Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2013. 01. 01. - 12:28, Lok Durd írta:

Kedves Doctor Who fanok!

Közeledvén szeretett sorozatunk 50. évfordulójához, úgy gondoltam, illendő, ha én is kiveszem magam a Doktor kalandjainak népszerűsítésében kis hazánkban.

Két kedvenc Doktorom, a második (Patrick Troughton) és a hetedik (Sylvester McCoy) epizódjaihoz készítek majd magyar feliratot, a tervek szerint havonta kettőt, amiket a feliratok.info oldalon tudtok majd elérni.

Az első feliratot még az óévben sikerült elkészítenem, ez pedig nem volna más, mint a The Tomb of the Cybermen, ami a második Doktor első teljes egészében fennmaradt epizódja. (Sajnos a cybermenek nevét kénytelen voltam "kiborggá" korcsosítani, de remélem ez nem lesz olyan zavaró számotokra, mint számomra :D)

Szóval tessék nézegetni a régi részeket az évforduló évében, főleg, hogy ne legyen hiábavaló a munkám! :P

Adsz valami linket vagy hasonlót hogy honnan lehet a régieket leszedni akkor nézegetni fogom nagyon szívesen :D

Hozzászólás ideje:
  2013. 01. 01. - 12:28, Lok Durd írta:

Kedves Doctor Who fanok!

Közeledvén szeretett sorozatunk 50. évfordulójához, úgy gondoltam, illendő, ha én is kiveszem magam a Doktor kalandjainak népszerűsítésében kis hazánkban.

Két kedvenc Doktorom, a második (Patrick Troughton) és a hetedik (Sylvester McCoy) epizódjaihoz készítek majd magyar feliratot, a tervek szerint havonta kettőt, amiket a feliratok.info oldalon tudtok majd elérni.

Az első feliratot még az óévben sikerült elkészítenem, ez pedig nem volna más, mint a The Tomb of the Cybermen, ami a második Doktor első teljes egészében fennmaradt epizódja. (Sajnos a cybermenek nevét kénytelen voltam "kiborggá" korcsosítani, de remélem ez nem lesz olyan zavaró számotokra, mint számomra :D)

Szóval tessék nézegetni a régi részeket az évforduló évében, főleg, hogy ne legyen hiábavaló a munkám! :P

Szuper ötlet és előre is köszi érte! Én már láttam ezeket a részeket, de szívesen újranézném őket magyar felirattal :)

Hozzászólás ideje:

Sons Of Anarchy 5: Kurt Sutter ismét megcsinálta. Ha lehetne két idézettel jellemezni az évadot: the devil whispers in my ear és a This is serious shit, man jutna az eszembe. Lehet hogy a Breaking Bad van a legjobban felépítve a drámák közül, de itt végig olyan feszült a hangulat, és kaphat pofont bárki bármikor hogy pislogni nem merek ha a kedvenc karakterem van épp a színen. Nem kis meglepetéseket hoz ez az évad is. Az előző is tetszett de ott már túl sok volt a hazudozás, amiből persze itt sem lesz hiány, mert sz-rkavarás van bőven mint mindig, de itt talán jobban lett adagolva. Legdurvább változáson Jax ment át, amiket az előző évad záróképe és a mostani is jól mutat. Nagyon sötét mélyrepülést mutat be hangulatilag a sori. Ez még mindig a legbrutálisabb dráma, az érzelmi és a látványi dolgokra egyaránt értve. Talán az évadzáró lett kicsit kiszámítható, de én ezt rovom fel, mert örültem neki, de még mennyire. Inkább szépen felvezetett finálét kaptunk mint körömrágós cliffhangert, de már ebből is látszik hogy Kurt le akarja zárni a sorozatot, amit nagyon fogok sajnálni, mert az egyik, ha nem a legjobb dráma ami éppen fut a tv-ben. 9/10es évad a javából. :peace: Oldalakat tudnék írni spoiler mögött, annyi meghökkentő dolog történt ebben az évadban..., komolyan, nagyon durva volt. Elég sok emberke elhullott. :D Ja és Ron Perlman még mindig nagyon szépen ki van gyúrva ahhoz képest hány éves. :D

