Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. (szerkesztve) Elárverezik Obi-Wan köpenyét Jól ismert fórumtársunk, Rog Ertay küldte a következő hírt. "A brit "The Sunday Times" honlapja szerint a mozitörténelem számos híres kosztümje kerül árverésre Londonban. A London-központú, filmeket, színházakat és televíziókat jelmezekkel ellátó Angels által rendezett aukción többek között a Csillagok háborúja, a Titanic, az Indiana Jones-filmek, a Superman és a Robin Hood: a tolvajok fejedelme kosztümjei kerülnek eladásra. A sok jelmez közül az árverés büszkeségének a Sir Alec Guinness által megformált Obi-Wan Kenobi köpenyét tartják, melynek kikiáltási ára 50.000 font." Lehet licitálni. Szerkesztve: 2007. Február 14. - Ody Mandrell
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. De jó is lenne ha tudnék rá licitálni, akkor azt hiszem jó kis életem lenne.
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. - Ki ad érte 60 000-et? - Van rá 10 000 köztársasági dattarim. - Köztársasági kredit? A köztársasági kredit ebben az országban fabatkát sem ér. Itt igazi pénz kell. - Fontom nincs, de a kredit is megteszi. - Nem, nem jó. - A kredit megtesi. - Nem, nem jó. Kenobinak képzeled magad, hogy így integettsz nekem? Árverező vagyok, rám nem hatnak az elme trükkök, rám csak a pénz hat. Ha nincs pénz, nincs licitálás, nincs köppeny. És valódi Guinnesses Obi-Wan köppenyt nem kapsz máshol, az egyszer biztos.
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. Imádom ezeket tőled, Dzséjt
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. Watto mint árverésvezető.
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. Hozzászólás ideje: 2007. Január 30. Olvastam a hírt én is a Blikkben!
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2007. Február 16. Hozzászólás ideje: 2007. Február 16. Úgy tudom hogy a köpenyt Lukasék egy turkálóban találták meg angilában valahol. Gondolom az öreg Alec adta el
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 16. Hozzászólás ideje: 2007. Február 16. (szerkesztve) Találtam is egy cikket róla. "Megtalálták egy londoni jelmezboltban azt a Jedi köpenyt, amit Sir Alec Guinness viselt az első (4.) Star Wars filmben. A legendás öltözék, melyet az idős színész viselt, amikor Obi-Wan Kenobi Jedi Mestert alakította az 1977-es kasszasikerben, az Angels nevű jelmezboltban lapult az elmúlt 13 évben (előtte a Bermans nevű jelmezes cégnél), de egy takarításnál előkerült. Az elnyűtt barna ruhadarabot az űreposz forgatására kölcsönözték ki a Shepperton Studió számára a Bermans jelmezcégtől, és mikor a forgatás végetért, egyszerűen visszavitték és leadták. Persze ekkor még a Star Wars is csak egy volt a sok sci-fi közül. 1992-ben átkerült az Angels kelléktárába. Ezután a köpeny ott élt ismeretlenségben, és bár olyan filmekhez adták kölcsön, mint például A Múmia (valószínűleg a Sean Connery főszereplésével készült 1986-os Rózsa neve című filmben is használták), senki sem figyelt fel különlegességére. Tim Angel, aki a lányával működteti üzletet elmondta, hogy véletlenül bukkantak rá a raktáruk takarításakor. "Az egyik alkalmazottam talált rá a barna palástra, és az egyit menedzserem kiáltott fel: 'Ó, Istenem, ez itt Alec Guinness köpenye!'." "Mindezidáig csak úgy bérbeadtuk, ha valaki szerzetesi öltözéket akart viselni egy jelmezbálon." "Ha ránézel erre a nagyon öreg kelmére, nem gondolnál sokat róla, de amikor úgy látod, hogy Alec Guinness viseli, rájössz, hogy egy legendás darabot látsz." John Mollo, a film jelmeztervezője megerősítette, hogy valódi darabról van szó. A Bonhams aukciósház 15 és 25 ezer angol font közötti értékre becsülte fel." Szerkesztve: 2007. Február 16. - Rog Ertay
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Pfffff így jár aki nem tartja számon az értékeit. De jó, hogy megtalálták, most már biztos jó kezekben lesz. (És ezt most mint SW-rajongó mondom, őszintén, nem pedig mint egy ironizálgató antifanja Obinak. SW-relikvia, és irigylem azt aki végül megveszi De persze csak mértékkel.)
