Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. Plusz a Halálcsillagnak volt egy elrettentési célja is, emlékezzünk csak hogy reagáltak a lázadó szenátorok Yavinon az érkező hírekre. Berittyentettek, úgy féltek. Ha ott nem kezd Cassian és Jyn magánakcióba, már lehet akkor elhasal az egész Lázadók Szövetsége. Ami Palpatine-t illeti teljesen érthető volt, miért próbálta megjátszani magát. Főleg annak fényében amit a TROS-ban látunk. Ott nyíltan megfenyegette a galaxist, mire az jól p*csán is rúgta. 5 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. És tegyük hozzá, Tagge sem véletlenül emlegette a Birodalmi Szenátust. Valamiféle korlátozó szerepe még akkor is létezett, hiába tűnik egy látszatszervezetnek. Szóval nem egy Reichstag Hitler idejében, amit feltöltöttek náci párttagokkal és az utolsó években már össze se ült. Ezért is van jelentősége annak amikor Tarkin bejelenti a Szenátus felosztását. Ott tetőzik be a 20 éve tartó "rendszerváltás". 5 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. Ezért lesz jó látni most az igazi szakadást. Eddig mindenki fű alatt dolgozott, de most nyíltan fognak konfrontálódni. Alig várom! 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. Felkerült a Disney-re a 2 perces special look. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. 12 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Szóvasl mindig volt egy vészhelyzet, vagy valaminek a védelme, ami indokot adott arra, hogy a Birodalom zsarnokként lépjen fel, megrövidítse a jogokat és még jobban bebetonozza a hatalmát (ismerős valahonnan?). Sajnos igen. Ráadásul onnan is ahonnan sosem vártam volna. Az írásoddal meg egyetértek. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. 4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: És tegyük hozzá, Tagge sem véletlenül emlegette a Birodalmi Szenátust. Valamiféle korlátozó szerepe még akkor is létezett, hiába tűnik egy látszatszervezetnek. Szóval nem egy Reichstag Hitler idejében, amit feltöltöttek náci párttagokkal és az utolsó években már össze se ült. Ezért is van jelentősége annak amikor Tarkin bejelenti a Szenátus felosztását. Ott tetőzik be a 20 éve tartó "rendszerváltás". Annyi szerepe mindenképpen van még, amennyit az ep3-ban és az ep4-ben is említenek, hogy Palpatine csak a Szenátus által tudja kormányozni a Galaxist. Túl nagy és összetett ahhoz, hogy egyetlen ember irányítsa. Persze Palpatine ezt ügyesen kiváltotta a kormányzókkal, de ahhoz idő kellett, hogy minden bolygón leváltsa a szuverén uralkodókat, legyenek azok már eleve (még nem Palpatine, hanem a nép által választott) kormányzók, királyok, császárok vagy akármik. A birodalmi kormányzókat viszont nem feltétlen fogadják el mindenhol, ahogy azt láttuk több ízben is. Hogy az ő hatalmukat megszilárdítsa, szintén kell a Halálcsillag. És ebben hordozhatott veszélyt a Szenátus léte: ha túl sok szenátor nem ért egyet Palpatine egyik döntésével, akkor megbéníthatták a Birodalmat. Szóval Palpatine-nak, ha nincs valami kiskapu, amit kihasználhat, mint a rohamosztagos javaslat esetében, vagy idő előtt kimutatja a foga fehérjét és csillagromboló flottákat küld az aggályoskodó szenátorok világához, vagy magában fortyogva behódol nekik. Mivel a csillagromboló flották nem annyira elrettentőek, hiszen meglétük ellenére folyik és erősödik a lázadás a Galaxisban, és már csillagrombolókat is le tudnak szedni az égről, így marad a másik lehetőség. Hisz nem kockáztathatja, hogy a szenátorok egyénileg a lázadás felé fordítsák vagyonukat, embereiket, eszközeiket és politikai befolyásukat. Valószínűleg így tiltották be a T-7 ion disruptorokat. A birodalmi hadvezetés ezt is a terror egyik eszközének szánta, de miután a lasatokat kiirtották velük, a Szenátusban túl sok szenátor ágált a disruptorok ellen és Palpatine számára akkor nem tárult ki kiskapu, amin át tudta volna tolni a fegyvereket. Szóval meg kellett hajolnia a Szenátus akarata előtt és betiltották a T-7-eseket. 