Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Box Office

Mennyi lesz a film mozis bevétele világszerte? 19 felhasználó szavazott

1. 1. Mennyi lesz a film mozis bevétele világszerte?

• 0-600 millió
      26%
    • 601-900 millió
      36%
    • 901-1.1 milliárd
      10%
    • 1.1-1.4 milliárd
      26%
    • 1.4-1.8 milliárd
      0%
      0

A szavazás lezárult

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Folytathatjuk a sort a Mortal Kombat II-vel, az Univerzum őrzőivel, de jó eséllyel a Leleplezés napja is a Mando alatt teljesít. Szóval a saját zsánerében egyáltalán nem teljesít rosszul.

SZERK: nálunk a hétvége megint jó esés lehet, nem kizárt egy 30% körüli eredmény.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Amerikában a hétvégén ünnepelték a függetlenség napját, így a mozik eléggé kihaltak voltak. Mindegyik film nagyot esett. Végleges adatok este érkeznek.

Idehaza viszont hozza a szokásos kellemes csökkenést, előreláthatólag 42% körüli eséssel.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hétvégi magyar bevétel: 8.332.010 Ft -37% (184.585 néző)

Összes magyar bevétel: 519.426.574.- $1.677.605

A becslésemnél is kevesebbet esett. Az esti előadások, főleg a hétvégén még most is 3/4 házzal mennek. Igaz ezekből nincs sok, és kisebb termekben. De aki a kicsit nem becsüli.... D Egyébként az évesített hazai ranglistán az ötödik helyet foglalja el, közvetlen a Hail Mary alatt.

1. Michael

2. The Devils Wears Prada 2.

3. Itt érzem magam otthon

4. Project Hail Mary

5. The Mandalorian and Grogu

Meglepődnék ha nem lenne benne az év végi TOP10-ben.

Hozzászólás ideje:

A CinemaCity ma és holnap 11 előadást jegyez a filmnek, amely csökkenhet a hét folyamán (jön a Vaina élőszereplős változata, jövőhéten meg már az Odüsszeia is), de talán a Mary meglehet. A Toy Story hogy szerepel nálunk? Nem tudom, hogy az befoghatja-e Mandóékat?

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az első két hét után minden héten csökken az előadások száma, ez így megy. Ráadásul jönnek az új filmek is, de igazából egyik se tűnik veszélyesnek rá.

Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a TS5 befoghatná. Három hét alatt 289 milliónál jár, míg anno a Mando ugyanennyi idő alatt már 413 millát termelt. Persze lehet jó legje, meglátjuk.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Domestic hétvége: $564,942 -68%

Domestic összesen: $176,795,286

Foreign összesen: $163,106,158

Worldwide összesen: $339,901,444

A múlthéten foreign több, mint 2x annyit hozott, mint az amcsiknál. Így már valószínűleg ma meglesz a 340 millió.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hétfő domestic: $74,525

Összes domestic: $176,869,811

Worldwide total: $339,975,969

2026. 07. 06. - 23:31, Ody Mandrell írta:

A múlthéten foreign több, mint 2x annyit hozott, mint az amcsiknál. Így már valószínűleg ma meglesz a 340 millió.

Egy napot csúszik. P

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Kedd domestic: $95,579

Összes domestic: $176,965,390

Worldwide total: $340,071,548

Szerintem innentől el lehet engedni az USA bevételt, az kb. ennyi volt. Maximum +1 milliót látok még bele. Foreign viszont lehet még akár 2-3 is a végéig.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Kedd domestic: $86,114

Összes domestic: $177,051,504

Worldwide total: $340,157,662

Megegyezik a szám a boxofficemojo-ssal.

Hát nem érte el a 350-et és most már nem is fogja. Ez azért még azon várakozásaimat is alulteljesítette, amit a film bemutatója utáni hetekben számoltam. Ez jelentős különbség a Solo-hoz és az Indy 5-höz képest is. Amely filmek extrém bukásoknak voltak elkönyvelve (tudom, tudom, a magas büdzsé miatt).

Abban bízom, hogy a Lucasfilmnél az alacsony büdzsé miatt ez még sikernek számít, de azért szerintem ők is pontosan érzik, hogy ez minden korábbinál gyengébb, és egy SW-től nem ezt várja senki. Kicsit itt már az is érthetetlen, hova tűnhetett ennyi ember.

