Jump to content

Nem lesz évfordulós DVD?


Bomarr

Recommended Posts

Nem lesz évfordulós DVD?

 

executor-box-kit_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Az elmúlt hónapokban a TV-sorozatokról érkező ritkás hírek mellett egyértelműen a 30. évfordulós DVD kiadás közeledte villanyozta fel leginkább a rajongókat. Pár hónapja az egyik LEGO katalógus (ITT látható), úgy tűnt hivatalosan is megerősíti a díszdobozról terjengő pletykákat. Hamarosan az USA Today is foglalkozni kezdett az üggyel és interjút készítettek a Special Edition-on is dolgozó Phil Feiner-el (ITT olvasható), aki nem kevesebbet állított, minthogy a következő kiadáson újabb jelenetekkel bővül ki a SAGA.

Viszont közeledve az évforduló időpontjához, egyre gyanúsabbá vált, hogy a fél-hivatalos forrásokon kívül semmiféle megerősítés nem érkezik. Pár napja azonban az iF Magazinnak sikerült mikrofonvégre kapnia a Lucasfilmtől Steve Sansweet-et, aki leszögezte: "semmiféle DVD-kiadást nem tervezünk a közeljövőben". Hát ennyit az évfordulós kiadásról?

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nekem meg most az az érzésem, hogy a bal kéz nem tudja, mit csinál a jobb láb, ezért nyilatkozik mindenki minden felé mindent.

A másik lehetőség, ami megfordult a fejemben, hogy nem véletlen mondják, hogy nem lesz DVD. Lehet, az egész Blu-ray-re vagy HDDVD-re (nem tom, a Lucasfilm meg a Fox melyiket favorizálja) nyomják ki, és így végül is nem hazudnak az ilyen "nem lesz DVD" kijelentéssel, de nem is mondanak teljesen igazat.

Link to comment
Share on other sites

Dzséjt: Igen, ez nekem is megfordult a fejemben. Ugyanakkor nemrégiben Lucas azt nyiltakozta, hogy addig nem terveznek se Blu-ray, se HD-DVD kiadást, amig nem tisztázodik hogy melyik formátum kerül ki győztesen a piaci versenyből.

A Celebration mindenesetre perdöntő lesz... ha ott nem jelentenek be semmi, akkor valszeg már nem is lesz ez évben új diszdoboz.

Edited by Bomarr
Link to comment
Share on other sites

Ody, én nem értek egyet azzal, hogyha idén nem lesz új megjelenés, akkor a 2004-est idáig kellett volna húzni. Szerintem ez irreális, tekintve, hogy így már minden film meg lett volna DVD-n, a trilógián kívül (magyarul a prequel). Az pedig hogy nézett volna már ki, hogy 2005 decemberétől 2007. x-éig a prequeleket a rajongók DVD-n, a régi részeket meg videón nézik egy olyan világban, ahol a videó rég kiment a divatból?

 

Donát

Link to comment
Share on other sites

De mennyivel jobb lenne most kiadni, egyben, hogy már elkészült mind a hat film! Amikor a 4-5-6 megjelent, még nem volt EPIII. Lehetett volna húzni arra hivatkozva, hogy majd egyben kiadják a hat részt. Persze ez nagy adag naívség a részemről. Oriási üzlet volt anno kiadni a filmeket, és most is az lesz a SAGA kiadás. Üzlet az egész...

 

Bár ahogy olvastam a tavalyik kiadás nem fogyott túl jól. Talán nincs is olyan sok "klasszik" fan.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ezzel talán egyedül vagyok, de nekem nagyjából megfelelnek a DVD kiadások... vannak hibák, de egy ujabb változatnak én már csak az uj generációs formátumon érezném igazán értelmét. Még volt is róla szó a kiadásnál, hogy eredetileg HD minőségüre csinálták, de aztán lebutitották a DVD képére, szal már nem is nagyon kell rajta ügyködni. A 2004-es kiadásnak pedig örültem... nagyon jó hogy az elmúlt 3 évben megvoltak a legjobb filmek a lehető legjobb formátumban... az új változtatások elött meg külön le a kalappal... a kicsinositott Rancor jelenet rulzik :)

Link to comment
Share on other sites

Arról nem is beszélve, hogy akkor még el sem kezdhettük volna a fejezetek kitárgyalását :)

Nekem is megfelel a 2004-es kiadás, de azért egy még csinosabb, még szebb Saga Kiadásnak még jobban örülnék. Persze ha nem lesz, továbbra is megleszek a mostani kollekcióval.

Link to comment
Share on other sites

Mindenestre az tényleg érdekes lesz, ha ezt az üzleti ziccert nme használja ki Lucas. Kell-e az SW 30.-ik szülinapjánál jobb apropó egy újabb DVD kiadáshoz? Nem úgy ismerem Lucast, mint aki ilyen alkalmat kihagyna. Ellenben a kavarás ami a dolog körül megy, annál ismerősebb. Én továbbra is várakozó állásponton vagyok (amúgy ha nem lesz most DVD, akkor se fogok a kútba ugrani).

Link to comment
Share on other sites

Hát végülis a hivatalos Lucasfilmesek nem kavarnak: ők kitartanak amellett, hogy nem lesz semmi idén. A Special Edition-ös Phil interjúnál is megszolalt az egyikük és ő is állitotta, hogy szó sincs évfordulós kiadványról.

Link to comment
Share on other sites

Volt a BoneyM -nek egy jó száma, ami ide illeik: money-money-money :)

Ez nem egy Abba szám volt? :D

 

A 2004-es DVD-vel én is elégedett vagyok. De az extrák mennyiségével semmikép.

Szerintem egy sw-től elvárható filmenként egy extra lemez. Biztos, hogy van annyi anyag.

Nevetséges, hogy Kivágott jeleneteket nem voltak képesek összedobni.

Mondjuk az Indy extra dvd-t elnézve, nem fordítottak kellő figyelmet, hogy kivesézzék készítés fázisait, olyan szempontokból, mint Zene, hang effektek, trükkök.

Doksifilmbe megpróbáltak mindent bezsúfolni, de olyan részletességgel nem lehetett, mint az Indy dvd-n, ahol legalább 7 külön percet kaptak a témák, egy nagy doksi film mellett.

 

Szóval ha DVD-re nincs is kifejezetten szükség, Extrákkal jócskán adósak. Azt még kiszórhatnák karácsonyig.

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information