Ugrás a kommentre

Filmek

Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Mivel holnap végre leadják a Róma első részét, igy ime egy kis spoilermentes izelitő (csak egy két apróságot árulok el belőle, de semmi lényegeset):

A rész a "The Stolen Eagle" vagyis az "Ellopott sas" alcimet viseli, ami a történet egyik mellékszálához kötödik, ugyanis ellopják Caesar légiójának jelképét jelentő "Sas-jelvényt".

Történelmi távlatát tekintve Kr.e. 52-ben járunk. Caesar itt még nem több egy egyszerü hóditónál. A tényleges hatalom a Szenátus és Pompeius Magnus kezében van. Azonban a Gallia ellen folytatott háború a végéhez közeledik és mindenki érdeklődve várja, mi történik Caesar hazaérkezése után.

ep01_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Érdekességképp: a 12 részből álló sorozat összesen 100 millió dollárból készült, vagyis meghaladta néhány nagyköltségvetésű mozifilmét is. Persze ez a pénz itt egy 12 órás játékidejü filmre oszlik szét. Ugyhogy a kosztümök és a diszletek kellően impresszivek, ugyanakkor előre szólok, hogy a sorozat hangvétele kissé naturális és ez fura módon leginkább az első két részben érzékelhető.

Amikor először láttam nekem rögtön megtetszett a sorozat, de utolag visszanézve meg kell állapitsam, hogy a későbbi részek azért jobbak. Itt még csak előhuzzák a főbb szereplőket, de nem kapnak elég időt és mélységet, igy túlságosan is szélsőségesnek tünhetnek (bár Titus Pullo már ebben a részben személyes kedvencemmé vált :P).

Ennek ellenére mindenkinek bátran ajánlom, hogy vágjon bele, mert én speciál egyetlen sorozatot se tudnék mondani, ami felérne ezzel :D

ep01_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

SimonZ: Kiváncsi vagyok a történész haverodnak hogy fog tetszeni :P Bár a részletekre néhol kinosan ügyeltek (pl. ekkoriban még nem volt sima tükör csak olyanok amik torzitottak), ugyanakkor egyes történéseknél/szereplőknél a dramaturgia érdekében változtattak ezt-azt (pl. a két légionárius teljesen fiktiv szereplők, ennek ellenére néhol igen komoly hatásuk lesz a történelmi eseményekre :D) . Nekem ezek a változtatások bejöttek... remélem neki is befognak :P

A hozzászólás linkje

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy DC-ről letöltötte az első részt, és belenézett egy kicsit. Azt mondta, tökéletes. Amit kiemelt, az az, hogy Róma falain egy csomó falfirka látható, a valóságnak megfelelően. Ugyanolyan falfirkáló banda volt az is, mint a jelenkor embere. :D És ezt nemigen szokták mutogatni a filmekben. :P

A hozzászólás linkje

Olvastam róla egy olyan kritikát, hogy "történelmileg túlzottan naturális". Ez nagyon megtetszett, mert szerintem ez egyértelműen pozitívum, nem pedig hiba. Ha a kort úgy mutatják be, amilyen volt, akkor nem lehet túlzottan naturális, mert ez inkább az előnyére válik.

A hozzászólás linkje

Kíváncsi vagyok arra, vajon mennyire fognak az ismert események összecsengeni az általam legjobbnak tartott római koros történelmi regénnyel, ami nagyon történelem hűnek tűnik :)

Az hogy naturális lesz, csak előny.

A hozzászólás linkje

Mi lenne, ha aki tudja felveszi videóra, és eljuttatja a többieknek? Ez leginkább azokra vonatkozik, akik esetleg le sem tudják tölteni netről, vagy aki szimplán videón nézné meg. Vagy...vagy.... :)

Donát: a törit én is szeretem :)

Elnézést, azt nem írtam, hogy fel tudom venni :D

Szerkesztve: - MissKarrde
A hozzászólás linkje

Hát a szinkrontól én is eléggé félek. Föleg, hogy az eredeti hangok baromi jók... Egyébként az HBO sorozatok közül a Sopranos (nálunk Maffiozók) -ból láttam egy-két részt magyarul és azok kifejezetten jól sikerültek. Remélem a Rómával is hasonlóan igényes munkát végeznek.

A hozzászólás linkje

Bullet Ballet (Shinya Tsukamoto, 1998)

Ez a film a Tetsuo rendezőjének fekete-fehér, indusztriális LSD látomása Tokióról. A történet középpontjában egy reklámfilm rendező áll, akinek barátnője váratlanul öngyilkosságot követ el. A rendező ennek hatására megszállottan elkezd ugyanolyan fegyverre vadászni, mint amivel a nő megölte magát, és útja persze a tokiói alvilágba vezet - és nem kell sok idő hozzá, hogy teljesen elszabaduljon a pokol. A filmet legjobban talán egy Taxisofőr / Tetsuo ötvözetként lehetne leírni, kicsit Kar-Wai-os "offbeat" lovestoryval, és végig nagyon intenzív cyberpunk feelinggel és aggresszióval. Tele van nyers erővel. Ázsia fanok nézzék meg :) 8/10.

A hozzászólás linkje

Hát a szinkrontól én is eléggé félek. Föleg, hogy az eredeti hangok baromi jók... Egyébként az HBO sorozatok közül a Sopranos (nálunk Maffiozók) -ból láttam egy-két részt magyarul és azok kifejezetten jól sikerültek. Remélem a Rómával is hasonlóan igényes munkát végeznek.

Jó is, hogy ezt írod, mert már kezdtem gyanakodni, hogy az HBO embere vagy, annyira promotálod itt a Romát... :)

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.