Hozzászólás ideje: Június 13.Jún. 13. On 5/13/2026 at 12:45 PM , Ody Mandrell said:Ez nagyon így van. Az Oppenheimert végig se bírtam nézni. Borzalmas volt. Ellenben az Interstellar szerintem az egyik, ha nem a legjobb filmje. Persze nálam a témával is betalált, de ez már egyéni szoc. kérdés.Na ez meglepett. Számomra az Oppie a legjobb filmje, háromszor láttam moziban. Konkrétan mestermű. Az Odüsszeiát meg alig várom, gyerekként folyamatosan azt olvastam, és így szerettem bele a görög mitológiába. Más: most láttam Spielberg új scifijét, elképesztően sablonos sajnos, semmi újat nem láttam benne, amit ne felednék el jövő hét ilyenkorra. X akták folytatásnak viszont jó lenne. Ja és Emily Blunt 10/10, fantasztikus színésznő továbbra is.
Hozzászólás ideje: Június 13.Jún. 13. Szerző A külföldi kritikusoknak viszont tetszik. Rottenen 281 kritikából 80 százalék pozitiv.
Hozzászólás ideje: Június 13.Jún. 13. 1 hour ago, Bomarr said:A külföldi kritikusoknak viszont tetszik. Rottenen 281 kritikából 80 százalék pozitiv.Na ezért nem leszek én sose kritikus. Rejtély mit találtak ebben ami olyan jó. Ami viszont szívmelengető: a 94 éves John Williams szerezte a zenéjét, és kerekesszékből vezényelte le a rögzítését!
Hozzászólás ideje: Június 13.Jún. 13. 1 órával korábban, Donát írta:Rejtély mit találtak ebben ami olyan jó.Kiírták rá, hogy Steven Spielberg. Innentől 9-es a minimum, ahonnan csak javíthat.
Hozzászólás ideje: Június 14.Jún. 14. Nem lesz az év filmje, de nem is rossz, szórakoztató film volt. A rendező neve miatt az elvárás biztosan magasabban van. Egy nyári mozizásnak jobb, mint a legtöbb film, ami mozikban kerül.
Hozzászólás ideje: Június 14.Jún. 14. A leleplezés napja:Sajnos nem lett olyan kellemes meglepetés, mint a Hail Mary volt.Jó film, de nem az amire számítottam. Elgondolkodtató és tanulságos is, Spielberg sem először nyúl az idegenekhez, de mégis hiányzik belőle valami plusz.Az utolsó fél óra elég katartikus, de míg oda eljutunk az nem igazán combos. Addig is elgondolkodtat, a magamfajta nem unatkozik rajta.Remélem megtalálja a közönségét, de akik akció sci-fire számítanak, csalódni fognak, nem olyan a stílusa, mint a folyamatosan impulzív képregényszennyeknek amik manapság uralkodnak.Szóval én elvoltam vele, lehet, hogy másodjára jobban is tetszik majd.Ha igazi negatívumot kell írnom az a CGI-sajnos. Egy Spielberg filmben, aki ennek a dolognak az egyik előfutára, kikísérletezője volt.4 féle valódi állat jelenik meg a filmben és mind ordítóan gagyi CGI. Főleg a róka. Várnád, hogy megszólaljon, mint egy élőszereplős Disney filmben. Remélem ez nem spoiler srácok.Felmagasztalódik minden a Baljós árnyaktól a Világok harcáig, úristen, 33 éves a Jurassic park, de ott nem lóg ki így a lóláb! Ki érti ezt?És miért kell olyan állatokat számítógéppel életre kelteni, akiket egy állatkertben fel lehetne venni, majd odamontírozni a szereplők közelébe abba a pár jelenetbe, mert nem olyan fontos a szerepük, mondjuk, mint Jar-Jarnak, vagy Watto-nak.. Áhhh! kár ezért! Szerkesztve: Június 14.Jún. 14. - csoli1138
Hozzászólás ideje: Június 14.Jún. 14. 14 hours ago, MissKarrde said:Nem lesz az év filmje, de nem is rossz, szórakoztató film volt. A rendező neve miatt az elvárás biztosan magasabban van. Egy nyári mozizásnak jobb, mint a legtöbb film, ami mozikban kerül.Igen, ez korrekt. Meg amit csoli írt az is. Egy hét múlva arra se fogok emlékezni kb hogy láttam.
