Hozzászólás ideje: Augusztus 27.Aug. 27. Köszi Dzséjt a híreket! Én is olvastam ezt azt, de imádom, amikor így összeszeded a dolgokat. Sokkal szívesebben olvasom az írásidat, mint a cikkeket a témában.Fura a helyzet. Romulus II-ben elfért volna a David vonal... a hírek szerint Alvareznek volt is szándéka rá (ahogy írtad is). De Scott-nak is örülnék, ha David története valóban lezárást kaphatna végre!Ami fura, hogy tudomásom szerint Scott mondhat bármit, ha a Disney nem erősíti meg Scott kijelentését, addig az nem ér semmit!
Hozzászólás ideje: Augusztus 27.Aug. 27. Engem is érdekelne a Prometheus - Covenant vonal folytatása, a filmek nem sikerültek túl jól, de ez Mérnökös vonal engem érdekelt. A Romulus viszont filmként jobban tetszett, úgyhogy annak a folytatása jobban érdekelne. Amit Riddick is írt az nekem fura, hogy most akkor Scottnak van valami döntési jögköre, hogy ő így effektíve beleszólhat a dolgokba?
Hozzászólás ideje: Augusztus 27.Aug. 27. 57 perccel korábban, Darth Riddick írta:Ami fura, hogy tudomásom szerint Scott mondhat bármit, ha a Disney nem erősíti meg Scott kijelentését, addig az nem ér semmit!Viszont lehet, nem véletlen, hogy pont most mondja. Igazából csak mi nem vehetünk készpénznek semmit, amíg a Disney VAGY a 20th Century Fox meg nem erősít valamit. Illetve itt van egy kis jogi átfedés is. A Scott Free Production bírhat valamiféle joggal az Alien-franchise fölött. Egyrészt, a Prometheus óta mindenben ott van gyártóként, aminek köze van ehhez a franchise-hoz (de csak ehhez, a Predator-vonalhoz nincs), másrészt, nem egyszer bizonyosodott már be, hogy Ridley Scottnak vétó joga van. Megtorpedózta Blomkamp teljes "sz*rjunk az Alien3-at és az AR-t szerető rajongók fejére" filmötletét, most a pletykák szerint Álvareznek is keresztbe tett, miután elég nagy beleszólási joga volt a Romulusba és a hírek szerint az Earth sem mentes az érintésétől, meg kellett vele vitatni a témát, mielőtt a sorozat zöld utat kapott. Szóval az az érzésem, hogy a 20th Century Fox nem bír kizárólagos jogokkal az Alien IP fölött. Lehet olyan a szitu, mint a Spider-Man esetében, ami megosztott a Sony és a Marvel Studios között.És ez valószínűleg a Prometheusra vezethető vissza. Nem tudni, milyen jogi ügyletek folytak a háttérben, de a tény az, hogy annál a filmnél a 20th Century Fox csak a terjesztő volt, a filmgyártásban nem vett részt. Annak oroszlánrészét Scott Free Production vállalta magát, vagyis Ridley Scott és a tesója jórészt saját zsebből fizette. Melletteük az Alien-franchise eredeti producereinek, Walter Hill-nek, (a már elhunyt) David Gilernek és (a szintén elhunyt) Gordon Carroll-nak a stúdiója, a Brandywine Productions és a Dune Entertainment (ma RatPac Entertainment) vett részt a munkában. Ugyanígy az Alien: Romulusnál is csak terjesztőként volt jelen a Fox, a gyártást itt is a Scott Free és a Brandywine végezte. A Covenant-ban viszont a Fox is benne volt, noha állítólag nem valami nagy elánnal. Szóval szerintem a Fox bizonyos jogokról lemondott a Scott Free javára a Prometheus készítésének idején, aminek hatására Ridley Scott fenntarthat bizonyos fokú ellenőrzést az Alien IP fölött.Hozzáteszem, hogy a Scott Free az Alien: Earth-ben is nyakig benne van, de ott megosztott a munka 26 Keys Productions-szel, ami Noah Hawley cége - ezért is hiú ábránd, hogy őt kirúgják a showrunner posztról. Ha ő repül, megy vele az egyik gyártó stúdió, amit aligha élne túl a sorozat (emellett még a Diseny van benne egy leányvállalat, az FXP-n keresztül, illetve a tajvani helyszíni forgatás miatt egy helyi cég, a Living Films is beszállt, de ők nyilván már nem lesznek benne az angliába áttelepült 2. évadában).Szóval Ridley Scott szavait nem szabad félvállról venni, mert az már bizonyosnak tűnik, hogy bizony az ő szavai is döntő fontosságú a témában, mert van valamennyi joga fölötte.És akkor még egy kis teória. Talán az sem véletlen, hogy a korábbi posztomban említett Brian Duffield úgy tűnik, kifejezetten a Fox által lett bevonva és közvetlen a Foxnak ír Alien-sztorit. Lehet, hogy így próbálják kikerülni a Scott Free-t, és legyártani egy olyan Alien-mozit, amibe Scott nem szólhat bele. Persze ez most csak egy a fejemből kipattant teória, amit főleg az generált, hogy gyanúsan hangsúlyozzák Duffield esetében, hogy ő a Foxnak ír. Korábban ilyen nem volt. Szerkesztve: Szeptember 10.Szept. 10. - Dzséjt
Hozzászólás ideje: Augusztus 28.Aug. 28. Kár, hogy a Prometheus és Covenant közötti történésekből már nem lesz mozifilm.
Hozzászólás ideje: Augusztus 28.Aug. 28. Abból sok mozifilmet nem is lehetne csinálni, mivel semmi olyan nem történt, amiből mozifilmet lehetne csinálni.
Hozzászólás ideje: Augusztus 28.Aug. 28. 6 hours ago, Dzséjt said:Abból sok mozifilmet nem is lehetne csinálni, mivel semmi olyan nem történt, amiből mozifilmet lehetne csinálni. Dehogyis nem, és még csak Tarr Béla se kellett volna hozzá. Szerkesztve: Augusztus 28.Aug. 28. - Odumin
Hozzászólás ideje: Augusztus 28.Aug. 28. Mégis mit? Hogy a Weyland-Yutani évek alatt csődbe megy, aztán békésen társul a Yutanival? Vagy, hogy David tök egyedül egy egész bolygón tíz évig öntögeti egyik kémcsőből a másikba a fekete lötyit, meg néha ráfröcsköli egy-egy helyi életformára? Mert kábé ez történt a két film közötti tíz évben. Egyik sem kifejezetten mozivászonra kínálkozó téma. De még tévé képernyőjére is nagyon sovány lenne.
Hozzászólás ideje: Augusztus 29.Aug. 29. Most csak azt nem tudtuk meg, mi az az látvány sci-fi és horror műfajba beleillő téma, ami elfér a Prometheus és a Covenant között, és amihez nem kell Tarr Bélának lenni, hogy elmeséld.
Hozzászólás ideje: Augusztus 31.Aug. 31. Ha egyszer egy buli beindul. Ridley Scott újabb nyilatkozatot tett az ügyben a francia AlloCiné-nak adott interjúban (videó, angolul beszélnek benne)."Átírom a következő Alien-filmet. Igazából hirtelen tértem vissza a projekthez, és újra bekapcsolódtam. A tavaly megjelent film… nos, az egész rendben volt. De úgy gondolom, szükség van egy kis finomításra, ezért újra belevágtam. Így már megvan az alapkoncepcióm a következő Alien-filmhez. Először a Prometheust, majd a Covenantot készítettük el, szóval ott folytatom, ahol a Covenantban abbahagytuk” - mondta Scott. "Michael Fassbender*, aki most már azt hiszi magáról, hogy ő Ozymandias, teljesen ..." - itt az őrület univerzális jelét mutatja - "és tetszik nekem az, hogy a mesterséges intelligencia kezd kicsúszni a kezek közül. Mert ha a mesterséges intelligenciára támaszkodunk, akkor mire rájövünk, hogy kicsúszott a kezünk közül, már túl késő lesz. Egy pillanat alatt kikapcsolhatna minden digitális eszközt a világon. Akkor pedig kibaszott káosz alakulna ki. Ez az, ami igazán ijesztő.”