FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Azt láttam végig, amiben egy házat újítanak fel és ott ilyen ha megteszed ezt, én is megteszem vele azt dolgot játszanak... A többiből 20-30perceket, mint már említettem, de ezek nem azon típusok, aminél a végén lesz a csattanó, vagy egy fordulat, esetleg valami szórakoztató dolog, így abba is hagytam. Nem az jön le belőle, hogy ezt kell csinálni, hanem azt sugallja, ami megint más... Ebben a korban még eléggé befolyásolható az ember, lehet amikor kijött a film, a zenetáborok látogatottsága 40%al nőtt. Amúgy az amerikaikról átlagban beszélek, irigylésre méltó, hogy annyi szabadidejük és pénzük van, hogy pl. bepereljenek egy mikrót gyártó céget, mert nem volt a készülékre ráírva, hogy macska szárításra alkalmatlan és a nőnek megdöglött a kedvenc háziállata... Nem egy ilyet hallani és az is tény, hogy oktatásban elég alacsony színvonalat ütnek meg az átlagos iskolában. Érdemes megnézni a The Onion movie-t, nagyon jó társadalomkritika a részükről, főleg a számítógépes poén tetszett. Linkjeim Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Ugyan mit sugallna? Bemutat egy életkort, minden cikiségével és gyötrelmeivel együtt. Az Isten városa se azt sugallja hogy lopni meg ölni kell, bemutat egy társadalmi réteget. A Kaszinó se az emberek elásása mellett kampányol, és a Bukás se azt mondja hogy irtsuk ki a zsidókat. Egyszerűen erről szólnak ezek a filmek. És hogy ha megnéznéd a Pite filmeket, akkor tudnád hogy baromira az ellenkezőjét implikálja az egész. De valamiért muszáj csak a felszínt kapargatni, hogy fúúj szex, fúúj ízléstelenség. Egyszerűen fel nem tudom fogni hogy egy komédián mit nem lehet érteni. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Obi1: Nagy plusz 1, teljesen a szívemből szóltál. A Piték komolytalanok, annak is kell kezelni őket, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül azt jelentik, amit első látásra mutatnak. Teljesen jól mutatja be a fiatalság minden ökörségét, persze mindenkinek nem tetszhet: az lapozzon, és kész. Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Eddig pont erről beszéltem, hogy annak szánták, de számomra nem komédia, mert semmi vicceset nem találok benne... ez lett volna a lényeg! Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Az, meg, hogy egy generáció filmje lett, hát ez meg is látszik a mai fiatalokon, meg az értékrendjükön. Persze tisztelet a kivételnek! A generáció ez esetben igazából a harmincasokat jelenti, mivel az első része még a 90-es években ment le (és pár éven belül a következő 2, a mostani rész pedig majd egy évtizedes kihagyással került moziba), nem a mai fiatalokat, és ahogy olvasom, azoknak ez a széria már lóf*tty. Inkább az én korosztályomé volt annak idején, és a 4. rész is inkább a 30 körüliek nosztalgiafilmje lesz, + az olyan ifjabb és idősebb embereké, akik tudják értékelni Humorból inkább a finomabb humort kedvelem (az angolt meg éppen nem annyira), de ez a széria még nekem is bejött, az pedig már nagy szó Obi1 tökéletesen körülírta az egész jelenséget. Szerintem most már inkább az ízlések és pofonok mentén beszélünk a szériáról... amely esetben nehéz meggyőzni a másikat, de igazából nem is szükséges a győzködés, egyszerűen nem értünk egyet. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Én mélységesen egyetértek FlóriBával, több ilyen embert Persze azt is értem amit a többiek akarnak. Valamilyen szinten mindkét félnek igaza van. