Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A The Mandalorian sorozat

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Hmm..Szerintem igen.

Pedig Lucas rendezi az elejét. :lol:

Lucas rendezte az American Graffitit is, de nem az SW része :lol:

És a sorozat nem mozifilm.

A sorozat kb. a Clone Wars szintjén van EU ügyileg. :39:

Hozzászólás ideje:
Mi köze az American Graffitinek az SW-hez?

Az EU az, amit nem Lucas kreál. Ha viszont a sorozatot ő rendezi, akkor az nem lehet EU! Kicsit paradoxonnak érzem a dolgot.

Az EU az, ami nem a filmek közé sorolandó.

Hozzászólás ideje:

A sorozat teljes mértékben EU lesz, de nagyrésze G-level canon. Látom sok félreértés van itt azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit is jelent az EU, szóval ha valaki tájékozódni akar ( tudom, hogy nem akar senki... ) az elolvashatja itt a lényeget:

A filmek és az EU kapcsolata

(Én írtam.) Kíváncsi vagyok, hogy van-e valaki aki végigbírta olvasni. :):)

Hozzászólás ideje:
A sorozat teljes mértékben EU lesz, de nagyrésze G-level canon. Látom sok félreértés van itt azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit is jelent az EU, szóval ha valaki tájékozódni akar ( tudom, hogy nem akar senki... ) az elolvashatja itt a lényeget:

A filmek és az EU kapcsolata

(Én írtam.) Kíváncsi vagyok, hogy van-e valaki aki végigbírta olvasni. :)  :)

Én már régebben végigolvastam.Good job!

Hozzászólás ideje:
Kíváncsi vagyok, hogy van-e valaki aki végigbírta olvasni. :)  :)

Én is végigolvastam az elejétől a végéig amikor felkerült.

És lenne is egy kérdésem, úgy tűnik, te nagyon benne vagy az EU apróságaiban is, és érdekelne, hogy a a Spaarti hengerek végül hogyan lettek kimagyarázva.

Hozzászólás ideje:
Kíváncsi vagyok, hogy van-e valaki aki végigbírta olvasni. :)  :)

Én is végigolvastam az elejétől a végéig amikor felkerült.

És lenne is egy kérdésem, úgy tűnik, te nagyon benne vagy az EU apróságaiban is, és érdekelne, hogy a a Spaarti hengerek végül hogyan lettek kimagyarázva.

A Spaarti klónozási technológia a Khomm bolygón létező eljáráson alapul ( Sötétkard című könyvben van róla szó ), így tízszer olyan gyorsan kifejlődik a klón, mint a Kaminoiaknál, csak nagy a valószínűsége annak, hogy megőrűl/vmilyen agyi károsodása lesz. A Spaarti hengerek nagyon drágák voltak, ezért csak néhány tehetősebb ember számára volt elérhető, és emellett még rosszabb minőségű is volt a klón, mint a Kaminoi. A Klón Háború során néhányan megpróbáltak magánhadsereget létrehozni Spaarti hengerekkel, de aztán Palpy begyűjtötte az összeset és elvitte a Waylandre és a Byssre.

Köszönöm a dícséreteket az írásért.

EDIT: Zahn az Insider 68,69,70-es számában írt erről.

Hozzászólás ideje:

Én is elolvastam már régebben, de elsőre kicsit sok volt. Át kell még egyszer tanulmányozni, hogy biztosan különbséget tudjak tenni a szintek között. Nagyszerű munka, Modi, gratula hozzá :41:

Egyébként nagy vonalakban úgy tudtam, hogy minden EU, ami nem a 6 mozifilm. Ez a kiindulási alap.

Hozzászólás ideje:

Nálam viszont egyszerűek a szintek naggyából 3at tartok.

1 A filmek.

2 A CW szint és a nagyon tetsző regények (vadászó árnyék, Fejvadász sztorik). Ezeket magamban úgy kezelek, mintha film lenne, illetve kiegészíti azt amit a filmben nem látunk. Itt vannak nálam a kivágott jelenetek is.

