna, ráadásul tök fölösleges is...

Obi1: Azt mondod, kit érdekelnek azok akik nem láttak egy SW filmet se. Nos rajongói szempontból végképp érdektelen ennek a jelenetnek a bemutatása, hisz te is és én is tudom, hogy Yoda a Dagobah-ra ment... :) Lucas pedig gondolhatod, hogy nem azért vágta ki, mert minden vágya, hogy a rajongókkal szurjon ki. Mégicsak élete főműve a Saga vagy mi...

Akkor mindek van prequel, ha úgyis tudjuk hogy Anakin át fog térni a jó oldalra. :)

Hozzászólás ideje:
Imádom Lucas észjárását:

Kiadja a trilogiát felujított effectekkel VHSen, kiadja a régi trilogiát VHSen plusz jelenetekkel, kiadja a a TPMt VHSen, és DVDn, kiadja az AOTCot, VHSen és DVDn, kiadja a kettőt egybe csomagolva DVDn, kiadja a régi trilogiát DVDn, kiadja a ROTSet DVDn, és USAn kívül mindenhol VHSen, kiadja a prequelt egybe csomagolva extrák nélkül, kiadja a 6 filmet egybe extrák nélkül, kiadja a 6 filmet felujítva extrákkal...A prequel felujítva, a régi trilogia felujítva.Kiadja a 3Ds filmeket Blu-Ray-en, és még pár újra kiadást. :)

Így kell ezt csinálni. :)

Azt ne felejtsd ki, hogy legvégül talán kiadja DVD-n a régi epizódokat változtatás nélkül is (csak képtisztítással), mert sokan azt várják a legjobban.

Hozzászólás ideje:

A montázs kérdéshez. Egyértelműen a csecsemőkre fókuszáltak, az ő elhelyezésüket láthatjuk. Ezzel remekül összekapcsolták a 3-4-et. Yoda sorsa ködös marad, de ezt majd azok tudják értékelni, akik sorban nézik a filmet. "Ok, de mi lett Yodával?" tehetik fela a kérdést. Már csak ezért is érdemes lesz megnézniük a többi részt. Aztán amikor majd az EPIV-ben, még csak meg se említik, na akkor kezdenek majd igazán parázni. :)

Hozzászólás ideje:
jedi master yoda: Rosszul irtad a képbeszúrás kódot és a linkek se működtek. Szerencsére aztán rájuk találtam a kepfeltoltes.hu-n és kijavitottam őket, de legközelebb jobban figyelj. :)

THX Bomarr!

A képek jók, azért nyújtottak egy picit, mert:

a power dvd még nem allitottam be a az aspect ratiot...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.