Lenci Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Amikor áttekerted(tük), akkor még nem voltak prequelek... Én sajnos néha még most is áttekerem Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. Október 5. Hozzászólás ideje: 2006. Október 5. Én sajnos néha még most is áttekerem De ma már nem tekersz csak megnyomod a next chapter gombot. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Október 5. Hozzászólás ideje: 2006. Október 5. azért ha már megvan egyben, akkor egyben nézem..... Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Október 5. Hozzászólás ideje: 2006. Október 5. Én se ugrok át rajta mert mindig beugrik róla az Űrgolyhókból a sivatagos rész. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 5. Hozzászólás ideje: 2006. Október 5. Én soha nem szoktam áttekerni, mert ez maga az "SW fíling". Akkoriban nagyon új volt. Idegen bolygón, egy robot sétál a sivatagban, sejtelmes zene kiséretében. És mindez tökéletesen hihetően előadva. Ebben van a varázs! Az ilyen jelenetek vettek le a lábamról anno. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Október 5. Hozzászólás ideje: 2006. Október 5. (szerkesztve) (az a jó a Cinematographykban, hogy minden jelenenél előkerül valaki akinek az az egyik kedvence:) ) Szerkesztve: 2006. Október 5. - Darth Krande Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Én soha nem szoktam áttekerni, mert ez maga az "SW fíling". Akkoriban nagyon új volt. Idegen bolygón, egy robot sétál a sivatagban, sejtelmes zene kiséretében. És mindez tökéletesen hihetően előadva. Ebben van a varázs! Az ilyen jelenetek vettek le a lábamról anno. Én mindig haragudtam C3PO-ra, amiért belerúg Artuba, Olyan izé... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Én mindig haragudtam C3PO-ra, amiért belerúg Artuba, Olyan izé... R2 sípol egyet, mint akinek fájt a rúgás. Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. R2 sípol egyet, mint akinek fájt a rúgás. De akkorát koppan szegény... Utána még a Jawáktól is kap,...hát nem R2 napja, az biztos. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. De akkorát koppan szegény...Utána még a Jawáktól is kap,...hát nem R2 napja, az biztos. Ráadásul a kor is látszik rajta. Vajon hány éves lehet? Ötven körülire saccolom. Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Ráadásul a kor is látszik rajta. Vajon hány éves lehet? Ötven körülire saccolom. Én valahogy 49 évesnek és 10 hónaposnak vélem, a kopások stb. alapján. De lehet, hogy még plusz 2 nap is benne van, nem tudom... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. C-3PO jogosan rúg bele, elvégre huszonsok évvel azelőtt R2 lelökte a mélybe. Na meg három év múlva újra lelöki Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. (szerkesztve) Akkor valamennyi megmaradhatott a régi dolgokból. Mi lenne vele ha tudná hogy Vader a "TERVEZŐ"-je. Szerkesztve: 2006. Október 7. - Rog Ertay Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Akkor valamennyi megmaradhatott a régi dolgokból. Mi lenne vele ha tudná hogy Vader a "TERVEZŐ"-je. Akkor végképp megzavarodnának bitjei. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Hozzászólás ideje: 2006. Október 7. Akkor végképp megzavarodnának bitjei. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Október 8. Hozzászólás ideje: 2006. Október 8. C-3PO jogosan rúg bele, elvégre huszonsok évvel azelőtt R2 lelökte a mélybe. Na meg három év múlva újra lelöki Plusz még húsz év, amikor alderaani színekben ügyködtek... ki tudja melyikük hányszor rúgott a másikba bele:) Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2006. Október 11. Hozzászólás ideje: 2006. Október 11. Úgy látom a robotok sivatagjárása nem túlzottan mozgatja meg sokak fantáziáját. Next chapter? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Október 11. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Október 11. Kb fél óra múlva Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2006. Október 11. Hozzászólás ideje: 2006. Október 11. Kb fél óra múlva YEAH... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Október 11. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Október 11. A New Hope Chapter 7: Land of the Jawas Time: 0:10:53-0:15:00 Tartalom R2 a tatooine-i naplemente közepette eléri a kanyont. Magányosan gurul végig a sziklás területen, miközben izzó sárga szemek lesnek rá a sötét árnyékokból. R2 megáll, és a csukjás alakok felszívódnak. Csupán a lezuhanó kövek árulják el jelenlétüket. A droid aggodalmasan fütyürészve indul tovább. Néhány méter után aztán egy jawa ugrik elé és ionpuskájával meglövi R2-t, aki a sugár hatására teljesen lekapcsolva, magatehetetlenül eldől. Makogó jawák egész kis serege özönlik elő a sziklák sötét hasadékaiból, fogja körbe a magatehetetlen droidot és emelik a magasba. Az ionpuskát használó jawa vezetésével elindulnak hatalmas homokjárójuk felé, mely a kanyon bejáratánál várakozik utasaira. Alá érve leteszik R2-t, míg a járműből egy hatalmas, hengeres szerkezet ereszkedik alá. Az egyik jawa elhelyezi a rögzítő pecket R2-n, majd a szerkezet úgy szippantja be a droidot, mint valami gigantikus porszívó. A jawák eztán dolguk végeztével besorjáznak a homokjáróba. A jármű belsejében R2 