Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:381 napja @Dzséjt micsoda érdekességeket írtál, hoztál képekkel! Köszi szépen!Akkor a kék réteg még megfejtésre vár, de valóban Mérnök technikának véltem nagyon sokáig!De akkor egy személyes kérdés: melyik a kedvenc Xeno-d? Szerkesztve: Vasárnap 19:391 napja - csoli1138
Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:511 napja 4 perccel korábban, csoli1138 írta:De akkor egy személyes kérdés: melyik a kedvenc Xeno-d?A királynő az Aliens-ből. De, ha drone/warrior osztályra gondolsz, akkor ott az Alien: Romulus változat. Sokáig az Aliens warriorjai voltak a kedvenceim, de a Romulus-ban szerintem baromi jól ötvözték a klasszikus dizájnt a modernebb változattal. Amúgy az előbb tévedtem, most vettem észre, hogy eme változatra is az arc is visszakerült. Ez eddig nem tűnt fel, pedig ez filmbeli kép (oké, a jelenet elég gyorsan elvált róla). De kivehetőek a szemüregek. Ezek szerint Álvarez nem csak Big Chap-et tisztelte meg ezzel. Hát, végül is, nem csoda, a fickó nagyon nagy alien rajongó, és nem csak a PR kedvéért.
Hozzászólás ideje: Tegnap 06:001 napja Igen, a warrior osztályra gondoltam, de a nyilván a királynő elegáns választás! És ha már itt tartunk, tényleg rég volt hozzá szerencsénk. Remélem a sorozatban lesz valami hozzá fogható meglepetés. Alien: Earth spoilerA Maginot sok tartályt hozott, kíváncsi vagyok, hogy csak 4-5 egyéb faj lesz e porondon, van e esetleg valami, ami, versenyre kelhet a xenoval, vagy a jövevények esetleg egymásra nem akarnak mászni, mindig csak ránk, vagy esetleg véletlenül nem hoztak valami békéset is? Tudom, ez nem az ET sorozat, de a nagy számok törvénye alapján lehetne azért a mélyűrben valami olyan is ami nem öl meg, vagy éppen még segíthet is. Eddig miket is láttunk itt? -Tojás, arcttámadó, xeno-kullancs-csupaszem polipka-óriás kókusz (ez még nem bántott senkit ugye?) Vajon lesz még más is?
Hozzászólás ideje: 22 órával korábban22 órája 6 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Remélem a sorozatban lesz valami hozzá fogható meglepetés.Én nem számítok rá. Mivel Ridley Scott-nak is köze van a produkcióhoz, ő pedig rettenetesen utálja a királynő koncepcióját, így meglepne, ha feltűnne. Scott az oka, hogy már rég nem láttunk királynőt.Alien: Earth 1-2 epizód spoiler6 órával ezelőtt, csoli1138 írta:A Maginot sok tartályt hozott, kíváncsi vagyok, hogy csak 4-5 egyéb faj lesz e porondon, van e esetleg valami, ami, versenyre kelhet a xenoval, vagy a jövevények esetleg egymásra nem akarnak mászni, mindig csak ránk, vagy esetleg véletlenül nem hoztak valami békéset is? Tudom, ez nem az ET sorozat, de a nagy számok törvénye alapján lehetne azért a mélyűrben valami olyan is ami nem öl meg, vagy éppen még segíthet is.Ezzel kapcsoolatban van egy érdekes rajongói teória, amit Fred Álvarez csak alátámasztott egy interjúban. E szerint a Tejútrendszerben az élet alapja, vagy legalábbis a legtöbb életforma alapja a fekete lé. Ez meg ugye az Alien: Romulus alapján a xenomorph-okból származik, és a Mérnökök hozták létre, majd terjesztették el általa az életet különböző világokon, néha belekeverve a mixbe saját DNS-üket, néha meg nem. És persze az adott bolygók környezete is hatott az élet fejlődésére az évmilliók során. Viszont valami konstans: azok a fajok, amiknek a genetikájuk mélyén ott van a fekete lé, agresszív, parazita fajokká fejlődnek.