1 órával korábban, Frenkie írta: Ráadásul onnan is ahonnan sosem vártam volna. Sejtem, mire gondolsz. Erről akarok is majd veled beszélgetni egy sör mellett. Olvasva a híreket, már sokszor eszembe jutott, hogy te mit gondolhatsz, érezhetsz ezzel kapcsolatban. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Sejtem, mire gondolsz. Én viszont nem. Ha SW-s dolog akkor szívesen olvasnék róla. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Én viszont nem. Ha SW-s dolog akkor szívesen olvasnék róla. A beidézett rész kezd ismerőssé válni egy olyan országban az év eleje óta amiről sosem gondoltam volna hogy ott ilyet lehet. Nem akarok belemenni mélyebben mert az már politika. Jó nagy országról van szó. 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. Az Andor 2. évadra Leia már szenátor, nem? Bail utódjaként. Elképzelhető, hogy inkább ő cameózhat az apja helyett. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. Leia tényleg jó lenne. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. 2 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: Az Andor 2. évadra Leia már szenátor, nem? Bail utódjaként. Elképzelhető, hogy inkább ő cameózhat az apja helyett. Csak az utolsó, a Rogue One-ba beletorkolló szegmensben. Leia a scarifi csata évében lett szenátor, nagyjából két évvel azután, hogy Mon Mothma elmondta lázító beszédét. És szerintem azután nem lesz több szenátusi jelenet, ahol Leia cameózhatna. Amúgy is, filmkészítési szempontból Jimmy Smits könnyebb és olcsóbb leszerződtetni, mint újra megalkotni CGI-jal a halott Carrie Fishert fiatal változatát. Ráadásul a Rogue One miatt szerintem Bail fontosabb. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 17. Hozzászólás ideje: Március 17. @Nute Gunray holnap valószínűleg én is elkezdem nézni, így csatlakozok hozzád. 1 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Március 17. Hozzászólás ideje: Március 17. Én hétvégén befejeztem. Mit mondjak? Még jobban tetszett, mint elsőre. Kiváló történet, kiváló színészek, fantasztikus zene! Alig várom, hogy jöjjön a 2. évad. 1 5 Válasz
DanCarver Hozzászólás ideje: Március 18. Hozzászólás ideje: Március 18. (szerkesztve) 2025. 03. 14. - 21:35, Dzséjt írta: Csak az utolsó, a Rogue One-ba beletorkolló szegmensben. Leia a scarifi csata évében lett szenátor, nagyjából két évvel azután, hogy Mon Mothma elmondta lázító beszédét. És szerintem azután nem lesz több szenátusi jelenet, ahol Leia cameózhatna. Amúgy is, filmkészítési szempontból Jimmy Smits könnyebb és olcsóbb leszerződtetni, mint újra megalkotni CGI-jal a halott Carrie Fishert fiatal változatát. Ráadásul a Rogue One miatt szerintem Bail fontosabb. A Rogue One-hoz is újraalkották a fiatal Leiát, ahogy Tarkint is és akkor még élt Carrie Fisher, aztán rá két évre megint amikor a lánya volt a testdublőr a Skywalker korában. Nem ez a lényeg. De a Mandóban és a Boba Fett könyvében látott deepfake, CGI Luke nyomán jelentősen sokat javult, fejlődött ez a technológia is. Ha most újra elővennék Tarkint, Leiát már valszeg nem azt a technológiát használnák, mint a Rogue One-ban, mert azóta az ILM egy tucat új technológiát vezetett be, amelyek gyorsabbak és olcsóbbak. Nekem inkább az a nagyobb kérdés, valóban szükséges-e az Andorban felbukkannia Leiának, Tarkinnak? Szerintem nem. Krennic bőven elég lesz, meg a 30 másik karakter, akiket mozgat a sorozat. Szerkesztve: Március 18. - DanCarver 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 18. Hozzászólás ideje: Március 18. 