Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Áruló :D

Remélem idén is Pats-Giants döntő lesz, végre Pats sikerrel.

Vállalom. :D

De mondjuk most nagyon gyengén nyitott a Giants, bár ez még nem jelent semmit.

Mondjuk csodálkoznék ha megint P-G döntő lenne, de akkor már lehet én is a Patsnek drukkolnék, mert megérdemlik. A Giants nagyon jó, csak sokszor nem szimpi a játékuk.

Hozzászólás ideje:

Én is nyomon követem a már-már legendásnak mondható Steelers - Cardinals döntő óta. Kedvenc csapatot viszont a f/nének sem tudok találni. :D

Elég ha egy meccsen belül már van kedvenc csapatod. :D

Nabo: Valóban Brady játéka zseniális, és szimpatikusabb is nekem mint Eli, de azért ő jobb játékos. :)

Hozzászólás ideje:

Vállalom. :D

De mondjuk most nagyon gyengén nyitott a Giants, bár ez még nem jelent semmit.

Mondjuk csodálkoznék ha megint P-G döntő lenne, de akkor már lehet én is a Patsnek drukkolnék, mert megérdemlik. A Giants nagyon jó, csak sokszor nem szimpi a játékuk.

Hát szerintem benne van a pakliban egy P-G döntő újra, persze nagyon szezon eleje, erőviszonyokat majd később tudjuk meg, de szerintem a Pats idén is hozza azt amit tavaly.

Hozzászólás ideje:

Hát szerintem benne van a pakliban egy P-G döntő újra, persze nagyon szezon eleje, erőviszonyokat majd később tudjuk meg, de szerintem a Pats idén is hozza azt amit tavaly.

Amit írtam -Packers-49ers meccs nagyon jó volt, az nyert akinek szurkoltam, azért volt benne pár nagyon szép megmozdulás.

Most a Ravens-Bengalst nézem, és még csak a felénél járok, szerintem itt is papírforma szerint fog alakulni.

A Ravenst amúgy is szeretem, és Flacco játéka szinte hibátlan. Ha nem nyerik meg ezt a meccset így 17-3nál félidőben akkor csúnyán fogok nézni, mert szerintem ők is döntő esélyesek.

Hozzászólás ideje:

Revans - Bengals

Hát ez nem semmi volt, sejtettem hogy a Revans fog nyerni na de ennyivel!? :D 4TD és 1 FG...azért ez nem semmi. Sajna a Bengals ma nagyon rossz formában volt, vagy inkább Flacco-ék voltak nagyon jóban. Ahogy elnéztem a Revans mostanában is elég csúnya ellenfeleket fog még kikapni, de reméljük a legjobbakat. :)

Bár sejtem az eredményt mert elég sokat beszéltek róla a közvetítők, de most megnézem a Broncos-Steelerst, mert hát Payton Manningre nagyon kíváncsi vagyok, mit akalít így egy év után. :)

Hozzászólás ideje:

Amit írtam -Packers-49ers meccs nagyon jó volt, az nyert akinek szurkoltam, azért volt benne pár nagyon szép megmozdulás.

Most a Ravens-Bengalst nézem, és még csak a felénél járok, szerintem itt is papírforma szerint fog alakulni.

A Ravenst amúgy is szeretem, és Flacco játéka szinte hibátlan. Ha nem nyerik meg ezt a meccset így 17-3nál félidőben akkor csúnyán fogok nézni, mert szerintem ők is döntő esélyesek.

Azért szeretem ezt a sportot, mert vesztes helyzetből is lehet nyerni. Döntőre több csapat is esélyes, majd kiderül kik játszanak.

Hozzászólás ideje:

Azért szeretem ezt a sportot, mert vesztes helyzetből is lehet nyerni.

Kedvencem akikor még van vagy félperc és a vezető csapatnál van a labda. Akkor már fel sem állnak rendesen, vagy ha mégis akkor kihasználják a szabályok adta kiskapukat, hogy lepörgessék az órát. Az európai fociban legalább az utolsó másodpercig lehet izgulni (néha még az után is)

Hozzászólás ideje:

Szerintem minden sportágban lehet vesztes helyzetből nyerni. :)

Donát: valóban így van, de talán Flacco most felnő a helyzethez végre, én legalábbis drukkolok neki, mert nagyon jó kis csapat.

Ody: Igen de itt kicsit másképp van. Amikor egy 3 órás meccs alatt ki tudnak harcolni 2 Touchdown előnyt, akkor azt az utolsó 5 percben meg lehet fordítani simán, mert azt szünetekkel kihúzzák kb 20percre. Nagyon durva. :D Nabo jól mondja sokszor ügyesen kihasználják a kiskapukat.

Hozzászólás ideje:

Egyébként az angol rögbi és az amerikai foci között annyi a különbség, hogy az amerikaiak egy rakás védő-felszerelést is magukra aggatnak vagy ennél ez komplexebb?

