MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Szerintem baromság ez a "LOTR a Földön játszódik" akármit is mondott Tolkien (bár nyilván adni kell a szavára, elvégre ő találta ki). Engem meg nem zavar egy cseppet sem, megvan erre a koncepció, de totál el tudok tőle vonatkoztatni De ez ugyebár ízlés kérdése Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Köszi Dzséjt, de asszem maradok a könnyebbik útnál. Le ne törjön az ujjad a kattogtatásban a GYU világában nem sok olyan van, ami a Földhöz köthető Azért a lovak elég szembántóan azok (ha megjelennek a lovak, az számomra már csak a mi világunkban játszódhat) Szerintem baromság ez a "LOTR a Földön játszódik" akármit is mondott Tolkien (bár nyilván adni kell a szavára, elvégre ő találta ki). Amit én láttam belőle (szóval még nem olvastam, így az én véleményem végképp irreleváns), az alapján nem a Földön játszódik, hanem egy olyan világban, ahol éltek Tündék, Hobbitok, Törpök, stb-k. A Földön elég nehéz ezt elképzelni Pedig mégis itt grasszált Godzilla, King Kong, a Dementorok, Draco, Penge, Drakula, Wolverein, stb. Nem a Gyűrűk Ura lenne az első mű, ami természtfeletti lényeket vonultat fel saját különbejáratú bolygónkon Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Ez is könnyű. Off Igen, az, kivéve, hogy én meg sokszor sietek, aztán a gyors utat választom Nem olvasok el egy topikot sem kétszer, onnan kezdtem, ahol legutóbb abbahagytam, aztán ha meglátok valamit, amire írnék, gyorsan reagálok, és folytatom tovább az olvasást. Sajnos tényleg nem visz rá a türelem a "pepecselős" fórumkövetésre. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Nagyon nehéz: lenyomod az IDÉZET gombot azoknál a postoknál, amiből idézni akarsz. Ha sikerült, az IDÉZET szöveg előttii + jel - jelre változik (ha a neted nem olyan lassú, mint tíz évvel ezelőtt, akkor szinte azonnal ). Amint az összes idézni kivánt post be lett így jelölve, rányomsz felül a VÁLASZ gombra és voala, a megjelenő szövegkeretben már ott lesznek időrendben visszafelé az idézet postok. Ekkor már csak annyi dolgotok van, hogy kitöröljétek a felesleges részeket (képek, youtube videók, olyan szövegrészek, amikre nem kívántok reagálni), és vége. Azt hiszem menni fog. Köszi. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Dzséjt, Karrde: Igen, értem én, de a Gyűrűk Urát megnézve nekem akaratlanul is egy kitalált világ ugrik be, egy olyan világ, ami nem a Földön van, és ez teszi olyan egzotikussá. Szóval nem tudom, hogy konkrétan le vagyon-e írva valahol, hogy ez a FÖLD, de ha csak "mondta" Tolkien, akkor én ezt figyelmen kívül hagyom... Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Figyelmen kívül is lehet hagyni, ha Neked úgy tetszik Többnyire nem szokott eszembe jutni, hogy a Földhöz bármi köze van ennek a világnak Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Azért a lovak elég szembántóan azok (ha megjelennek a lovak, az számomra már csak a mi világunkban játszódhat) Orkok, trollok, tündék, hobbitok. Ezek nálunk alaigha voltak. Dzséjt, Karrde: Igen, értem én, de a Gyűrűk Urát megnézve nekem akaratlanul is egy kitalált világ ugrik be, egy olyan világ, ami nem a Földön van, és ez teszi olyan egzotikussá. Szóval nem tudom, hogy konkrétan le vagyon-e írva valahol, hogy ez a FÖLD, de ha csak "mondta" Tolkien, akkor én ezt figyelmen kívül hagyom... Dettó Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Figyelmen kívül is lehet hagyni, ha Neked úgy tetszik Többnyire nem szokott eszembe jutni, hogy a Földhöz bármi köze van ennek a világnak Nekem ezt eddig csak a Star Warsnak sikerült elérnie (bár az Endor filmek azért már csak behozták az illúzióromboló lovakat, de hál' istennek, azok nem Star Wars filmek). Mindig a lovakkal szúrják el Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Jaj közben sikerült megnéznem az: Emberi robot az Azték múmia ellen című filmet Nos ez egy 1957-es mexiói horror filmecske, a folytatása meg a Pankrátornők az azték múmia ellen Egy őrült tudós kienged egy múmiát és össze engedi egy emberi robottal. Nem kell nagy csavarokra számítani, igazi 50-es sci-fi horror. Egynek jó volt Előzetes: Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Jake a horrorról juttattad eszembe: Nagy siker lett odakint a Péntek 13 újrája (fene se tudja miért ) Szóval jöhetnek az újrafeldolgozások. Még idén jönne egy.... Freddy film! Úgyhogy megint álmodhatunk rémeket, hi hi. Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Jake a horrorról juttattad eszembe: Nagy siker lett odakint a Péntek 13 újrája (fene se tudja miért ) Mert a premier dátuma pont péntek 13-ra esett, és az amcsik jó mókának találták, hogy megnézzék. Mert ott debütált az új Transformers trailer, és pár movie geek ezért megnézte. Mert Jason nagyon népszerű a horrorfanok között, és a nagy öregek újra megnézték. És mert USA-ban hétfőn is szünet volt, így ennek tekintetében az embernek nem volt jobb dolguk , mint moziba menni Ha ezeket vesszük, nem csoda hogy siker lett Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Mert a premier dátuma pont péntek 13-ra esett, és az amcsik jó mókának találták, hogy megnézzék.Mert ott debütált az új Transformers trailer, és pár movie geek ezért megnézte. Mert Jason nagyon népszerű a horrorfanok között, és a nagy öregek újra megnézték. És mert USA-ban hétfőn is szünet volt, így ennek tekintetében az embernek nem volt jobb dolguk , mint moziba menni Ha ezeket vesszük, nem csoda hogy siker lett Ja így már érthető. Kíváncsi vagyok, vajon Freddie is ilyen jól fog-e remakeelni? Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. (szerkesztve) A Gyűrűk Ura világa elvileg a Földön játszódik réges-régen. Ugyanis anno Tolkien és barátja C.S.Lewis a maguk sztoriját egyikük időben, másikuk térben helyezte máshova, mint a másikuk, és mivel tudjuk, hogy a Narnia térben van máshol, a GYU világa meg akkor időben Legalább is ezt mesélte valaki egy Tolkien-találkozón (azt hiszem, maga az MTT vezetője). És persze ott arról is szó volt, hogy Tolkien sose mondta ki, hogy Középfölde kb. hol van, meg hogy egyáltalán a Földön, csak éghajlatilag tájolta be az egyes részeket (bár már jó pár éve voltam azon az előadáson, de úgy rémlik, Mordor az a mai Balkán helyén van, vagyis volt kb.). Erről már én is hallottam, de őszintén, amikor nézem vagy olvasom a Gyűrűk Urát, még sosem jutott eszembe. Egy külön világ az egész. Mint ahogy a más meséknél sem érdekes, hogy köthető-e valódi helyszínekhez. Szerk.: de fentebb látom, épp ugyanezt írtad te is Szerkesztve: 2009. Február 19. - Pildi Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Nagy siker lett odakint a Péntek 13 újrája (fene se tudja miért ) Én ezt az első Jason óta nem értem Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Tegnap láttam a Benjamin Buttont, és csatlakozom az eddigi véleményekhez annyiban, hogy valóban egy nagyon szép filmről van szó, Brad Pitt fantasztikus benne (engem egyre jobban emlékeztet Robert Redfordra, annyiban, hogy a külső hasonlóság mellett nála láttam sokszor olyat, hogy a szeme rezdülésével képes volt mindent elmondani, amit a nézőnek az adott karakter érzéseiről tudnia kell) és Cate Blanchett sem sokkal marad el mögötte alakításban, amellett, hogy gyönyörű. A három órás műsoridő nem tűnt hosszúnak, végig élvezhető volt a történet, és néhány aranyos képkockával (pl. a villámcsapások változatos bemutatásával ) még egy-egy pici poént is becsempésztek a készítők, megakadályozandó a túlzottan melankolikus hangulat eluralkodását a nézőben. Ennek ellenére én egyvalamit hiányoltam a filmből: egy kicsit több vidámságot, derűt. Ha abból többet kaptunk volna, akkor tényleg tökéletesnek látnám én is. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Belsős infóm van egy Transformers fan ismerősömtől: SZINKRONOS LESZ A MAGYAR MOZIKBAN A TF2! Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Belsős infóm van egy Transformers fan ismerősömtől:SZINKRONOS LESZ A MAGYAR MOZIKBAN A TF2! Huh ennek egy másik fórumon nagyon nem örülnek majd Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Huh ennek egy másik fórumon nagyon nem örülnek majd Hát én itt sem fogok Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Belsős infóm van egy Transformers fan ismerősömtől:SZINKRONOS LESZ A MAGYAR MOZIKBAN A TF2! Hát ez aztán tényleg csodálatos hír.. Marad a Mom Park-os felirat nélkül, hogy csesszék már meg. Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. (szerkesztve) Hát ez aztán tényleg csodálatos hír..Marad a Mom Park-os felirat nélkül, hogy csesszék már meg. Várjál mert pár hónapja olvastam az indexen, hogy a MoM Park a csőd szélén áll, lehet nyáron már be is zár.. Szerkesztve: 2009. Február 19. - JakeSully Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Hozzászólás ideje: 2009. Február 19. Várjál mert pár hónapja olvastam az indexen, hogy a MoM Park a csőd szélén áll, lehet nyáron már be is zár.. Erre mit mondjon az ember? Hogy én szinkronos Optimus Prime-ot nem hallgatok, az biztos. Milyen szánalmas már hogy a legjobb mozifilmeket nem adják feliratosan a mozikban, és talán ha szerencséd van a Mom Park-ban megnézheted felirat nélkül. De lehet hogy most már ez se fog összejönni.. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Hogy én szinkronos Optimus Prime-ot nem hallgatok, az biztos. Akkor nem nézed, ettől nem fog eljönni a világvége Egy nyüves szinkron miatt tuti nem hagyom ki a nagyvásznas robotzúzást. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Akkor nem nézed, ettől nem fog eljönni a világvége Hát nem is fogom. Valahol csak adják majd eredeti nyelven is. Az ütne még ha a Terminátort is csak szinkronosan vetítenék.. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Nekem jöhet szinkronosan, nem az fogja eldönteni mennyire jó a film. Sőt, a Halálosztó is szinkronos legyen. DVD-n majd ott lesz a lehetőség, hogy ki-ki eldöntse mivel nézni újra. Sajna moziban nem lehet választani Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Kifejező kis poszterek: http://filmdroid.blog.hu/2009/02/20/becste...igantyk_poszter Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Erre mit mondjon az ember? Hogy én szinkronos Optimus Prime-ot nem hallgatok, az biztos. Milyen szánalmas már hogy a legjobb mozifilmeket nem adják feliratosan a mozikban, és talán ha szerencséd van a Mom Park-ban megnézheted felirat nélkül. De lehet hogy most már ez se fog összejönni.. A Transformers-et gyerekeknek is készítik. Sőt. Az elsődleges célközönség a 10 év körüli korosztály. Miattuk szinkronosan kell leadni. A Harry Potter, Narnia, Shrek, Pókember stb filmeket is elsősorban a gyerekek miatt kell leszinkronizálni. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Nekem jöhet szinkronosan, nem az fogja eldönteni mennyire jó a film. Sőt, a Halálosztó is szinkronos legyen. DVD-n majd ott lesz a lehetőség, hogy ki-ki eldöntse mivel nézni újra. Sajna moziban nem lehet választani Egyetértek. Remélem a TS is szinkronos lesz. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. (szerkesztve) Nekem jöhet szinkronosan, nem az fogja eldönteni mennyire jó a film. Sőt, a Halálosztó is szinkronos legyen. DVD-n majd ott lesz a lehetőség, hogy ki-ki eldöntse mivel nézni újra. Sajna moziban nem lehet választani Felőlem kijöhet szinkronosan is a Terminátor, én csak azt nem értem hogy miért nem tudnak feliratos kópiát készíteni sokszor. És szerintem sokszor nagyban ront az élvehetőségen a szinkron. Nem akarok most belemenni újra ilyen vitákba, de manapság a szinkronok minősége nem valami jó. Épp pár napja néztem újra az In Bruges-t szinkronosan is, és bár nem volt rossz így se, de a hangulat 60%-át lerontotta az hogy például nincsenek akcentusok, és a színészek zsenialitásából egyszerűen semmi nem jött le. A Transformers-et gyerekeknek is készítik. Sőt. Az elsődleges célközönség a 10 év körüli korosztály. Miattuk szinkronosan kell leadni. A Harry Potter, Narnia, Shrek, Pókember stb filmeket is elsősorban a gyerekek miatt kell leszinkronizálni. A Transformers azt hiszem hogy PG-13, szóval nem a 10 éveseknek készítik - nincsen egy szinten egy Narnia vagy egy Shrek filmmel. És hát nem tudom, de szerintem okkal tanultunk meg olvasni. Azt aláírom hogy sokszor kevésbé olvasható a felirat a mozikban, de azért messze nem olvashatatlanok. Egyetértek. Remélem a TS is szinkronos lesz. Én pedig azt remélem hogy kétféle verzió is legyen. Aztán mindenki oda megy ahova szeretne. Szerkesztve: 2009. Február 20. - Obi1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. A TF 2-őt nyílván nagyon sok 5-6 éves kisgyerek is meg fogja nézni a PGR 13, avagy 12-es korhatárkarika ellenére is. (Különben is ez a korhatárjelzés azt jelenti, hogy szülői felügyelet ajánlott 12-13 éven aluli gyermekeknek) Ők viszont nem tudnak olvasni, és nem várahtó el a szülőktől, hogy a moziban hangosan felolvassák a feliratot nekik. Sőt. Szerintem még sok 7, 8, 9 éves gyerek sem tud normálisan olvasni, ráadásul a magyar felirat nagyon sz*r szerintem, túl gyorsan elviszik a szöveget vagy a háttér miatt nem olvasható. Na és persze tapasztalatból tudom, hogy a 10 éven aluli gyermekközönség utál feliratosan filmet nézni. Sokkal kényelmesebb szinkronosan. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Hozzászólás ideje: 2009. Február 20. Jü hír a Watchmen rajongóknak. A DVD változat a 3 óra 10 perces extra rendezői változat lesz. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.