Jump to content

Leia Organa vs. R2-D2 (TOP 32)


Donát

TOP 32 #5  

28 members have voted

  1. 1. Ki jusson a Winter Madness top 16-ba?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/19/2019 at 06:59 PM

Recommended Posts

Az ep9 esetében a Top3 kérdésben nálam benne van, hogy oldják meg Leia szerepét Carrie Fisher halála miatt.

Nagyon kíváncsi vagyok a karakter sorsára, és drukkolok JJ-nek, hogy ezt sikerüljön a lehető legjobban megoldania. A hozzáállását már eleve nagyon tiszteletreméltónak tartom, hogy se másik színésznő, se CGI és nem is írta ki a karakterét.

 

R2 viszont az új trilógiában eddig mellőzve lett, én viszont nem szeretnék így tenni, ezért ő kapja a szavazatomat. 

Link to comment
Share on other sites

Most jött el az idő, hogy eláruljam: az idei Madnesst nálam Leia nyeri.

Emlékszem az első versenynél, még a TLJ előtt, Luke-tól vártam áttörést erre a versenyre. Ebben az a szép, hogy ez meg is történt viszont arra nem számítottam, hogy Leia még rajta is túltesz majd. Rian rávilágított ennek a nőnek a heroikus küzdelmére, akit egész életében csak sorscsapások értek, talán több mint a többi főhőst együttvéve, mégis, egy pillanatra se ingott meg a hite. Mindig ott áll a béke és a szabadság bástyáján. Abban a TLJ-s jelenetben, amikor az arcába temeti a kezét, minden benne van. De ő nem engedheti meg, hogy gyengének lássák, és még a halálból is visszajön.

 

Az alábbi kép jól szemlélteti Leia státuszát. Ebben gyakorlatilag benne van az egész élete, a folytonos harca a gonoszság és az elnyomás ellen. Mint egy védő angyal, úgy lebeg az Ellenálló hajók felett, szemben pedig az aktuális gonosz, az Első Rend flottája. Nagyon szimbolikus.

 

leiatlj.jpg

 

Számomra ő lett a Star Wars-ban a szabadság, a kitartás és a hűségesség szimbóluma. Talán az egyetlen a főhősök közül, aki végig tisztaszívű maradt és nem tért le az útról egy percre sem.

 

R2-t kedvelem, de a fentiekből kitűnik, hogy Leia ellen senkinek nem lenne esélye nálam, így neki se.

  • Like 3
  • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Leia az örök lázadó és demokrata, aki sosem alkudott meg, végig hű örököse volt édesanyjának és hűséges társa a barátainak. Sok emlékezetes filmbéli pillanata volt, amelyek szépen gyarapodtak az Ep7-8-ban is, és ezeket tovább gazdagították az új kánon könyvek, a Vérvonal és a Leia, az Alderaan hercegnője. Ő a Star Wars abszolút hősnője, akire szerintem minden rajongó lány szeretne egy kicsit hasonlítani. :oops:

Evidens, hogy rá szavazok.

Link to comment
Share on other sites

Először kapásból R2-ra akartam szavazni, de a Padmé vs. Chewie topikban írtak elgondolkodtattak, és rájöttem, hogy ha Padméra szavazok azon okokból, amiket ott leírtam, Leiára végképp voksolnom kell. Leia sok tekintetben hasonlít az anyjára: remek politikus, demokrácia párti, képes odacsapni, ha kell és makacs. És ugyanúgy tragédiák során van túl. Leia elvesztette a hazáját és a fiát, aki végül a férjét is megölte. A kormány, amiért annyit harcolt, lényegében páriaként kezelte a végén, majd szintén megsemmisült. Ám míg Padmé végül belehalta a sok veszteségbe, Leia erős maradt - ezt talán az apjától örökölte -, és még mindig harcol,  immár a tulajdon fia ellen, aki próbálja elnyomni a Galaxist. Leia többet szenvedett, mint az anyja, de sokkal kitartóbb. Még az űrből is visszatért. :) 

És persze jobban mutatt metál bikiniben, mint R2. :lol:

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information