Ha azt mondják, 2.5x-esével a film már nullában van, és tényleg 160 millióból készült (bár eddig minden Disney-era SW filmnél kiderült, hogy jóval több pénzből készültek, mint amit először mondtak), akkor is még 60 millió kéne, hogy a 2.5x meglegyen. Persze biztos merch-csel meg mindennel együtt azért a Disney a pénzénél van, de hogy ebből mi következhet a jövőre nézvést, azt nem tudom…

Nehéz idők járnak a lázadókra…

Hozzászólás ideje:

A végső eredmény szerencsére nem tragédia, mint mondjuk a Supergirl-nél, de sajnos igy is elég vacak. Álmomban nem gondoltam korábban, hogy hét évnyi szünet után ilyen kicsit fog pukkanni a következő SW mozi.

Az, hogy melyik film veszteséges és melyik nem azt egyébként öszintén, csak nagyon ritkán látjuk. Annak idején sokat foglalkoztam a témával, hazai filmforgalmazókkal is beszéltem, és számomra az derült ki, hogy minden olyan képlet ami a neten kering (például ez, hogy 2,5-szeres forgalmat kell termeljen) inkább csak megadja azt az illuziót hogy ki tudjuk mi is számolni, hogy mikortól nyereséges egy film. Most csak egy példa: a moziforgalom egy része a mozitulajdonoshoz megy. Az arány, amit a mozitulaj kap szintre filmről filmre változik. Mindig kérdés kinek mekkora a tárgyalási poziciója. Ráadásul ezaz arány egy adott filmnél nem fix. Mindig a nyitóhétvégén a legkisebb a mozi nyeresége, vagyis az egy jegyre jutó bevétele, aztán minél több hét telik el az arány egyre kedvezőbb nekik. Így lesz érdekelt néhány mozi abban, hogy akár még kis érdeklődés mellett is moziban tartsa az adott filmet. Ezek az arányok hétpecsétes titokként vannak őrizve. És akkor ott van a forgalmazóknak jutó pénz és ez még csak azaz oldal, ahol a bevétel elfolyik. Ugyanakkor meg ott vannak a számunkra láthatatlan plusz bevételi források. Nyilván vannak nagyon egyértelmü esetek: amikor egy drága film akkorát hasal, hogy két hét után is 100 milliós bevételnél toporog (Supergirl) akkor azért erősen sejthető, hogy a bukta nem kicsi. De egy Mandalórinál azért már jóval nehezebb az ügy. Pláne, hogy pont egy olyan filmről beszélünk ahol milliárdos tételben tudnak menni a merchandising-ok. Ami világos, hogy az SW mozik korábbi teljesitménye sokkal jobb volt és a Disney ma is tud komoly sikerfilmeket késziteni (Toy Story 5, Ördög Prádát visel 2), de sajnos az SW már kiesett az élmezőnyből, ami biztos, hogy nem jó hir.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
1 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Hát nem érte el a 350-et és most már nem is fogja. Ez azért még azon várakozásaimat is alulteljesítette, amit a film bemutatója utáni hetekben számoltam.

Én 300-350 között vártam a film előtt, így mondhatni a felső harmadban végzett. Ami persze lehetne több is, de Gyatlov elvtárs szavai a legjobban ide illők: nem jó, de nem is tragikus. Nem győzöm hangsúlyozni, teljesen más a moziipar. Az ilyen típusú filmeknek valahogy nincs nagy keletje manapság. Spielberg sci-fije is vért izzad, de még így se valószínű, hogy eléri a Mando bevételeit. És akkor a Mortal Kombat II, Galaxis védelmezői és Supergirlt még nem is említettem, amik csak álmodoznak akkora bevételről, mint ami a Mandónak összejött. Szóval ha ebből a szempontból nézem a Mandó még a sikeresebb szegmenshez tartozik. Viszont ha a régi filmekhez hasonlítom akkor nem kétséges a sovány szereplés... Viszont az másik világ volt, azóta az SW is átalakult a mozik struktúrájával együtt. Nem lepődnék meg ha a Starfighter 5-600 milliónál nem hozna többet jövőre. Az a film lesz ami megmutatja, hogy ez a Mandi eredmény tényleg gyenge, vagy manapság ennyit tud az SW a mozikban.

1 órával ezelőtt, Bomarr írta:

de sajnos az SW már kiesett az élmezőnyből, ami biztos, hogy nem jó hir.

Ezt azért így nem jelenteném még ki. A Mando szereplését és számait sok dolog árnyalja. Erre utaltam fentebb is.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.