Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Sajnálom az erős szóhasználatot, ne haragudj. A baromságot nem rád, és anyukádra értettem, hanem arra, hogy nem ezért vesznek az emberek Blu-rayt. Alapból. :)

Jól van, el van nézve. :P Tudom, hogy az egészséges emberek nem ezért vesznek ilyet, de nem is ezt akartam megcáfolni, hanem megvilágítottam a témát egy másik szemszögből.

Hozzászólás ideje:
Jól van Oldi, magyarázd már meg, hogy én vagyok a hülye, anyám meg hazudott, mikor öröm ült ki az arcára, hogy végre megint jól látja a TV-t. Nehogy már a te érzésed legyen a baromság, és az én éltet tapasztalatom valós... :)
Ki beszélt itt baromságról?! El ne tévedjünk már ember. Nekem a te magyarázatod a furcsa, nem a betegséget kérdőjeleztem meg. De lehet, hogy azt kéne, mert ezek szerint ugyanúgy érzitek a képfelbontás változást mint egy egészséges ember. De mint mondtam, ha itt a felbontáson lenne a hangsúly akkor az életben tökéletesen kéne látnotok. Kicsit gondolj ennek utánna mielőtt nekirontanál a másiknak :P
Hozzászólás ideje:
Ki beszélt itt baromságról?! El ne tévedjünk már ember. Nekem a te magyarázatod a furcsa, nem a betegséget kérdőjeleztem meg. De lehet, hogy azt kéne, mert ezek szerint ugyanúgy érzitek a képfelbontás változást mint egy egészséges ember. De mint mondtam, ha itt a felbontáson lenne a hangsúly akkor az életben tökéletesen kéne látnotok. Kicsit gondolj ennek utánna mielőtt nekirontanál a másiknak :)

Nem vagyok szemorvos, viszont ha a valóságot rosszul látod, és VHS vagy DVD képminősége rosszabb, mint a valóság (mert az), nyilván jobban látja az ember a valósághoz jobban közeledő képminőséget. Nem? De mondjuk te is kicsit utána gondolhatnál, hogy nem habókra mondom, akármilyen furcsa neked.

És nem vakok vagyunk, hogy ne érezzük a képfelbontás változását... Ezt honnan a fenéből szedted? Látunk, naná, hogy érzékeljük a felbontás változást.

A valóságnak meg nincs felbontása, ezzel kár erőlködni... Eme logika mentén nekem nem szabadott volna térben látnom az Avatart, mert ugye nem éppen egészséges a térlátásom. Némileg hiányos, mégis láttam a 3D-t. Erre varrjál gombot.

Baromságól meg én beszéltem. Finoman céloztam rá, minek tartom azt, hogy olyasmiről akarsz meggyőzni, amit én éltem/élek át, te meg nem.

Hozzászólás ideje:
Nem vagyok szemorvos, viszont ha a valóságot rosszul látod, és VHS vagy DVD képminősége rosszabb, mint a valóság (mert az), nyilván jobban látja az ember a valósághoz jobban közeledő képminőséget. Nem? De mondjuk te is kicsit utána gondolhatnál, hogy nem habókra mondom, akármilyen furcsa neked.

És nem vakok vagyunk, hogy ne érezzük a képfelbontás változását... Ezt honnan a fenéből szedted? Látunk, naná, hogy érzékeljük a felbontás változást.

A valóságnak meg nincs felbontása, ezzel kár erőlködni... Eme logika mentén nekem nem szabadott volna térben látnom az Avatart, mert ugye nem éppen egészséges a térlátásom. Némileg hiányos, mégis láttam a 3D-t. Erre varrjál gombot.

Baromságól meg én beszéltem. Finoman céloztam rá, minek tartom azt, hogy olyasmiről akarsz meggyőzni, amit én éltem/élek át, te meg nem.

Te nem Vérpistike leszel Dzséjt, hanem Vértomika :P

Amúgy nekem is rossz a szemem, és főleg esténként nyomhatnak az orrom alá akár Ultra HD-t is, akkor se fogom jobban látni mint a mezei DVD-t :)

De szerencsére a mindennapokban ennyire nem vagyok érzéketlen a képminőségi változásokra. :P Sokkal többet számít, hogy mi, mennyire van megvilágítva.

