Ugrás a kommentre

Ethan Sacks: Bounty Hunters


Iqvi

Ajánlott hozzászólás

Elindult annak az Ethan Sacks-nak a fejvadászokról szóló sorozata, akinek eddig két mini sorozatot köszönhetünk. A Galaxy's Edge nevű minit, és a 8. és 9. rész között játszódó Allegiancet. Ebben a sorozatban az 5. és 6. rész között kalandozik az író, olyan karakterek kalandjait követhetjük nyomon mint az instant fan favoritté vált Boba Fett, a Trandoshai fejvadádz Bossk, vagy Beilart Valance aki még a régi 1977-es Star Wars képregény lapjain debütált, a kánonba pedig a Han Solo: Birodalmi Kadét nevű képregény lapjain tűnt fel. Az első történetszál neve: A Galaxis legjobbjai: Korélia Szellemei

 

A lázadók szövetsége a hothi csata után vert helyzetben van. A birodalom pedig megduplázta az erőfeszítéseit, hogy szétzúzza a megtört szabadságharcosokat. Miközben  polgárháború szaggatja szét a galaxist, az alvilág virágzik. Csempészek, zsoldosok és tolvajok szolgállják a szindikátusokat és kartelleket a profitért. 

Tapasztalt és könyörtelen fejvadászok - néhányan a legveszedelmesebb gyilkosok a galaxisban - utazzák be a rendszereket, hogy körözött bűnözőket  vadásszanak le a legnagyobb pénzekért. Hárman közülük, Valance, Bossk és Boba Fett a legjobbaknak számítanak. És nekik közös előéletük van, ami egy halálos közös küldetésről szól... 

 

A fordítások az enyémek, nyugodtan kritizáljátok így fejlödök egy kicsit.:D

 

Szerkesztve: - Iqvi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Ethan Sacks: Bounty Hunters
50 perccel korábban, Iqvi írta:

Olvassa valaki egyáltalán ezt a sorozatot?:D

Lassan eljutok ide is. Már megvoltak a tavalyi pótlásaim (The Rise of Kylo Ren, Allegiance) a hétvégén remélhetőleg beletudok kezdeni az idei termésbe is. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 hónappal később...

Bounty Hunters 6

 

Spoiler

Az eddigiek közül talán az egyik legjobb szám a sorozatban önmagához képest. A történet jól halad, és szépen átkötődik a második történetszálhoz. Kapunk egy újabb flashbacket Valance múltjáról, amiben megismerhetjük a barátnőjét Yurát is. Itt megmutatkozik Valance emberi oldala. A jelen szál egy űrállomáson játszódik, ahol Valance és Cadeliah megpróbál elrejtőzni, de megtalálja őket a Birodalom Visszavágból ismert Zuckus és a droid társa akiket a Megtörhetetlen Klán szindikátus bérelt fel. A füzet végén eljutunk a Lowikra, ahol egy titkos lázadó támaszpont üzemel, aminek Yura, Valance régi barátnője a vezetője. 

Összességében egy jó szám, lassan az író ráérez arra, hogy ennek a sorozatnak milyennek kell lennie. A rajz pedig még mindig nagyon jó.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 hónappal később...

7-8.számok. 

Spoiler

Ezek már sokkal jobban tetszettek mint a korábbi füzetek. Érezhető hogy jobb lett az írás, végre nem csak a rajz a jó benne. Jó hogy megmutatkoznak olyan elemek, fejvadászok, kalózok, akik a Birodalmon túl is fenyegetik a láadást. Hatalmas plusz a flashbackért, az Ohnaka kalózbandáért, illetve Tasu Leech felbukkanásáért és Fennec Shand említéséért. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 hónappal később...
2020. 08. 14. - 11:32, Bence1997 írta:

Lassan eljutok ide is. Már megvoltak a tavalyi pótlásaim (The Rise of Kylo Ren, Allegiance) a hétvégén remélhetőleg beletudok kezdeni az idei termésbe is. :D

Na, nagyjából 8 hónap után csak sikerült sort kerítenem erre a szériára is. Egyelőre az első 5 számot olvastam el, jövőhéten folytatom, amikor kijön az új szám is, így felzárkózom, már ami ezt a szériát illeti.

 

A történetet meglepő módon érdekesnek találtam, bár nem mondom, hogy egy nagyon jó történetet hozott össze az író. A fejvadászoké itt a főszerep és egy régi ismerősüket kell, hogy elkapják. Ez az alapsztori, amely érdekes véget ért.

