Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

@Dzséjt micsoda érdekességeket írtál, hoztál képekkel! Köszi szépen!

Akkor a kék réteg még megfejtésre vár, de valóban Mérnök technikának véltem nagyon sokáig!

De akkor egy személyes kérdés: melyik a kedvenc Xeno-d?

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, csoli1138 írta:

De akkor egy személyes kérdés: melyik a kedvenc Xeno-d?

A királynő az Aliens-ből. De, ha drone/warrior osztályra gondolsz, akkor ott az Alien: Romulus változat. Sokáig az Aliens warriorjai voltak a kedvenceim, de a Romulus-ban szerintem baromi jól ötvözték a klasszikus dizájnt a modernebb változattal. Amúgy az előbb tévedtem, most vettem észre, hogy eme változatra is az arc is visszakerült. Ez eddig nem tűnt fel, pedig ez filmbeli kép (oké, a jelenet elég gyorsan elvált róla). De kivehetőek a szemüregek. Ezek szerint Álvarez nem csak Big Chap-et tisztelte meg ezzel. Hát, végül is, nem csoda, a fickó nagyon nagy alien rajongó, és nem csak a PR kedvéért.

alien romulus alien.jpg

Hozzászólás ideje:

Igen, a warrior osztályra gondoltam, de a nyilván a királynő elegáns választás! És ha már itt tartunk, tényleg rég volt hozzá szerencsénk. Remélem a sorozatban lesz valami hozzá fogható meglepetés.

Alien: Earth spoiler

A Maginot sok tartályt hozott, kíváncsi vagyok, hogy csak 4-5 egyéb faj lesz e porondon, van e esetleg valami, ami, versenyre kelhet a xenoval, vagy a jövevények esetleg egymásra nem akarnak mászni, mindig csak ránk, vagy esetleg véletlenül nem hoztak valami békéset is? Tudom, ez nem az ET sorozat, de a nagy számok törvénye alapján lehetne azért a mélyűrben valami olyan is ami nem öl meg, vagy éppen még segíthet is. Eddig miket is láttunk itt?

-Tojás, arcttámadó, xeno

-kullancs

-csupaszem polipka

-óriás kókusz (ez még nem bántott senkit ugye?)

Vajon lesz még más is?

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Remélem a sorozatban lesz valami hozzá fogható meglepetés.

Én nem számítok rá. Mivel Ridley Scott-nak is köze van a produkcióhoz, ő pedig rettenetesen utálja a királynő koncepcióját, így meglepne, ha feltűnne. Scott az oka, hogy már rég nem láttunk királynőt.

Alien: Earth 1-2 epizód spoiler

6 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

A Maginot sok tartályt hozott, kíváncsi vagyok, hogy csak 4-5 egyéb faj lesz e porondon, van e esetleg valami, ami, versenyre kelhet a xenoval, vagy a jövevények esetleg egymásra nem akarnak mászni, mindig csak ránk, vagy esetleg véletlenül nem hoztak valami békéset is? Tudom, ez nem az ET sorozat, de a nagy számok törvénye alapján lehetne azért a mélyűrben valami olyan is ami nem öl meg, vagy éppen még segíthet is.

Ezzel kapcsoolatban van egy érdekes rajongói teória, amit Fred Álvarez csak alátámasztott egy interjúban. E szerint a Tejútrendszerben az élet alapja, vagy legalábbis a legtöbb életforma alapja a fekete lé. Ez meg ugye az Alien: Romulus alapján a xenomorph-okból származik, és a Mérnökök hozták létre, majd terjesztették el általa az életet különböző világokon, néha belekeverve a mixbe saját DNS-üket, néha meg nem. És persze az adott bolygók környezete is hatott az élet fejlődésére az évmilliók során. Viszont valami konstans: azok a fajok, amiknek a genetikájuk mélyén ott van a fekete lé, agresszív, parazita fajokká fejlődnek.

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Scott az oka, hogy már rég nem láttunk királynőt.