Shettard Hart Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Pfffff így jár aki nem tartja számon az értékeit. De jó, hogy megtalálták, most már biztos jó kezekben lesz. (És ezt most mint SW-rajongó mondom, őszintén, nem pedig mint egy ironizálgató antifanja Obinak. SW-relikvia, és irigylem azt aki végül megveszi De persze csak mértékkel.) Ahány köpenyt elhagyott már Obi-Wan, egész raktárat lehetne megtölteni vele.
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Ahány köpenyt elhagyott már Obi-Wan, egész raktárat lehetne megtölteni vele.
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Pfffff így jár aki nem tartja számon az értékeit. De jó, hogy megtalálták, most már biztos jó kezekben lesz. (És ezt most mint SW-rajongó mondom, őszintén, nem pedig mint egy ironizálgató antifanja Obinak. SW-relikvia, és irigylem azt aki végül megveszi De persze csak mértékkel.) Kérdés: ha a birtokodba kerülne egy eredeti, élő, lélegző Obi-Wan Kenobi, mit tennél vele? Megtartanád mint SW relikvia, vagy elpusztítanád, mint antiobifan?
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Kérdés: ha a birtokodba kerülne egy eredeti, élő, lélegző Obi-Wan Kenobi, mit tennél vele? Ha nem tűnne el én megvárnám míg békében meghal aztán hibernálnám, hogyha később lehetséges lenne fel lehessen támasztani.
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. De jó, hogy megtalálták, most már biztos jó kezekben lesz. Az lenne jó ha egy Obi-Wan viasszoborra raknák.
Obi1 Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Az lenne jó ha egy Obi-Wan viasszoborra raknák. Hát ne is fürdőköppenynek használják.. Szerintem megveszi valami gazdag amerikai muki(azt se tudja hogy mit vett meg), és bedobja a szekrénybe..
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Kérdés: ha a birtokodba kerülne egy eredeti, élő, lélegző Obi-Wan Kenobi, mit tennél vele? Már megegyeztem a padawanommal, hogy ilyen esetben eljuttatom hozzá. Cserébe ha nála felbukkanna Grievous, akkor meg ő küldi el nekem. Úgyhogy ne hidd, hogy most megfogtál
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. (szerkesztve) Akkor fényposta vagy teleportálószerkentyű híján Obi biztos besokallna a sok ide-oda utazástól és lelépne. Szerkesztve: 2007. Február 17. - Rog Ertay
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Akkor fényposta vagy teleportálószerkentyű híján Obi biztos besokallna a sok ide-oda utazástól és lelépne. Ugyan! Szerintem pont hogy nem bánná... azok után hogy ide eljut, szinte már levezetés némi MÁV-túra Szegedig
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Ha a sivatagban kibírta 20 évig akkor egy kis utazgatás tényleg nem kottyanna meg neki.
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hát ne is fürdőköppenynek használják.. Szerintem megveszi valami gazdag amerikai muki(azt se tudja hogy mit vett meg), és bedobja a szekrénybe.. Szerintem legjobb helyen a Lucasfilm archívumában lenne. Esetleg Sansweet gyűjteményében...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Az lehet. Ott is elférne egy Obi szobor. Vagy több is.
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. Hozzászólás ideje: 2007. Február 17. (szerkesztve) Az újabb cókmókok merrefele lehetnek? ESB idején OK hogy még kevéssé tudták hogy nagy siker lesz (lévén hogy folytatás volt és mint ilyen kevesebbet vártak) de 1, azért a kevesebb is sok, szóval hátha eltették, 2, utána is voltak SW-filmek SZÓVAL HOL A TÖBBI?! Szerkesztve: 2007. Február 19. - Darth Krande
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 19. Hozzászólás ideje: 2007. Február 19. SZÓVAL HOL A TÖBBI?! Bárhol legyenek is bízzunk benne hogy azok is előkerülnek.
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Február 19. Hozzászólás ideje: 2007. Február 19. Bárhol legyenek is bízzunk benne hogy azok is előkerülnek. És szeretném én megtalálni valamelyiket
Ajánlott hozzászólás