Hozzászólás ideje: Június 15.Jún. 15. Jajj még valami! Ez csak most jutott eszembe, de ez már durva spoiler, de nagyon komoly kérdőjel fogalmazódott meg bennem!A film cselekményének alapja és a legeslegvégeSzóval az egész film alatt végig az a kb 120 "pendrive" a lényeg, a leleplezés kulcsa, a nagy titok, a bizonyíték.Erre a kis közvetítés után a "jók" betolnak egy földönkívülit?!Basszus mire a sok pendrive és herce-hurca ehhez képest, ami maga a film oroszlánrésze?Ha ő ott kuksolt egy pincében, nem lehetett volna behívni egy Jimmy Kimmel Show-ba és sz@rni a fekete-fehér bizonyíték videókra?Remélem, hogy valamit elnéztem, hogy honnan/kiktől/miért került elő, mert ha nem akkor elég gáz. Nyugtassatok meg, ha tudtok.mert haaz 5 perce hirtelen s*ggreült Colin Firth hozatta be akkor nem szóltam, akkor lemaradtam. Szerkesztve: Június 15.Jún. 15. - csoli1138
Hozzászólás ideje: Június 15.Jún. 15. csoliválaszAmikor bemennek a stúdióba, háromfelé válnak szét: Margaret, vezérlő - Daniel, "hátsó" részleg - Hugo, és egyszer látni, ahogy Hugo áll egy nagyobb ajtónál, és egy teherautó közelíti meg őket tolatva. Abban a teherautóban volt a földönkívüli.A pendrive-ot illetően szerintem szükség volt a történelmi előzmények miatt, és azért is, hogy a manipulálatlan felvételek után elhiggye bárki, amit lát, az egy valós földönkívüli. Szerkesztve: Június 15.Jún. 15. - MissKarrde
Hozzászólás ideje: Június 15.Jún. 15. 4 órával ezelőtt, MissKarrde írta:csoliválaszAmikor bemennek a stúdióba, háromfelé válnak szét: Margaret, vezérlő - Daniel, "hátsó" részleg - Hugo, és egyszer látni, ahogy Hugo áll egy nagyobb ajtónál, és egy teherautó közelíti meg őket tolatva. Abban a teherautóban volt a földönkívüli.A pendrive-ot illetően szerintem szükség volt a történelmi előzmények miatt, és azért is, hogy a manipulálatlan felvételek után elhiggye bárki, amit lát, az egy valós földönkívüli.Aha, hát szerintem igen nagy horderejű bizonyíték lett volna önmagában is. Adu-ászt rejtegettek a szememben és kisebb lapokért ment a nagy küzdelem. Minimum fura nekem. Köszönöm a választ!
Hozzászólás ideje: Június 23.Jún. 23. Szerző Hail Mary - én valamiért azt hittem, hogy ez egy komolyan vehető sci-fi lesz. Nem tudtam, hogy ez egy sci-fi filmbe bugyolált mesefilm lesz. Igazából nem rossz, de a bugyutasága sokszor annyira meglepett, hogy nem mondanám, hogy igazán tetszett volna.
Hozzászólás ideje: Július 10.Júl. 10. ArrivalÉn még csak most láttam ezt a 2016-os filmet, és ezt csak egy okból bánom. Ha már 10 évvel ezelőtt megnéztem volna, nem ütött volna meg annyira, hogy ilyen mértékben lett elcsezsve a Dűne. Mert őszintén mondom, a Prometheus óta nem láttam ennyire ostoba és pocsék filmet ebben a kategóriában.