Na ezt se tudtam... Egyre kevésbé szimpatikus a vén salabakter. Olyasmiket meg persze kedvelt, meg berakott, amik szétbonyolították az egész addig követhető biológiát, meg furulyázó androidokat, "pénisz-melkasrobbantó helyett krisztus-alient" . Meg Noomi Rapace-szal, illetve Shaw-val ahogy bánt a Covenant forgatókönyve... Tudom, hogy a nőt Te sem kedveled, hagyjuk, de most felhúzott a hóbortos öreg. Mi baja van vele? Az hogy nem neki jutott eszébe?

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, csoli1138 írta:

Mi baja van vele? Az hogy nem neki jutott eszébe?

Ő az eggmorphingot tartja az idegen-életciklus kezdetének. Csak azt nem tudom, hogy ha ez annyira a szíve csücske, miért vágta ki a mozis változatból. Az érthető, hogy a rendezői változatba miért tette vissza, keresztbe akart tenni a királynő koncepciónak, de még oda is erősen megvágta a jelenetet, és igazából nem derül ki, hogy eggmorphingot látunk. Ugyan Brett maradványai már kezdenek hasonlítani a tojásra, de tapasztalataim szerint csak a hozzám hasonló mindenlében kanál rajongóknak esik le. Dallas meg ugye még a közelében sincs, pedig ő is azért akar meghalni, mert már elkezdett tojássá alakulni. Sajnos a beszélgetés ezen szakaszai még a rendezői változatba sem kerültek be.

Igazából Scott bevallottan utálja az Alien összes folytatását. Az Aliens-t ma már néha dícséri, de a 2000-es évek elején még azt is úgy jellemezte, hogy "valami Jim Cameron készített egy folytatást, de.... hát hagyjuk, a többi meg nem is érdekel" - az idézet nem pontos (a videó, amiben erről beszélt, már nem érhető el), de ez volt a lényege. Ezt még az AVP idején mondta, 2004 tájékán, akkor kérdezték az új filmről valamilyen rendezvényen (talán Comic Conon? nem tudom, rég volt...), meg az Alien-folytatásokról, illetve arról, hogy visszatér-e még a franchise-hoz. Ez ugye még erősen pre-Prometheus időszak. Ekkoriban kezdte azt is hajtogatni, hogy szerinte a négy filmmel (Jean-Pierre Jeunet-ét egyszerűen csak úgy nevezte, hogy "az a francia ipse", ez viszont pontos idézet) az eredeti alien baromira unalmassá vált és már senki sem kíváncsi a lényre. Emiatt nem volt xenomorph a Prometheusban, ezért iratta át az eredeti, Alien-előzményfilmként szolgáló sztorit azzá, amit a moziban láttunk. Mert nem akart xenomorphot a filmbe, hisz az uncsi. Mondjuk legalább a Covenant előtt elismerte, hogy ebben baromi nagyot tévedett, így abba a filmbe már bekerülhetett a praetomorph.

Hozzászólás ideje:

Jó Alien rajongó holtig tanul hála neked.

Újráztam a részeket és

Earth spoiler

A Maginoton a cég logója az új, tehát a Prometheus utáni. Magán a hajón, tehát nem csak az ingeken. De ahogy itt ment a számolgatás a Maginot jóval a Prometheus előtt indult ugye? Vagy lehet, hogy utána indult, csak nem telt le a 65 év mert már meg is volt a baj. Vagy csak akkor lett volna 65 év ha addig semmit nem gyűjtenek? Hát cucc az van a hajón, szigetre estek visszatértükkor, lehet, hogy ez az esemény elég is lesz a Prodigy kinullázásához?

Ó és kék fény: amikor beleléptek a Xeno szemével kezdtünk látni és igencsak sietett a helyszínre. Aztán elvitte Hermitet és el is tűnt a fény a záró képkockákra a tojásokról. Logikus, hogy arctámadott elernyedt áldozatokat a xeno a fészekbe hordhatja így, ha Ő van is riasztja.

