Ugrás a kommentre

EPIII elemzés

Ajánlott hozzászólás

Nem úgy értem hogy azt az Order 66-ot.A Szenátus valószínűleg megszavazott volna egy Order 66-hoz hasonlót.Végülis a szeretett főkancellárukat gyakták le.

A szenátus kismiska volt a Jedikhez képest. ;) Szerintem kiderült volna minden ha Palpi meghal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem úgy értem hogy azt az Order 66-ot.A Szenátus valószínűleg megszavazott volna egy Order 66-hoz hasonlót.Végülis a szeretett főkancellárukat gyakták le.

Szenátus vezető nélkül semmit nem tud megszavazni.

Ha a Jdik megölik Palpit hosszútávon győznek, még lett volna egy-két meccsük a szenátussal, de ha nincs Palpi azokat viszonylag simán nyerik.

Ha Anakin itt lecsapja Palpit, akkor szerintem tuti, nem szídják le később. Duplán piros pont Anakinnek, hisz leszámolt a Sith-tel beteljesítette a kiválasztott jóslatot, megoldotta a főkancellár és a Jedik közti dolgot is.

Megnéztem volna Windu arcát amikor ezt Anakin elújságolja neki.

-Windu mester, rájöttem az igazságra. Palpatine Sith nagyúr.

-Sith nagyúr?! Ez a legrosszabb gyanúnkat igazolja. Azonnal le kell tartóztatni.

- Nem kell. Megöltem...

A hozzászólás linkje

A könyvben is írják, hogy az emberek hogy szeretik Palpit, a Jedikben a bizalmuk pedig egyre csökken.Újabb háború törne ki ha a Jedi tanács a Szenátus élére állna.Azthiszik hogy a hatalom megszerzése miatt kerültek a csúcsra.Lázadások törnének ki, és abból minden kisülhet.Szerintem ;)

A hozzászólás linkje

Szenátus vezető nélkül semmit nem tud megszavazni.

Ha a Jdik megölik Palpit hosszútávon győznek, még lett volna egy-két meccsük a szenátussal, de ha nincs Palpi azokat viszonylag simán nyerik.

Ha Anakin itt lecsapja Palpit, akkor szerintem tuti, nem szídják le később. Duplán piros pont Anakinnek, hisz leszámolt a Sith-tel beteljesítette a kiválasztott jóslatot, megoldotta a főkancellár és a Jedik közti dolgot is.

Megnéztem volna Windu arcát amikor ezt Anakin elújságolja neki.

-Windu mester, rájöttem az igazságra. Palpatine Sith nagyúr.

-Sith nagyúr?! Ez a legrosszabb gyanúnkat igazolja. Azonnal le kell tartóztatni.

- Nem kell. Megöltem...

Folytatás:

-Anakin..Elöbb konzultálnod kellett volna a Jedi tanácsról erről.Így sokkal nehezebb lesz a Szenátust meggyőzni az igazunkról.

-Értem mester.

-Menj fel a Jedi Tanácsba.Szólni kell a több Tanácstagnak a történtekről.És Anakin..Gratulálok a mesteri rangodhoz.

HAPPY END

A hozzászólás linkje

De Windu is mondta, hogy csak ideiglenes hatalomra kerülésről lenne szó. Gyorsan megválasztanák az új kancellárt, és a helyzet normailzálódna. Szerintem. ;)

Palpatine után már erősen megfontolnák hogy kit vesznek be főkancellárnak.És ez eltartana egy jó ideig.

A Szenátusnak elég annyi hogy a szeretett Palpatine is le akart mondani a jogokról a háború után...Nem mondott le.Akkor a Jedi Tanácsba hogy bízzanak?

A hozzászólás linkje

Palpatine után már erősen megfontolnák hogy kit vesznek be főkancellárnak.És ez eltartana egy jó ideig.

A Szenátusnak elég annyi hogy a szeretett Palpatine is le akart mondani a jogokról a háború után...Nem mondott le.Akkor a Jedi Tanácsba hogy bízzanak?

