Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Közben kiderült, hogy egyáltalán nem erről lesz szó..

http://kottke.org/10/11/has-nasa-discovere...errestrial-life

Update: According to Alexis Madrigal, the answer to the hyperbolic question in the headline is "no".

I'm sad to quell some of the @kottke-induced excitement about possible extraterrestrial life. I've seen the Science paper. It's not that.

Hozzászólás ideje:

MUHAHAHAHA... :roll:

Ez kb tök olyan, vagy majdnem olyan mint amikor a nyolcvanas években felállítottak egy kiállítást egy nagy bejelentésre, hogy "vannak idegenek", aztán visszakoztak, majd ferdítettek, végül semmi ilyenről se volt szó :clap:

Hozzászólás ideje:
Olvasta valaki A megtévesztés fokát? Az kb. kísértetiesen hasonlít arra, ahogy ez a hírbeharangozó most megy :D
Én olvastam. :D Jó köny volt, a témája pedig valóban hasonlít ehhez a szituációhoz, amiről a hír szól. :D
Hozzászólás ideje:

"egy mérgező vizű kaliforniai tóban talált baktérium lesz a főszereplő. A Mono Lake nevű tóban talált élőlény különlegessége, hogy szervezetének fő építőköve az arzén, amelyről eddig úgy gondolták, hogy a földi élethez semmi köze."

Valamire nagyon emlékeztet ez az egész. Mire is? :D:D

A cikk

Hozzászólás ideje:

A valódi hír valami ilyesmi lesz:

" Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Hosszú kutatómunka eredményeként rábukkantunk az első értelmes lényre....itt a Földön". Az illető NEM EMBER!" :D :D :D

Hozzászólás ideje:

Szenzációs felfedezés!!!

"Ha ezek az organizmusok képesek arzént is feldolgozni az anyagcseréjükben, akkor ez azt bizonyíthatja, hogy lehetnek másféle életformák is a mindenségben" - mondta egy angol asztrobiológus, Lewis Dartnell az izgalmas kérdéssel kapcsolatban.

Tehát lehetnek idegen lények a mindenségben, csak mi, emberek nem vesszük észre őket. Számos csillagász szerint valamiféle élet számtalan földhöz hasonló bolygón elképzelhető. Némelyek szerint ez azt is jelenti, hogy a földönkívüliek, az ET-k csak úgy hemzsegnek a világűrben, vagy akár a Földön is, méghozzá mint észrevehetetlen "árnylények".

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Igaznak bizonyultak a délután kiszivárgott információk, a NASA magyar idő szerint este nyolckor bejelentette, hogy eddig nem ismert baktériumot talált a Földön. A baktérium különlegessége, hogy a DNS-e nem abból a hat elemből épül fel, mint a Földön ismert összes többi élőlényé.

Hozzászólás ideje:

Több komoly magyar híroldal beszámolt arról még délelőtt, hogy a galileowebcast.hu is élőben adja a sajtótájékoztatót, magyar szakkomentátorokkal.

Délelőtt még működött az oldal, estefele már egyáltalán nem...Meg most se..

Hihetetlen gáz....bosszant nagyon, ott néztem volna...

Hozzászólás ideje:

Bebizonyosodott a feltevésem, mindig is azt fogadtam el, hogy nem csak C lehet a főeleme egy élőlénynek :)

Képzelhetek el olyan élőlényeket amiknek főeleme plutónium vagy uránium :)

Hozzászólás ideje:
Nekem nem az Avatar, az Evolúció ugrott be róla.

Nekem is. :) Azért az nem semmi hogy egy 2001-es filmben már előre tudták

Ja és Jake: Hogy jön össze a karbonszál és az arzén? Vagy csak én nem látok összefüggést :)

Hozzászólás ideje:
Hát ez azért nem pont így működik :D
Dehogynem a természet teljesen kiszámíthatatlan :)

Sőt szerintem kialakulhat 1000 vagy mínusz 250 celsiuson is élet :)

Lehet hogy egy kicsit elragadott a fantázia, de kitudja :D

Hozzászólás ideje:
Dehogynem a természet teljesen kiszámíthatatlan :hmm:

Sőt szerintem kialakulhat 1000 vagy mínusz 250 celsiuson is élet :yes:

Lehet hogy egy kicsit elragadott a fantázia, de kitudja :o

Inblább az utolsó mondatod :rock:

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Diszkontból leszedtem egy két részes dokumentumfilmet ami a NationalG. csatornán ment nemrég. Igen érdekes, nekem tetszett

Az ütköző jövő: Az édenkert vége

4897_clash-of-the-continents-end-of-man-08_04700300.jpg

A kétrészes film izgalmas geológiai időutazás a 250 millió évvel későbbi jövőbe, amikor a Földre visszatérő felfedezőt a maitól gyökeresen eltérő geológiai és éghajlati viszonyok - valamint eltemetett, mamutcsontvázként fosszilizálódott nagyvárosok - fogadják.

Az első epizódban űrhajósunk meglepve szembesül a bolygó új arcával: az egykor volt különálló földrészek összetorlódva egyetlen hatalmas szuperkontinensben egyesültek; az egyiptomi piramisok a Földközi-tenger helyén kinőtt hegyek ölelésében szoronganak; Nápoly városa nyomtalanul eltűnt a rátolódott rétegek alatt; a Mississippi-delta iszapja által elborított és konzervált New Orleans pedig egy magas hegy tetején trónol, megérdőjelezhetetlen bizonyítékaként, hogy valamikor évszázmilliókkal korábban egy ember nevű faj élt a Földön.

4468_end-of-eden-clash-of-the-continents-14_04700300.jpg

A második részben űrhajósunk folytatja az ismerkedést a Föld - a maitól igencsak elütő - jövőbeli arcával és az emberiség csak nagy nehézségek árán felkutatható örökségével. Amikor munkáját siker koronázza, és a Mississippi-delta iszapja alatt megtalálja New Orleans fosszilizálódott maradványait, a nyomokból megdöbbentő következtetésekre jut: az emberiség volt a felelős a földtörténet egyik legnagyob kihalási hullámáért! És ez még nem minden: az aktuáis viszonyokat vizsgálva arra is rájön, hogy egy újabb kihalási hullám kellős közepén van, amely immár a földi élet valamennyi formáját veszélyezteti.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.