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

A USCSS Maginot problémájára már sokan felfigyeltek, rajongói körökben jelenleg a következő lehetőségek élnek:

Alien: Earth spoiler

A) Valóban 2055-ben indult el a hajó az útjára, 39 évvel azelőtt, hogy a USCSS Prometheus elpusztult volna. Ez esetben valószínűleg megállt több különböző űrállomáson vagy kolónián is az elmúlt 65 évben, mert a méretei ellenére, és hibernáció ide vagy oda, olyan nem létezik, hogy ha a legénység egy része ébren van évenként néhny hónapot, akkor a hajó készletei kibírják végig. Pláne, hogy új szájakat is a fedélzetre vesznek, amiket etetni és itatni kell, és az sem árt, ha lélegeznek. A levegő meg igen nagy probléma, ha 65 éven át folyamatosan el kell látni a legénységet (standard esetben a levegőt kiszivatyúzzák tartályokba, miután a legénység minden tagja hibernált, de ugye itt nem standard a helyzet). Amennyiben a hajó hébe-hóba kikötött a korai/későbbi kolóniákon, ott elvégezhettek újrafestést, egyenruha cserét, akár még a hajó karbantartását/felújítását is.

B) Valójában csak pár éve indultak, de olyan gyorsan teli lett a rakterük mindenféle állatkával, hogy vissza kellett fordulniuk. Hazamennek, lepakolnak, majd folytatják az útjukat. Egyellőre ez az elmélet tűnik igaznak. Egyrészt, a Maginot belülről egyértelműen a Nostromóra hajaz, a híd kialakítása, a hibernátorok egy az egybden, stb. Márpedig a Nostromo 2101-ben állt szoglálatba, vagyis 46 évvel a Maginot elméleti indulása után. Aligha terveznek meg egy vontatóhajót egy közel 50 éves kutatóhajó alapján. Ugyanakkor ez lehet retrofit eredménye is. Vagy a Maginotot is a Lockheed Martin tervezte és építette és 50 éven át használták ugyanazt a hajóépítési koncepciót mindenre. Plusz a legénység nem tűnik túl öregnek. Pedig, ha 65 éven át néhány hónapot ébren töltenek, akkor a kornak már látszódnia kéne rajtuk, hiszen még 4 hónapos ébrenléttel számolva is kábé 16 évet öregednének ennyi idő alatt. De a csaj, akit Teng kinézett magának, meg a srác, akinek a vállalatokat magyarázzák, nem tűnek 30-nak sem, vagyis akkor tizenéves korukban pakolták fel őket a hajóra?

C) Az írók ezt baromira nem gondolták át és/vagy lesz*rták a korábbi műveket, és mentek a saját hülye fejük után, további ellentmondásokat kreálva ebben a már amúgy is kissé ellentmondásos univerzumban. Remélhetőleg a Disney figyelő tekintete mellett nem ez történt.

Hozzászólás ideje:

@csoli1138

Alien: Earth 2. rész spoiler

De mi értelme annak, hogy a xeno elrángatja a tojásoktól a potenciális gazdatestet, ahol az arctámadó egyből belepetézhet, hogy aztán elvigye ugyanolyan tojásokhoz, ahol az arctámadó belepetézhet? Kék fény ide vagy oda.

Amúgy a Romulusban is így ment, amint beleléptek a kék fénybe, a xenók elkezdtek ébredezni.

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

@csoli1138

Alien: Earth 2. rész spoiler

De mi értelme annak, hogy a xeno elrángatja a tojásoktól a potenciális gazdatestet, ahol az arctámadó egyből belepetézhet, hogy aztán elvigye ugyanolyan tojásokhoz, ahol az arctámadó belepetézhet? Kék fény ide vagy oda.

Amúgy a Romulusban is így ment, amint beleléptek a kék fénybe, a xenók elkezdtek ébredezni.

Na ja ez valóban kicsit butus xenora utalhat... De talán a következő rész megadja a választ!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.