Ez az, a szeretett Palpi nem mondott le. Tehát lemondatták, aztán egyből választják az új kancellárt.

Windu bemegy a tanácsülésbe vége a háborúnak, új kancellárt választunk kéri a jelöltek nevét másnapra. és szavaznak.

A hozzászólás linkje

Ez az, a szeretett Palpi nem mondott le. Tehát lemondatták, aztán egyből választják az új kancellárt.

Windu bemegy a tanácsülésbe vége a háborúnak, új kancellárt választunk kéri a jelöltek nevét másnapra. és szavaznak.

A könyvben szerepel egy diktafon féleság, amire Palpi felvette Winduék fénykard bekapcsolását stb..Nem tudom hogy ez a filmbe is beletartozik, de ha igen akkor ha valaki belobog a Szenátusba az anyaggal, rájöttek volna hogy a Jedik átvertél őket mert indok nélkül ölték meg a kancellárt.

A hozzászólás linkje

És hát szóval, ízé, nem ő a kiválasztott, aki egyensúlyt hoz az Erőbe, elpusztítja a Sith-et, stb ?  :D

Na ez meg a legfontosabb. Jól ki is hagytam. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje

Revenge of the Sith

Chapter 24: Utapau Chase

Time: 1:02:45-1:04:53

Tartalom

Grievous keréksiklójával végigdübörög Pau város utcáin, mit sem törődve a klónok és a droidok közt dúló csatával, ellenben a nyomában vágtató Bogával és Obi-Wannal. Üldözés közben kézbe veszi a járművében elhelyezett elektrobotját, amivel le is súlyt, amint a Jedi mellé ér. Obi-Wan azonban nem hagyja magát, néhány próbálkozás után sikerül kikapnia a tábornok kezéből a botot és lecsap vele a keréksikló futóművére, ezzel letörve a kerék néhány karmát, majd egy jól irányzott mozdulattal arcon üti vele magát Grievoust is. A droidok vezére erre megragadja a botot és teljes erőből megrántja. Obi-Wan, aki nem ereszti a botot ezért kénytelen átugrani a keréksiklóra. Miközben Boga lefékez és elmarad mögöttük, a Jedi átöleli a kiborg nyakát és megkezdik harcukat a sebesen száguldó járművön az elektrobotért. Grievous azonban újabb fegyvert szerez, egy sugárvető képében, melyet szintén a monociklin tartott. Mindhiába, nem tudja célba venni a háta mögött őt rángató Jedit, csak a feje mellett tud ellőni. Harc közben azonban az elektrobot beleakad a talajba és egyszerűen lependeríti a harcoló feleket, éppen mikor kiérnek Grievous hajójának titkos leszállóhelyére. A keréksikló elszáguld a Belbullab-22 vadászgép mellett és belezuhan a mélybe.

Grievous és Kenobi azonnal talpra ugranak. A Jedi az elektrobotot, míg a droidvezér a sugárvetőt kapja fel és veszi használatba, tökéletesen elhibázva a gyorsan mozgó Jedit, aki ezután kiüti ellenlábasa kezéből a puskát, majd hasba aztán egy sikertelen nyakleves után oldalba üti a tábornokot, aki így a földre zuhan. Kenobi erre hasba ?döfi? a bottal, ám a tábornokban nem esik kár, helyette inkább megrúgja Obi-Want, aki jó pár métert repül és a fegyvere nélkül csattan a talajon.

