Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Április 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Április 14. Szép-szép sajnálni egy gyilkost. De ki sajnálja akkor az áldozatot? Így nagypénteken elég nehéz nem megbocsátani. Ha jól számolom, 1973 éve pont egy gyilkos szabadoneresztését sikerült közfelkiáltással elintézni... Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Április 14. Hozzászólás ideje: 2006. Április 14. Ajaj, látom, nem voltam közérthető Na mindegy, nem ragozom tovább, mert felesleges. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2006. Április 14. Hozzászólás ideje: 2006. Április 14. MissKarrde: Én értem mit írsz. Még egy dolog.Az áldozat reggel még nem tudja, hogy meg fog halni.Nincs abban a tudatban.Sőt a halála elött két perccel sem.Míg a gyilkost kinozzák.Ha annyira akarják, úgy öljék meg ahogy a ruszkik tették.Elkezdtek vele cseverészni ezalatt meg tarkón lötték.Ez humánusabb mint valakire azt kimondani, hogy jövő kedden meghalsz.Én a bírókat sőt már Schwarzeneggert is gyilkosnak tartom. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Április 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Április 14. Én a bírókat sőt már Schwarzeneggert is gyilkosnak tartom. Swarzi olyan ügyekben bólintott rá a kivégzésre, amikor nem volt világos a helyzet (pl nem volt rendben a genetikai bizonyíték, vagy más durva ellentmondás volt) ez azért negatív példa. Ami meg a figyelem elterelését illeti: azért az sem árt, ha az ember tudja mire készüljön. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. A néger csávóra gondoltam aki megölt valakit 20 éve, azóta megtért meg azt hiszem kapott valami béke dijat.Arnold meg úgy döntött, hogy meg kell hallnia.Nem véletlenül nem szereteik azóta Ausztriában.Kiváncsi vagyok, hogy döntött volna ha a lányáról van szó.Könnyü valakit megöletni, ha nincs hozám közel. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Tudtátok hogy Ausztráliában drog fogyasztásért vagy birtoklásért, most nem tudom biztosan, melyik, avagy mindkettő, halálbüntetés jár? Vagy rosszul tudom? Donát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. A néger csávóra gondoltam aki megölt valakit 20 éve, azóta megtért meg azt hiszem kapott valami béke dijat.Arnold meg úgy döntött, hogy meg kell hallnia.Nem véletlenül nem szereteik azóta Ausztriában.Kiváncsi vagyok, hogy döntött volna ha a lányáról van szó.Könnyü valakit megöletni, ha nincs hozám közel. Így van. Svájcinéger nemtom mit képzel magáról. Semmitmondó alak ahhoz, hogy mások sorsáról döntsön. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Így van. Svájcinéger nemtom mit képzel magáról. Semmitmondó alak ahhoz, hogy mások sorsáról döntsön. Hát azt a palit én se ölettem volna meg, de ha valaki hidegvérrel tömegmészárlásba kezd, azt megöletném.Pl ott vannak az öngyilkos merénylők, ha nem halnának bele a robbanásba, őket is megöletném.De csak nagyon durva esetekben nyúlnék a pisztolyért. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Mostanában zajlik egy al-kaida tag pere az USA-ban, aki a fehér háznak akarta vezetni az egyik gépet. Furcsa a fickó, mert direkt arra játszik, hogy kivégezzék. Eképpen is mártírrá válik. Olyanokat mond a tárgyaláson, hogy az elképesztő. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Na az ilyen ürgék külön fogalmat nyújtanak, mert ugye ez már vallási fanatizmus. Ilyetén ha megölik, mártír lesz, ami nem jó. Ha nem ölik meg, akkor szvsz nem kap méltó bűntetést (ki ő, hogy több száz ember életéről döntson?). Ellenben ez a fickó nem tette meg, amit akart, tehát halálbűntetést semmiféle képpen sem kaphat. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Április 17. Furcsa a fickó, mert direkt arra játszik, hogy kivégezzék. Na az ilyenek találták fel az életfogytig süllyesztőt.... Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. A néger csávóra gondoltam aki megölt valakit 20 éve, azóta megtért meg azt hiszem kapott valami béke dijat.Arnold meg úgy döntött, hogy meg kell hallnia. Nagyon haragudtam S-re, mikor az eset történt. Ha jól emlékszem, ebben az esetben még a közhangulat is a megkegyelmezés mellett volt, S meg istent játszott. Eddig se tartottam túl sokra, de ez után jó nagyot esett a szememben. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Tudtátok hogy Ausztráliában drog fogyasztásért vagy birtoklásért, most nem tudom biztosan, melyik, avagy mindkettő, halálbüntetés jár? Remélem, hogy nem. Éppen elég annak a szerencsétlennek az, hogy drogfüggő, nem hogy még kivégezzék ezért. A kereskedők is börtönt kapjanak ezért, ne kivégzést. Egyébként inkább máshol veszik ennyire szigorúan a drogozást, vagy birtoklást, nem? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Én úgy tudom, Ausztráliában valamelyikért, vagy mindkettőért, halálbüntetés jár, de nem vagyok biztos benne, mert csak "hallottam" Donát. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Szerintem mindenki a maga sorsáról döntsön, ha valaki kábszerezni akar, az csinálja.Engem nem zavar, minusz egy ember a földön. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Szép elv, csak egy a baj, a benarkózott gyilkos más sorsáról dönt. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Szép elv, csak egy a baj, a benarkózott gyilkos más sorsáról dönt. Hidd el, a piások inkább ölnek embert mint a narkósok.Helyeselni nem helyeslem.Inkább azokat csuknám le akik árulják/termesztik... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Szerintem mindenki a maga sorsáról döntsön, ha valaki kábszerezni akar, az csinálja.Engem nem zavar, minusz egy ember a földön. A dolgok néha sokkal bonyolultabbak ennél... Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. A dolgok néha sokkal bonyolultabbak ennél... Persze ez most nagyon felületesen hangzik, de ez a véleményem. Mindenki azt csinál magával, amit akar.De úgy, hogy másoknak ezzel ne okozzon gondot.Csak sajnos a drogosok sokszor ezzel másnak okoznak halált... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Én csak arra akartam célozni, hogy vannak akik egyszerűen csak belesodródnak ebbe, és nem szánt szándékkal kezdenek drogozni. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hidd el, a piások inkább ölnek embert mint a narkósok.Helyeselni nem helyeslem.Inkább azokat csuknám le akik árulják/termesztik... Nem hiszem, mind a kettőnek ugyan annyi esélye van az ölésre, elvégre az alkohol is kábítószer, csak nem nevezzük annak. És még az alkoholista/drogos közelében élőkben is sokszor szakad el a cérna, és vetemednek olyan dolgokra, amiket életük végéig bánnak. Szóval egyik sem jobb a másiknál és ha lehet, egyiket se művelje senki. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Azért az nem mindegy, hogy valaki mit szokott. Sörözni, vagy narkózni... Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Azért az nem mindegy, hogy valaki mit szokott. Sörözni, vagy narkózni... A lényeg a mértékben van. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. A lényeg a mértékben van. Pontosan. Van olyan ismerősöm, aki néhány üveg sörtől már kötekedővé válik, ha még többet fogyaszt, garantáltan neki megy valakinek, ha nem figyelünk oda rá... Narkósokról mondjuk nem tudok nyilatkozni, olyan ismerősöm tudtommal nincsen. Mondjuk, inkább egy alkoholista, mint egy drogos, de még inkább egyik sem. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Gyenge ember az, aki drogozik vagy alkoholizál. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Gyenge ember az, aki drogozik vagy alkoholizál. Én szoktam inni sört. Ezekszerint gyenge vagyok? Ez megint bonyolult dolog. De ez már OFF. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Én szoktam inni sört. Ezekszerint gyenge vagyok? Ez megint bonyolult dolog. De ez már OFF. Amilyen témákat itt már kibeszéltünk, szerintem nyugodtan sorra vehetjük ezt is. Véleményem szerint az alkoholnál a mértéken van a hangsúly - egy üveg sör senkinek sem árt, ellentétben, napi 5 rendszeresen már igen. A drognál a mérték csak csekély mértékben számít, mivel az kevésbé lassan ölő méreg. Főleg a keménydrogok. Persze a drogosoknál a drogkarrier általában egy lightos kapu-droggal kezdődik (Fű, extasy, speed) aztán térnek át ópiumszármazékokra (heroin, keményebb esetben Crack), vagy mondjuk pszichostimulánsokra (LSD), de persze itt jön a képbe a kokain is. Náluk nem számít már a mérték, éveken belül általában meghalnak. Persze van még az aranylövés is, ami ugyebár a túladagolással járó lövés, de az más tészta. Persze a lightos drogoknál tényleg nagy szó van a mértéken. Általában az emberek 70% nem hal bele abba, ha több éven át hetente / 2 hetente elszív egy mariskát, de hallottam már olyan példát is, hogy a csávó először szívott, és ott maradt. Szóval az emberek szervezete eltérő, ezért lehet veszélyes. A disco-drogoknál meg inkább a mellékhatás veszélyes (főleg a kiszáradás), szóval ott a függőség mellett ez jelent még gondot. Persze a Love-drog is idetartozik (extasy). A lényeg, hogy bár az alkoholis kábítószer, vagyis drog, nem lehet egylapon említeni a modern értelembe vett drogokkal, legyenek azok kemény, vagy light narkók. Attól, hogy valaki megiszik naponta egy üveg sört, még nem gyenge idegileg, sőt! Mondhatni manapság az a normális - bár én utálom a sört. Azt meg pláne nem jelenthetjük ki, hogy egy emberrel kevesebb. Ahány ember, ahány drogos, annyi féle út, hogyan is keveredett bele a drogba. Van akit kitaszítanak, és a drog felé fordul - > legtöbb alkoholista így kerül ki, de a heroin is így szedi általában az áldozatait. Van aki szociálisan kerül a drog köré, haverjai beszívnak, ő is beszív (bár egy valaki általában mindig "tiszta" marad, hogy óvja a többieket) és így kezdi a drog karrierjét. Van aki unatkozik, sok pénze van, ott a speed, az extasy, a kokain, nagy a választék. Van aki nyomorban él, és el kezd szipuzni (na az aztán nem kellemes drog...) Szóval nem lehet az embert elítélni,mert drogozik, mert a Biblia is kimondja, bár én nem vagyok vallásos, hogy "Ne ítélj, hogy ne ítéltess". Ne ítélj el egy drogost, mert nem ismered az életkörülményeit, nem tudhatod, te hova lyukadtál volna ki az ő helyében. Ennyit akartam mondani, tisztelt hölgyeim és uraim Donát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Csakhát ennek a témának van topicja. Az alkoholos, így sztem oda illik. Ennyit akartam mondani, tisztelt hölgyeim és uraim icon18.gif Kihagytad, a "kedves barátaim" -at. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Ezen én is gondolkodtam, de ha már itt került terítékre, istenem Való igaz Donát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Hozzászólás ideje: 2006. Április 18. Ezen én is gondolkodtam, de ha már itt került terítékre, istenem Hova jutnánk, ha mindenki abban a topicban fejtené ki véleményét, ami éppen aktív? Hatalmas káosz lenne. Én is átvittem az EPII-es témát a megfelelő helyre. Maradjunk rendszerezettek. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.