*Itt nyilván Davidre gondolt, nem kifejezetten az őt megformáló színészre. Ez egy újabb, ezúttal már kifejezetten konkrét megerősítése annak, hogy Scott tényleg aktívan dolgozik a Prometheus és a Covenant folytatásán, és a következő Alien-film bizony ez lesz. És egyre reálisabbnak tűnik annak lehetősége, hogy ez valóban egyben a Romulus 2 is lesz. Az elmélet most ez: Scott kisajátította Fede Álvarez ötletét, miszerint összehozza Davidet Raine-nel és Andy-vel. Álvarez ennek hatására kicuccolt a projektből, míg Scott összeállt Brian Duffield-del, hogy eme ötletre alapozva megírják az új forgatókönyvet vagy átírják Álvarez eredet Romulus 2 scriptjét (Duffield a pletykák szerint új forgatókönyvön dolgozik, Scott átírásról beszél). Ha ez igaz, akkor elég vegyesek az érzéseim. Egyrészt, az ötlet, hogy David találkozzon Andy-vel és Raine-nel, tetszik, ezt már a Romulus megtekintése óta hangoztatom itt is, máshol is. De az k*rvára nem tetszik, hogy Scott ilyen mértékben belemászik a projektbe. Szerintem tökéletesen elég volt annyi hozzájárulás, amit a Romulushoz tett, tanácsokat, ötleteket adott. Ennél többet ő már ne csináljon, mert a Prometheus és a Covenant minden számomra taszító eleme egy embertől származik: Ridley Scottól. És ez az interjú sem vígasztalt. Nem először érzem, hogy a 88 éves rendező úr fejben már nincs a toppon. Azért az, hogy a saját filmjének a címére nem emlékszik és a riporternek kell kisegítenie, szerintem kissé kínos.Plusz attól is tartok, hogy ez a "rendező zseni" kinyírja Raint, aki szerintem Ripley óta a legjobb hősnő ebben a franchise-ban (Shaw-t ugye én személy szerint ki nem álhatom, Daniels meg olyan semilyen, hogy sokszor a neve sem jut eszembe). Mert na, Scott valamiért úgy látja jónak, hogy az aktuális hősnőnek bizony vesznie kell (Shaw halott, és mivel Danielst ugyanabban a helyzetben láttuk utoljára, amiből már Shaw sem ébredt fel, így biztos, hogy ő is halott).Szóval ezen a ponton lehet mégis jobban örülnék annak, ha ketté választanák a Romulus 2 és a Promi-Cov folytatás projektjeit.
Hozzászólás ideje: Szeptember 1.Szept. 1. Egyetértek azzal, hogy Scott most már menjen el nyugdíjba. Egy időben zseniális volt a csávó, de ma már önmaga rossz minőségű árnyéka és egyre lejjebb nyomja saját ázsióját! Alvarez keze alatt kíváncsi lettem volna egy olyan fordulatra, hogy Rain-ék útjába akad egy különös, David nevű android, viszont így, hogy Alvarez dobbantott és a Covenant folytatása egyúttal a Romulus 2 is lenne, hát nem tudom. Inkább válasszák külön a két filmet .... nekem mindegy, Scott papa kreatív oldalról adjon ötleteket, vázolja fel az elképzelését David-et illetően és kapják meg a (remélhetőleg) két filmet tehetséges rendezők!De ezt én nem is értem. Jött egy lelkes csávó (Alvarez) aki láthatóan érezte az Alien-t. Cooperált Scott-al is a Romulus készítése során. Szerintem kifejezetten jól sikerült film és láthatóan egyáltalán nem ignorálta Scott előzményeit, sőt (ugye a cooperáció)! Miért nem lehetett (kedves Scott???) tovább vinni ezt a cooperácoót a folytatásra? Miért kellett megint a f*szagyereket játszani?! Üljön már most már le a s*ggére bakker! Szerkesztve: Szeptember 1.Szept. 1. - Darth Riddick