A droidok tábornoka talpra áll és dühösen indul meg ellenfele felé. Obi-Wan is talpra szökken és egy ütéssel próbálja fogadni Grievoust, ám ebből egy hatalmas tasli elöli elhajlás lesz. Majd újra próbálkozna, de ekkor Grievous úgy hajítja hátra, mint valami rongybabát, és Obi-Want csak a Belbullab fogja meg. A földre zuhan, ahonnét a tábornok segíti fel a torkánál fogva, hogy aztán egyetlen mozdulattal rákenje a Jedi fejét a hajója farkára. Kenobi az utolsó pillanatban kapja el a fejét, így a hajó burkolata horpad be. Eztán Obi-Wan megragadja Grievous mellkas-paneljeit és szétfeszíti, láthatóvá és sebezhetővé téve a kiborg szerveit rejtő tokot. A tábornok sértődötten és mérgesen kaleeshul káromkodva arcon csapja a szemtelen Jedit, aki kénytelen újabb távot megtenni repülve, de ezúttal az elektrobot mellett landol. Megragadni azonban már nem tudja, mert Grievous fejbe rúgja, így visszahanyatlik a földre. Ezután nagyon gyorsan oldalra kell gurulnia, mert ellenfele szétverés helyett most szét taposással fenyegeti a fejét. Két elgurulás után aztán a Jedi megelégeli a helyzetet, és lábszáron rúgja a tábornokot, de ezt az ő lába bánja, Grievous csupán megroggyan, míg ő fájdalmasan a lába után kapva felkiált. Ezt kihasználva Grievous kacarászva felkapja Obi-Want és lehajítja a platformról. Kenobi azonban szerencsésen megkapaszkodik. Grievous ezt látva felkapja a földön heverő elektrobotot és megindul a Jedi felé, aki az Erővel kinyúl a közelében fekvő sugárvetőért. A Szeparatista tábornok már éppen lecsapni készül, mikor a Köztársasági tábornok első lövése a mellkasába csapódik. Grievous hátra tántorodik és elejti az elektrobotot. Felmordul, megnézi olvadt fémmel borított tenyerét, majd dühösen Kenobira mered, aki újra lő, még négyszer. A vörös lézersugarak egyre nagyobb lángokat kovácsolna, hamuvá és izzó fémforgáccsá degradálva Grievous mellkasát, mígnem a magas hőmérséklettől a kiborg szerves részei egyszerűen elégnek, és a géptest élettelenül hanyatt zuhan.

Kenobi visszamászik a platformra és a droidvezér testéhez siet. Ránéz a sugárvetőre, majd elhajítva mondván: ?Milyen civilizálatlan.? Aztán Grievous üres fémvázára mered, melyből végleg kiégett az élet.

Fejezet vége

------------------------------------------------------------------------------------------------

Mint majdnem minden SW részben, ebből sem maradhatott ki az üldözéses jelenet, és ez most egy csúcstechnológiájú jármű és egy állat között zajlik. Zed Zéró anno azt mondta, hogy ez a jelenet olyan túlbonyolított és giccses, hogy az egészből csak annyit szűrt le, hogy a sikoltozás az állathoz tartozik, amúgy semmi mást nem vett ki (mondta ezt úgy, hogy a kalóz verziót látta). Na most, bár ez egy igen-igen tempós üldözés, tempósabb a fogatversenynél, de szerintem azon túl, hogy rendkívül látványos, tökéletesen kivehető ki mit csinál, és legfőképpen ki kicsoda. Sőt, még az üldözők mellett lövöldöző klónok is jól kivehetőek.

Aztán a Grievous és Kenobi közti párharc: Obi-Wan Kenobi az egyetlen személy, aki ökölharcba bonyolódik az SW sorozat alatt, ráadásul kétszer is, de szerintem ő a legbénább bunyós, akit a Galaxis eddig a hátán hordott. Az ep2-ben megfejelte a sisakos Jangot, itt meg megrúgta a páncélozott Grievoust. Nagy ötletei vannak, nem mondom :D Grievous szépen elgyepálja, Kenobi többet tölt a levegőben, mint a két lábán, a földön fetrengést meg nem is merem számolni :D

De aztán végül elég brutál módon, de legyőzi Grievoust. És igaza van, míg a fénykarddal alig ejtett sebet Grievouson (sőt, azzal tudta volna fegyverteleníteni), addig a sugárvetővel szabályosan megsütötte, így valóban igaz, egy fénykard fürgébb és elegánsabb, mint a stukker. Viszont ebben a jelenetben új értelmet nyert Solo mondata és a hozzá kapcsolódó Ben mosoly: ?Egy lézerstukkerrel többre mész, mint ezzel a spádéval, meg az egész humbuggal.?