26 perccel korábban, DanCarver írta: A Rogue One-hoz is újraalkották a fiatal Leiát, ahogy Tarkint is és akkor még élt Carrie Fisher, aztán rá két évre megint amikor a lánya volt a testdublőr a Skywalker korában. Tényleg? Baszki, ezt nem is tudtam. Ettől még nem változik az a tény, hogy egyszerűbb és olcsóbb egy színészt leszerződtetni, ami egy embert jelent és a helyszínen meg lehet csinálni mindnet, mint CGI formában megkreálni valakit, ami jó esetben is egy tucat ember koordinált munkáját jelenti és több hónapos meló. Ráadásul halottaknál újra meg kell szerezni a hozzátartozók hozzájárulását, és mint tudjuk, Peter Cuching esetében pont most volt ebből kis balhé. Szép, hogy lehetséges, meg megcsinálták már, de, ami lehetséges és egyszer már megvalósul, az nem feltétlen egyszerű és olcsó vagy biztosan újra megvalósítható. Azért nem véletlen, hogy nem parádézik Luke minden második The Mandalorian epizódban, vagy az, hogy a komoly politikai szál ellenére Leia csak említés szintjén szerepelt az Ahsokában. Pedig hát ott is megcsinálhatták volna, hogy a fillérekért felbérelhető Antony Daniels helyett a CGI-jal újraalkotott ifjú Leia menti ki Hera sejhaját. Tarkin sem kell ide, mert ő is látványosan távol tartotta magát a Csillagpor-projekttől, amíg a Halálcsillag nem vált üzemkésszé. Bár, ahogy a HCs fókuszba kerül, Tarkinnak még mindig több létjogosultsága lenne megjelenni ebben a szériában, mint Leiának. Mégis csak Tarkin a projekt felügyelője. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. (szerkesztve) 1 hónap és premier jöhetne hétfőn egy nagyelőzetes Szerkesztve: Március 22. - Yoda József Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. Pár hete jött az előzetes, utána meg a special. Kissé telhetetlen vagy. TV-spotokra számítok. 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. Valamikor csak jön egy nagyelőzetes mikor, ha nem most? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. Nem ez volt a nagy előzetes? Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. A felépítése alapján ez csak egy "teaser trailer". Újonnan nem nevezi így őket a youtube csatorna, de ez volt a helyzet Az akolitusnál és a Kóbor alakulatnál is. Az akolitusnál konkrétan karakterre pontosan ugyanaz a két előzetes neve: The Acolyte | Official Trailer | Disney+ A Skeleton Crew-nál nem egészen, de ott sem erőltették túl a címadást: 1. előzetes: Skeleton Crew | Official Trailer | Streaming December 3 on Disney+ 2. előzetes: Skeleton Crew | Official Trailer | Disney+ Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. Nem vagyok ellene, csak nem régen kaptunk kettőt is, ezért szkeptikus vagyok. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. Már teljesen elkapott a hype. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 23. Hozzászólás ideje: Március 23. Mit is mondtak, menni idő telik el az első és második évad között? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 24. Hozzászólás ideje: Március 24. Lesznek új arcok is, ahogy elnézem főleg a Birodalom oldalán. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 24. Hozzászólás ideje: Március 24. Lehet összejött Dedrával. 1 Válasz
DanCarver Hozzászólás ideje: Március 24. Hozzászólás ideje: Március 24. Mi már nagyon készülünk az Andorra. Itt a mai trailerről rövid cikkünk. https://rebo.hu/2025/03/24/udv-a-lazadasban-uj-andor-elozetes-erkezett/ És egy kis érdekesség, hogy miket tartogathat az évad. https://rebo.hu/2025/03/24/ez-az-esemeny-robbantotta-ki-a-valodi-lazadast-es-hamarosan-mozgokepen-is-megnezhetjuk/ 3 Válasz
DanCarver Hozzászólás ideje: Március 24. Hozzászólás ideje: Március 24. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Lehet összejött Dedrával. Az nem kérdés, viszont itt látható Dedra először civilben, ISB egyenruha nélkül. Érdekes lesz, ha az évad jobban belemegy kettejük kapcsolatában. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.