Jump to content

GROUP 17: Bail Organa, Bodhi Rook, Cid Scaleback


Star Wars Winter Madness Group 17  

18 members have voted

 1. 1. Ki jusson tovább a csoportból?

  • Bail Organa
  • Bodhi Rook
  • Cid Scaleback
   0

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 05/20/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Ha nem lenne az Obi-Wan Kenobi azért gondolkodnék Bodhin és Bail között. Cid kiesett, hogy végül a karakter nem fejlődött sehová, és galádul elárulta a Bad Batch-et, pláne Omegát, aki így a kutya tudja mekkora zűrbe került. Bár lehet, hogy akkor is kiesett volna, ha nem árulja el hőseinket, mert alapvetően nem egy megnyerő figura.

 

Bodhi nekem azért tetszik, mert ő egy szürke kisegér. Egy szimpla "kamionsofőr", aki állami cégnél dolgozik, és nincsenek nagy igényei, csak szeretné megkeresni a mindennapi betevőre valót. De, amikor olyan dolgokkal kerül szembe, amit már nem bír lenyelni, akkor képes felállni és azt mondani: nem, ebből elég. És tesz is valamit azért, hogy elég legyen. Csak gondoljunk bele, ha nincs ez a szürke kisegér, akivel nincs ott az Erő, nem született vezér, pisztolyhős vagy mesterpilóta, nem szenátor, nem parancsol hadseregeknek, mégis enélkül az ember nélkül a Lázadók Szövetsége sosem tudja meg, hogyan lehet elpusztítani a Halálcsillagot. És ennek a karakternek van egy egész egyedi tragédiája: a jók kínozták meg. A lázadók, akik elvileg az ilyen emberekért harcolnak, műveltek vele olyasmit, ami után láthatóan bizonytalanabb lett, elcsendesült, a beszéde kissé darabossá vált. És már ezért is lehet gyűlölni azt a paranoid vadállatot, azaz Saw-t.

 

Szóval valószínű, hogy Bodhira szavaznék, ha nem lenne az Obi-Wan Kenobi, mert őszintén szólva, bármennyire is szimpatikus ember Bail Organa, a filmekben és a TCW-ben sok vizet nem zavar. Sokszor mondtam, és még sokszor el is fogom, hogy Lucas nagy hibát követett el, amikor ezt a karaktert csak emlegette az ep4-ben, de még neve sem volt. Off-screen halála a Star Wars egyik mélypontja, és ez csak egyre mélyebb lesz, ahogy a karakter jelentőssége nő. Márpedig szerintem még az Andor 2. évadában látni fogjuk, legalábbis egyelőre nehéz elhinni, hogy abból kimaradna. De az ep2-ben ő még csak Amidala sidekick-je vagy szócsöve, elmondja azt Palpatine-ék jelenlétében, amit Amidala mondana, ha ott lenne.  Az ep3-ban már inkább Amidala az ő sidekick-je, de sajnos azokat a jeleneteket, amikben Bail kibontakozhatott volna, kivágták - bár legalább a kánon részei maradtak. A TCW-ben végig Amidala támogatója, a Rebelsben és a Rogue One-ban pedig csak cameo szerepe van. Viszont az Obi-Wan Kenobiban végre rendesen kibontakozhatott. Megismerhettük feleségét, világát és kapcsolatát lányával. Egy olyan embert, aki képes elutazni a Tatooine-ra, hogy személyesen győzze meg a vonakodó Ben Kenobit, és aki képes lenne Luke-ot is a szárnyai alá venni, amikor úgy érzi, a sötét erők túl közel kerültek a Skywalker ikrekhez. És mindezt szavakkal éri el, noha tudjuk, hogy harcolni is hajlandó. Közben pedig kibontakozik egy szerető apa és egy igazán jó ember.

 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Attól, hogy sokszor benne volt, sok szerepe még nem volt, kibontakozni meg pláne nem tudott. Egyedül a Supply Lines olyan rész, amiben tényleg nagyobb szerepet kapott. Minden másban vagy Amidala "asszisztense" (Senate Murders, Assassin, Pursuit of Peace), vagy csak háttérszereplő.

Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information