Hozzászólás ideje: Szeptember 1.Szept. 1. 2 órával ezelőtt, Darth Riddick írta:Miért nem lehetett (kedves Scott???) tovább vinni ezt a cooperácoót a folytatásra?Mert a korával csak az egója vetekszik. Pár napja tett egy olyan kinyilatkoztatást is, hogy ő csinálta meg a legjobbat (Alien), a többiek utána csak kinyírták a franchise-t, és ezért kellett visszajönnie. Mondjuk azt, hogy az összes többi Alien-film szerinte fabatkát sem ér, és az övé a legjobb, legcsúcsabb, legkirályabb, az egyetlen, ami számít, ami a világ alfája és omegája, ami nélkül létezés sincs, azt nem először hangoztatja. Néha van annyira nemes lelkű, hogy az Aliens-t felhozza, ilyensféle kontextusban, hogy "volt valami Cameron, aki még csinlt egy viszonylag tűrhető filmet". Mondjuk ez, hogy a Romulust a fenti videóban okénak nevezte, ez új, egy nappal korábban még "nekem nem tetszett, ezért kellett visszajönnöm" volt. (Ugye most valami filmmel kampányol, azért ad ennyi interjút, és rendre kérdezgetik az Alienről).Az, ami George Lucasbna megvolt a Star Wars-nál, hogy teret engedett más alkotóknak is, az maximálisan hiányzik Scottból. Mindezt úgy, hogy az Alien-univerzum nem az övé. Nem ő találta ki, nem ő írta a forgatókönyveket, nem ő dizájnolta a lényt. Ő csak rendez, meg belepofázik. Szerintem James Cameronnak több joga lenne ehhez, mint neki, hiszen Cameron nem csak az Aliens rendezője, de forgatókönyvírója és egyik dizájnere is, hiszen a királynőt is ő tervezte meg, ahogy több más dolgot is a filmhez (rengeteg koncepciórajzot csinált a filmhez). Sőt még az Alien hét szereplőjének hátterét is ő dolgozta ki csak azért, hogy legyen valamivel feltölteni a Ripley tárgyalásán a háttérben futó életrajzokat, és nem akart oda random vagy értelmetlen szöveget.
Hozzászólás ideje: Szeptember 1.Szept. 1. 4 hours ago, Darth Riddick said:Egyetértek azzal, hogy Scott most már menjen el nyugdíjba.A 89-et tölti idén, ha eddig nem ment...
Hozzászólás ideje: Szeptember 1.Szept. 1. A Disney-re felkerült az új filmjének a promója, aminek az első két perce csak Scott fényezéséről szól, hogy mekkora zseni.
Hozzászólás ideje: Szeptember 1.Szept. 1. 6 órával ezelőtt, Odumin írta:A 89-et tölti idén, ha eddig nem ment... Még simán mehet. Clint Eastwood is csak 96 évesen döntött úgy, hogy most már visszavonul.
Hozzászólás ideje: Szeptember 2.Szept. 2. 2026. 08. 31. - 16:52, Dzséjt írta:Plusz attól is tartok, hogy ez a "rendező zseni" kinyírja Raint, aki szerintem Ripley óta a legjobb hősnő ebben a franchise-ban (Shaw-t ugye én személy szerint ki nem álhatom, Daniels meg olyan semilyen, hogy sokszor a neve sem jut eszembe). Mert na, Scott valamiért úgy látja jónak, hogy az aktuális hősnőnek bizony vesznie kell (Shaw halott, és mivel Danielst ugyanabban a helyzetben láttuk utoljára, amiből már Shaw sem ébredt fel, így biztos, hogy ő is halott).A Covenant folytatásnak nagyon örülnék, régóta hiányzik nekem. Az aggályaiddal egyetértek, van mitől tartanunk. Hogy a hölgyekkel esetleg így bánna (megint), ahogy Shaw-val, az nagyon fájna, mind Daniels, mind esetleg Rain esetében.
Hozzászólás ideje: Szeptember 2.Szept. 2. Mintha azt lehetne érezni Scotton, ahogy beleszól mindenbe, másik alkotókat félreállít, hogy így az élete vége felé egyre fontosabbnak akarja érezni magát... lehet az elmúlás árnyékában.
