Ugrás a kommentre

GROUP 17: Bail Organa, Bodhi Rook, Cid Scaleback


Donát

Star Wars Winter Madness Group 17  

18 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson tovább a csoportból?

    • Bail Organa
    • Bodhi Rook
    • Cid Scaleback
      0

A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Ha nem lenne az Obi-Wan Kenobi azért gondolkodnék Bodhin és Bail között. Cid kiesett, hogy végül a karakter nem fejlődött sehová, és galádul elárulta a Bad Batch-et, pláne Omegát, aki így a kutya tudja mekkora zűrbe került. Bár lehet, hogy akkor is kiesett volna, ha nem árulja el hőseinket, mert alapvetően nem egy megnyerő figura.

 

Bodhi nekem azért tetszik, mert ő egy szürke kisegér. Egy szimpla "kamionsofőr", aki állami cégnél dolgozik, és nincsenek nagy igényei, csak szeretné megkeresni a mindennapi betevőre valót. De, amikor olyan dolgokkal kerül szembe, amit már nem bír lenyelni, akkor képes felállni és azt mondani: nem, ebből elég. És tesz is valamit azért, hogy elég legyen. Csak gondoljunk bele, ha nincs ez a szürke kisegér, akivel nincs ott az Erő, nem született vezér, pisztolyhős vagy mesterpilóta, nem szenátor, nem parancsol hadseregeknek, mégis enélkül az ember nélkül a Lázadók Szövetsége sosem tudja meg, hogyan lehet elpusztítani a Halálcsillagot. És ennek a karakternek van egy egész egyedi tragédiája: a jók kínozták meg. A lázadók, akik elvileg az ilyen emberekért harcolnak, műveltek vele olyasmit, ami után láthatóan bizonytalanabb lett, elcsendesült, a beszéde kissé darabossá vált. És már ezért is lehet gyűlölni azt a paranoid vadállatot, azaz Saw-t.

 

Szóval valószínű, hogy Bodhira szavaznék, ha nem lenne az Obi-Wan Kenobi, mert őszintén szólva, bármennyire is szimpatikus ember Bail Organa, a filmekben és a TCW-ben sok vizet nem zavar. Sokszor mondtam, és még sokszor el is fogom, hogy Lucas nagy hibát követett el, amikor ezt a karaktert csak emlegette az ep4-ben, de még neve sem volt. Off-screen halála a Star Wars egyik mélypontja, és ez csak egyre mélyebb lesz, ahogy a karakter jelentőssége nő. Márpedig szerintem még az Andor 2. évadában látni fogjuk, legalábbis egyelőre nehéz elhinni, hogy abból kimaradna. De az ep2-ben ő még csak Amidala sidekick-je vagy szócsöve, elmondja azt Palpatine-ék jelenlétében, amit Amidala mondana, ha ott lenne.  Az ep3-ban már inkább Amidala az ő sidekick-je, de sajnos azokat a jeleneteket, amikben Bail kibontakozhatott volna, kivágták - bár legalább a kánon részei maradtak. A TCW-ben végig Amidala támogatója, a Rebelsben és a Rogue One-ban pedig csak cameo szerepe van. Viszont az Obi-Wan Kenobiban végre rendesen kibontakozhatott. Megismerhettük feleségét, világát és kapcsolatát lányával. Egy olyan embert, aki képes elutazni a Tatooine-ra, hogy személyesen győzze meg a vonakodó Ben Kenobit, és aki képes lenne Luke-ot is a szárnyai alá venni, amikor úgy érzi, a sötét erők túl közel kerültek a Skywalker ikrekhez. És mindezt szavakkal éri el, noha tudjuk, hogy harcolni is hajlandó. Közben pedig kibontakozik egy szerető apa és egy igazán jó ember.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Attól, hogy sokszor benne volt, sok szerepe még nem volt, kibontakozni meg pláne nem tudott. Egyedül a Supply Lines olyan rész, amiben tényleg nagyobb szerepet kapott. Minden másban vagy Amidala "asszisztense" (Senate Murders, Assassin, Pursuit of Peace), vagy csak háttérszereplő.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.