3. Ez egy kuka, ami nem tetszik ide dobom és rámondom, hogy marhaság.

Ilyen pl a Palpi klónok, meg a feltámadása...

Nem tudom, ez érdekelt valakit, de leírtam. :)

Hozzászólás ideje:

Érdekes az általad felállított szintrendszer. Általában a könyveket szoktam két részre bontani, hasonlóan ahhoz, ahogy Te. Vannak tetsző (pl. Zahn sztorik, X-szárnyúak, Történetek sorozat), és nem tetsző marhaságok (pl. Kristálycsillag, Palpi klónjáról szóló történetet nem olvastam, de már látatlanban sem tetszik az alapötlet). Az előbbieket hajlamos vagyok a magasabbrendű történetek közé sorolni :)

Hozzászólás ideje:
:) Dettó, de kis változtatásokkal. Hajlamos vagyok rá, hogy többé-kevésbé a filmekkel egy szintbe vegyek egy-két kivágott jelenetet is, amit én mindenképpen oda tartozóként kezelek. Ilyen pl. Qui-Gon és Yoda beszélgetése az EP3 végén, vagy (ez már kevésbé) az EP6-ból Yoda felemlegetése Palpatine-tól. Ezek a filmekkel együtt egyfajta "ideális SW" kategóriát alkotnak nálam. :)
Hozzászólás ideje:

Minden kivágott jelenetet egyenértékűnek tartok a filmmel, mert leforgatták őket, benne vannak a forgatókönyvben, csak ezért vagy azért kihagyták a moziverzióból. Pl. időhiány vagy lassította volna a sztorit, de attól még hozzátartozik.

Hozzászólás ideje:
:) Dettó, de kis változtatásokkal. Hajlamos vagyok rá, hogy többé-kevésbé a filmekkel egy szintbe vegyek egy-két kivágott jelenetet is, amit én mindenképpen oda tartozóként kezelek. Ilyen pl. Qui-Gon és Yoda beszélgetése az EP3 végén, vagy (ez már kevésbé) az EP6-ból Yoda felemlegetése Palpatine-tól. Ezek a filmekkel együtt egyfajta "ideális SW" kategóriát alkotnak nálam. :)

De ez így jó, hisz ha a kamera egy percel előbb csatlakozik Yodához, akkor halljuk Qui-Gont :D, ha nem kapcsolunk át az Endorra, hogy figyelemmel kövessük a csatát, akkor, halljuk, amikor Yodával szivatja Luke-ot Palpi. Nem lehetünk egyszerre két helyen, párhuzamosan folytak az események. :o

Hozzászólás ideje:

Nálam igazából csak két szint volt, egy amit elfogadok igazi SW-nek és egy másik amit nem fogadok el. Mióta fórumozok azóta választottam ketté, mert sokszort kaptam meg, hogy az EU, meg nem a filmhez tartozik...

De ez már nagyon Off, abba hagyom mielőtt kikapunk.

Hozzászólás ideje:

A offolodott vita közepette a sorozattal kacsolatban oda jutottam, hogy minden EU lesz benne, kivéve azt ami Lucastól ered és közvetlenül kapcsolható a Skywalkerek történetéhez. Ilyesmi meg ugye nyilván elenyésző mértékben fordulhat elő benne, mivel másokról fog szólni a soraozat :)

Hozzászólás ideje:

Én meg azon gondolkodom, hogy hová soroljuk azokat a dolgokat, amik előbb voltak EU-ban és aztán került bele a filmbe, mint pl az Outraider az ep4-ben, mert ha az benne van a filmben, akkor onnét kezdve Dash Rendar és Leebo is létező, akárcsak a velük kapcsolatos események (mondjuk én a Birodalom Árnyait a filmekkel egyenértékűnek tartom).