roncsok és működésképtelen, vagy bizonytalanul működő droidok között ébred. Lassan előre gurul, mintha kómás lenne, de valójában a jármű kezdett inogni alatta. Tőle nem messze C-3PO kapcsolja be magát. A protokoll droid hitetlenkedve szól R2-hoz, majd örömtelien ugrik oda hozzá, kurjongatva barátja nevét. A homokkúszó elindul új úti célja felé a tatooine-i éjszakában. Másnap reggel rohamosztagosok özönlik el a Dűne-tengert. A háttérben egy Sentinel osztályú csapatszállító lebben a magasba. Az egyik rohamosztagos elektro-távcsővel pásztázza a környéket, míg több társa dewbacokon lovagolva végeznek felderítést, mások gyalogszerrel kutatják a környéket nyomok után. Praji parancsnok emberei már ráleltek a lezuhant mentőkabinra, s a nyomok alapján arra következtet, hogy valaki mégis volt a kabinban. Az egyik embere felegyenesedik mellette és felmutat egy O alakú tömítőgyűrűt. Csak ennyi fűz hozz: ?Nézze uram. Droidok.? Fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ Szegény R2-t is bezsebelték a jawak. Elég félelmetesen mutatják be ezeket a jámbor teremtményeket, ahogy a lemenő nap fényében a világító szemükkel sasolnak szegény droidra. Persze ezek a vakarékok igazából a légynek sem tudnának ártani, de hát ki tudhatja ezt? A jelenet egyik nagyszerűsége, hogy az égbolt remekül idézi az ep2-3-t (hála a felújításoknak). De szerintem az igazán nagy jelent ebben a fejezetben a rohamosztagosok kutatása, és ez is csak a felújításoknak köszönhetően. Anno, az SE előtti időkben két dolgon morfondíroztam, mikor ez a jelenet ment. Egy, mi a fene az a maszat ott a háttérben a dombok tetején, kettő mi a fene adja ki azt az állati üvöltést? Valahogy sosem kapcsoltam volna össze a kettőt, sőt a maszatról sose gondoltam volna, hogy élőlény(ek). És jött az SE én meg elámultam. Nem csak egyszerűen élőlények, hanem fantasztikusak. Mesei, ahogy a high-tech rohamoszik lovagolnak rajtuk, ahogy élővé teszik a tájat. A háttérben felszálló Sentinel meg plusz adalék, hiszen eddig a pillanatig ez a hajó csak az EU-ban létezett, az X-Wing játékokban. Úgyhogy nagy dolog volt nekem, aki már végigrepülte az X-Wingeket A-tól B-ig egy ilyen hajót látni (hát még mikor kiszúrtam az Outraidert). Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2006. Október 11. Hozzászólás ideje: 2006. Október 11. Ahol R2-t ekapcsolják, az egy sziklásabb része a Tatooine-nak. Hasonlít arra, ahol anakin az ep2-ben éppen a siklójával nyomult ezerrel naplementekor buckalakókat keresgélni. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 12. Hozzászólás ideje: 2006. Október 12. Valóban elég félelemkeltően mutatják be a jawákat, bár a környezet sem túl barátságos. Rádöbbenhetünk a homokjárójuk monumentalitására is; ami a sivatagban kis folt volt, az közelről egy csigalassúsággal mozgó "város". A város szó jó kifejezés rá, hisz a jawák méretével összevetve simán beillik, annak is. A rohamosztagosok nyomkeresése valóban fílinges, és egyben fenyegető is, hisz a droidok nyomában járnak. A Dzséjt által is emlegetett ominózus kép valóban remek kontrasztban áll pl. az EPII-es színvilággal. Mintha naplemente után, Anakin szelleme még mindig ott kisértene a kanyonok között... Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2006. Október 12. Hozzászólás ideje: 2006. Október 12. (szerkesztve) Valóban elég félelemkeltően mutatják be a jawákat, bár a környezet sem túl barátságos. Rádöbbenhetünk a homokjárójuk monumentalitására is; ami a sivatagban kis folt volt, az közelről egy csigalassúsággal mozgó "város". A város szó jó kifejezés rá, hisz a jawák méretével összevetve simán beillik, annak is. A rohamosztagosok nyomkeresése valóban fílinges, és egyben fenyegető is, hisz a droidok nyomában járnak. A Dzséjt által is emlegetett ominózus kép valóban remek kontrasztban áll pl. az EPII-es színvilággal. Mintha naplemente után, Anakin szelleme még mindig ott kisértene a kanyonok között... Igen dettó olyan a hangulata, mint amikor Anakin az ep2-ben felkereste a buckalakókat.... Szerkesztve: 2006. Október 12. - Ody Mandrell Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Nekem az a kedvencem ebből a Chapterből amikor abban a Jawa-kaszniban a mikrobecskók össze-vissza mocorognak. Főleg azt a rovarfajűt csípem. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. (szerkesztve) Nekem az a kedvencem ebből a Chapterből amikor abban a Jawa-kaszniban a mikrobecskók össze-vissza mocorognak. Főleg azt a rovarfajűt csípem. Valóban, ezt a részt kihagytam, pedig állati. Azok a robotok...csupa ócskavas. Itt egyébként van egy baki is, amikor fordul R2, akkor be lehet látni a belsejébe. Kenny Baker feje kivehető. Szerkesztve: 2006. Október 13. - Ody Mandrell Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Fúú, az a hűtőszekrény droid a kedvencem. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Fúú, az a hűtőszekrény droid a kedvencem. Melyik is? Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Az amelyik totyog nem? Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Az amelyik totyog nem? Az-az! Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Hozzászólás ideje: 2006. Október 13. Az tényleg jópofa. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.