SOA-5.jpg

Hozzászólás ideje:

Sajnos nekem mostanában nem sok esélyem van a régi Doctoros részekhez, mivel nincs annyi hely a gépemen. Egy ideje begyűjtöttem pár fimet HD-ben, és azok rendesen viszik a helyet, kiírni ugye nem tudom őket. Szóval ha egyszer csak végre be tudok szerezni egy külső vinyót, akkor jöhetnek majd. A feliratokat köszi előre is, azokat elkezdem gyűjtögetni.

Hozzászólás ideje:
  2013. 01. 01. - 15:29, Lok Durd írta:

Bomarr, már láttad az összes hetedik dokis részt? Legutóbb még azt írtad, hogy neked a 7. Doktor nem épp a szíved csücske, ez azóta változott?

Pontosítok: a Második Doktoros részeket láttam és azoknál várom nagyon az újranézést. A Hetedik Doktorig még mindig nem jutottam el. Most épp a Negyedik Doktor utolsó évadánál tartok, illetve láttam a következő Doktoroktól egy-két kalandot (a dalekos sztorikat például mind megnéztem). Talán irtam már korábban de nálam kicsit hektikus a régi DW nézés, mert általában csak akkor állok rá, ha elkap a hangulat, de akkor lehet hogy egy hét alatt megnézek egy évadot, utána viszont lehet két-három hónapig egy klasszik részt se.

A hetes Doktor esélyeit azonban nálam nagyban növelte McCoy szereplése a "Hobbit - Váratlan utazás"-ban. Radagast figuráját remekül hozta és ezután kiváncsibb lettem, hogy milyen Doktor is ő a Remembrance of the Daleks-en kívül.

Hozzászólás ideje:

Ez azért szép. Gyakorlatilag annyian nézik, mint egy átlagos kábeles amerikai produkciót, ami brit sorozatként komoly eredmény (pláne hogy a korlátozottan elérhető BBC Amerikán megy náluk). Közben megjött az Egyesült Királyságból is az eredmény: 9,87 millió néző, de ebben még nincs benne a BBC iPlayer nézői ami valszeg plusz egy milka.

Hozzászólás ideje:

Ahhoz képest mekkora hype van körülötte, az 1.4 millió borzalmasan gyenge. Sajnos ezt nemigen lehet magyarázni. Az angoloknak olyan a Dr Who mint itthon a Barátok Közt. :) Nem lehet meglepődni, hogy ekkora nézettsége van. Én itt most kifejezetten az amerikai adatra hegyeztem ki a dolgot, hisz az még egy meghódítatlan terület. Mondjuk nem hiszem, hogy valaha is nagy rajongó tábor lesz ott. Az egész stílusa (egy-két résztől eltekintve) annyira Amerika idegen amennyire csak lehet.

Hozzászólás ideje:
  2013. 01. 02. - 21:13, Ody Mandrell írta:

Ahhoz képest mekkora hype van körülötte, az 1.4 millió borzalmasan gyenge. Sajnos ezt nemigen lehet magyarázni. Az angoloknak olyan a Dr Who mint itthon a Barátok Közt. :) Nem lehet meglepődni, hogy ekkora nézettsége van. Én itt most kifejezetten az amerikai adatra hegyeztem ki a dolgot, hisz az még egy meghódítatlan terület. Mondjuk nem hiszem, hogy valaha is nagy rajongó tábor lesz ott. Az egész stílusa (egy-két résztől eltekintve) annyira Amerika idegen amennyire csak lehet.

Nem tudom milyen hypre gondolsz (Amerikában nincs akkora hype körülötte). Angliában pedig sok hasonlóan sikeres sorozat van a Doctor Who mellett. Nincs olyan pozicióban mint a Barátok közt nálunk, ahol gyakorlatilag ez az egyetlen sikeres TV-sorozat. Az angol csatornák dugig vannak sikeres szériákkal. Amik között a Doctor Who megállja a helyét.