Hozzászólás ideje:
Amúgy nekem is rossz a szemem, és főleg esténként nyomhatnak az orrom alá akár Ultra HD-t is, akkor se fogom jobban látni mint a mezei DVD-t :)

Aki ugyebár nem hord szemüveget a rossz szeme ellenére, az így jár :P De most komolyan, valószínűleg jobb lenne, ha hordanál.

Hozzászólás ideje:
Aki ugyebár nem hord szemüveget a rossz szeme ellenére, az így jár :) De most komolyan, valószínűleg jobb lenne, ha hordanál.
Nem lenne túl sok értelme, mint már anno neked kifejtettem; a jobb szemem már kompenzálta a bal szem gyengeségét, a szemüveg csak rontana a helyzeten, nem hiába fájt tőle a fejem régebben.
Hozzászólás ideje:

Donát. Láttál már HD adást nagy felbontású TV-n házi körülmények között?

Oldie. Nem vagy semmi öregem. :pfff: Meg akarod magyarázni Dzséjtnek, hogy nem jó a tapasztalása. ;) Látom a végén már bejött, hogy a Te szemed is rossz de ez nem segít. Megjegyzem halkan az enyém is rossz, és itthoni körülmények között nem is tudnám nézni a 3D -t.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Ody, látom nagyon kevered a szezont a fazonnal :pfff: De kérdezz meg inkább egy szemorvost, hogy egy csökkent látású embernek mit ajánl. Nagyobb felbontású tv-t vagy dioptriás szemüveget, hogy azzal lásson jobban ;)

Hozzászólás ideje:
Ody, látom nagyon kevered a szezont a fazonnal :pfff: De kérdezz meg inkább egy szemorvost, hogy egy csökkent látású embernek mit ajánl. Nagyobb felbontású tv-t vagy dioptriás szemüveget, hogy azzal lásson jobban ;)
Én ehhez nem értek, nekem elég amit Dzséjt ír. Ha nekik jobb úgy akkor jobb és kész. Elfogadom, nem vitatom, hisz ő tapasztalja nem én. Ezért kár szemorvoshoz rohannom. :P
Hozzászólás ideje:

Azt én se vitatom, hogy jobban látja a HD-s adást, de ezzel szerintem mindenki így van ;) De ez nincs összefüggésben semmiféle szembetegséggel, mármint hogy milyen felbontást nézz. Más összetevők játszanak ehhez közre. :pfff: (képélesség, megvilágítás, kontraszt ésatöbbi )

Hozzászólás ideje:
képélesség

Eleve nem tudom, miért mászott elő neked a felbontás, amiről én speciel egy nyamvadt szót sem szóltam. De, ha már te is példázol a képélességgel (aminek véletlen pont köze van a felbontáshoz), mi a franc a gubanc neked? Nyilvánvalóan a képélességről van szó, ami a HD-ben jobb, mint a DVD, a DVD jobb, mint a VHS. Vagy ez neked nem volt nyilvánvaló?

Meg honnan jött neked ez a szemüveghez ragaszkodás? Írtam én egy rohadt szóval is, hogy szemüveg nélkül nézzük a TV-t? Az érdekes lenne. Szerinted én leveszem TV-zsnél, vagy bármikor? Max az álmaimat nézem szemüveg nélkül. Vagy szerinted, aki felteszi a szemüveget, az egyből megbánik minden szembajától? Mert ez esetben álomvilágban élsz. Nyilván szemüveggel együtt nézzük a TV-t.

Szóval frankó érveket sorakoztatsz fel, kár, hogy senki sem vitatta őket, és senki sem írt az ellen semmit... ;) Magától értetődő, hogy úgy jobb mind anyámnak, mind nekem, hogy szemüveggel(!) nézzük a filmet. Legalábbis azt hittem, mindenkinek nyilvánvaló, de hát úgy tűnik... khm... :pfff:

Hozzászólás ideje:

Ezt ki írta Dzséjt?

"Mivel azóta a szeme romlott, most megint fenn áll a helyzet, hogy valószínűleg legközelebb a HD lesz az, amit láthat."

Hozzászólás ideje:
Ezt ki írta Dzséjt?

"Mivel azóta a szeme romlott, most megint fenn áll a helyzet, hogy valószínűleg legközelebb a HD lesz az, amit láthat."

És hol írtam, hogy "szemüveg nélkül"? Vagy azt, hogy a "nagyobb felbontás miatt"? Üssenek agyon, de lehet annyira rossz a szemem, hogy már a nem létező mondatokat sem látom? Meg a soha meg nem született gondolataimra sem emlékszem. Meg mintha a mondat előtti mondatokban szerepelt volna a kisebb TV-VHS kombó, meg a nagyobb TV DVD összeállítás... Szerinted azok miért voltak odaírva? Hogy kopjanak az ujjaim?