Hozzászólás ideje: Szeptember 2.Szept. 2. 9 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Hogy a hölgyekkel esetleg így bánna (megint), ahogy Shaw-val, az nagyon fájna, mind Daniels, mind esetleg Rain esetében.Danielsre már jobb, ha rákészülsz most. Eddog akárhányszor szóba került, Daniels visszatérésére sosem esett szó. A színésznő, Katherine Waterston is, ha nagy ritkán erről kérdezik, akkor mindig azt mondja, hogy ő nem zárkózik el, de semmit sem hallott erről. Ráadásul nagyon nagy a párhuzam Shaw és Daniels utolsó jelenete között. Mindkét nő David jelenlétében hibernált, mindkettőtől ugyanazzal a frázissal búcsúzott el, még a kamerabeállítások is hasonlók. Sajnos ez kimaradt a filmből, pedig keményen előrevetíti Daniels sorsát, de a Youtube-on máig megtekinthető Shaw utolsó éber pillanatai a The Crossingban.15 perccel korábban, Wilde írta:Mintha azt lehetne érezni Scotton, ahogy beleszól mindenbe, másik alkotókat félreállít, hogy így az élete vége felé egyre fontosabbnak akarja érezni magát... lehet az elmúlás árnyékában.Akkor fessen!
Hozzászólás ideje: Szeptember 2.Szept. 2. 3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Sajnos ez kimaradt a filmből, pedig keményen előrevetíti Daniels sorsát, de a Youtube-on máig megtekinthető Shaw utolsó éber pillanatai a The Crossingban.Köszönöm, jól ismerem a The Crossingot, sosem hagyom ki a Prometheus és a Covenant közt. Máig nem értem, miért nincs ez a Covenantban, és mivel én nem rühellem úgy Shawt, mint Te, zavar, ahogy így elbántak a karakterével, de akkor jó, Daniels-re már így készülök.Off: Scott valóban mindent és annak ellenkezőjét is nyilatkozgatja, most a Gladiátor 2, hirtelen azért nem jó mert ,"nem volt elég férfias Paul Mescal" . Pedig 2 éve szerényen azt mondta, hogy az eddigi legjobb filmje. Én már akkor éreztem, hogy Spencer Treat Clark kell a szerepre az első részből, hisz olyan különleges volt a tekintete kis szerepe ellenére, hogy fájni fog bárki próbalja pótolni. Ráadásul tökéletesen öregedett a szerephez és nem is rossz színész. Feltörekvő csillag kellett helyette az öregnek, most meg szidja.Off vége, bocsánat Szerkesztve: Szeptember 2.Szept. 2. - csoli1138
Hozzászólás ideje: Szeptember 10.Szept. 10. Egy kis Alien-helyzetjelentés. Elkezdődött az Alien: Earth 2. évadának forgatása a Pinewood Studióban. Szerkesztve: Szeptember 10.Szept. 10. - Dzséjt
Hozzászólás ideje: Szeptember 13.Szept. 13. Kezdhetünk aggódni? A Weyland-Yutani PMC-i (Private Military Contractors -> zsoldosok) kivonultak a londoni Canary Wharf-ra. Nem csak a Pinewood Studióban forog az Alien: Earth második évada, hanem az utcán is. Mint látható, az évadban feltűnnek az M577-es APC (Aliens) elődje is. A kép abból a szempontból érdekes, hogy akár "valódi" is lehetne, hiszen Peter Weyland brit volt (noha Indiában született), és 2026-ban már létezett a Weyland Corp (2012-ben alapult). Szóval, ha az Alien-univerzumában élnénk ma, akár láthatnánk is egy ilyen jelenetet, ami nem csak forgatás, hanem a valóság. Amúgy nagyon kíváncsi vagyok, mit fog alakítani London. Főleg azért, mert ott, ahol a sztori abbamaradt (Neverland sziget), ahhoz a legközelebb fekvő város Prodigy City. Nos, meglepne, ha ezt alakítaná London (vagy nagyon erőteljes CGI retusálásra lesz szükség), mivel ugye Prodigy City-t eddig Bangkok alakította, és a két város kábé semmilyen szinten nem hasonlít. Ráadásul a sztori szerint is meglepő lenne, ha a Prodigy saját városában megjelenne a konkurencia katonai járművekkel. Szerkesztve: Szeptember 13.Szept. 13. - Dzséjt
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.