Hozzászólás ideje: Július 10.Júl. 10. No, csakhogy. Kicsit furcsa lesz megszokni Aangék új hangjait, de ígéretesnek tűnik. Szerkesztve: Július 10.Júl. 10. - LordGravon
Hozzászólás ideje: Július 10.Júl. 10. 9 hours ago, Dzséjt said:Arrival(...) a Prometheus óta nem láttam ennyire ostoba és pocsék filmet ebben a kategóriában.Nekem nagyon tetszett a film is, a novella is. Jó kis oldschool, száraz B sci-fi, kellemesen idegen hangulattal. Számomra ez Villeneuve legjobb filmje, megelőzvén a Sicariot. A többivel nálam sajnos elhasalt, valmiért minél nagyobb költségvetés áll rendelkezésére, annál szerényebb a végeredmény.
Hozzászólás ideje: Július 20.Júl. 20. OdüsszeiaHol is kezdjem... gyerekkorom első könyve az Odüsszeia volt, no nem az eredeti, lírai verzió, hanem a gyerekeknek írt, képeskönyv:Ez a könyv a teljes történetet tartalmazza, így kb. 6 évesen képbe kerültem a sztorival kapcsolatban, és a görög mitológia az első pillanattól elvarázsolt. Istenek, háborgó tenger, eszes főhős, kalandok, bosszú... mi kell még egy gyereknek 6 évesen? Ez a könyv szerettette meg velem nemcsak az olvasást, de az ókori kultúrát is, és alapjaiban formálta az értékrendszeremet: többet ésszel, mint erővel, legyél kitartó, hűséges, cselezz (ezt a fociban is hasznosítottam), szeresd az állatokat, tiszteld a szabályokat, ellenkező esetben nézz szembe a következményekkel. Talán csak egy dolgot nem tettem magamévá, ez pedig a bosszú, sohasem tartottam magamat bosszúszomjasnak, noha a történetnek ez az egyik alapvetése.Szóval, mindezek után, nagyjából képzelhetitek, hogy mennyire vártam ezt a filmet. Egyik kedvenc történetem, egyik kedvenc rendezőm, három órás játékidő... próbáltam menedzselni a hype-ot, de azért na, mindig ott motoszkált a fejemben, hogy milyen messze van még 2026 július. Jöttek infók a castingról, kicsit furcsállottam egy némely döntést - igazából a bőrszínt magasról letojom, de talán emlékeznek itt páran, hogy mekkora ügyet csináltam abból, amikor a Drive női főhősét finoman szólva sem tartottam szépnek, s mint ilyen a férfi főhős mozgatórugóját kérdőjeleztem meg; hasonló problémáim itt is voltak, de azért kibírható volt a dolog.Ilyen háttér után ültem be a filmre most szombaton, és számomra Nolan most sem okozott csalódást. Szinkronosan néztem, tehát erről a verzióról tudok nyilatkozni, de mind a látvány, mind a HANG - úristen, de jól szólt - mind az atmoszféra tökéletesen a helyén volt. Olvastam ilyen híreket, hogy a jelmezek nem annyira voltak korhűek; lehet, számomra ebből semmi sem tűnt fel, de nem vagyok történész. A történet adott volt, így nyilván mindent jó előre tudtam, ezzel együtt is VOLT meglepetés, és tudott olyan értelmezést adni számomra a sztori, ami alapjaiban értékelte át a fejemben a történetet. Erre abszolút nem számítottam!Odüsszeia történet spoilerArra abszolút nem gondoltam, hogy Odüsszeusz bolyongása egyfajta vezeklés volt lényegében. Nagyon tetszett ez az értelmezés, miszerint Odüsszeusz úgy érezte, hogy nem fair, tiszta küzdelemben győzték le Tróját, hanem a nemes eszközöket maguk mögött hagyva, gyakorlatilag elárulták az elveiket, a normáikat és átverték az ellenfelüket a Falóval. Zendaya castingja egyébként nekem nagyon ült mint Pallasz Athéné, és a trójai mészárlása, főleg a melltű tükrében, nagyon ütős csavarra sikeredett. Mivel számomra alapértékké vált a "cselezés", a többet ésszel mint erővel, ez a húzása Nolannek adott egy nem várt gyomrost: az egész életemet olyan értékekre építettem, amik