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Pontosan, ezért se értem hogy mit akar FlórBá ezzel a bezzeg a mai fiatalokkal, hát érdekes mód pont az ő korosztályának szól a film, a 25-30-közöttieknek. Persze elhiszem hogy nem mindenkinek jön be ez a fajta humor, de lenézni nem kell se a filmeket, se a rajongóit. Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. (szerkesztve) Nem azt mondom, hogy lenézem, csak Sci-Fi-ben is van amire többet és van amire kevesebbet szánnak pl. pénzügyileg. Ebben a témában pedig a több jobb szokott lenni, hiszen a jó látvány támogatja a történetet, persze lehet felhozni igényes ellenpéldákat is (13.emelet). Ettől függetlenül a Star Wars sem ütött volna ekkorákat, ha a remek történet mellett nem támogatják meg a készítési idejét meghazudtoló minőségű CGI-vel. Humorban is azt kedvelem, hogyha egy széria részei egymástól különálló egységek és nem egy témára építenek fel 4 filmet, vagy tesznek mindig nevetségessé csupán egyetlen dolgot. Tehát a poénoknak van tartalma és intelligenciája. Ha olyan filmre vágyok amikor azon nevetek, hogy valaki mit tesz, vagy hogyan teszi, akkor inkább Csupasz Pisztoly, vagy Haláli fegyver. Az, meg hogy a korosztályomnak szól, meg nekem szól sem ugyanaz, sőt, amikor mentek ezek a filmek a moziban, az osztálytársaim többségét teljesen hidegen hagyta, sosem volt beszédtéma egyik sem, inkább értékesebb dolgokra ültünk be, adtunk ki pénzt. De ha már humor, akkor a Fekete Vipera sem jön be? Vagy a Kockafejek? Mert ezek értékrendben teljesen mást képviselnek és humorban is pont az ellentétes pólus. Magyarul szóviccek, nem tetteken, inkább dialektusokon alapuló, szatírát és fekete humor előtérbe helyező alkotások. Amik amúgy szintén a szigetről jöttek... Szerkesztve: 2012. Április 10. - FlóriBá Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Nem bántásból, de nem küszködsz memória-zavarokkal? Egy pár hete dumáltunk a Kockafejekről meg a Fekete Viperáról hogy azok mennyire jó sorozatok, meg írtam hogy az előbbi minden idők egyik legviccesebb sorozata. A Pite filmek meg a közönséges-humor minőségi változata, azok kevés filmek egyike amelyik jól tudja szállítani az alpári humort, és működik az egész. Meglocsolva egy jókora adag szentimentalizmussal. Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Emlékszem, de nem csak ketten beszélgetünk! Mások akkor nem nagyon írtak! Amúgy a Johnny English-t láttad, és a 2. részt? Mert én nem mertem még megnézni, az első mondjuk nem volt rossz, meg is van eredeti DVD-n. Neked abban adok igazat, hogy témájában még a legjobb, de amit elindított magával, az már azért sok... tehát, hogy Béta ház 23, meg most is jött ki valami Project X és az említett német vonal... Meg ezek az iszunk, örült buli van, aztán másnap nyomozás, meg hol a kocsim, meg ki lett tőlem terhes és egyéb ráadások, szomorúnak tartom ezt a "fejlődést". Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Amúgy a Johnny English-t láttad, és a 2. részt? Mert én nem mertem még megnézni, az első mondjuk nem volt rossz, meg is van eredeti DVD-n. Nézd meg nyugodtan, én szét röhögtem magam rajta Vagy lehet csak azért mert alapból nagy Rowan Atkinson fan vagyok. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Nekem is nagy kedvenc volt a Johnny English, féltem is megnézni a II-t, mert a trailere nem igazán tetszett, de aztán nagyon tetszett az is. Szerintem, ha tetszett az egy, te se hagyd ki a folytatást. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. http://www.youtube.com/watch?v=8fF_4ut0cuA Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Öreg harcos, ez a film most olyan lesz, mint a Szellemlovas 2. hogy, a pénzügyileg megszorult NC vállalt megint valami blődséget, meg 23. alkalommal feldolgozott témát rágnak át ismét (csodálom, hogy ezután a Bosszúállókban (amúgy a Bosszú Angyalai a csoport neve) nem kap szerepet, hiszen már volt bosszúálló és angyal is), vagy lesz valami jelentősége is az alkotásnak? Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Öreg harcos, ez a film most olyan lesz, mint a Szellemlovas 2. hogy, a pénzügyileg megszorult NC vállalt megint valami blődséget, meg 23. alkalommal feldolgozott témát rágnak át ismét (csodálom, hogy ezután a Bosszúállókban (amúgy a Bosszú Angyalai a csoport neve) nem kap szerepet, hiszen már volt bosszúálló és angyal is), vagy lesz valami jelentősége is az alkotásnak? Ha én azt tudnám! Nekem pl fekszenek az ilyen bosszúállós filmek. Elrabolva, Halálos hajsza, Dead Sentence....stb, stb. Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Az utolsó és az első hatalmas film! Egyikben sem a történet volt jó, mert igazából 2mondatban leírható, hanem a színészi játék emeli ki őket a sorból. Ezért is félek, hogy NC erre aztán nem lesz alkalmas, én sosem tartottam jó színésznek, főleg a kincskeresős filmjei után. Amúgy, ha valóban idős vagy, akkor a Bosszúvágy ismerős lesz, egy igazán minőségi színésszel. De az 1976-os Taxisofőr és a nemrégiben kijött Driver is elég jól sikerült...nem is értem miért kell ilyen hamar ismét felhozni ezt a témát! Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Az utolsó és az első hatalmas film! Egyikben sem a történet volt jó, mert igazából 2mondatban leírható, hanem a színészi játék emeli ki őket a sorból. Ezért is félek, hogy NC erre aztán nem lesz alkalmas, én sosem tartottam jó színésznek, főleg a kincskeresős filmjei után. Amúgy, ha valóban idős vagy, akkor a Bosszúvágy ismerős lesz, egy igazán minőségi színésszel. De az 1976-os Taxisofőr és a nemrégiben kijött Driver is elég jól sikerült...nem is értem miért kell ilyen hamar ismét felhozni ezt a témát! Vagyok annyira idős. Mondjuk Bronson filmjeit rég láttam. A Taxisoför alap, Drive meg majd most következik számomra ha kiadják lemezen. Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Megéri megvenni lemezen, mert ha tetszettek a felsorolt filmek, akkor ez is tuti újranézős lesz nálad. Mondjuk én a letöltöm, bármennyire is várom és utána megveszem kategória vagyok, annyira nem állok jól, hogy mindenre pénzt adjak ki. No meg a netet is fizetem, így ha úgy nézzük a filmet is! Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Én is úgy vagyok mint az utolsó mondatodban van. Megfizetem én azt a filmet havonta. Persze ha van egy akciós és minőségi BD kiadvány akkor megveszem. Eddig van négy kék lemezem és ötvenegynéhány kék torrentem. Pirosból meg a többszöröse mindkét fronton. . Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Én úgy vagyok vele, hogy egy normálisabb, új darab 3000-6000Ft között mozog. Abból lesz 1500-2000Ft is, ha esetleg kijön a folytatás, vagy eltelik néhány év. Addig meg van több milliárd film, amit még nem láttam, ki fogom bírni. Most ezt szedtem le, Parker Lewis visszatér és vérszívóra vadászik: :yeah: Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Nekem is nagy kedvenc volt a Johnny English, féltem is megnézni a II-t, mert a trailere nem igazán tetszett, de aztán nagyon tetszett az is. Nem volt rossz az első, jókat szórakoztunk rajta, de a másodikra még én sem vettem rá magam. Majd egyszer Válasz
