Darth Porg Hozzászólás ideje: 2017. December 25. Hozzászólás ideje: 2017. December 25. Olyan lények, olyan figurák vannak a Sagában százszámra, hogy eleve bármilyenek lehetnek benne, bárhol, bármikor... Aki ezeken nem tudott már régen túllépni, az nem is érti a lényeget... Jar-jar pont olyan, amilyen. Semmi kamu nincs benne, nem is lehet, mivel ilyen... Az más tészta, hogy ebből ki mennyit szeretne látni: semennyit, alig valamit, vagy akár pont annyit, amennyit a Mesélők mutatnak. Ők döntik el, hogy a galaxis fajaiból mennyit ismerhetünk meg. Amit végül elén tárnak, az úgy van. Pont. Nincs apelláta. A porgok pont ilyenek, így néznek ki, így viselkednek. Buja Féreg is pont olyan, amilyen, ahogy az ewokok is. Ez az Alap, szerintem. Tehát sosem a Mesélők tévednek, hanem azok, akik megkérdőjelezik ezt az Alapot. 1 5 Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2017. December 25. Hozzászólás ideje: 2017. December 25. (szerkesztve) Ez egyébként pont olyan abszurd szitu - évtizedek óta a filmeknél, nem csak az SW-re gondolok - mintha az olvasók basztatnák Stephen Kinget, hogy nehogy már ez így legyen, vagy minek ez a karakter, ménincs egy sokkal ilyenebb/olyanabb helyette, vagy mi ez a ragyogás marhaság, hogy a gyerek és a szakács, stb. Vagy a befogadó vagy, vagy a mesélő, nincs más halmaz. Ha tehetséges vagy talán lehetsz mesélő, és ott a te lényeid jönnek. Addig kénytelen vagy a mesélőknek hinni, az ő történeteiket lesni. Szerkesztve: 2017. December 25. - Darth Porg 1 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. December 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. December 25. Sokan tényleg szereptévesztésben vannak. Mintha ez az ő világuk lenne, pedig csak látogatók. Persze lehet véleményük csak ne mondják meg mi fér bele és mi nem. 3 Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2017. December 25. Hozzászólás ideje: 2017. December 25. Vélemény lehet, sőt. De olyanokat eldönteni, hogy Luke korán halt meg... kellett volna egy epic párbaj Snoke és közte... stb. Mintha azon cümmögnénk, hogy hitler és sztálin ménem szkanderoztak Berlinben, francnak ez az öngyilkosság. Tudom, hogy lehetett volna a történet alapján más vége is ennek a fejezetnek, de így történt... és ezt vagy elfogadom, vagy egy életen át dúlhatom magam azon, hogy Luke-Snoke, stb. Melyik a jobb megoldás? Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2017. December 25. Hozzászólás ideje: 2017. December 25. Én pl. többek között ezért nem szeretek nagyon spoileres lenni. Ha kiderülnek apróságok, akkor azokból bizonyos irányokra lehet következtetni, elképzelni, akár öntudatlanul is, hová fut majd ki a történet, és ha ezek között van olyan, ami nagyon tetszene, de végül nem úgy lesz, az már egy valamekkora csalódás. A legjobb ezt elkerülni. A másik ok meg persze az, hogy várom a csodát a moziban, és az akkor üt a legnagyobbat, ha szinte alig tudok valamit, ami az Ep4 után a második székbeszegezős és máig kedvenc SW filmem, az Ep3 megtekintése után történt és pontosan ezért, mert szinte semmit nem tudtam, nyilván az Ep3 kimenetelét kivéve. Az elvárások, elképzelések nyilván másnak mást jelentenek, van aki szeret minél több dolgot megtudni a filmről már jó előre, amivel nincs is baj, ha azután nyitott marad az illető más megoldásokra is. A nyitottság, vagy még inkább úgy mondanám, a gyermeki kíváncsiság, ami egy SW rajongóból elvileg nem kellene hogy hiányozzon, nagyon fontos dolog. Hogy bármennyit tudsz is, mégis képes legyél tiszta lappal kezdeni, amikor leülsz a vászon elé, és elvárásoktól mentesen hagyni, hogy magával ragadjon a történet. A porgokról meg csak annyit, hogy nekem egyenesen hiányoznának, ha nem lennének. Olvastam egy oldallal feljebb, hogy eredetileg nem voltak benne a sztoriban, csak menet közben találták ki őket - hát mondhatom, remek ötlet volt. Aranyosak, viccesek, és pont ott enyhítik a film feszült pillanatait, ahol kell. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. December 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. December 30. 4 Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2018. Január 2. Hozzászólás ideje: 2018. Január 2. Az arcom ma reggel, mikor szembesültem, hogy az év első munkanapja van. 1 5 1 Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2018. Január 3. Hozzászólás ideje: 2018. Január 3. Az 5. mozizáson vettem észre, hogy a Falconos záróképben egy Porg áll Artu fején... :)) 5 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Január 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Január 3. Az biztos az aki végig ordította a csatát. Vajon a IX-ben is visszatér? 3 Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2018. Január 14. Hozzászólás ideje: 2018. Január 14. (szerkesztve) Ody, eleve ez lesz a 9. címe: A PORG VISSZATÉR Imádom, hogy dramaturgiailag fontos, izgalmas, "komoly" pillanatokban hallunk egy-egy Porg visítást: agrííí! Kb. A legnagyobb talán az, amikor Luke rácsap a növénnyel Rey kezére, ő kinyitja a szemét, el is mosolyodik egy pöttyet, és felharsan az agrííí! Végem. De minden totál képnél hallani a hangjukat, innen-onnan, bárhonnan. Teljesen egyértelmű: övék ez a sziget. Szerkesztve: 2018. Január 14. - Darth Porg 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Január 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Január 14. Egyértelmű, hogy az övék. Belakták és minden újdonság érdekli őket. 1 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2018. Január 14. Hozzászólás ideje: 2018. Január 14. Az ERŐ a Porgoktól/Porgokból ered! 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Március 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Március 6. 1 4 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2018. Április 13. Hozzászólás ideje: 2018. Április 13. Nagyon érdekes a porgok létrejötte. 1 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Április 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Április 13. Ez rajta lesz a BD-n? Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2018. Április 13. Hozzászólás ideje: 2018. Április 13. Nem tudom. Lehetséges. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Április 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Április 13. Akkor majd azon megnézem. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2018. Április 13. Hozzászólás ideje: 2018. Április 13. Ezt most megnéztem! Nagyon jó! Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.