Hozzászólás ideje:
És hol írtam, hogy "szemüveg nélkül"? Vagy azt, hogy a "nagyobb felbontás miatt"? Üssenek agyon, de lehet annyira rossz a szemem, hogy már a nem létező mondatokat sem látom? Meg a soha meg nem született gondolataimra sem emlékszem. Meg mintha a mondat előtti mondatokban szerepelt volna a kisebb TV-VHS kombó, meg a nagyobb TV DVD összeállítás... Szerinted azok miért voltak odaírva? Hogy kopjanak az ujjaim?
Pont ezért feltételeztem azt, hogy a látásjavulást a felbontáshoz rendelted :pfff:
Hozzászólás ideje:
Magától értetődő, hogy úgy jobb mind anyámnak, mind nekem, hogy szemüveggel(!) nézzük a filmet. Legalábbis azt hittem, mindenkinek nyilvánvaló, de hát úgy tűnik... khm... ;)

Nekem nyilvánvaló volt, bár ez a hozzászólásom most nem sokat tesz hozzá ehhez a vitához :pfff: Vagyis remélem.

Hozzászólás ideje:
Donát. Láttál már HD adást nagy felbontású TV-n házi körülmények között?

Természetesen láttam. Igen, nagyszerű volt, élvezetes, de nem ragaszkodom ilyen látványhoz. Pláne nem költenék rá százezreket. Nekem nincsenek nagy igényeim ezen a téren, és nem azért, mert nem vagyok "filmbuzi", mert nagyon szeretem a filmeket, a sorozatokat, hanem azért, mert nem ettől lesz jó egy film. A hanghatások és a tűéles kép egy rossz filmet nem tudnak az egekbe emelni, ahogy egy jó filmnek sincs szüksége ilyesmire ahhoz, hogy jó legyen. Egy jó film minden platformon megállja a helyét, nemcsak IMAX-ben, vagy 3D-n, vagy BLu-rayben, vagy DVD-n.

Hozzászólás ideje:

Én a hangokra vagyok érzékeny. :P Piszkosul tudom értékelni amikor a térhangzás a maximális élményt biztosítja. Nem túl tolakodó, de viszont részletekbe menő, dinamikus és kellőkép pontos :pfff: Igaza van annak aki azt vallja, hogy a jó hangzás kibővíti a látóteret is ;)

Hozzászólás ideje:

Én ebben a témában úgy vélekedek, hogy aki megteheti, hogy megvegye, az nyugodtan tegye meg. Aki meg nem, az próbáljon spórolni... vagy később fektessen be.

Én is büszke HDTV, illetve számítógépbe szerelt Blu-Ray lejátszó tulajdonos vagyok. Élvezet úgy nézni a filmeket. Mind a 6 SW részt egyszerűen királyság volt látni, minden kis részlettel együtt (pedig az csak egy sz*ros hdtv-rip volt). Elengedhetetlen, hogy a technika fejlődjön. Így a televízió készülékeknek is fejlődniük kell (na meg maguknak az adattárolóknak is, ezzel együtt a filmek felbontásának is). Abban egyetértek, hogy sokszor rohamosan. És mivel emberből vagyunk, ezért igényünk van rá, hogy mindenből a legjobb minőség legyen. Ha játszunk, olyan minőségű számítógép (más esetekben konzol), amivel a legjobb és legszebb játékokat maximális beállításokkal, illetve minél nagyobb felbontással tudjuk játszani.

Szerkesztve: - barnez

Hozzászólás ideje:

Barnez: Pontosan erről van szó.A technika fejlődéséről.Senki nem mondta, hogy százezreket kell érte adni(mint Donát), hanem meg kell várni míg 100000 ft ALÁ megy.Ennyi.Nehogymár bűntudatom legyen amiatt, hogy a megdolgozott pénzemért veszek egy rendszert ami baromi jó minőségű, nem is hitelből van és 10 évig szolgálja az igényeimet.Mert akkor semmit ne vegyünk.

Hozzászólás ideje:

Az Acer és az Optoma már úgy tűnik rálépett a soron következő fejlődés útjára és áttért a 3D Readys vetítők gyártására. A www.hazi-mozi.hu oldalon a friss hírekben van róluk bővebb infó :evil:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.