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Tintin kalandjai Ez a film egy csoda… S nem csak feltétlenül attól, ami élményt képes nyújtani – mert bizony szőrösszívűen nézve talán vannak gyenge pontjai -, hanem attól, ahogy, és akik által készült. Ez most itt kb. olyan, mint mikor Senna/Prost volt a McLarennél, vagy mikor Stallone/Schwarzi egy filmben szerepel, vagy ha Messi/Ronaldo egy csapatban játszana… Peter Jackson és Steven Spielberg párosa filmtörténeti mérföldkő, ők, s Jackson cége, a WETA, új mércét teremtett. Amit majd vélhetően James Cameron fog átlépni legelőször… / Egy barátommal mindig szoktunk azon viccelődni, hogy ezek a „nagy” rendezők milyen viszonyban lehetnek egymással. Mondjuk, egy telefonbeszélgetés hogy néz ki?? Így? „ - Hello, George! Van egy új ötletem! – Ok, Steven, gyere át a Ranchra.. Itt van már Peter meg James is. – Az szuper, pont egy új filmes technológián töröm a fejem. Szerintem csináljuk együtt!!!” Aztán a poénkodás mögött meg a valóság van. Legalábbis a Tintin esetében. / De térjünk rá a filmre, koruk két meghatározó rendezőjének közös gyermekére. Én nem vagyok Tintin mágus, de az extrákból megtudtam, hogy a történet tulajdonképp három kis képregény összefűzéséből jött létre, márpedig azért, hogy Haddock kapitány, mint Tintin hű társa is bekerülhessen a képbe. Az egész film: szerkezete, története nagyon hasonlít egy Indy filmre, kaland, akció, rejtély, izgalom - ugyanakkor más is. Más, mindenekelőtt a megjelenítés módjában, no meg a főszereplő stílusában, karakterében. A kortalan gyerek újságíró, s társa, az okos foxi, Milu kalandjaiban Tintin mindig az események után megy, egyfajta oknyomozó riporterként fejti meg az eseményeket, kedvenc régészprofesszorunkat viszont hatalmas tudása (no meg a szerencse) segíti kalandjai folyamán. Ezáltal ez a film, ha lehet spontánabbra sikeredett, ráadásul a kutyával nem egy, hanem rögtön két főszereplőnk és nézőpontunk is van. A sztorin nem látszik a három könyv összeollózása, gördülékeny, izgalmas, ahogy kell. A korrajz, a látvány első osztályú (ha eltekintünk a rajztól, akkor is), a sok és jó poén igazán ül a filmben. A mellék-karakterek is kiválóak, még a zsebtolvaj is az, a két gyagyás rendőrről meg nem is beszélve. Lényük önmagában már egy komikum. Tulajdonképp egy apróság van, amibe bele tudok kötni – ezt simán Spielberg számlájára írom – a túlzott látvány és akciós megalománia. Konkrétan a marokkói résznél, mikor menekülnek, ott már sok volt. Pont, mint az Indy4 esetében, az őserdőben… A kevesebb lehet több lett volna itt is... No, de hát igazából ez egy rajzfilm, egy mesefilm, itt jobban belefért… Apropó rajzfilm. Nekem a gyerekek első látásra egyszerűen nem hitték el, hogy az. Az arcrögzítéses technológiával készült mozi a WETA munkájával olyannyira életszerű lett, hogy megszólal. Látványában, tökéletességében jelenleg nincs párja. Jó, hogy a színészek minden jelenetet eljátszottak, jó, hogy a díszletet alumínium vázból megcsinálták nekik, s jó, hogy a WETA két évig animálta a filmet. Azt mondta az egyik faszi, hogy az elején egy kis team (6-8) fő dolgozott a filmen, a végén már 900!! Állítólag 3-4 óra volt egy filmkocka animálása, másodpercenként meg 24 volt belőle… Lehet számolni… A színészgárda - még ha nem is az ő arcukra lett készítve a mozi - maximálist nyújtott. Úgy is, hogy e tekintetben mindegy, hogy néz ki a színész, a rajzban tuti más lesz hisz igazodni kell Hergé képregényeihez. Végeredményt látva ez maximális alázattal sikerült is. S új mérföldkő született… Ha a filmnek vannak is gyenge pontjai, azokon maga a mese kell, hogy átsegítsen. Tény, hogy néha kissé unalmas, néha kissé túlzó, de hát mese. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. És ha már itt tartunk. A gyerekek miatt a szinkronnak a felnőtteknél is felértékelődik a szerepe: egészen kiváló lett, a régi korokat idézi. Külön jó pont, hogy a magyarban a kutya nem Snowy, hanem Milu – ahogy a belga eredetiben is olt. Biztos valami Tintin rajongó készítette a fordítást… Ha már valaki meg is veszi, a tökéletes kép és hangminőség mellé a lemezen az igazi kincs az extra tartalom. Másfél órányi anyag, minden magyar felirattal. Qrva jó, informatív anyag, az első pohárköszöntőtől végigkíséri a forgatást az utolsó búcsúkkoccintásig. Már csak Spielberg és Jackson párosa miatt is megéri megnézni. Az ILM helyett a WETA jó választás volt, az új technika meg, amit most tökélyre fejlesztettek, véleményem szerint mozi történelem. Ahogy a film is az. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Félre ne érts, nem bántásként írom, de nekem túl modorosak ezek az élménybeszámolók. Merev, szabályszerű és nem látom a te valódi véleményedet a filmekről. Olykor a kevesebb több. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Ez az ő valódi véleménye, szépen leírva. Legalább szépen kifejti. Válasz
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Félre ne érts, nem bántásként írom, de nekem túl modorosak ezek az élménybeszámolók. Merev, szabályszerű és nem látom a te valódi véleményedet a filmekről. Olykor a kevesebb több. Ebből a túl modorosat nem értem.. mire gondolsz? Qrva jó volt! - ez így meg kevés, nem? ;-) Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Magyarul: Tintin kalandjai:Jó vót! Én is láttam már a filmet, de az meg sem fordult a fejemben, hogy várjak a minőségi magyar kiadásik, jó volt a BRRip, eredetiben. A képregényre én is csak igazán haloványan emlékszem, de amint már oldalakkal ezelőtt írtam, remek mozi lett, várom a folytatást, de én egyáltalán nem mélyedtem bele a háttérbe ennyire, így is azt adta, amit vártam. Válasz
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Magyarul: Tintin kalandjai:Jó vót! Én is láttam már a filmet, de az meg sem fordult a fejemben, hogy várjak a minőségi magyar kiadásik, jó volt a BRRip, eredetiben. A képregényre én is csak igazán haloványan emlékszem, de amint már oldalakkal ezelőtt írtam, remek mozi lett, várom a folytatást, de én egyáltalán nem mélyedtem bele a háttérbe ennyire, így is azt adta, amit vártam. Ha van film, aminél érdemes belemélyedni a háttérbe, akkor ez az. Lenyűgöző volt az arcrögzítéses felvételek bemutatása, az egész film készítése. Ha valmikor teheted,nézd meg. Már ha érdekel. :-) Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Így, hogy tudom mit hordoz az extra azért más. Sok esetben megszoktam, hogy a színészek, tök mindegy milyen a film áradoznak a rendezőről, aztán ez megy visszafelé és utána meg elmesélik, hogy lábgombát kaptak a meleg miatt, meg tüsszentettek egyet a forgatás közben és kb. ennyi az extra. Legutoljára a Silent Hill-nél értékeltem, ahogy mutogatták a maszokat, meg ahogy készültek, azóta nem is nagyon találtam olyat ami lekötött volna, pedig jó pár műsoros, extrás cuccot is lehúztam. A Transformersnél vártam egy kicsit több technikai infót és azt, hogy bemutatják, hogy készült a film valójában, CGI nélkül, de ez tök kimaradt... Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Ebből a túl modorosat nem értem.. mire gondolsz? Qrva jó volt! - ez így meg kevés, nem? ;-) Igen, kb arra, ami elsőre megfogalmazódik benned ahogy felgördül a stáblista. Ez általában többet jelent, mint bármilyen elemzés. De persze tiszteletben tartom a stílusodat, csak számomra az "élet" hiányzik belőle. Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Hozzászólás ideje: 2012. Április 10. Egy droidról mégis mit vársz? Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.