Ugrás a kommentre

1x07 - Synara's Score


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

7. rész - Synara's Score / Synara eredménye 

 

epguidere107.jpg

 

Írta: Gavin Hignight

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Neeku Vozo - Josh Brener

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Synara San - Nazneen Contractor

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Flix - Jim Rash

Orka - Bobby Moynihan

Kragan Gorr - Gary Anthony Williams

Drell - David Shaughnessy

Orthog -  Fred Tatasciore

Lin Gaava - Rachael MacFarlane

Garma - Greg Proops

Gorrak Wiles - Eric Bauza

Pyre parancsnok Liam McIntyre

Bolza Grool Fred Tatasciore

Jace Rucklin - Elijah Wood

Opeepit - ???

BB-8

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

Yeager csapata fontos feladatot kap: meg kell javítaniuk a Colossus védelmi lövegeit irányító célzókomputert, mielőtt az Ászok elhagynák a platformot egy fontos üzemanyagszállítmány miatt, ezzel védtelenül hagyva az állomást. Kazék nem is sejtik, hogy a Colossus védtelenségének híre - az ő hibájukból - eljut a kalózokhoz.

 

Érdekességek

- Az epizód nyitányában Synara kiüt egy Orthog nevű dokkmunkást. Ő már a korábbi epizódokban is látható volt háttérszereplőként.
- Tam említést tesz egy VF-72-es löveghajóról. A II. világháború alatt a VF-72 a haditengerészet egy légi egységének a jelzése volt.
- Orka azzal viccelődik, hogy egy rakás kyber kristálya van. A ritka, élő kristályokat a fénykardok készítéséhez használják a Star Wars univerzumában. A forgatókönyv egy alternatív változatában azt mondta volna, hogy "fénykardokkal teli láda."

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Kalóz suhanó

 

2.jpg

Kolosszusi rakodó dokk I

 

3.jpg

A központi torony dokkoló nyílása

 

4.jpg

Kalóz fegyver

 

5.jpg

Binokulár

 

6.jpg

Nagy teljesítményű emelő

 

7.jpg

Kragan Gorr fegyvere

 

8.jpg

Sugárvető

 

9.jpg

Kolosszusi rakodó dokk II

 

10.jpg

Egy platformon használatos kuplé

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meglepően hamar sor került arra az eseményre, amire az előző rész végén már számítani lehetett. Sinara leadta a drótot a kalózoknak, amint kedvezővé vált az alkalom a támadásra. Az ágyúk leállítva, az Ászok máshol, jött is a had el had. És ezúttal már elég kárt okoztak ahhoz, hogy Doza beadja a derekát az Első Rendnek, vagyis kifizetődővé vállt a kalózok használata. Doza amúgy szerintem távolról sem az az ember, aki miatt Kazt ideküldték, ő ugyanis nem dolgozik az Első Rendnek, éppen ellenkezőleg, láthatóan a lehető legtovább próbálta elkerülni azt, hogy segítséget kéne kérniük tőlük. Ő nem rossz ember, de amikor a Colossus túlélése a tét, a Köztársaság meg a kisujját sem mozdítja, míg az Első Rend nyíltan segítséget ajánl, mit tehetne? Lepaktál az ördöggel - nyilván nem tenne így, ha tudná, hogy a kalózok mögött az Első Rend áll, de hát erről fogalma sincs.

Ezúttal Yeager is nagyobb szerepet kapott, sőt kiderült, hogy az állomás szerelői közül valószínűleg ő áll a rangsor tetején, hiszen kétlem, hogy Doza akárkinek odaadta volna a célzószámítógép megbütykölésének feladatát. Pech, hogy pont az ő szerelői állnak kapcsolatban a kalózok kémével. Külön tetszett, hogy ezúttal Neekut kussra intették, bár ahogy Kaz is megjegyezte, így is hihetetlenül idegesítő. De örülök, hogy Neeku hülyeségeire a szereplők is negatívan reflektálnak. Csak kár, hogy ennek ellenére megtűrik. Szintén tetszetős, hogy Tam újra nagy szerepet kapott, sőt most fontosabb szereplő volt, mint Kaz. Szerintem sokkal jobb karakter, mint a főhős, inkább őt szervezzék be kémnek. :death:

Összességében tehát tetszett a rész, negatívumnak továbbra is csak azt tudom felróni, hogy Neeku borzasztóan idegesít. Illetve Kaz sipítozásai is néha cidriznek az idegeimen, de az továbbra is tetszik, hogy ennek ellenére tökös. Tudja kezelni a nehéz helyzeteket és remek ötletei vannak, amiket ügyesen kivitelez. Ha több élettapasztalata lesz, az Ellenállás egy remek katonát üdvözölhet majd a sorai között. Apropó, vajon a trandót kinyírta? Nem tűnt egészségesnek az a sok villám.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis akció dús rész volt! Synara máris megszolgálta a "pénzét". A kalózok támadása pont annyi volt amennyi már Dozánál is kiverte a biztosítékot. Mondhatjuk, hogy az Első Rend elérte a célját. Az viszont kicsit érthetetlen volt stratégiai szempontól, hogy akkor amikor védtelen a platform, az összes ász küldetésre megy. Legalább hárman ott maradhattak volna. Innentől lesz érdekes a dolog, ráadásul mint kiderült Synara se az a velejéig romlott kalóz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Doza amúgy szerintem távolról sem az az ember, aki miatt Kazt ideküldték, ő ugyanis nem dolgozik az Első Rendnek, éppen ellenkezőleg, láthatóan a lehető legtovább próbálta elkerülni azt, hogy segítséget kéne kérniük tőlük. Ő nem rossz ember, de amikor a Colossus túlélése a tét, a Köztársaság meg a kisujját sem mozdítja, míg az Első Rend nyíltan segítséget ajánl, mit tehetne?

Igen, be kell látni, hogy Doza egy jóindulat ember, csak sajnos kicsit naivnak tűnik. A köztársaságtól kért segítséget? Erről szerintem eddig nem volt szó. Bár a Castilon már az UK határain kívül esik. Viszont ha a Köztársaságtól nem is, de az Ellenállástól kérhetett volna segítséget. 

 

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

örülök, hogy Neeku hülyeségeire a szereplők is negatívan reflektálnak. Csak kár, hogy ennek ellenére megtűrik.

Le kellene dobni a platformról? Fejjel lefelé? :D Én imádom ezt a bolond zöld niktot. :D Számomra az új éra Jar Jar Binks-e.

 

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Ezúttal Yeager is nagyobb szerepet kapott, sőt kiderült, hogy az állomás szerelői közül valószínűleg ő áll a rangsor tetején, hiszen kétlem, hogy Doza akárkinek odaadta volna a célzószámítógép megbütykölésének feladatát.

Örülök, hogy kicsit visszakerült a köztudatba. :) Láthatóan nagy tisztelet övezi, és direkt húzódik a háttérbe. Ez már leeshetett volna az első részben is amikor egy szavára kuss lett az ivóban. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A köztársaságtól kért segítséget? Erről szerintem eddig nem volt szó. Bár a Castilon már az UK határain kívül esik. Viszont ha a Köztársaságtól nem is, de az Ellenállástól kérhetett volna segítséget. 

Nem kért segítséget, legalábbis erről nem volt szó a sorozatban, de tudhatja, amit mi is a Vérvonalból: a Köztársaság senkinek sem segít, ami nem tagja. Szóval lehet, hogy off-screen már kért segítséget, csak hiába.

Az Ellenállástól kérhetne segítséget, valóban, de az Ellenállás meg nem humanitárius szervezet, vagy legalábbis nem teljesen. És nem valószínű, hogy komplett egységük lenne fölösben, amit a Colossuson állomásoztathatnának. Plusz talán Doza sejti, hogy ha az Ellenállás nyilvánosan feltűnik a Colossuson, azt az Első Rend nem fogja tétlenül nézni.

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Le kellene dobni a platformról? Fejjel lefelé? :D

Felőlem s*ggest is ugorhat. :evil:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az ep7 idejére, de már az előtt sem csak ott ténykedett. Az új Köztársaság határain kívül több helyen is megjelentek. Az Ismeretlen Régiókban van a székhelyük, a bázisaik, a flottáik, de nem exkluzív csak oda korlátozott a ténykedésük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 11. 19. - 11:19, Ody Mandrell írta:

Így akkor különösen érdekes, hogy mit keresnek a galaxis átellenes oldalán? 

