Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Én a Starship Troopersbe a katonai vezetést nem értettem, mikor támadták a bogarak bolygóját. Csak rohannak előre mint a barmok mindenféle légi vagy szárazföldi, páncélosegységek támogatása nélkül, utánna meg néznek hogy mér lett ott mészárszék. Utánna már észbekaptak és a következőnél küldtek kemény 3 vadászgépet.

Őőőőő... Pont ez volt a film lényege, koma. :) Hogy az első hullámban az emberek mell döngetve, ki ha én nem alapon mentek, eltaposni a rút bogarakat. Ők a technikai, az erkölcsi, a szellemi felsőbbrendűség, akár a bakancsuk is elég lenne a buta, alulfejlett, érzéketlen ízeltlábúakkal szemben. Egészen a csatáig minden erről szól! Aztán jött a koppanás.

Nem tudom, milyen három vadászgépről beszélsz. A jelenet kezdetén komplett ezred indult meg, szóval az egész bolygóra nem csak három gépet küldtek. Az a három csak azt a területet szőnyeg-bombázta le, de légy erős, a mai világban ezt akár egy gép is meg tudja csinálni, szóval még sok is volt az a három. Az meg taktikai baromság lenne, ha minden négyzetméterre ezer gépet küldenének.

Viszont a könyvben a katonák nem pőrén, hanem az Avatarhoz, Alienshez, Mátrixhoz hasonló exoskeletonokba bújva harcoltak. Ezt a sorozat, illetve a harmadik film átvette, de a könyvben a bogarak azokat is hip-hop szétkapták.

Én pont, hogy ezért vonok párhuzamot a Warhammer világával. Ott is az IG arra jó, hogy bevetnek belőle 1.000.000, ebből kb. 20.000 túléli, őket előléptetik és toboroznak 2.000.000 katonát más világokról. Mondjuk olyan kiképzés után amit kapnak a filmben, érthető, hogy nem elit alakulatnak és túlélésre szánták őket.

Azért óvatosan a párhuzamokkal, mivel a Starship Troopers kicsit régebbi, mint a Warhammer, szóval a Warhammer másolta a Starship űrkatonáit (akárcsak az Aliens - amire szintén hajaz a lent linkelt kép, gondolom az sem véletlen, szintén merített belőle a Warhammer -, és az Avatar).

Szerintem egyébként a bogarak megjelenítése még mai szemmel is első-osztályú. Pár hónapja néztem újra az első részt és még most is nagyon jól mutatott. Az ILM munkája egyébként.

Az a borzasztó, hogy a '97-es film mai napig remekül fest, simán vállalható. Ellenben a 2008-as harmadik rész egy borzalom még akkor is, ha '97-es szemmel nézek rá.

Hoppá, ennek most hirtelen nem néztem utána. Végig abban a hitben voltam, hogy egy drágább B film (bennem az egész film ilyen hatást keltett) nagyszerű megoldásokkal

A folytatások igen, azok kritikán aluli B filmek, de az első az világéletében A film volt.

Hozzászólás ideje:

Róka úr előállt a farbával. :D

http://www.youtube.com/watch?v=PKt2H3-KDzk

Az első csillaghajó gyalogosos filmet én is meg szoktam nézegetni.ha olyanom van. Legutóbb tavaly év végén láttam. A későbbiek közül csak a másodikat láttam de mostanra már szinte semmi se rémlik belőle.

Hozzászólás ideje:

A későbbiek közül csak a másodikat láttam de mostanra már szinte semmi se rémlik belőle.

Bennem is csak egy bizonyos jelenet él élénken. :D

Azért összehasonlítva a két folytatást az elsővel, a producerek valamit nagyon rosszul vettek le abból, hogy miért lett az első rész sikeres. Szegények megmaradtak a zuhanyzós/ágy jelentnél, a vérnél és a bogaraknál.

Hozzászólás ideje:

Nekem a másodikról csak annyi ugrik be hogy Burgi "őrszem" Ricsi is feltűnik benne de ez is inkább DVD-borítóról mert a filmből egyáltalán nem rémlik. :D

Hozzászólás ideje:

Iron Sky

Ezt a filmet megérte várni! Komolyan mondom ennyit röhögni egy filmen... Nagyon durvák a parodizálások. :D

Főleg a film végén, mikor lezuhan az űrhajó, kiderül hogy tele van Helium 3-al, Sarah Palin meg egyből: Na akkor ez a miénk. :D. Svasztikás poén is durva volt, egyből Indiát vádolták. Azért nem semmi mennyi országnak volt rejtett fegyvere a műholdjaiban, még a MIR is :lol:

. Feka csávó nagyon jót alakított. I love sauerkraut! Und Volkswagen! :D Mellesleg a filmben nekem a VW bogár bejött nagyon. Film végéből kiindulva szerintem lazán lehet egy 2. részt is csinálni.

