Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Én se ugrok át rajta mert mindig beugrik róla az Űrgolyhókból a sivatagos rész. :)

Hozzászólás ideje:

Én soha nem szoktam áttekerni, mert ez maga az "SW fíling". :) Akkoriban nagyon új volt. Idegen bolygón, egy robot sétál a sivatagban, sejtelmes zene kiséretében. És mindez tökéletesen hihetően előadva. Ebben van a varázs! Az ilyen jelenetek vettek le a lábamról anno.

Hozzászólás ideje:
Én soha nem szoktam áttekerni, mert ez maga az "SW fíling". :D Akkoriban nagyon új volt. Idegen bolygón, egy robot sétál a sivatagban, sejtelmes zene kiséretében. És mindez tökéletesen hihetően előadva. Ebben van a varázs! Az ilyen jelenetek vettek le a lábamról anno.

Én mindig haragudtam C3PO-ra, amiért belerúg Artuba, Olyan izé...

Hozzászólás ideje:
R2 sípol egyet, mint akinek fájt a rúgás. :D

De akkorát koppan szegény...

Utána még a Jawáktól is kap,...hát nem R2 napja, az biztos.

Hozzászólás ideje:
Ráadásul a kor is látszik rajta. Vajon hány éves lehet? Ötven körülire saccolom. :D

Én valahogy 49 évesnek és 10 hónaposnak vélem, a kopások stb. alapján. De lehet, hogy még plusz 2 nap is benne van, nem tudom... :D

Hozzászólás ideje:

Akkor valamennyi megmaradhatott a régi dolgokból.

Mi lenne vele ha tudná hogy Vader a "TERVEZŐ"-je. :)

Szerkesztve: - Rog Ertay

Hozzászólás ideje:
C-3PO jogosan rúg bele, elvégre huszonsok évvel azelőtt R2 lelökte a mélybe. Na meg három év múlva újra lelöki :)

Plusz még húsz év, amikor alderaani színekben ügyködtek... ki tudja melyikük hányszor rúgott a másikba bele:)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A New Hope

Chapter 7: Land of the Jawas

Time: 0:10:53-0:15:00

Tartalom

R2 a tatooine-i naplemente közepette eléri a kanyont. Magányosan gurul végig a sziklás területen, miközben izzó sárga szemek lesnek rá a sötét árnyékokból. R2 megáll, és a csukjás alakok felszívódnak. Csupán a lezuhanó kövek árulják el jelenlétüket. A droid aggodalmasan fütyürészve indul tovább. Néhány méter után aztán egy jawa ugrik elé és ionpuskájával meglövi R2-t, aki a sugár hatására teljesen lekapcsolva, magatehetetlenül eldől. Makogó jawák egész kis serege özönlik elő a sziklák sötét hasadékaiból, fogja körbe a magatehetetlen droidot és emelik a magasba. Az ionpuskát használó jawa vezetésével elindulnak hatalmas homokjárójuk felé, mely a kanyon bejáratánál várakozik utasaira. Alá érve leteszik R2-t, míg a járműből egy hatalmas, hengeres szerkezet ereszkedik alá. Az egyik jawa elhelyezi a rögzítő pecket R2-n, majd a szerkezet úgy szippantja be a droidot, mint valami gigantikus porszívó. A jawák eztán dolguk végeztével besorjáznak a homokjáróba.

A jármű belsejében R2 roncsok és működésképtelen, vagy bizonytalanul működő droidok között ébred. Lassan előre gurul, mintha kómás lenne, de valójában a jármű kezdett inogni alatta. Tőle nem messze C-3PO kapcsolja be magát. A protokoll droid hitetlenkedve szól R2-hoz, majd örömtelien ugrik oda hozzá, kurjongatva barátja nevét.

A homokkúszó elindul új úti célja felé a tatooine-i éjszakában.

Másnap reggel rohamosztagosok özönlik el a Dűne-tengert. A háttérben egy Sentinel osztályú csapatszállító lebben a magasba. Az egyik rohamosztagos elektro-távcsővel pásztázza a környéket, míg több társa dewbacokon lovagolva végeznek felderítést, mások gyalogszerrel kutatják a környéket nyomok után. Praji parancsnok emberei már ráleltek a lezuhant mentőkabinra, s a nyomok alapján arra következtet, hogy valaki mégis volt a kabinban. Az egyik embere felegyenesedik mellette és felmutat egy O alakú tömítőgyűrűt. Csak ennyi fűz hozz: ?Nézze uram. Droidok.?

