Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Milyen osztályzatot adnál a negyedik epizódnak? 41 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a negyedik epizódnak?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Én nem az EPIV-el kezdtem volna. :D Kár hogy nem Te vezetted be Zsoltikát az SW rejtelmeibe. :D

Jelen esetben Zsoltika kérte így, ugyanis Darth Vadert akarta látni....

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Újabb gond. Valahogy (sokan most temetnének el, ha ezt beírnám teszem azt az sw.hu-ra) ezt a részt tartom a kevésbé legjobbnak. Unalmas, látványban nem ér a többihez fel, érződik rajta, hogy itt bizony minden olyan kiforratlan volt. DE, hangulatos, páratlan űrcsata, az ep1-2-3-nak hála páratlan érzések a párbeszédekben, a jelenetek feltöltődtek és a sokadik felújítás már simán felzárkóztatta a többi mögé, mégha még mindig kicsit le is van maradva (zöld fénykard, össze-vissza röpködő lézerek). A négyes és az ötös között hezitálok... azt hiszem 4-st adok, és kap mellé egy 5-öst, hiszen ez is kiváló rész a maga nevében.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Érdekes, a mítoszteremtő epizód tetszik talán legkevésbé a mai fiataloknak. Anno elképzelni sem lehetett jobb filmet ennél. Pedig akkor Color star TV-n néztül, mono hanggal. :) Más világ volt, ennek ellenére ma is ugyanúgy megfog a feelingje. Ez az a rész, aminél nem a fénykardok színét és a többi effektet nézem. Egy darabka történelem.

Hozzászólás ideje:

Érdekes, de mint mai fiatalság nem cáfolhatom ezt meg. De az ep1-2-3 olyan színt vittek a kezdő képsorokba, Ben megjelenésébe, a Skywalkerek felbukkanásába, és még naoestig sorolhatnám, hogy egyszerűen felküzdötte magát, és most már ezt is olyan szívesen nézem, mint a többit.

Szerk.: átszerkesztettem, mert ezzel nagyon eltévedtem :oops:

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
Nem akarlak elkeseríteni, de az EPIV-ben nem szerepelt Yoda. :D

Lásd a bejegyzséed alatt... nem tudom, hogyan, de elnéztem a dolgokat... azt hittem az ep5 topicba léptem be. Megártott a reggeli feles... vagy éppen a hiánya :oops:

Hozzászólás ideje:

Az epIV-nek vannak olyan jelenetei, amiért jár neki az ötös :oops: Van az epI-nek is, de ez sokkal inkább ötös, mint az. Talán pont azért, amit Ody írt.

No, akkor én is szerkesztettem, mert már nem érvényes :D

Szerkesztve: - MissKarrde

Hozzászólás ideje:

Ody-t megerősítendő, ez a film volt akkor technikailag az etalon.1981-ben ez a film valami elképesztő siker volt.Volt a Csillagok háborúja meg a többi.Én szerintem meg ma is megállja a helyét sőt.A nyitójeleneten még mindig nem látni, hogy modellek.

Hozzászólás ideje:

ez amit adtam ez nem négyes, hanem egy ötös és egy hármas összevonva. Ötös, mert vele kezdődött minden, és hármas, mert bizony a többi rész alaposan a fejére nőtt.

Hozzászólás ideje:
Érdekes, a mítoszteremtő epizód tetszik talán legkevésbé a mai fiataloknak. Anno elképzelni sem lehetett jobb filmet ennél. Pedig akkor Color star TV-n néztül, mono hanggal. :hmm: Más világ volt, ennek ellenére ma is ugyanúgy megfog a feelingje. Ez az a rész, aminél nem a fénykardok színét és a többi effektet nézem. Egy darabka történelem.

Hát Zsoltikának nagyon bejött ez a rész, 5 éves, az EP1-et nem nézte végig még, elaludt, persze késő volt már. A kisgyerekek általában az első részt szeretik, Zsoltika más.

Hozzászólás ideje:

A leggyengébb Star Wars film... de ezzel együtt is a filmtörténelem hatodik legjobb filmje :oops:

A prequeleknek köszönhetően felértékelödött párbeszédek mellett van egyfajta különös bája, amivel egyetlen másik rész se rendelkezik. Eza az egyetlen rész, amiből még hiányzik a profizmus. Itt még Vader mellkas-panelje inkább olyan mintha a legközelebb eső mosógépről kapták volna le. A kantina bár italozói közül a legtöbbnek mintha bármelyik pillanatban leeshetne a maszkja stb. És kissé ellentmondásos módon ez ad neki egy markánsan egyedi izt, ami megkülönbözteti a többitől. Simán jár az ötös.

Hozzászólás ideje:

Bár lehet hogy a leggyengébb SW film, mégis ez a rész áll legközelebbe a szívemhez.A prequel elött ez volt a kedvenc részem, rongyosra néztem a kazettát.Természetesen ötös!

Han Solo itt a legmenőbb, még Luke is egy álmodozó kalandvágyó gyerek, nem az a megfontolt Jedi Lovag mint két résszel arrébb.Leia kultuszt csinált a kalácshajával, és az ércelődő stílusával.A kedvenc jelenetem lett a régi köztársaságos duma, amit Obi mond Luke-nak.Meg a DVD változatban Jabba.Nagyon jól néz ki :oops:

Chewie meg hozza a formáját :)

Hozzászólás ideje:
Egyetértek! Amilyen gyenge lett az SE-ben, annyira jó a DVD-n. Csak színe lehetne pirosabb. :oops:

Az SE-beli förtelem volt, de első megtekintés után az "új" Jabbával sem voltam maradéktalanul megelégedve. Emlékszem, még azt is felhánytorgattam, hogy azt ígérték, hogy az ep1-es Jabba modeljét használják fel. Aztán idővel rá kellett döbbennem, hogy azt használták, csak itt másabb fényekkel láthatjuk, többet játszik az arcáva. Kicsit talán sötéttebb a színe a kelleténél, de ez egy remek Jabba.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.