A hozzászólás linkje

Grievous meghal. :D El kellett érekeznie ennek a pillanatnak is. Az üldözés nagyon jó, és főleg látványos (Zed Zero hülyeségeket beszél mint mindig). Azért is szeretem ezt a részt, mert végre láthatjuk Utapau barlangrendszerét, még akkor is, ha csak átrohanunk rajta. :D Az út két oldalán csatározó klónok és droidok külön említést érdemelnek. Rendkívül bonyolult lehetett ezt megcsinálni, de nagyon jól sikerült.

Obi vs. Grievous. Szinte végig Grivi van fölényben, de ahogy az lenni szokott, a látszólag erősebb veszít. Vicces pillanat, amikor Obi megrúgja Grivit, majd felkiállt fájdalmában. :D Aztán amikor szétfeszíti a mellpáncélzatot, meglepődik! Nekem csak ekkor esett le, hogy Obi ekkor tudja meg griviről, hogy az nem csak robot, hanem egy fém vázba bujtatott szerves lény. Egyébként szerencséje Obinak, hogy a mellvértet lefeszítette, mert így tudta meglőni a tábornokot. Különben odaveszett volna... Grievous halála elég brutálisra sikeredett (lángoló szemek...), de még ide is sikerült becsempészni egy poént. Mielőtt végképp felrobbanna, még köhint egy utolsót. :?

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje

Szerintem ő a legbénább bunyós, akit a Galaxis eddig a hátán hordott. Az ep2-ben megfejelte a sisakos Jangot, itt meg megrúgta a páncélozott Grievoust. Nagy ötletei vannak, nem mondom :cry:

Tudod, fénykard nélkül olyan elveszett szegény, hogy nem is tudja, mit csinál... :)

A hozzászólás linkje

Üldözés marha jól sikerült. Annyira, hogy a dvd menük közül ez lett a kedvenc menüm, ahol ez a rész van.

Szerintem Obi-Wan nagyon becsülendő, hogy gyakorlatilag fegyver nélkül Grivi után megy. Számítva ara, hogy lesz majd valahogy, valami fegyvert csak tud szerezni.

Azzal a Bottal nem járt sikerrel, mert akkor még nem feszítette szét a páncélt.

Majd ökölhara bonyolódik, de gyakorlatilag, annyit ér, mintha légyként a fülébe döngicsélne.

Imádom mikor belerúg, nagyon humoros.

Azért Kenobi nagyon izmos legény lehet, hogy kézzel szétfeszíti az edzett Duracélt, :) de aki ezen fennakad az megérdemli. :cry:

Akciózenékben John Williams legyőzhetetlen, ennyire magával ragadó taktusokat keresve is nehezebb lenne találni. De azért érződik, hogy mikor a zene készült illetve felvették, még ezeknél a jeleneteknél nem volt minden kész. Vágás egyes résszei. De egész jól összehozták, ha Grivi biciklijének egy kanyarodásával előbb lép be a zene akkor szinte tökéletes lenne, így az az ember érzése, hogy a zene késik.

Magyar változat készítői ismét nem tudtak mit kezdeni néhány problémával. Az egyik, a "Hello There", Ami ugyan a jelentésén nem változott, de az ep4ben Üdv neked volt mindig, hát akkor itt is lehetett volna az.

Hogy az üvöltést miért kellett leszinkronizálni azt felfogni nem tudom, annyira nem különbözik McGregor magyarhangja, hogy feltűnjön, hogy nem ő üvölt. A magyar üvöltés, gyakorlatilag egy kis jajj-jal egyenértékű pisszenés, fájdalom alig van benne. Ha már ilyet felvesznek szinkronizálás során Anger Zsolt lábára kellett volna lépni, az őszínte üvöltés lett volna. Érdekes, hogy az oroszoknak megfelelt McGregor üvöltése.