Hozzászólás ideje: 17 órával korábban17 órája 4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Scott az oka, hogy már rég nem láttunk királynőt.Na ezt se tudtam... Egyre kevésbé szimpatikus a vén salabakter. Olyasmiket meg persze kedvelt, meg berakott, amik szétbonyolították az egész addig követhető biológiát, meg furulyázó androidokat, "pénisz-melkasrobbantó helyett krisztus-alient" . Meg Noomi Rapace-szal, illetve Shaw-val ahogy bánt a Covenant forgatókönyve... Tudom, hogy a nőt Te sem kedveled, hagyjuk, de most felhúzott a hóbortos öreg. Mi baja van vele? Az hogy nem neki jutott eszébe?
Hozzászólás ideje: 17 órával korábban17 órája 1 perccel korábban, csoli1138 írta:Mi baja van vele? Az hogy nem neki jutott eszébe?Ő az eggmorphingot tartja az idegen-életciklus kezdetének. Csak azt nem tudom, hogy ha ez annyira a szíve csücske, miért vágta ki a mozis változatból. Az érthető, hogy a rendezői változatba miért tette vissza, keresztbe akart tenni a királynő koncepciónak, de még oda is erősen megvágta a jelenetet, és igazából nem derül ki, hogy eggmorphingot látunk. Ugyan Brett maradványai már kezdenek hasonlítani a tojásra, de tapasztalataim szerint csak a hozzám hasonló mindenlében kanál rajongóknak esik le. Dallas meg ugye még a közelében sincs, pedig ő is azért akar meghalni, mert már elkezdett tojássá alakulni. Sajnos a beszélgetés ezen szakaszai még a rendezői változatba sem kerültek be.Igazából Scott bevallottan utálja az Alien összes folytatását. Az Aliens-t ma már néha dícséri, de a 2000-es évek elején még azt is úgy jellemezte, hogy "valami Jim Cameron készített egy folytatást, de.... hát hagyjuk, a többi meg nem is érdekel" - az idézet nem pontos (a videó, amiben erről beszélt, már nem érhető el), de ez volt a lényege. Ezt még az AVP idején mondta, 2004 tájékán, akkor kérdezték az új filmről valamilyen rendezvényen (talán Comic Conon? nem tudom, rég volt...), meg az Alien-folytatásokról, illetve arról, hogy visszatér-e még a franchise-hoz. Ez ugye még erősen pre-Prometheus időszak. Ekkoriban kezdte azt is hajtogatni, hogy szerinte a négy filmmel (Jean-Pierre Jeunet-ét egyszerűen csak úgy nevezte, hogy "az a francia ipse", ez viszont pontos idézet) az eredeti alien baromira unalmassá vált és már senki sem kíváncsi a lényre. Emiatt nem volt xenomorph a Prometheusban, ezért iratta át az eredeti, Alien-előzményfilmként szolgáló sztorit azzá, amit a moziban láttunk. Mert nem akart xenomorphot a filmbe, hisz az uncsi. Mondjuk legalább a Covenant előtt elismerte, hogy ebben baromi nagyot tévedett, így abba a filmbe már bekerülhetett a praetomorph.
