Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A plakát iszonyat jó, először valamilyen halaknak néztem a pirosakat :D A trailert nem tudom megnézni, mert QuickTime kellene hozzá, és még mindig nincs a gépemen :P

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Mivel holnap végre leadják a Róma első részét, igy ime egy kis spoilermentes izelitő (csak egy két apróságot árulok el belőle, de semmi lényegeset):

A rész a "The Stolen Eagle" vagyis az "Ellopott sas" alcimet viseli, ami a történet egyik mellékszálához kötödik, ugyanis ellopják Caesar légiójának jelképét jelentő "Sas-jelvényt".

Történelmi távlatát tekintve Kr.e. 52-ben járunk. Caesar itt még nem több egy egyszerü hóditónál. A tényleges hatalom a Szenátus és Pompeius Magnus kezében van. Azonban a Gallia ellen folytatott háború a végéhez közeledik és mindenki érdeklődve várja, mi történik Caesar hazaérkezése után.

ep01_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Érdekességképp: a 12 részből álló sorozat összesen 100 millió dollárból készült, vagyis meghaladta néhány nagyköltségvetésű mozifilmét is. Persze ez a pénz itt egy 12 órás játékidejü filmre oszlik szét. Ugyhogy a kosztümök és a diszletek kellően impresszivek, ugyanakkor előre szólok, hogy a sorozat hangvétele kissé naturális és ez fura módon leginkább az első két részben érzékelhető.

Amikor először láttam nekem rögtön megtetszett a sorozat, de utolag visszanézve meg kell állapitsam, hogy a későbbi részek azért jobbak. Itt még csak előhuzzák a főbb szereplőket, de nem kapnak elég időt és mélységet, igy túlságosan is szélsőségesnek tünhetnek (bár Titus Pullo már ebben a részben személyes kedvencemmé vált :P).

Ennek ellenére mindenkinek bátran ajánlom, hogy vágjon bele, mert én speciál egyetlen sorozatot se tudnék mondani, ami felérne ezzel :D

ep01_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

SimonZ: Kiváncsi vagyok a történész haverodnak hogy fog tetszeni :P Bár a részletekre néhol kinosan ügyeltek (pl. ekkoriban még nem volt sima tükör csak olyanok amik torzitottak), ugyanakkor egyes történéseknél/szereplőknél a dramaturgia érdekében változtattak ezt-azt (pl. a két légionárius teljesen fiktiv szereplők, ennek ellenére néhol igen komoly hatásuk lesz a történelmi eseményekre :D) . Nekem ezek a változtatások bejöttek... remélem neki is befognak :P

Hozzászólás ideje:

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy DC-ről letöltötte az első részt, és belenézett egy kicsit. Azt mondta, tökéletes. Amit kiemelt, az az, hogy Róma falain egy csomó falfirka látható, a valóságnak megfelelően. Ugyanolyan falfirkáló banda volt az is, mint a jelenkor embere. :D És ezt nemigen szokták mutogatni a filmekben. :P

Hozzászólás ideje:

Kíváncsi vagyok arra, vajon mennyire fognak az ismert események összecsengeni az általam legjobbnak tartott római koros történelmi regénnyel, ami nagyon történelem hűnek tűnik :)

Az hogy naturális lesz, csak előny.

Hozzászólás ideje:

Mi lenne, ha aki tudja felveszi videóra, és eljuttatja a többieknek? Ez leginkább azokra vonatkozik, akik esetleg le sem tudják tölteni netről, vagy aki szimplán videón nézné meg. Vagy...vagy.... :)

Donát: a törit én is szeretem :)

Elnézést, azt nem írtam, hogy fel tudom venni :D

Szerkesztve: - MissKarrde

Hozzászólás ideje:

Kíváncsian várom a Rómát, csak attól félek, hogy elszúrják a magyar szinkront. Milyen szokott lenni az HBO sorozatok szinkronja :) Egyedül az Elit Alakulatot láttam (Band of Brothers) de azt se magyarul...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hát a szinkrontól én is eléggé félek. Föleg, hogy az eredeti hangok baromi jók... Egyébként az HBO sorozatok közül a Sopranos (nálunk Maffiozók) -ból láttam egy-két részt magyarul és azok kifejezetten jól sikerültek. Remélem a Rómával is hasonlóan igényes munkát végeznek.

Hozzászólás ideje:

Bullet Ballet (Shinya Tsukamoto, 1998)

Ez a film a Tetsuo rendezőjének fekete-fehér, indusztriális LSD látomása Tokióról. A történet középpontjában egy reklámfilm rendező áll, akinek barátnője váratlanul öngyilkosságot követ el. A rendező ennek hatására megszállottan elkezd ugyanolyan fegyverre vadászni, mint amivel a nő megölte magát, és útja persze a tokiói alvilágba vezet - és nem kell sok idő hozzá, hogy teljesen elszabaduljon a pokol. A filmet legjobban talán egy Taxisofőr / Tetsuo ötvözetként lehetne leírni, kicsit Kar-Wai-os "offbeat" lovestoryval, és végig nagyon intenzív cyberpunk feelinggel és aggresszióval. Tele van nyers erővel. Ázsia fanok nézzék meg :) 8/10.

Hozzászólás ideje:
Hát a szinkrontól én is eléggé félek. Föleg, hogy az eredeti hangok baromi jók... Egyébként az HBO sorozatok közül a Sopranos (nálunk Maffiozók) -ból láttam egy-két részt magyarul és azok kifejezetten jól sikerültek. Remélem a Rómával is hasonlóan igényes munkát végeznek.

Jó is, hogy ezt írod, mert már kezdtem gyanakodni, hogy az HBO embere vagy, annyira promotálod itt a Romát... :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.