Fejezet vége

------------------------------------------------------------------------------------------------

Szegény R2-t is bezsebelték a jawak. Elég félelmetesen mutatják be ezeket a jámbor teremtményeket, ahogy a lemenő nap fényében a világító szemükkel sasolnak szegény droidra. Persze ezek a vakarékok igazából a légynek sem tudnának ártani, de hát ki tudhatja ezt? A jelenet egyik nagyszerűsége, hogy az égbolt remekül idézi az ep2-3-t (hála a felújításoknak).

De szerintem az igazán nagy jelent ebben a fejezetben a rohamosztagosok kutatása, és ez is csak a felújításoknak köszönhetően. Anno, az SE előtti időkben két dolgon morfondíroztam, mikor ez a jelenet ment. Egy, mi a fene az a maszat ott a háttérben a dombok tetején, kettő mi a fene adja ki azt az állati üvöltést? Valahogy sosem kapcsoltam volna össze a kettőt, sőt a maszatról sose gondoltam volna, hogy élőlény(ek). És jött az SE én meg elámultam. Nem csak egyszerűen élőlények, hanem fantasztikusak. Mesei, ahogy a high-tech rohamoszik lovagolnak rajtuk, ahogy élővé teszik a tájat. A háttérben felszálló Sentinel meg plusz adalék, hiszen eddig a pillanatig ez a hajó csak az EU-ban létezett, az X-Wing játékokban. Úgyhogy nagy dolog volt nekem, aki már végigrepülte az X-Wingeket A-tól B-ig egy ilyen hajót látni (hát még mikor kiszúrtam az Outraidert).

Hozzászólás ideje:

Ahol R2-t ekapcsolják, az egy sziklásabb része a Tatooine-nak. Hasonlít arra, ahol anakin az ep2-ben éppen a siklójával nyomult ezerrel naplementekor buckalakókat keresgélni.

Hozzászólás ideje:

Valóban elég félelemkeltően mutatják be a jawákat, bár a környezet sem túl barátságos. Rádöbbenhetünk a homokjárójuk monumentalitására is; ami a sivatagban kis folt volt, az közelről egy csigalassúsággal mozgó "város". A város szó jó kifejezés rá, hisz a jawák méretével összevetve simán beillik, annak is.

A rohamosztagosok nyomkeresése valóban fílinges, és egyben fenyegető is, hisz a droidok nyomában járnak.

A Dzséjt által is emlegetett ominózus kép valóban remek kontrasztban áll pl. az EPII-es színvilággal. Mintha naplemente után, Anakin szelleme még mindig ott kisértene a kanyonok között...

tatooinls6.jpg

Hozzászólás ideje:
Valóban elég félelemkeltően mutatják be a jawákat, bár a környezet sem túl barátságos. Rádöbbenhetünk a homokjárójuk monumentalitására is; ami a sivatagban kis folt volt, az közelről egy csigalassúsággal mozgó "város". A város szó jó kifejezés rá, hisz a jawák méretével összevetve simán beillik, annak is.

A rohamosztagosok nyomkeresése valóban fílinges, és egyben fenyegető is, hisz a droidok nyomában járnak.

A Dzséjt által is emlegetett ominózus kép valóban remek kontrasztban áll pl. az EPII-es színvilággal. Mintha naplemente után, Anakin szelleme még mindig ott kisértene a kanyonok között...

Igen dettó olyan a hangulata, mint amikor Anakin az ep2-ben felkereste a buckalakókat....

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Nekem az a kedvencem ebből a Chapterből amikor abban a Jawa-kaszniban a mikrobecskók össze-vissza mocorognak. Főleg azt a rovarfajűt csípem. :)

Hozzászólás ideje:
Nekem az a kedvencem ebből a Chapterből amikor abban a Jawa-kaszniban a mikrobecskók össze-vissza mocorognak. Főleg azt a rovarfajűt csípem.  :)

Valóban, ezt a részt kihagytam, pedig állati. :D Azok a robotok...csupa ócskavas. :D

Itt egyébként van egy baki is, amikor fordul R2, akkor be lehet látni a belsejébe. Kenny Baker feje kivehető. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.