Hozzászólás ideje:

Ha lesz magyar felirat az Iron Skyhoz megnézem én is.

Én angolul néztem felirat nélkül, tökéletesen értettem a filmet hallás alapján, pedig az nekem nem megy annyira jól :D Szóval nézhető felirat nélkül is.

FlóriBá: Ja, nagyon hajaz Vaderre :D

Szerkesztve: - NorbiLordi

Hozzászólás ideje:

Feliratok.hu-infon már írták, hogy fordítják a filmet és olyan csinálja aki ért is az ilyen dolgokhoz, politikához és történelemhez, szóval érdemes rá várni 2-3napot.

Hozzászólás ideje:

Akkor úgy tűnik a Starship T. nagyon sokan látták és koppintottak belőle:

Vader?

Elég híres és ismert könyv sci-fi berkekben, 1959 pedig már elég régen volt, bőségesen sokan olvashatták, szóval egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy sci-fi filmeken dolgozó embereket megihletett. Nem az első, nem az utolsó eset.

Hozzászólás ideje:

Feliratok.hu-infon már írták, hogy fordítják a filmet és olyan csinálja aki ért is az ilyen dolgokhoz, politikához és történelemhez, szóval érdemes rá várni 2-3napot.

Akkor nem törlöm még le a filmet, majd figyelem akkor az oldalt azt megnézem magyarral is :) Kösz hogy szóltál :D

Hozzászólás ideje:

No az előbb én is kivégeztem zúrnáciékat. Később még biztos tartok belőle egy ismétlést mert fapofával néztem szinte az egészet. Majd ha megfelelő lesz a hangulatom meglátom fogok-e legalább egyszer vigyorászni rajta.

Hát pedig ő volt a Föderáció hírója. :D

Közben beugrott hogy a bogarak hatalmukba kerítik valahogy benne az emberkéket. Több talán nem is fog belőle eszembe jutni.
Hozzászólás ideje:

Én angolul néztem felirat nélkül, tökéletesen értettem a filmet hallás alapján, pedig az nekem nem megy annyira jól :D Szóval nézhető felirat nélkül is.

FlóriBá: Ja, nagyon hajaz Vaderre :D

Na nekem a hallás utáni megértés nem igazán megy ellentétben az írással. A mondatot megértem de mire lefordítom addigra elmondd 4-et.

FlóriBá: Köszi a feliratról az infot.

Szerkesztve: - Frenkie

Hozzászólás ideje:

Nem tudom melyik a nyomorultabb. Talán a Wolverine. Talán a macseknőci. Talán a gladiátor. :D

Hozzászólás ideje:

Victor Hugo forog a sírjában :D .

Amúgy felmegyek imdb-re lecsekkolni a The Dark Knight Rises adatlapját, és mit látok a szereplők közt?

Aidan Gillen (Kisujj a Trónok Harcából)- CIA agent :rock:

Sőt, Burn Gorman, (a Torchwood Owenje) és Reggie Lee, (a Szökés Bill Kimje) is csatlakoztak a szereplőgárdához

Szerkesztve: - Lok Durd

Hozzászólás ideje:

Szerintem ezt nem kell spojlerezni, mivel bárki rákereshet, semmit nem lő le előre. Amúgy Kisujjnak én is örülök, most pörgettem le az elsőt és álltam neki a II.nak, hogy vasárnapra végezzek, remek színésznek tartom, a haja is érdekes.

Hozzászólás ideje:

Azért raktam spoilerbe, mert van aki nem szereti előre lelőni az ilyen kis "meglepetéseket".

A haj aztán fontos részét képezi a színészi játéknak :lol: .

Hozzászólás ideje:

Nem képezi azt, de ettől függetlenül szerintem egyedi megjelenést ad a színésznek és ma már tényleg olyan áradat van belőlük hogy jól esik 1-2 üde folt. Én pedig ezt annak érzem.

Szerkesztve: - FlóriBá

Hozzászólás ideje:

Én szokás szerint akkor néztem meg amikor kijött lemezen és lehetett tölteni angolul, de a Buda és Pest azért ütött, szerintem megtisztelő, hogy egy ilyen horderejű filmben felhozták a fősárost...vagyis várost, na!

Szerkesztve: - FlóriBá

Hozzászólás ideje:

Három kiváló magyar hang... de Dörner György mindent visz. Nem csak a hangját kedvelem, hanem emberileg is! :rock:

Szinkron hangként tényleg kiváló, de emberileg... az Újszínházas "alakításával" elég mélyre ásta magát a szememben.

Hozzászólás ideje:

Én erről sajnos keveset tudok... majd utána nézek jobban.

"Nem csak a hangját kedvelem, hanem emberileg is!" - itt még a kinevezés előtti időszakra utaltam, azóta sajnos nem tudok róla túl sokat.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.