Jump to content

2x10 - Kaz' Curse


Ody Mandrell

Recommended Posts

10. rész - Kaz's Curse / Kaz átka

 

epguidere210.jpg

 

Írta: Eugene Son

Rendezte: Brad Rau

 

Helyszín: Colossus

 

Szereplők:

 

Történet

 

 

Érdekességek

 

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Az én szótáramban nincs olyan szó, hogy szerencse.:cool:

 

A fiatalabb korosztálynak szánt történet mellett az idősebbeknek a bűnbandával, és az aszteroidamezőn való átkeléssel kedveztek. Jó látni, hogy a mandalóri mellett nem szűkítették le még jobban a célközönséget, mint ahogy attól féltem pl. a sárkányos rész miatt.

A nikto átkát már-már éreztem az arcomon. A dupla átoknál dupla dzsuvát használva. Fájdalmas lehetett meganimálni. Pfúj..

Edited by starwarsfan1113
Link to comment
Share on other sites

Ez elég érdekes, és néhol gusztustalan rész volt. :D Jókat mosolyogtam rajta. Az aszteroida csata rendben volt és örültem a Guaviai halálbanda feltűnésének is. Kb. ennyit elehet elmondani erről a részről.

 

17 órával ezelőtt, starwarsfan1113 írta:

A nikto átkát már-már éreztem az arcomon. A dupla átoknál dupla dzsuvát használva. Fájdalmas lehetett meganimálni. Pfúj..

A sorozat legundorítóbb jelenete címre méltán pályázhat. :D 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hát ez egy ritka színvonaltalan rész volt, ami ráadásul semmire se volt jó. Ezt a gusztustalan nyálkenegetést egyszer is elég volt látni, de mindenképp érdemes volt újra, dupla töltettel bejátszani...

Kaz idiotizmusa mellett most Neekué is visszatért. Ez a szerencsétlenkedés szörnyű volt, azzal ért fel, mintha egy Jar Jar válogatást néznék a "legjobb" jeleneteiből. Ahogyan Kaz azzal a cipőnyi lóvéval össze-vissza grosszált a hajón... szánalmas volt, az öregasszony jól le is húzta. Erre a részre nemhogy nem volt szükség, de kifejezetten "bűn" volt elkészíteni.

Edited by pb69
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Egy jó kis silly Resistance rész volt, egy újabb filler epizód, ami nem adott sokat a történethez, de számomra élvezetes/szórakoztató volt.
Tetszett ez az átok, ahogy fel volt vezetve, hogy nem tudjuk biztosan, hogy itt most valójában tényleg megátkozták Kazt, vagy nem. Az ilyen "átkok" sokszor működnek egyfajta önbeteljesítő jóslatként, hogy nagyon egy mindsetre van ráállva az illető egy adott témával kapcsolatban és minden bekövetkező eseményt annak tükrében ítél meg. Itt is ez történt, Kaz fokozatosan elkezdett hinni a dologban és minden olyan eseményt, amit korábban véletlennek tartott, immáron valami szükségszerű következménynek gondolt. Persze a készítők itt jól eljátszottak velünk, hogy nem tudja a néző sem megítélni pontosan a helyzetet, mert ahhoz látszólag túl sok véletlenszerűnek tűnő dolog következik be gyors egymásutániságban és talán a befogadóban is elindulnak azok a folyamatok, mint a főhősben, hogy ennek a sok véletlenszerűségnek bizony oka van. A záróképben bekövetkező vibrálás, ami után elvágták a jelenetet, szintén ezt erősíti meg, persze leginkább csak egy utolsó kikacsintásként, nem komolyan véve az "átkot". 
Az aszteroidás üldözés is jól kivitelezett volt és a Guavian Death Gang behozatalával egy újabb összefűző kapcsot kaptunk a filmekhez. Mika Grey újbóli feltünését is jó volt látni, most ismét egyfajta mentorszerepben láthattuk Kaz mellett, aki bölcs tanácsokkal szolgál a fiatal főhős számára. Nem mondom, hogy ő a Resistance Yoda mestere, vagy Ben Kenobija, mert azért attól messze van (és nem is annyira jelentős szereplő), de itt a második évadban Kaz számára már másodszor is nagy segítségül szolgált. Kaz igazi erényei (jó pilóta, remek szervező a krízishelyzetekben) is megmutatkoztak a Mikával való találkozó után, miután szánt szándékkal átállította az agyát arra, hogy márpedig az átok nem létezik. Fantasztikusan vette ki a részét az űrcsatából és korrigálta a korábbi hibáját, amit az elszalasztott járőrrel ejtett meg. A nap végére megint egy esszenciális hőse volt a Colossusnak és megérdemelten fogadhatta a gratulációkat. 

Örülnék, ha a továbbiakban komolyabb konfliktusokra is időt szakítanának és jobban belemennének az Első Renddel való szembenállásba (bár a végkifejletet a IX. epizód ismeretében már tudjuk), de megmondom őszintén nekem ez a rész most jól esett és megfelelően szórakoztató volt. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information