Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

A második kötet a kívánságlistámon van a szukitsnál. Annyi elég vagy elő is kell rendelnem? 

Amúgy a sorozat mélyebb megértéséhez szerintem még rendeld be a windu-t. Abban szerepel az egyik Jedi aki a harmadik sztoriszálban feltűnik.:)

Hozzászólás ideje:
48 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Meglátom még. Viszont a kérdésem még mindig él. :)

Abban nem tudok segíteni, de szerintem menj biztosra.:peace:

Hozzászólás ideje:

Nyilván, ha kézhez akarod kapni, akkor meg kell rendelni. Az előjegyzéssel csak tájékoztatást nyújtanak, hogy mikortól lesz elérhető, rendelhető az adott kiadvány.

Hozzászólás ideje:

A sorozat különszámában felbukkan pár érdekes helyszín. A magyar megnevezésekben itt most bizonytalan vagyok.

A Scarifon:

-Imperial Security Complex, The Citadel Tower - ez a magyar fordításban így van jelenleg: A Birodalmi Biztonsági Komplexum Fellegvára

Nem emlékszem, hogy a Zsivány Egyes magyar szinkronjában ez milyen megnevezést kapott, vagy, hogy a Zsivány Egyes regényben előfordult-e.

A Geonosison:

-The Petranaki Arena - ez a magyar fordításban: A Petranaki aréna (a II. epizód híres arénája)
Szerintem ez jó. Csak itt jelent meg ez a szöveg.

-The Korakanni Mound - ez a magyar fordításban: A Korakanni domb

A klónok háborúja sorozat helyszíne ez. Szerintem ezt nem fordították le a sorozatban.

Hozzászólás ideje:
22 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Imperial Security Complex, The Citadel Tower - ez a magyar fordításban így van jelenleg: A Birodalmi Biztonsági Komplexum Fellegvára

Na most itt a fordítás egy kicsit félrement. Akkor lehetne így fordítani magyarra ha angolul a következő szöveg lenne:The Imperial Security Complex's Citadel Tower. Szerintem helyesebb fordítás lenne ez: Birodalmi biztonsági komplexum, Citadella torony.

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

No, be is rendeltem a két folytatást. :cool: 

Helyes, nem fogsz csalódni. Mi több, egyenesen sóvárogni fogsz az utolsó fejezetért. :D

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ugye ennek négy kötete lesz összesen?

Idén le is adják az egészet, mint a '15-ös Vadert.

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ma megjött a második kötet. Este elolvasom. 

De jó neked, én még a széthasadt birodalmat se olvastam(mondjuk nem is.biztos hogy fogom). De ezt a sorozatot végigolvasom majd. Amúgy csomagban rendelted vagy magában?

Hozzászólás ideje:
27 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A harmadikkal együtt akartam, de jött az értesítés, hogy a második fogyóban van így gyorsan megrendeltem. 

Uh, ezt így rossz hallani hogy fogyóban van. Remélem nekem még marad.:D Na de majd ha vége a sulinak akkor rendelek.

Hozzászólás ideje:

Megvolt a hetedik kötet. Jó lesz ez a Jocasta szál. Iskolát rendezett be? Ez még most, a sequel trilógia idején is előkerülhet.

Az meg most esett le, hogy az inkvizítorok a Renekre hasonlítanak erősen. Vagy inkább fordítva? 

10. szám legvégén az Luke Skywalker? 

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

10. szám legvégén az Luke Skywalker?

Yup. Úgy tűnik, hogy a 6-7 között valamikor rálelt Jocasta titkos könyvtárára. :)

Hozzászólás ideje:

Egyelőre jegelve van a téma. Beteaselték, tippre a IX után ismerkedünk meg jobban a jedi ereklyéket kutató és jedi rendet feltámasztó Luke -al. :)

Amúgy én még nem gondoltam bele a Renek/inqvizítorok hasonlóságára. Bár elsőként megvárnám a TROS -t, dizájnilag ihlet lehetett.

Hozzászólás ideje:

EL is olvastam. Vajon mint kezd Vader az Erő-érzékenyek listájával? Talán már Palpatine ellenében akar kavarni? Az is jó szál lesz ki akarja a vesztét. A végén az öt ártatlan kinyírása elég brutális volt de szerintem ezzel nem ért célt. 

Hozzászólás ideje:
2019. 05. 29. - 0:38, Bence1997 írta:

Yup. Úgy tűnik, hogy a 6-7 között valamikor rálelt Jocasta titkos könyvtárára. :)

Biztos, hogy az a jelenet már a 6 és a 7 között játszódik? Én Luke ruhája alapján inkább a 4 és az 5 közé tippelném.

2019. 05. 29. - 9:16, Ody Mandrell írta:

EL is olvastam. Vajon mint kezd Vader az Erő-érzékenyek listájával? Talán már Palpatine ellenében akar kavarni? Az is jó szál lesz ki akarja a vesztét. A végén az öt ártatlan kinyírása elég brutális volt de szerintem ezzel nem ért célt. 

Ebben a sztori szálban az volt a jó, hogy Vader hamar rádöbbent: Sidious az utódját keresi Vader helyébe. Mégse akkora nagy barát az öreg, mint évekkel korábban hitte. Egyre jobban megrendül a bizalma Sidious-ban.

Hozzászólás ideje:
15 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Biztos, hogy az a jelenet már a 6 és a 7 között játszódik? Én Luke ruhája alapján inkább a 4 és az 5 közé tippelném.

A rajz picit csalókás, de a ruha alapján én nem mondanám a 4-5 közé. Luke alapból a Birodalom bukása után már elindult jedi ereklyék felkeresésére, így nekem ez lenne a logikus, hogy a két trilógia között talál rá Jocasta könyvtárára. :)

Vajon mint kezd Vader az Erő-érzékenyek listájával? Talán már Palpatine ellenében akar kavarni?

Szerintem rájött, hogy miért is érdekli az Erő-érzékenyek listája az öreg fószert. Eltusolta mestere elől, így keresztbe tudott tenni Palpi jövőbeli terveinek. :)

Az is jó szál lesz ki akarja a vesztét.

Ha jól tudom ezt a Vader utáni vadászatot 2 rész alatt lezavarják. Mondjuk nem baj, érdekes volt amit kihoztak belőle. :)

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
46 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Ebben a sztori szálban az volt a jó, hogy Vader hamar rádöbbent: Sidious az utódját keresi Vader helyébe. Mégse akkora nagy barát az öreg, mint évekkel korábban hitte. Egyre jobban megrendül a bizalma Sidious-ban.

Remélem nem az egészből spoilereztél, holott csak az első két kötetet olvastam.

Hozzászólás ideje:
2019. 05. 30. - 18:53, Ody Mandrell írta:

Remélem nem az egészből spoilereztél, holott csak az első két kötetet olvastam.

A Jedik hagyatéka kötetre vonatkozott a kijelentésem.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.