Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Találkoztál már Star Wars utalással más filmben? 71 felhasználó szavazott

1. 1. Találkoztál már Star Wars utalással más filmben?

• Igen, de csak többszöri nézésnél veszem észre.
      6
    • Igen, mindig kiszúrom els?re.
      45
    • Csak akkor szoktam észrevenni, ha más mondja, merre van.
      0
    • Csak akkor szoktam észrevenni, ha más megmutatja pontosan hol van.
      0
    • Változó. Van, hogy észreveszem, van, hogy nem.
      18
    • Nem szoktam észrevenni. Túl leköt a film, nem figyelek eléggé.
      1

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

De az aktív a tv2-n van. :D

Szerintem nem kell ilyen tragikusan felfogni, a lényeg, az, hogy csináltak egy olyan riportot ami a hajakról szól, minnél szokatlanabb furcsa hajakról, naná, hogy szót ejtenek a legendás kakaóscsiga frizuráról.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Csak azt bizonyítja, hogy az SW még mindig köztudatban van, és ha Padmét is beveszik, akkor kezdenek klasszikusok lenni az új részek. :wink:

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Dünyayi Kurtaran Adam Nem tudom, hogy ez mond-e valamit sokaknak.

Angolul annyit tesz, hogy The Man who saved the world.

Ez egy török film ami arról nevezetes, hogy jeleneteket vágtak be belőle a ep4-ből teljes jeleneteket, maximum tükrözik.

Teljesen beleszövik a történetbe.

Verekedős részek alatt ami valami pusztán zajlik valami pásztorok között Indiana JOnes zenéje kíséri.

Ez valami borzalmas alkotás, de nagyon érdekes.

De ezek nem utalások, hanem lopások.

Hozzászólás ideje:

Elég obszcén, s nem igazán a Star Wars szellemiségével össze-egyeztethető, de ide tartozik. Szóval a Devil's Rejects cimű horrorban (2005-ös film) egy kuplerájban hangzik el az alábbi párbeszéd:

-Valami olyan tágas hely kéne, mint a Star Warsban

Tudod, azok a lúzerek meg akarják dugni Leia hercegnőt, nemde?

Mire a takaritó, aki eddig egyetlen szót se szólt: -Én biztosan.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Valaki már emlegette, azért egyszer megnézném. Bár lehet, hogy csak addig jutnék benne mint a HS-ben. :)

Hát végig nézni én sem bírtam, csak belepörgettem, elfér a gyűjteményben.

Hozzászólás ideje:

Ma a TV2n egy délutáni sorozatban a főgonoszék megtámadtak pár kolóniát, és az egyiket Jedi Knightnak hívták... (magyar szinkron persze kitett magáért, "dzsedi nájt"nak ejtették)

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ma dél tájt körbenyomtam a tv-n, hogy amíg nem kezdődik a Sipmson család nézzek valamit és mivel találkozom?

Animal Planeten Állati bálványok címmel az SW szörnyeit mutatták be, kit milyen állat ihletett. Angol címe Animal Icons Star Wars Creatures.

Csak a végét láttam de marha érdekes volt. pl az Acklay azért nem nyársalja fel Obi-t, mert sötétben fejlődött ki a szeme és a napfényes Geonosis-on gyakorlatilag vak. Ezt Rob Coleman mondta. Az ep3-al is foglalkoznak egy csöppet, de csak két lényt mutattak be. A Boga ihlettetése a Ranchon lévő gyíkok voltak és a wookie-knak azért van bundája(ezt egy animátor megkérdőjelezte, ha trópusokon élnek miért van bundájuk), mert Orángutánnak is van.

Elvileg ma ismétlik 18:00-kor. De a ma 11-órás kezdés nem volt a műsorban csak az este hat órás.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Az egyik oldalon találtam ezt a finoman szólva is morbid párhuzamot. A fentebbi kép a hirhedt "Triumph of the Will" cimű náci propganada filmből való, ami az egyik leghiresebb a 'témában'. Állitolag a két jelenet alatti zene is elég hasonló... Lucas mondjuk többször is hangsúlyozta, hogy sokat meritett a második világháborús archiv felvételekből, igy akár még az is lehet, hogy szándékos a párhuzam... (...bár hogy pont egy Lázadó jelenet...)

sw011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

sw02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás ideje:

Merész, és nagyon jó:cool:

Ebben az is benne van h az egész bagázs fordul 90 fokot egyszerre, amikor az első sornmál halad a "főcsapat"? Vagy az már Lucas ötlete?

Hozzászólás ideje:

Meglepő, de szerintem el kell vonatkoztatni a tartalomtól, ezért akadhat ki bárki miatta. Csak a forma az, ami ez esetben lényeges, a formát sokféle tartalommal meg lehet tölteni. Egyszer azt olvastam, hogy Leni Riefenstall (bocs, nem tudom rendesen leírni a nevét) német rendezőnő filmes módszereit tanítják a tengerentúlon, pedig Hitler rendszerének volt a kiszolgálója. Attól még formailag lehetett egy zseni.

Hozzászólás ideje:

Nemrég mutatták be odaát a Beastie Boys koncertfilmjét az "Awesome; I Fuckin' Shot that" cimű filmet. Ez idáig persze teljesen érdektelen, de igy néz ki a filmjük hivatalos posztere:

awesomeposter_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az SW témát leszámitva elég igénytelen darab... inkább egy közepes fan munkának tünik elsőre :rock:

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

A minap néztem a Stargate Atlantis utolsó részeit, és az egyikben Sheppard ezredes egy Lidérc dárdában (vadászgépben) ülve azzal eszembesült, hogy a gépe robotpilótára váltott és ezerrel zúz a Kaptárhajó felé. Erre megszólal:

"R2! Kapcsold ki ezt az őrült robotpilótát!"

Jó érzés, hogy már az ep1-ből is hallani idézeteket.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Nekem is! Lehet, hogy az új részekkel is úgy lesz, mint a régiekkel? Minél jobban távolodunk tőlük időben, az embereknek annál jobban a tudatában lesznek? Ámbátor ez így nem igaz, mert az EpIV-V-VI már a megjelenésekor is pozitív fogadtatást kapott, bár én akkor még nem éltem, szal igazából nem tudom :oops:

Donát.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.