Spoiler

Bossk nem sok vizet zavart. Jó volt látni Aphra felbukkanását. :D

Bobára kicsit fura most ránézni, mármint a Mandi után. Pedig még előtte vagyunk. Mondjuk nem sz*rozott, azonnal lelőtte a csajt. :o

Valance meg egy kölköt kapott ajándékba. Érdekesen alakul a sztori.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 6 hónappal később...

Ethan Sacks saját sorozatot indított Beilert Valance és a fejvadászok főszereplésével. A Célpont Vader után kétségeim voltak, hogy szükség van-e önálló fősorozatra. Mindenestere az első történetszál egész jól indított. Sacks egy nagyon akciódús történetet szállít. Sokszor néha túl gyorsan is pörögnek az események. Valance múltjához az olvasóknak nem ártana ismerni a Han Solo: A birodalmi kadét, valamint a Célpont Vader című képregény gyűjtemények eseményeit. Négy és fél.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 hónappal később...

Pedig ott van, véletlenül ezt rendeltem meg az új HR regény helyett, de persze gyorsan lemondtam. :D

 

https://www.szukits.hu/star-wars/12519-star-wars-fejvadaszok-a-galaxis-legjobbjai-kepregeny-012507.html

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 minutes ago, Ody Mandrell said:

Pedig ott van, véletlenül ezt rendeltem meg az új HR regény helyett, de persze gyorsan lemondtam. :D

 

https://www.szukits.hu/star-wars/12519-star-wars-fejvadaszok-a-galaxis-legjobbjai-kepregeny-012507.html

Persze, úgy én is megtaláltam. Csak a fő Star Wars képregény szekció tetején nem láttan tegnap.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 10 hónappal később...

Fejvadászok: A galaxis legjobbjai

Ethan Sacks sorozata egy újabb olyan széria, mely az V. és a VI. részek között játszódik és a fejvadászokat helyezi a középpontba. Egészen pontosan Beilert Valance-t, a kiborg fejvadászt, aki először még a 70-es, 80-as években lépett színre és az új kánon átvette. Most igyekeznek őt is újra felfuttatni. És úgy tűnik sokkal több szerepet is szánnak neki. A Han Solo: A birodalmi kadét, valamint a Célpont: Vader történetek jól bevezették a karakterét. A galaxis legjobbjai egy eléggé akciódús és rejtélyekkel teli történet lett. Nagy hangsúly van az akciójeleneteken, talán túl nagy is. Úgy érzetem, hogy valamennyire elveszik a hangsúlyt a sztoritól. A történet csavara csupán a sztori végén lesz világos. Addig azért visszaugrunk többször is az időben. Néha egy kicsit ez is nehezebben követhető.

Beilert, a mentora Nakano Lash, Boba Fett, Bossk és T’ongor együtt hatolnak be a Korélián, egy erődbe, ahová az Üvöltő Gyászoló klán örökösét, Khamust próbálják bevinni. Minden balul sül el, Nakano lelövi Khamust. A miértek homályban maradnak. Évekkel később újra feltűnik Nakano és mindenki a nyomába ered. Csak a történet végén derül ki, hogy Khamus le akarta lőni terhes szerelmét, Krynthiát meg nem született gyermekükkel együtt. Krynthia pedig a Töretlen klán örököse volt. Szokatlan Rómeó és Júlia féle történet, aminek a végén Rómeó meg akarta ölni Júliát. Nakano persze nem hagyta. Lash karaktere a visszaemlékezések alapján nagyon szimpatikus, így nehezen hihető el róla, hogy bármit rosszat tenne. És kiderül róla, hogy annak idején ős is elárvult, segített Beilerten is. Élete utolsó küldetése Krynthia és Khamus gyermekének, Cadeliahnak a védelmezése volt. Cadeliah amúgy is belevaló kislány, szimpatikus figura. A sztori vége egy nagy leszámolás, ahol a visszaemlékezésekből kiderül minden részlet.

Nagyon akciódús és pörgős sztori volt, de valahogy az összecsapások eléggé elvitték a hangsúlyt. A történet fordulata tetszett. Sok érdekes szereplővel gazdagodtunk. Viszont összességében nem a legerősebb SW történet. Négyes.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

45 minutes ago, Darth Revan9 said:

Nekem tetszett, úgyhogy nem volt okom rá, hogy felülbíráljam a fordítást.