Azért nem egy utolsó dolog, ha van egy helyőrséged az ellenség háta mögött. Legrosszabb esetben lefoglal egy köztársasági flottát egy kis időre, legjobb esetben meg nagyszerű kiinduló pont a Köztársaság hátországának rajtaütésére.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mostanra értem utól magam az elmúlt hetekben kihagyott részekkel. Tetszett ez is, azt emelném ki, hogy Tamet jobban megismerhettük és most egy kicsit közelebb is került hozzám (igazából eddig Kaz-en kívól nem sok szereplő volt, akihez kötődni tudtam volna). A "barátsága" Synaraval is érdekes volt, kíváncsi leszek ebből mit hoznak ki, Synaratól ez csak elterelés volt a végén egy későbbi nagyobb támadás miatt, így megőrizve az álcáját még értékes lehet (bár ennek ellentmond, hogy úgy néz ki Doza mégis szövetkezhet az Első Renddel, akkor meg a kalózok lehúzhatnák a rolót), vagy tényleg Tam felé mutatott őszinte érzései után megváltozott és feladja a kalózéletet. Mindesetre az tetszett, hogy itt Tam majdnem fontosabb szereplő volt, mint Kaz, mivel akárhogy is alakul Synara sorsa Tam kulcsszereplő lesz. A másik dolog ami tetszett az a kalóztámadás, valahogy ezek a fazonok inkább "kalózosnak" tűntek, mint Hondo kompániája, legalábbis ez alapján a néhány fosztogatós képkocka alapján nekem ez az érzésem támadt. Jópofák azok a dizájn elemek is, hogy visszaköszönnek a régik korok egyes részletei egy-egy hajón, vagy páncélon, esetleg fegyverzeten, de vagy nagyon leharcolt állapotban, vagy átértelmezve azt, ezzel nagyon érződik, hogy ez itt egy új éra és ez már a sequel-hez kötődik.
 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mielőtt belevágnék a kövi részbe, két dolgot megpendítenék, ami ennek kapcsán jutott eszembe.

1) Most, hogy az Első Rend betehette a lábát a Colossusra, reálisnak látjátok-e annak esélyét, hogy a kalózokat, azaz a tanúkat nemes egyszerűséggel lemészárolják? Ez érdekes dolgokat eredményezhet Synarával kapcsolatban.

2) Kaz végül nem hagyja el a Colossust, hanem az állomáson belül szerveznek egy kisebb ellenállást. Ők is a csillagközi Ellenállás részei lennének, de csak annak egy helyi sejtje. Az állomás, mint üzemanyagelosztó létesítmény fontos lehet az Ellenállás későbbi hadseregének, érdemes lenne azért küzdeni, hogy kitakarítsák onnan az Első Rendet. Később bázisként is üzemelhetne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1. Ebbe még így nem gondoltam bele, de lehetséges. Viszont ha a kalózoknak ez csak egy munka akkor nem feltétlenül kell kinyírni őket. Később látjuk, hogy az ER nagy mértékben támaszkodik az alvilágra. Synara már jobb kérdés. Amennyiben megtér likvidálni kell. 

 

2.

Az előzetesből kiderült, hogy lesz harc az állomásért. Konkrétan Phasma parancsot ad a megsemmisítésére. Felteszem Dooza megtudja az igazat és esélyes, hogy Synaran keresztül.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ebbe még így nem gondoltam bele, de lehetséges. Viszont ha a kalózoknak ez csak egy munka akkor nem feltétlenül kell kinyírni őket. Később látjuk, hogy az ER nagy mértékben támaszkodik az alvilágra.

De csak azokra, akik nem tudnak kényes információt róluk, márpedig ezek a kalózok tudnak. Plusz, alvilági személyből milliónyi van a Galaxisban, a kalózok helyére ezer és egy bandát találhatnak. Szerintem eléggé kockázatos lenne őket életben hagyni, amíg áll a Köztársaság.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Dzséjt írta:

Mielőtt belevágnék a kövi részbe, két dolgot megpendítenék, ami ennek kapcsán jutott eszembe.

1) Most, hogy az Első Rend betehette a lábát a Colossusra, reálisnak látjátok-e annak esélyét, hogy a kalózokat, azaz a tanúkat nemes egyszerűséggel lemészárolják? Ez érdekes dolgokat eredményezhet Synarával kapcsolatban.

2) Kaz végül nem hagyja el a Colossust, hanem az állomáson belül szerveznek egy kisebb ellenállást. Ők is a csillagközi Ellenállás részei lennének, de csak annak egy helyi sejtje. Az állomás, mint üzemanyagelosztó létesítmény fontos lehet az Ellenállás későbbi hadseregének, érdemes lenne azért küzdeni, hogy kitakarítsák onnan az Első Rendet. Később bázisként is üzemelhetne.

1. Szerintem itt az van hogy kapnak egy valag pénzt az ER-ől hogy segítettek bejuttani őket az állomásra. A kalózoknak sem érdekük ezt világra kürtölni. Az ER részéről meg hátha szükségük lesz még rájuk. Szóval szerintem nem fogják őket kinyírni.

 

2. Nem rossz ötlet. Még tetszene is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

42 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Milyen kényes infókra gondolsz?

Azt a kényes infót, hogy az Első Rend szerte a Galaxisban bűnbandákat pénzel (mert tudjuk, hogy nem csak ezek a kalózok vannak a fizetési listájukon), és ők a felelősek azért, hogy ezek a bandák újra megerősödtek, sőt ezeket kihasználva kebeleznek be világokat. Nem mindegy, hogy a kalózok csak mindenkitől függetlenül vegzálnak egy űrkikötőt, vagy egy ellenséges kormány támogatásával. Mert ugye eme bűnbandák egyike-másika köztársasági szenátorok (például Tai-Lin Garr) életét is kioltották már, és akkor már felmerülhet a kérdés: nem-e az Első Rend parancsára történt a merénylet? Ami meg már komoly háborús ok.