Hozzászólás ideje: 16 órával korábban16 órája Jó Alien rajongó holtig tanul hála neked.Újráztam a részeket ésEarth spoilerA Maginoton a cég logója az új, tehát a Prometheus utáni. Magán a hajón, tehát nem csak az ingeken. De ahogy itt ment a számolgatás a Maginot jóval a Prometheus előtt indult ugye? Vagy lehet, hogy utána indult, csak nem telt le a 65 év mert már meg is volt a baj. Vagy csak akkor lett volna 65 év ha addig semmit nem gyűjtenek? Hát cucc az van a hajón, szigetre estek visszatértükkor, lehet, hogy ez az esemény elég is lesz a Prodigy kinullázásához?Ó és kék fény: amikor beleléptek a Xeno szemével kezdtünk látni és igencsak sietett a helyszínre. Aztán elvitte Hermitet és el is tűnt a fény a záró képkockákra a tojásokról. Logikus, hogy arctámadott elernyedt áldozatokat a xeno a fészekbe hordhatja így, ha Ő van is riasztja. Szerkesztve: 15 órával korábban15 órája - csoli1138
Hozzászólás ideje: 15 órával korábban15 órája A USCSS Maginot problémájára már sokan felfigyeltek, rajongói körökben jelenleg a következő lehetőségek élnek:Alien: Earth spoilerA) Valóban 2055-ben indult el a hajó az útjára, 39 évvel azelőtt, hogy a USCSS Prometheus elpusztult volna. Ez esetben valószínűleg megállt több különböző űrállomáson vagy kolónián is az elmúlt 65 évben, mert a méretei ellenére, és hibernáció ide vagy oda, olyan nem létezik, hogy ha a legénység egy része ébren van évenként néhny hónapot, akkor a hajó készletei kibírják végig. Pláne, hogy új szájakat is a fedélzetre vesznek, amiket etetni és itatni kell, és az sem árt, ha lélegeznek. A levegő meg igen nagy probléma, ha 65 éven át folyamatosan el kell látni a legénységet (standard esetben a levegőt kiszivatyúzzák tartályokba, miután a legénység minden tagja hibernált, de ugye itt nem standard a helyzet). Amennyiben a hajó hébe-hóba kikötött a korai/későbbi kolóniákon, ott elvégezhettek újrafestést, egyenruha cserét, akár még a hajó karbantartását/felújítását is.B) Valójában csak pár éve indultak, de olyan gyorsan teli lett a rakterük mindenféle állatkával, hogy vissza kellett fordulniuk. Hazamennek, lepakolnak, majd folytatják az útjukat. Egyellőre ez az elmélet tűnik igaznak. Egyrészt, a Maginot belülről egyértelműen a Nostromóra hajaz, a híd kialakítása, a hibernátorok egy az egybden, stb. Márpedig a Nostromo 2101-ben állt szoglálatba, vagyis 46 évvel a Maginot elméleti indulása után. Aligha terveznek meg egy vontatóhajót egy közel 50 éves kutatóhajó alapján. Ugyanakkor ez lehet retrofit eredménye is. Vagy a Maginotot is a Lockheed Martin tervezte és építette és 50 éven át használták ugyanazt a hajóépítési koncepciót mindenre. Plusz a legénység nem tűnik túl öregnek. Pedig, ha 65 éven át néhány hónapot ébren töltenek, akkor a kornak már látszódnia kéne rajtuk, hiszen még 4 hónapos ébrenléttel számolva is kábé 16 évet öregednének ennyi idő alatt. De a csaj, akit Teng kinézett magának, meg a srác, akinek a vállalatokat magyarázzák, nem tűnek 30-nak sem, vagyis akkor tizenéves korukban pakolták fel őket a hajóra?C) Az írók ezt baromira nem gondolták át és/vagy lesz*rták a korábbi műveket, és mentek a saját hülye fejük után, további ellentmondásokat kreálva ebben a már amúgy is kissé ellentmondásos univerzumban. Remélhetőleg a Disney figyelő tekintete mellett nem ez történt.
Hozzászólás ideje: 15 órával korábban15 órája @Dzséjt a kék fényről bővítettem az előző hsz-emben a spoilert, olvasd el, pont akkor jöttél a Maginotos infókkal. Köszi
Hozzászólás ideje: 14 órával korábban14 órája @csoli1138 Alien: Earth 2. rész spoilerDe mi értelme annak, hogy a xeno elrángatja a tojásoktól a potenciális gazdatestet, ahol az arctámadó egyből belepetézhet, hogy aztán elvigye ugyanolyan tojásokhoz, ahol az arctámadó belepetézhet? Kék fény ide vagy oda.Amúgy a Romulusban is így ment, amint beleléptek a kék fénybe, a xenók elkezdtek ébredezni.
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája 6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:@csoli1138Alien: Earth 2. rész spoilerDe mi értelme annak, hogy a xeno elrángatja a tojásoktól a potenciális gazdatestet, ahol az arctámadó egyből belepetézhet, hogy aztán elvigye ugyanolyan tojásokhoz, ahol az arctámadó belepetézhet? Kék fény ide vagy oda.Amúgy a Romulusban is így ment, amint beleléptek a kék fénybe, a xenók elkezdtek ébredezni.Na ja ez valóban kicsit butus xenora utalhat... De talán a következő rész megadja a választ!
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.