Ha már borzalmasan gyenge adatok: a legutolsó (egyébként zseniális) Clone Wars rész nézettsége 1,43 millió. Na most aligha kell ecsetelni, hogy melyik franchisenak van nagyobb hype-ja Amerikában, mégis fej-fej mellett haladnak. Ez lenne a borzasztó teljesitmény?

Hozzászólás ideje:

Na most hogy jön ide a TCW azon kívül, hogy szeretem? :) Annak nagyobb a nézettsége. És? A Dr. Who elvileg egy nagyságrendekkel nagyobb széria, másabb célközönséggel. Így vizsgálva igenis kevés az 1.4 millió. Ez csak egy érdekesség egyébként, amitől nem lesz rosszabb a sorozat... Vagy csak pozitív híreket lehet beírni róla? :)

Hozzászólás ideje:
  2013. 01. 02. - 21:39, Ody Mandrell írta:

Na most hogy jön ide a TCW azon kívül, hogy szeretem? :) Annak nagyobb a nézettsége.

Összehasonlitottam a felhozott angol űropera nézettségét egy Amerikában közismert űropera franchise sorozatának a nézettségével, hogy bemutassam: ezek az eredmények nagyonis okésak, hisz a DW majdnem akkora nézettségi adatot tud produkálni, mint az utóbbi, aminek ráadászul igen mély gyökerei vannak az amerikai popkultúrában. Csak ezért hoztam fel.

A sorozat minőségét pedig szerintem se befolyásolja a nézettségi adat és ha vannak negativ hirek nyugodtan jöhetnek :)

Hozzászólás ideje:

Mondjuk a TCW -nek is lehetne jobb a ratingje. ;) Mindegy, ha ettől jobb, akkor legyen jó a DW nézettsége. Én viszont a helyükben nem elégednék meg vele, de ez én vagyok. Mondjuk az is lehet, hogy örömükben ugrálnak Mofatt -ék, hogy csak egy picivel veri őket a TCW. :D

Hozzászólás ideje:

Szerintem a BBC-nek főleg a brit számok a fontosak. Egyszer a sorozat már befulladt: 1989-ben azért fújták le a DW-t mert túl kevesen nézték. A végén már csak három millió körüli eredményeket hoztak (és akkor még internet se volt amire rá lehetett volna fogni a zuhanást). Szerintem Moffaték föleg azért rimánkodnak, hogy még egyszer ez elő ne forduljon. Az amerikai nézettség meg a többi országból összegyülő "apró" már inkább amolyan bónusz :)

Hozzászólás ideje:

Én a DW-ből még csak az "első" évadot láttam és szerintem tipikus angol sorozat ránézésre is. Ha nem tudtam volna hogy angol a képekből világos lett volna. Amerikában viszont teljesen más jellegü sorozatok futnak, nem is csodálom ha nem nézik annyian.

Különben egy sorozatnál miért siker az a 2 millió alatti nézőszám, mikor az ország lakossága kb 300 000 000 fő? Gondolom a kábel tv-k helyiek akkor és nem országosan foghatók.

Hozzászólás ideje:
  2013. 01. 02. - 22:09, Frenkie írta:

Különben egy sorozatnál miért siker az a 2 millió alatti nézőszám, mikor az ország lakossága kb 300 000 000 fő? Gondolom a kábel tv-k helyiek akkor és nem országosan foghatók.

Mert az amerikai TV-piac teljesen más mint a többi. Nagyon szét van aprózodva. Jellemző, hogy a világ jelenlegi legdrágább sorozatát a Trónok harcát átlagosan 3,5 millióan nézik a vetités napján. A sorozat egy évadja 80 millió dollárból készül, tehát egy közepes blockbuster költségvetéséből és mégis: ez a pár millió már nagyon komoly sikernek számít. Az HBO második legsikeresebb müsora.