Ezzel "Hogy lehet ilyen mocskot csinálni"-val is mellé lőttek. Csak egy szónak kellett volna benne lennie, hogy embertelen. Az öreg Ben emberibb időknek emlegeti ugyanezeket a szavakat. Ez egy poén illetve utalás lett volna, hogy Grivi milyen gép, milyen torz, milyen.....

Csakhát ha valaki ilyenre vállalkozik tudatában kell lennie, hogy ilyen utalások előfordulhatnak, sőt, szándékosan vannak. Ismerni kéne átfogóan a sagát.

A hozzászólás linkje

Az egyetlen, amit kifejezetten jónak találok, hogy a nyögdécseléseket is leszinkronizálták. Rühelem az olyasmit, ha ezek a szereplő eredeti hangján hallhatóak, mert elüt (én legalábis mindig meghallom, hogy ez most nem a magyar hang). De újabban már ehhez is lusta a szinkronizáló banda, az AVP-ben egyenesen odáig merészkedtek, hogy néha már a neveket üvöltő karakter névüvöltözését se szinkronizálták le, ráadásul ott jelentős különbség volt a magyar és az angol hang között.

Amúgy duránium, nem duracél :) A duránium könnyű fém, csak ellenáll a lézernek (ebből volt az a rámplaelem is, ami Kenobira pottyant).

A hozzászólás linkje

Megnéztem most ezt a részt.

Én örülök hogy Obi kinyírta a mocskot.Nagy volt a szája :)

Csípem a karakterét, de már vártam hogy valaki lecsapja :cry:

Amikor mondja Obi hogy "So uncivilized", akkor ezt a lézerstukkerre is mondja, így még jobban passzol a következő rész poénjához :cry:

De azért örültem volna egy kicsit hosszabb párbajhoz... :cry:

Az a audiocast ami Lokatelli belinkelt nagyon jó.Nehéz lehetett utószinkronkor ezeket a "ákkrr""jháá""öhh" hangokat felvenni.

A hozzászólás linkje

Azért Kenobi nagyon izmos legény lehet, hogy kézzel szétfeszíti az edzett Duracélt, :) de aki ezen fennakad az megérdemli. :cry:

Eszembe sem jutott, hogy nagy erő kell hozzá :cry:

Ezzel  "Hogy lehet ilyen mocskot csinálni"-val is mellé lőttek.

Ez nekem is fájó pont, mert még köszönő viszonyban sincs az eredeti jelentéssel :cry:

A hozzászólás linkje

A "Hogy lehet ilyen mocskot csinálni" - val nem az a baj, hogy nincs benne az embertelen, hanem az, hogy nem a stukkerre vonatkozik, mint az eredeti mondat ("How uncivilizated"). Azt ott Obi a stukkerre mondja, nem Grievousre...

Amúgy a jelenetet nagyon szeretem, és örülök, hogy végre lecsapta már valaki Grievoust. Remek karakter, egyéniség, de engem iritál. Bocsi, Krande :)

Donát.

A hozzászólás linkje

A Sagában a mellékes gonoszoknak már csak az a sorsuk, hogy feladatuk végeztével gyorsan elhalálozzanak :) Kivéve a legvégét. Ott a főgonosz is hasonló sorsra jut.

Ez alól kivétel Jabba, akit az ep1 óta ismerünk, az ep4-ben újra láthatunk, az ep5-ben hírét halljuk és csak az ep6-ban lesz igazán mellékfőgonosz, így ő húzza a legtovább a mellékfőgonoszok sorában.

A hozzászólás linkje

Grivi szinkronjától már akkor falnak készültem menni, amikor még csak köhintett egy legelsőt...

Ami Obi eszét illeti... hát, az Erő gondolkodik helyette. Grivi meghámozása is jórészt az Erőhöz köthető, előbb Grivi röptetése is... és a stukkert még nem is említettem! Unfair!

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.