Nálam is kb úgy vannak a szintek, mint lokatellinél:

Amik egyenértékű a filmekkel: ide tartozik sok kivágott jelenet (nem mind), a filmkönyvek azon részei, amik nem ellentétesek a filmekkel és tetszik (pl Palpi által történő Yoda emlegetés nem ide tartozik, de a Qui-Gon Yoda beszélgetés igen). Az EU-kból meg néhány teljes könyv (Zahn könyvek, X-Wing sorozatok, az említett Birodalom árnyai, stb). Illetve néhány EU-ból vett elem. Ja, és persze minden technikával/épületekkel/szereplőkkel foglalkozó kiadvány.

Pocsék, jobb lenne elfelejteni: ide tartozik minden más.

Hozzászólás ideje:

A kivágott jelenetek G-level canon kategóriába esnek, kivétel Shaak Ti halála, az csak N.

Az Outrider G-level, de a vele kapcsolatos események már nem.

És hogy lezárjam az általam elíndított offhullámot...

A TV sorozatról:

Utaltak rá, hogy felbukkanhat a Halálcsillag a sorozatban, csak az a kérdés, hogy mégis milyen történetet tudnak írni e téma köré :)

Hozzászólás ideje:
A kivágott jelenetek G-level canon kategóriába esnek, kivétel Shaak Ti halála, az csak N.  

Az Outrider G-level, de a vele kapcsolatos események már nem.

És hogy lezárjam az általam elíndított offhullámot...

A TV sorozatról:

Utaltak rá, hogy felbukkanhat a Halálcsillag a sorozatban, csak az a kérdés, hogy mégis milyen történetet tudnak írni  e téma köré   :)

Hmm..

Arról a bolygóról, ami a halálcsillag mellett van, és arról a bolygóról szipkázzák el az építőanyagot :)

Vagy:

Pár ember megakarja állítani a halálcsillag további építését, és felakarják robbantani.

Vagy:

A halálcsillagon dolgozó birodalmiak életéről.

Hozzászólás ideje:
Hmm..

Arról a bolygóról, ami a halálcsillag mellett van, és arról a bolygóról szipkázzák el az építőanyagot  :)  

Vagy:

Pár ember megakarja állítani a halálcsillag további építését, és felakarják robbantani.

Vagy:

A halálcsillagon dolgozó birodalmiak életéről.

Az első, de leginkább az utoló ötlet szimpi, nem tom elképzeni Vader nélkül a halálcsillagot..

Hozzászólás ideje:

Én igazából azt nem értem, hogy hogy akarják kihagyni Vadert és Palpit?A Birodalomban minden hozzájuk kötődött.

Hozzászólás ideje:

Könnyen ki tudják őket hagyni. Ők ott vannak, mint háttér, de a cselekmény nem hozzájuk kapcsolódik. Övék a hatalom, ezen nem sokat kell ragozni. Viszont nem galaxisméretű szinten lehet érdekes történeteket írni, melyek azért az SW világában játszódnak. De nem mindent átfogó történések, hanem apróbbak. Egy-egy karakter, bolygó,stb. El tudom képzelni könnyen.

Hozzászólás ideje:
Én igazából azt nem értem, hogy hogy akarják kihagyni Vadert és Palpit?A Birodalomban minden hozzájuk kötődött.

A főszereplőket azért is hagyják ki, mert nem nagyon tudják őket leigazolni.Nemhiszem hogy Ewannak vagy pl Ian-nak sok ideje lenne egy sorozatra.

Hozzászólás ideje:

Nem lehet kihagyni Vadakint és Palpdioust a történetből, de ez nem jelenti azt hogy képileg is látnunk kell őket benne.

Úgy tudom elképzelni, hogy nem a fősodorban lévőkről szól, hanem azokról akik közvetlenül nicsenek kapcsolatban velük.

Hozzászólás ideje:

Szerintem nagyon könnyű őket kihagyni, hisz nem belőlük áll a Birodalom, nem áll minden bolygón egy Palpi és egy Vader.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.