Persze vannak sima, bárhol elérhető ingyenes csatornák ott is... azoknak a nézettsége persze más tészta.

Hozzászólás ideje:
  2013. 01. 02. - 22:16, Bomarr írta:

Mert az amerikai TV-piac teljesen más mint a többi. Nagyon szét van aprózodva. Jellemző, hogy a világ jelenlegi legdrágább sorozatát a Trónok harcát átlagosan 3,5 millióan nézik. A sorozat egy évadja 80 millió dollárból készül, tehát egy közepes blockbuster költségvetéséből és mégis: ez a pár millió már nagyon komoly sikernek számít. Az HBO második legsikeresebb müsora.

Értem, köszi.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Mikor elkezdtem nézni a DW-t elképesztően idegen volt (nekem, aki USA sorozatokon ""szocializálódott"") az angol stílus. Talán Obi1 írta anno, hogy annyira angol, hogy szinte érzi a fish n' chips illatát :) Aztán ahogy haladtam az évadokkal egyre inkább rákaptam és világossá vált, hogy mennyire egyedi és szvsz jobb, mint a futószalagon gyártott USA sorozatok (persze ott is vannak kivételek) de annyi USA cuccos után olyan szinten volt üdítő ez az angol csoda, hogy azt elmondani nem tudom, nem hogy leírni. És ezzel párhuzamosan váltam Nagy-Britannia fanná :P

Mióta Moffat átvette a stafétát erősebben érezni a sorozaton az amerikai közönség felé való nyitást, de érzésem szerint még nem estek át ezzel a ló túloldalára, mégis vannak már olyan hangok, hogy a sorozat az 5. évadtól elamerikanizálódott. Nos, nyilván fontos, hogy a sorozat a brit határokon túl is sikeres legyen, és az 1.4 milliós adat usákéknál szerintem kifejezetten jó, holott nem egy amerikai így elsősorban nem is amerikaiaknak szánt műalkotásról van szó. Én nagyon remélem, hogy Moffat megtartja ezt az egyensúlyt az amerikaiak felé való nyitással és nem túlozza el.

Szerkesztve: - Darth Riddick
Hozzászólás ideje:

Én meg közben összegyűjtöttem, hogy mi az a 20+1 momentum, amit nagyon várok a Trónok harca harmadik évadában. Illetve azt is kifejtettem milyen elvárásaim vannak ezekkel szemben. Értelemszerűen a spoiler gomb megnyomása elsősorban Kardok vihara olvasóknak lehet opció:

Spoileres tartalom megtekintése

Trónok Harca 3. évados spoiler!!! Csak aki olvasta a 3. könyvet.

Szerintetek passzolna két ilyen stílusú zene

Na, valami ilyen drámai dolgot várok. Hogy aztán potyogjanak az Emmy díjak meg Goldeon Globe meg miegymás. Epikus, érzéki , művészi hatásokkal operáló, hatásos legyen.

Szerkesztve: - JakeSully

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Bomarral egy hullámhosszon pendülök, számomra is szintén ugyanezek az elvárások a 3. évaddal kapcsolatban.

És nagyon érdekelni fog, hogy az évad végére milyen lesz a sorozat nézettsége :D Eddig ugye exponenciálisan növekszik, kb 3-4 millióan nézik USA-ban, reményeim szerint 6-7 milliót el fogja érni a 3. évad végére. A Walking Dead 10 milliós nézettségét nehéz lenne überelni :D

Itthon, ha már a Katedrálist leadta a Tv2, mikor fogja vajon az RTL vagy Tv2 népszerűsíteni a Trónok Harcát. Az egy dolog, hogy a HBO adja, de pl Németországban a RTL2 csatorna is műsorra tűzte, sőt nem rég Trónok Harca marathon ment rajta.

Szerkesztve: - JakeSully
Hozzászólás ideje:
  2013. 01. 03. - 10:42, Bomarr írta:

Itt viszont van egy apróság amiből még lehetnek galibák méghozzá az hogy...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.