 

2 perccel korábban, Frenkie írta:

A kalózoknak sem érdekük ezt világra kürtölni.

Nem érdekük, amíg pénzt nem látnak benne. Meg aztán, még ha nem is érdekük, nem agytrösztökből lesznek kalózok, és nem is a titoktartás mintapéldányaiból. Simán kitudódhat akár egy kocsmai beszélgetés közben is, hogy az Első Rendtől micsoda jó cuccokat és micsoda pénzt kapnak. Onnan meg ez az infó már eljuthat olyanokhoz, akikhez nem kéne. Láthattuk az ep8-ban, hogy nem csak az Első Rendnek, de az Ellenállásnak is ott vannak a kémei mindenhol. C-3PO droid kémhálózata remekül szuperált a filmben. Csak képzeld el, ahogy egy kalóz Maz kastélyában az ep7-ben látott GA-97 füle és hangrögzítője mellett henceg arról, hogy az Első Rend űrhajókat és pénzt adott azért, hogy ezt és azt a bolygót segítség elfoglalni vagy ezt és azt az embert kellett megölniük.

Persze lehet, hogy néhány kalóz vallomására a Köztársaság még nem reagálna, de az Első Rend a küszöbön álló támadás miatt nem élhet a luxussal, hogy nem törődnek ilyenekkel. És láthattuk az első részben, hogy a Csillagpusztító még nincs kész, még vannak rajta befejezetlen részek. Szóval jelenleg az Első Rendnek nagyon oda kell figyelnie mindenre, a legkisebb gyanút sem kelthetik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Továbbra se értem miért kotyognának ki bármit is. Ennyi erővel az összes bűnbanda bármelyik tagja dumálhatna ki titkokat egy sör mellett. Egyelőre csak egyszerű érdek kapcsolatot látok itt, amibe esetleg Synara pálfordulása rondíthat bele. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó hamar eljött Synara "bemutatkozása". Egyből kihasználta az alkalmat hogy nincs védelem. Az is nagyon bejött hogy nem lehet minden sarki boltban katonai turbólézerekhez panelt kapni, úgy kell roncsióokból kieszedni. Viszont maga a célzóberendezés miért van külön? Hogy megossza a támadók tüzét? De igazából azoknak elég lenne az ágyút magát lőni, a célzóberendezés ágyú nélkül semmit nem ér.

Ami még érdekes volt hogy a turbólézer csak azt próbálja megakadályozni hogy közel kerüljenek a támadók az állomáshoz és landoljanak. Ha a kalózok leszállnak már semmi értelme hisz nincs mire célozni és lőni(ezeket ugye hajók ellen vetik be nem emberek ellen). Magyarán mire Kazék megcsinálták hogy működjön már sok értelme nem volt ha nem repked még pár kalóz.

Bár leeht a repkedő pár kalózhajónak az volt a funkciója hogy sakkban tartsa az ellenáló lényeket. Ha szorult helyzetbe kerülnek a kalózok lent a hajóból lehet tüzelni.

A Vérvonalból is de ebből a részből is kitünik milyen tehetetlen és rosszul müködő az UK. 

Persze ok hogy az ER  írányította a kalózokat hogy Doza beadja a derekát, de biztos vannak olyan világok ahol valóban bünözők vegzálják a lakosságot.

Tényleg szomorú hogy Doza kénytelen az ER-hez fordulni. Az ER ezért szerintem komoly kéréseket(illetve parancsokat) fog foganosítani. Mert ez olyan mikor a maffia bemegy az étterembe és védelmet ajánl. Lehet megvéd a többiektől, dehogy te mint védett nagyon ráfaragsz(pl ingyen evés-ivás) az is biztos.

Kiváncsi leszek a folytatásra. Itt már nem kistilü figurák lesznek Kaz ellenfelei hanem profi katonák akiket nem biztos hogy annyira könnyü hülyére venni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én most így a wookiepedia miatt a Daxam IV -re vagy a Sibenskora gondolok. Utóbbinál volt szerintem az, amikor Leia találkozott Di -vel, míg előbbinél voltak az amaxinok.

 

Bár én most csak a Ryloth -ra emlékszek, ami nem volt az ÚK tagja, míg a Sibensko és a Daxam mind a centristák képviseletében tetszelgett. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az  bolygó ahova Casterfo és Leia először ment mert bűzlött valami. Pont azon ment a vita hogy az UK nem megy segíteni. De akár említhetném a vukik bolygólyát is. Az Utóhatásban benne volt hogy ott is Han szervezte meg a felszabadítást.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.