a szó klasszikus értelmében nem is "nemes" erények? Odüsszeusz nem leleményes volt valójában, hanem egy "csaló"? A görögök azáltal, hogy legyőzték Tróját, lényegében maguk váltak gonosszá? Nyugtalanító kérdések, ha az ember a saját értékeit egy gyerekkönyvből vezeti le. Ami szintén váratlan volt, de tetszett: az istenek kizárólag közvetetten jelentek meg a történetben. Athénéről beszéltem fentebb, aki inkább tűnik immár Odüsszeusz lelkiismeretének, mint egy valódi istenségnek, de Nolan remekül rejtett el jeleneteket a filmben, ami mutatja, hogy az istenek valóban léteznek és figyelemmel követik Odüsszeusz bolyongását, hogy kisebb-nagyobb Deus ex machinákkal beavatkozzanak, ha szükségét érzik. Számomra ez sokkal jobban működött, mintha szájbarágós Olympos jelenetekkel operált volna Nolan.A film hangulata egyébként elképesztően magával ragadó. Nolan felhasznált mindent, amit megtanult a TDK trilógiában és remekül bánt a látványelemekkel, hogy feszültséget/legendát/drámát kerekítsen a karakterek köré. Két kép, ami számomra tökéletesen mutatja ezt:2 kép a filmbőlPersze az eredeti történethez képest voltak változtatások, volt olyan, amivel egyetértettem, volt olyan, amit én máshogy oldottam volna meg, de ez mindig így lesz, ha bármilyen könyvet, pláne legendát visznek a vászonra. Épp ezért egy-két rendezői döntés miatt nem adok rá 10-est, illetve Szép Heléna számomra minden volt csak szép nem, úgyhogy összességében 9/10 pontot kap. Nagyon ajánlom moziban, aki teheti IMAXben nézze.Még egy kép mert menő
Hozzászólás ideje: Július 21.Júl. 21. Szerencsére IMAX-ben és feliratosan láttam. Kiváló film és adaptáció lett. Apró kitekintés: a Dűne világában az Atreidesek Agamemnóntól származtatják magukat. Szóval folyt. köv. a családi mitológiával év végén
Hozzászólás ideje: Július 21.Júl. 21. On 7/10/2026 at 6:18 AM , Ody Mandrell said:Pedig Denis Villeneuve-t sokan ajnározzák micsoda rendező. SzerotOn 6/23/2026 at 10:31 PM , Bomarr said:Hail Mary - én valamiért azt hittem, hogy ez egy komolyan vehető sci-fi lesz. Nem tudtam, hogy ez egy sci-fi filmbe bugyolált mesefilm lesz. Igazából nem rossz, de a bugyutasága sokszor annyira meglepett, hogy nem mondanám, hogy igazán tetszett volna.Én is most láttam először. Nekem nagyon tetszett, rég láttam ennyire kedves filmet. 😊
Hozzászólás ideje: Július 22.Júl. 22. 6 hours ago, Ody Mandrell said:Hogy tetszik mondani? Upsz benne maradt korábbról, csak nem vettem észre. Annyit akartam mondani, hogy az Arrival szerintem egy krva jó film.
Hozzászólás ideje: Csütörtök 23:015 napja Brandon Sanderson elárulta, hogy a készülő Ködszerzet-filmben Kelsier lehet az egyetlen karakter, akit egy világsztár alakít majd.
Hozzászólás ideje: Vasárnap 10:032 napja Disclosure DayRosszabbra számítottam, bár a világot se váltotta meg. Egyszer mindenképpen nézhető, bár sok újat nem mutat a korábbi hasonló stílusú sci-fi művekhez képest. A vége szerintem határozottan el lett batyarintva, de ez végülis ízlés dolga. Pont a lényeg maradt le, ezért az egész sztori se füle se farka érzetet kelt. Na mindegy. Spielberg azért még mindig jó rendező, ezért egyszer érdemes megnézni.10/7 Szerkesztve: Vasárnap 10:042 napja - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:572 napja Közben az Odusszeia hasít a moziban, így már garantált a folytatás. ...
Hozzászólás ideje: 11 órával korábban11 órája Elkészült a Ködszerzet film forgatókönyvének első változata.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.