Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. (szerkesztve) Nagy felbontású kép a zászlóról. Itt aztán minden porszem megfigyelhető. Ha akartok még, majd linkelek be ilyen képeket. Szerkesztve: 2007. Július 12. - Ody Mandrell Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. A Hold témához csupány annyit, hogy Helium 3. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Dzséjt, wow, nagyon szép beszámoló, köszönöm! Donát Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Nagy felbontású kép a zászlóról. Itt aztán minden porszem megfigyelhető. Ha akartok még, majd linkelek be ilyen képeket. Nagyon jó kép! Engem érdekelne, ha több ilyen is van. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Gyönyörködj Dzséjt. http://spaceflight1.nasa.gov/gallery/image...s11_40_5903.jpg http://spaceflight1.nasa.gov/gallery/image...s11_40_5902.jpg http://spaceflight1.nasa.gov/gallery/image...s11_40_5880.jpg http://spaceflight1.nasa.gov/gallery/image...s/s73-22871.jpg http://spaceflight1.nasa.gov/gallery/image...7-147-22526.jpg http://spaceflight1.nasa.gov/gallery/image...7-146-22294.jpg http://spaceflight1.nasa.gov/gallery/image...7-145-22157.jpg Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Gyönyörűek! Köszi! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. De azért ha belegondolunk a manusok helyébe, kicsit érdekes a dolog. Én pl. ha a holdon járkálnék, lehet bele is őrülnék. Egy idegen világ, teljesen más dimenzió szinte, felfoghatatlan. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Hát igen, már az rémisztő lehet, hogy ha felnézel az égre, a Földet látod a Hold helyett. Nekem már ez durva. Aztán belegondolni, hogy az űrtől és az abban rejtekező haláltól egy ruha választ el, ráadásul a gravitáció is csupán egyhatoda a Földnek... brrrr... de micsoda élmény is egyben. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Igen, óriási lehet személyesen megtapasztalni egy idegen világot, és annak viszonyait. Belemarkolni annak porába, ami évmilliárdok óta háborítatlan volt. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Tudom, hogy volt már párszor, de..... Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Köszi Dzséjt.Én úgy tudom Gagarin úgy halt meg, hogy repült a Mig 15-tel, mondták neki, hogy 2900 méterrel van a felhők felett, ő automatikusan zuhanórepülésbe kezdett, de nem 2900-ra volt hanem 900-ra.Magyarán rossz adatot mondtak neki. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. Hozzászólás ideje: 2007. Július 12. (szerkesztve) Köszi Dzséjt.Én úgy tudom Gagarin úgy halt meg, hogy repült a Mig 15-tel, mondták neki, hogy 2900 méterrel van a felhők felett, ő automatikusan zuhanórepülésbe kezdett, de nem 2900-ra volt hanem 900-ra.Magyarán rossz adatot mondtak neki. Szívesen. Ezzel az elmélettel a baj, hogy mióta vannak repülők, magasságmérők is vannak bennük, és általában nem külsősök mondják meg, milyen magasan repül, hanem leolvassák a műszerfalról. Ráadásul 900 és 2900 méter között akkora az eltérés, hogy azt szabad szemmel is elég jól lehet látni, és akinek van néminemű repülési tapasztalat a háta mögtt, az meg tudja különböztetni szemmértékkel is a 900-at a 2900-tól. Feltételezzük, hogy Gagarinnak volt Szerkesztve: 2007. Július 12. - Dzséjt Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Július 13. Hozzászólás ideje: 2007. Július 13. Dzséj ha te borús időben szabad szemmel meg tudod különböztetni a 900 méteres magasságot a 2900-tól eskű neked dobok egy hátast. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Július 13. Hozzászólás ideje: 2007. Július 13. Dzséj ha te borús időben szabad szemmel meg tudod különböztetni a 900 méteres magasságot a 2900-tól eskű neked dobok egy hátast. Hát, ez a hátasdobás mmég fényes nappal is elkerülhető, mivel nekem nincs mélységlátásom, így egyáltalán nem tudom megkülönböztetni De le is kellett mondanom a pilótaságról Ellenben tudtommal Gagarin sem borús időben zuhant le... tudtommal. Ám a magasságmérő még akkor is a gépen van, és az borús időben is működik. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2007. Július 13. Hozzászólás ideje: 2007. Július 13. Akkor ezek szerint kamu.Ezért kell több forrásból információt szerezni. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Dzséjt, remek írás, most olvastam Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. (szerkesztve) Dzséjt, még egy kép neked (is). http://spaceflight1.nasa.gov/gallery/image...6-117-18826.jpg Érdekes megfigyelni az árnyékokat. Teljesen fekete. Szerkesztve: 2007. Július 17. - Ody Mandrell Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Érdekes, hogy a légkör hiánya miatt fellépő fényszoródás nemlétére is láthatatlanok a csillagok Elvégre elég fényesen kéne ragyogniuk. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Érdekes, hogy a légkör hiánya miatt fellépő fényszoródás nemlétére is láthatatlanok a csillagok Elvégre elég fényesen kéne ragyogniuk. Hogy láthatóak legyenek, ahhoz hosszabb expozíciós idő kell. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Hogy láthatóak legyenek, ahhoz hosszabb expozíciós idő kell. Hm. Olyan ritkán csak nem remegnek, elvégre légkör sincs ami ezt elősegíthetné. Talán a fókuszálás miatt nem látszanak. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Nem a remegés a baj, hanem hogy gyenge a fényük a környezethez képest. Meg amúgy is. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Hozzászólás ideje: 2007. Július 17. Köszi Ody a képet. Csillaghiányos kép rengeteg felvételen van, és sok nem is a Holdon készült. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Aki most a NASA TV-re kapcsol, élőben láthatja az Endavour-ISS összekapcsolódást! Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. A fene. Túl gyorsak voltak. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. A fene. Túl gyorsak voltak. Későn szóltam, de én láttam. Tökéletes művelet volt, kb cm/mp sebességgel. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Későn szóltam, de én láttam. Tökéletes művelet volt, kb cm/mp sebességgel. Nyomon tudtad követni a mozzanatokat? Lassított visszajátszás nem lesz ? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. A mai további műsor: RMS GRAPPLE OF S5 TRUSS 21:16 ENDEAVOUR / ISS HATCH OPENING 21:21 ENDEAVOUR / ISS CREW WELCOME CEREMONY 22:01 RMS HAND-OFF OF S5 TRUSS TO SSRMS 22:21 MISSION STATUS BRIEFING JSC 23:30 SSPTS ACTIVATION 23:51 TRANSFER OPERATIONS BEGIN 00:11 EVA TOOL TRANSFER 00:26 EVA #1 PROCEDURE REVIEW 01:21 EVA #1 CAMPOUT BEGINS (Mastracchio & Williams) 04:01 ISS CREW SLEEP BEGINS 05:06 ENDEAVOUR CREW SLEEP BEGINS 05:36 Itt vannak a megfejtések: ESA: European Space Agency ET: External Tank EVA: Extravehicular Activity FCS: Flight Control System FD: Flight Day GMT: Greenwich Mean Time HQ: NASA Headquarters ISS: International Space Station JSC: Johnson Space Center KSC: Kennedy Space Center L: Launch or Landing Time MBS: Mobile Base System MECO: Main Engine Cut-off MET: Mission Elapsed Time. The time which begins at the moment of launch and is read: DAYS/HOURS:MINUTES. LAUNCH=00/00:00 MILA: Merritt Island Launch Area MISSE: Materials International Space Station Experiment MPLM: Multi-Purpose Logistics Module MMT: Mission Management Team MT: Mobile Transporter NET: No Earlier Than OBSS: Orbiter Boom Sensor System ODS: Orbiter Docking System OMS: Orbital Maneuvering System PAO: Public Affairs Office PMA: Pressurized Mating Adapter on International Space Station RCC: Reinforced Carbon-Carbon used on Endeavour's wing leading edges RCS: Reaction Control System RMS: Remote Manipulator System RPM: Rendezvous Pitch Maneuver SASA: S-Band Antenna Structural Assembly SSPTS: Station to Shuttle Power Transfer System SSRMS: Canadarm 2 Robotic Arm on International Space Station STS: Space Transportation System TI: Terminal Initiation Rendezvous Maneuver TDRE, W: Tracking and Data Relay Satellite, East and West Longitudes TPS: Thermal Protection System UNITY: U.S. connecting node on International Space Station VTR: Videotape Recorder WLE: Wing Leading Edge Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Gyönyörű látvány, ahogy a csendes óceán felett kúszik az objektum... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. (szerkesztve) A technika és a fizika csodája! Élőben, közelről nézhetem az összeakpcsolódott objektumokat a NASA TV-n, de élőben a saját szememmel is láthattam kb. három perce, amikor felettünk száguldottak el. 22:24- kor visszatérnek. Szerkesztve: 2007. Augusztus 10. - Ody Mandrell Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. És le tudtad olvasni a felíratot az űrrepülő oldaláról? Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.