Számomra bugyután hangzik. Angolban ugye birtokos a szerkezet, Mourner's Wail, vagyi a gyászolók üvöltése. Ez sen egy szupi, de lehetett volna Gyászokok Sikolya, ha egy kicsit kreatívabban fordítunk. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mondjuk azt, hogy az első történet volt a legjobb, utána - legalábbis számomra - lejtmenet. 1-2 pillanat itt is akad - mint pl. a Vadernél - de a Vörös Hajnalos történet jó pontjai mellé több is társul, ami csak úgy... van.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fejvadászok: A célpont Valance

A Fejvadászok újabb kötete ezúttal 6 számot tartalmaz (6-11. számok) Testvérsorozataihoz hasonlóan ez is folytatja az előző történetszálat és közelebb viszi az eseményeket a Fejvadászok Háborújához. Ethan Sacks ismét egy összecsapásokban és visszaemlékezésekben gazdag, akciódús történetet, vagy éppen történeteket nyújt az olvasónak. A 6-7. számok a Target Valance, a 8-10. számok a Terminus Gauntlet, a 11. szám meg inkább egy önálló füzet, mely Bosskra fókuszál.

Valance tovább menekül Cadeliah-hal és régi szerelme, Yura segítségét kéri, aki a Lowikon tartózkodik az ottani lázadókkal. Közben Zuckuss és 4-LOM folyamatosan a nyomában vannak. Az összecsapások kemények és ütősek. Yura időközben megházasodott egy Kondra nevű lázadóval. Ez még inkább csapás Valance-nak és arra emlékezteti, hogy nagyon elrontotta a kapcsolatát a lánnyal. Pedig látszódik, hogy Yura még mindig szereti Valance-t, de már dühös is rá, mert elhagyta. Ez a drámai szál nagyon tetszett. Plusz az is, hogy Zuckuss és 4-LOM régi szuper harci droidokat hoznak magukkal. Valance és Zuckuss egyezsége olyan fura lett. Én csodáltam, hogy Zuckuss ráállt, szerintem nem lett volna rá oka. A Terminus történetszálban Valance új megbízást kap ezúttal Kondrától, aki szeretné, ha a korábban okozott felfordulás miatt Valance leróna a tartozását. Egy elveszett lázadó egységet kell felkutatnia a Terminusban, melyet az Ohnaka Banda kalózai támadás alatt tartanak. Beilert bedobja magát, hihetetlen és extrém dolgokat tesz, hogy segítsen az ottani felkelőknek. Sajnos Purpura parancsnok egy reményvesztett lázadó, aki szeretne szabadulni a felkeléstől, és inkább átadná a kódokat a kalózoknak és a Birodalomnak. Valance jó sokat gyilkol, mire leszereli az ellenfeleit. Blanch Sproull-ban, a fiatal lázadó lányban nagy segítségre talál. Végül elhagyja a lázadókat egy elkötött weequay kalózhajó fedélzetén Dengarral együtt. Mellékszálkánt még megtudjuk, hogy T’onga túlélte az előző kalandot, és most Loshával együtt erednek azok nyomába, akik felelősek Nakano Lash haláláért. Az utolsó számban Bossk Jabba feladatát teljesíti, mikor elmegy a Bankár Klán egyik vezetője, Exum Jermit vadászatéra, hogy levadászhassa a muunt. Jabba így kiüti a nyeregből egy olyan ellenfelét, akivel nem tudott megegyezni. Már ez a füzet is előrevetíti a Fejvadászok Háborúját. Ebben a számban csak az volt a jó, hogy kiderült a Bankár Klán még létezik és birodalmi fennhatóság alatt vannak.

Az ütős akciók és a nagy összecsapások továbbra is ennek a sorozatnak az erősségei. Egy kis drámai vonal is igyekszik mélyíteni az eseményeket, de ezek sosem túl nagyszabásúak. Bár most a 6-7. számoknál ezt valamivel erősebbnek éreztem. Négyes.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...
  • 2 héttel később...

https://www.szukits.hu/star-wars-fejvadaszok-haboruja-fejvadaszok-sorozat

És most már ez is előrendelhető. Meglepően jó lett ez is. Legalábbis jobbnak tartottam, mint a Staw Wars és Vader Fejvadászok háborúja köteteit. Valance-t megkedveltem. Nagyon drámai figura lett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

Kezdetben még jól szórakoztam rajta, aztán a WOTBH óta so-so a felhozatal. Bár a jelenlegi történet - a Vaderhez hasonlóan - itt is kezd erősödni.

 

Valance egy érdekes figura, meglátjuk, hogy hova fog kifutni a története. Jelenleg egy olyan helyzetben van, ami számomra tetszik, bár hogy ebből hogyan fognak továbbmenni, az jó kérdés.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

59 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Fejvadászok sorozatról kinek mi a véleménye? Eddig hogy tetszik? Valance kalandjait is fontosnak érzitek?

Nekem tetszik. Nem annyira, mint a Doctor Aphra, de általában 7-8/10 körül mozognak nálam a sztorik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.