Amúgy nincs annyi különbség mert úgy tudom a rugbyből alakult ki az amcsi foci.

Az egyik a védőfelszerelés, kevesebb van rajtuk.

Ha jól tudom csak hátrafelé passzolhatnak, és másképp van kicsit a pontozás. Kb ennyi.

Hozzászólás ideje:

Inkább ég és föld. Addig stimmel hogy a rögbiből jött az amcsi foci, de ez a labda formáján és a játék brutalitásán kívül nincs sok hasonlóság.

Berakom spoiler mögé a legeltérőbb dolgokat, hogy nem foglaljon nagy helyet

A rögbi sokkal pörgősebb, nincsenek játékmegszakítások, az amcsi foci pedig erre épít.

A rögbiben kevesebb a taktika (azért ott is van de közel sem annyi mint a tengerentúli testvérben).

Ugye az amcsi foci lényege, hogy 3(/4) próbálkozás alatt megtegyél 10 yardot. Rögbiben nincs ilyesmi, ott addig vezethetsz támadást, amíg el nem veszíted a labdát.

A büntetések is merőben mások: az amcsi fociban yardokat kapsz vagy vesztesz el, míg a rögbiben inkább szabadrúgással vagy zárt tolongással jutalmazzák vagy büntetik a acsapatokat.

A pontozás is máshogy van: rögbiben 5 pont a cél (touchdown) 2 a jutalomrúgás(az ellenfél nem blokkolhatja), 3 v. 4 (asszem) a gól távolságtól függően, amcsi fociban 6 a touchdown, 1 a jutalomrúgás (ezt már lehet blokkolni, ugyan még egy sikereset se láttam), és 3 a gól ha jól emlékszem.

A rögbiben tilos az előrepassz, amíg az amcsifoci félig erre épít, és a rúgás is sokkal gyakoribb a rögbiben.

Összességében az amcsi foci inkább számszerű (minden egyes centi és másofperc játszik) és szigorú szabályokra épít -pl nincs olyan mint a focinál a sárga lap, hogy a játékvezető maga dönti el, hogy milyen szabálytalanságot, mivel jutalmaz, hanem ha x szabálytalanság történt akkor ahhoz, csak a z büntetés járhat- amíg a rögbi sokkal szabadabb szellemű, és inkább hasonlít a focira ilyen tekintetben.

Hozzászólás ideje:

Steelers v Broncos

Jesszusom mekkora meccs volt. Nagyon lassan indult mert mind2 csapatnak rettentő erős a védelme, de aztán jött Peyton és Porter a 2. félidőben és megállíthatatlanok voltak. Azért ezek a Manning gyerekek tudnak valamit. :D Drukkolok a Broncosnak is, mondjuk ha összetalálkoznak a Giants-el az egy érdekes meccs lenne. :)

Ja és egy kis vicces videó.

http://www.youtube.com/watch?v=i3KyRLZiCz0

Hozzászólás ideje:

Seahawks v Cowboys:

Szerencsére SH simán lesöpörte a cowboys, mert nagyon nem bírom őket. Kicsit meg is lepődtem, hogy ennyire rosszak voltak, főleg miután elverték a bajnokot, amit személyes sértésnek vettem. :D De Lynch megállíthatatlan volt, tényleg mint egy kis szörnyeteg. :D Több ilyet várok tőlük.

És hát a Titans v Chargers-nek is az lett a vége amire számítottam, vagyis szerettem volna. Riverék nagyon erősen indítottak, aztán beállt a játék, szinte egymásnak adogatták csak a labdát. :D De a vége megint izgi volt, és kiszámítható győzelemmel végződött. :)

Már lent van a gépemen a Broncos-Falcons meccse, remélem Manningék adnak nekik rendesen, és a Ravens - Eagles is, ahol jó lenne ha a Varjú kapná el a Sast. :)

Nézett még valaki valamit?:)

Hozzászólás ideje:

Jesszusom ezt a ... meccset, el sem hiszem.

Ravens - Eagles

Basszus, amennyire jók voltak Ravenék az elsőben, annyira sz-rak a másodikban. El sem hiszem. Flaccoval mi a fene volt? El kell ismerni hogy az Eagles és Vyck kitett magáért, megérdemelték a győzelmet, viszont annyi de annyi lehetőségük volt Flaccoéknak, és eggyel sem tudtak élni. Minden szerencse, flag az ő pártjukon volt, mégsem tudtak semmit csinálni, pedig még az utolsó percben is nyerhettek volna...de nem. Kellett volna még az a FG a végére...bázzé.

Hozzászólás ideje:

Marha jók! :)

Amúgy nézett valaki valamit?

Giants - Panthers nem volt izgalmas, de én nagyon nagyon jól szórakoztam rajta. :D Azt hiszem látszik kinek drukkolok.

hamarosan pedig Texans - Broncost nézek, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a végkimenetele. Ha Manningnek jó napja van, akkor lesöprik a texanst, ha nem akkor 10 perc alatt dob 3 ICt...

• 2 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.